Pneurevue.cz » Aktuality » Průmysl » Bridgestone na World Solar Challenge 2019

Bridgestone na World Solar Challenge 2019

 
Bridgestone

pondělí, 7. října 2019

Bridgestone dodá speciální pneumatiky s nízkým valivým odporem 32 týmům pro závod Bridgestone World Solar Challenge 2019

 

Jedná se o speciální pneumatiky pro vozy s elektrickým pohonem na sluneční energii. Pneumatiky disponují inovativními technologiemi pro nízký valivý odpor, resp. vyšší hospodárnost provozu. Bridgestone je titulárním sponzorem závodu BWSC.

BWSC se koná jednou za dva roky v Austrálii a je nejvýznamnějším závodem automobilů, poháněných energií získávanou ze slunečního záření. Letošní závod bude odstartován 13. října 2019 a posádky čeká trať o délce 3000 km ze severoaustralského Darwinu do Adelaide na jihu Austrálie. Tuto vzdálenost překonají přibližně za pět dnů.

Týmy, které se zúčastní letošního závodu, obdrží pneumatiky ECOPIA s technologií ologic pro hospodárný provoz, které Bridgestone vyvinul specificky pro elektromobily napájené fotovoltaickými články. Pneumatiky ECOPIA s technologií ologic se vyznačují nezbytnou odolností a zároveň mají minimální valivý odpor. Pneumatiky s technologií ologic jsou užší než standardní pneumatiky a mají velký průměr. Výsledné tvarové řešení umožňuje dosáhnout vysoké úrovně hospodárnosti a bezpečnosti. Větší průměr minimalizuje změny tvaru styčné plochy. V důsledku toho se pneumatika odvaluje s nižším odporem, což zvyšuje hospodárnost provozu. Užší běhoun navíc snižuje aerodynamický odpor vzduchu za jízdy.

Pneumatika ECOPIA s technologií ologic pro elektromobily napájené fotovoltaickými články
Podpora závodu „solárních“ elektromobilů je součástí strategie společnosti Bridgestone v oblasti globální korporátní společenské odpovědnosti (CSR). Strategie, vyjádřená firemním sloganem „Our Way to Serve“ (Způsob, jímž sloužíme), se zaměřuje na tři prioritní oblasti: mobilitu, lidi a životní prostředí. Bridgestone World Solar Challenge naplňuje tuto filozofii tím, že přispívá k vývoji elektromobilů, napájených fotovoltaickými články, podporuje mladé inženýry a podílí se na ochraně životního prostředí používáním ekologického zdroje energie v podobě slunečního záření. Koncern Bridgestone využívá inovace a vyspělé technologie k vylepšování způsobů, jimiž lidé cestují, žijí, pracují a baví se.

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz