Pneurevue.cz » Fórum » Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

 

pondělí, 2. ledna 2012

Otázka ze dne 2.1.2012

 
 
 
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec ---Morisi, napsal jsi to dobře, pravdivě a od srdce. Jestliže problémy jsou ať už vinou obchodníku, politiku, nebo slavné EU proti které jsem od začátku co jsme do ní vstoupili, to horší nás ale ještě čeká. Jak na politické úrovni tak na té pracovní. Uvědomuje si někdo jenom takovou banalitu např. vůbec kolik zůstane pneu na skladech po letošním létě? Co to přinese příští rok s cenami pneumatik v celém spektru prodejců? Výrobci budou tlačit prodej nových gum všude a všem. Sklady nabité jak u výrobců tak prodejců až po střechu a skuteční odběratelé tedy řidiči, motoristé možná někde jen ve snu a iluzích? Raději to teď ani nedomýšlím. Teď je to podle mne ještě procházka růžovými sady. S nastupující skutečnou a devastující krizí která je podle mne nevyhnutelná se vše doposud špatné a hanobené v současnosti bude jevit ještě jako nádherné podnikání. Pak až to přijde se ukáže kdo cestu peklem ustojí a kdo né. Bude to podle mne nepředstavitelná zkouška ohněm. Rád bych aby napsal servis jížní morava svůj postřeh, jeho cítění a myšlení. Jeho články mne vždy zajímaly a budou zajímat a vím že mnohé i z Vás. Myslím že pro ty skutečné pneuservisáky to je přínos. Že si to čtou a někdy napadají i ti ostatní mě osobně nevadí. Svědčí to o jejich někdy nemožnosti se přispůsobit názoru druhých. Já osobně, Hruška, Moris, Michal, servis jížní morava aj. nikomu nic nevnucujeme , píšeme jen svůj názor a pohled na to co vidíme a zažíváme každý den. A že z toho mnozí ostatní i čerpají cené informace a náměty ať už pneuservisy či dodavatelé, internetoví prodejci je myslím dobře. Škoda, že mnozí z nich kteří to použijí a využijí nenajdou odvahu to ani třeba přiznat. Jen ti co se jim něco nelíbí a co není mířeno přímo jmenovitě na ně škaredě napadají. Stopy diskuze jsou pak u některých dohledatelných ale jednoznačně čitelné a zřetelné na všech jejich krocích které najednou dělají a mění staré zvyklosti. Aspoň to je myslím dobře. Bořek Filipec
úterý, 29. května 2012
 
Moris
Moris Bořku asi jako většina s tvými názory souhlasím a situaci vidím stejně . Vcelku mě mrzí že takto otevřených přispěvovatelů bych tady spočítal na jedný ruce a zatim těch co jsem chodí jenom na rozumy asi nezpočet. Pravdě podobně to odráží situaci v našem oboru..... každej sám za sebe. Největší machr je ten kdo přezuje audinu 17" za 400.- aby ho zákazník poplácal jak je on dobrej že chtěl támhle franta minule za přehoz 800.- přitom z něj zákazník dělá blbce a jen se směