Pneurevue.cz » Fórum » Jaké máte vztahy s dodavateli pneumatik - výrobci, importéry, velkoobchody?

Jaké máte vztahy s dodavateli pneumatik - výrobci, importéry, velkoobchody?

 

úterý, 8. března 2011

Otázka ze dne 8.3.2011

 

Popište své zkušenosti. Komu věříte a proč?

 
 
 
Pavel
Pavel Ahoj.Prosím o radu!Typ ATH 1530 elektronická vyvažovačka kol.J.S.Trading-máte někdo s touto vyvažovačkou a firmou nějaké zkušenosti?Díky předem
čtvrtek, 17. března 2011
 
Saporo
Saporo Alex vypadá to jako bys byl jejich mluvčí nebo účetní.Myslím že to co píše cenová hlídka je hovořící za vše a myslím i plně dostačující.Veškeré finanční krytí které popisuješ je možná fakt krásná věc ale myslíš že se dá pořád jen produkivat mínus a nebo myslíš že někdo podniká proto aby svoji firmu jen dotoval a produkoval ztráty??Pracovní kapitál - myslíš tím ten vlastní nebo ten bankovní??No a urokové krytí snad nemyslíš vubec vážně protože zdravá firma by dle mého opravdu neměla žít z nějakého urokového krytí.Ono totiž k tomu abys prodal 650.000 ks musíš taky zaplatit lidi,všechny ty pneu musíš rozvézt mezi zákazníky a to jsou při takovém množství gigantické náklady a když pak někdo dělá s marží která mu tyto náklady nepokryje tak muže prodat klidně milion pneumatik ale má problém a čím víc prodá o to má ten problém větší.A jestli si myslíš že ten prodej 650.000ks je ukazatel že se firma nemuže položit tak tě ubezpečuji že v Evropě už to zabalili větší společnosti které si zakládali ne na kvalitě ale na kvantitě bez marže nebo s minimální marží.Z těchto všech logických duvodu si myslím že to co napsal cenová hlídka má opravdu hlavu i patu a je to pravdivé.
čtvrtek, 17. března 2011
 
cenová hlídka
cenová hlídka Promiň Alexi, já nevzdělaný hlupák se naivně domníval, že i v ekonomice se dá vycházet z předpokladu, že 1+1=2. Já blahový trubec si také myslel, že dohodnutá splatnost, uvedená na faktůře zanamemá, že mám do tohoto termínu svému dodavateli zaplatit? Jsem to ale kus vola. Já si fakticky dodnes myslel, že když si koupím MB S63 AMG a nebudu mít na zaplacení faktůry Barumce, že jsem v prdeli a ono je to vlastně jen přechodný nedostatek sash flow. Děkuji za vyvedení z bludů, ve kterých jsem doposud žil. Vřelé díky. P.S. Jen mě nejde na rozum, že takto erudovaný ekonom je neustále on line přítomen této pokleslé diskuze polointeligentů, když by moh být přítomen a dozajista nápomocen např. panu Hušákovi a Sazce. Snad by takové relevantní vysvětlení pomohlo tomu výherci jackpotu. On chudák si myslí, že výhra je nenávratně v hajz. a ono se vlastně jedná o prkotinu - přechodný nedostatek cash flow.
čtvrtek, 17. března 2011
 
Anonym
Anonym tady je asi nějaký velký ekonom či co
čtvrtek, 17. března 2011
 
Alex
Alex To cenová hlídka: Můžeš my doplnit údaj o celkových aktivech? tyto údaje, co si napsal v podstatě nic neznamenají, nedá se z nich vypočítat peněžní likvidita, oběžná likvidita, pracovní kapitál a ani ukazatel finanční páky či úrokového krytí. A to nemůluvím o rentabilitě aktiv či vl. kapitálu. Nechci Tě tu školit z finanční analýzy, ale nedal jsi mi zatím jediný důvod kromě výše objednávek pro splatnosti(což může být způsobeno pouze dočasným nedostatkem cash flow), že by na tom byli hospodářsky špatně. Nemůžeš se dívat jen na třžby či výsledek hospodaření, který je v drtivé většině zavislý na šikovnosti účetních, modernizaci vl. majetku atd. Zatím si pouze potvrdil mou hypotézu o prodejích, když si to přepočtu s průměrným nákupem jedné pneu cca 1.000kč, vychází mi prodej pneu na cca 650.000ks, což neodpovídá firmě v úpadku...Snažím se na to dívat nestranně podle faktu...Poskytni mi nějaký relevantní argument, který by má slova vyvracel a řeknu ano, máš pravdu, můj závěr byl mylný, zatím si za ním stojím....
čtvrtek, 17. března 2011
 
cenová hlídka
cenová hlídka Nechtěl jsem reagova, tak naposledy: Alex - nepoužívej laický rozum ani relevantní úvahu a sleduj fakta- Výroční zpráva Tomket za r.2009 - pouze to podstatné: vše uvedeno v milionech Kč: Třžby 770,Náklady na zb.654,marže 116---výkonová spotřeba 98,osobní náklady 22---hosp.výsledek -5!!!! Závazky po lhůtě splatnosti: 30-60 dnů- 63.164.000,-Kč, 60-90 dnů 59.188.000,-Kč, 90-180 dnů 14.267.000,-Kč-----Můj laický rozum mi říká, že tu něco nesedí a to poněkud značně. Navíc firma na svou velikost téměř nemá žádný majetek!!!
čtvrtek, 17. března 2011
 
Alex
Alex Nejlevnejsipneu.cz jedou samospádem? Nevím, co je na tom dluhu Barumu pravda, ale nevěřím, že by německý vlastník Continental při nemecké preciznosti a důslednosti dovolil nějakým čechům zatěžovat kredit limit nedobytnými pohledávkami ze strany Nejlevnejsipneu.cz v rádech desítek milionů. Laickým rozumem mi z toho mi vyplývá, že ne všechno, co se mezi Vámi povídá, musí být zákonitě založeno na faktu, jelikož kdyby neplatili, nemají reklamu na seznamu, v prime- timu atd. Kromě toho je vidět, že mají nyní skladem letního zboží asi nejvíce z internetařů. Myslíte, že jim všichni dodavatelé dávají na dluh- při dnešním finančním controllingu a analýze likvidnosti i při udělení kreditu 10.000€? Pánové ale uvědomte si, že prodají asi tak třicetkrát více pneu než Vy všichni dohromady ,kteří tu diskutujete. To není výsměch, ale fakt. Tímto jsem nikoho nechtěl urazit, jedná se pouze o můj názor založený na relevantní úvaze... Hoši vzpamatujte se...
čtvrtek, 17. března 2011
 
Michal
Michal Matadory je velký problém vůbec. Třeba já v zimě viděl jen 4 gumy.:-) A teď to není o nic lepší. Já toho zatím moc neprodal, zatím od února tak 100 ks, ale 70% byly Micheliny, respektive hlavně Kleber, BFG, Kormoran, zbytek byl Barum Continental, no a ty Barumky ty mi zmizely některé už úplně, ale ještě jsou, takže jsem doobjednal. Ale Dunlop Goodyear mi vůbec nefrčí, docela zvedli maloobchodky, tak tam úplně dobře nevychází jako loni
čtvrtek, 17. března 2011
 
Budějicko
Budějicko Objednali jsme u Částky Matador dodávky za bezva cenu, měníc nás tahal za fusakli a pak řekne že již nejsou. Víme že to bere od Handlopexu, tak tam voláme a dozvíme se, že Matadory jsou velká neznámá, jinak řečeno nebyly, nejsou. Nevíte kdo by měl nějaký rozumný dodávky ?
čtvrtek, 17. března 2011
 
Koula
Koula My jsme toho ještě hodně nedostaly. Na druhou stranu nám už některé rozměry docházejí.
čtvrtek, 17. března 2011
 
BIB
BIB muj dodavatel je primo Michelin a všechny kormorany z predobjednavky uz mam takze o problemu dostupnosti kormoranu nevim..
čtvrtek, 17. března 2011
 
Koula
Koula nevim jekého máš dodavatele, ale Michelin Kormorany teměř nemá
čtvrtek, 17. března 2011
 
Michal
Michal to je dobře, že jsi to napsal o tom Michelinu. To já je raději doobjednám už teď, chtěl jsem je objednat, až mi jich hodně zmizí ze skladu,až začne frmol, ale raději to udělám teď, dokud je tam dodavatel má.
středa, 16. března 2011
 
BIB
BIB michelin kleber a BFG od dubna prakticky o 2% , zruší boost na faktuře což činí právě ty 2 % , kormoran ma ale jit o 8%
středa, 16. března 2011
 
s-mann
s-mann Bridgestone oznámil další poměrně razantní cenový růst svých produktů na evropských trzích - v průměru o 7%.---- Držte si klobouky, jedeme z kopce. Omlouvám se, ale jak pravil pan J.Satínský v oné komedii století, jelikož je dobrých zpráv pořád méně, musíme alespoň těm špatným dát alespoň úsměvná hesla. Tak co, kolik si tipneme na Conti a Michelin? 6,7,8% ?
středa, 16. března 2011
 
s-mann
s-mann FinWeb.iHNed.cz 16. 3. 2011 10:23 (aktualizováno: 16. 3. 2011 12:26) Německá rána trhům: Odstavení jaderných zdrojů zvýšilo cenu elektřiny o pětinu Odstavení jaderných reaktorů v Německu přináší první důsledky. Cena elektřiny v Německu v úterý zaznamenala nejvyšší jednodenní nárůst za posledních 8 let.-------a je to tady. Drahá elektřina + drahá ropa=drahé včechno. To jen tak na okraj. K videu - kreténi, co jiného. A unterwasermann z Václaváku - nechápu co Ti vadí, že je má drahé? To je snad dobře. A že mu to barumáci darují, to je jejich věc, můžeme si myslet cokoliv, ale to je tak všechno.
středa, 16. března 2011
 
Moris
Moris mrkněte na to je to skutečne zajmavý video.... to jen tak nikoho nenapadne
úterý, 15. března 2011
 
Michal
Michal nejlevnejsipneu.cz už jedou jen takovým samospádem, ty už nejsou pořádná konkurence, já už je nereším dlouho. Netrapte se tím, nechte je ať si reklamují, kde chtějí:)
úterý, 15. března 2011
 
servisman
servisman to anonym: Pochopte už konečně, že "nejdražší" pneu.cz jsou nejspíš pračka na špinavý prachy. Jste z nich podělaný a furt bádáte jak to, že fungujou tak ajk fungujou. Vemte to prostě jako fakt a nevšímejte si toho. Vim že je to těžký.
úterý, 15. března 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz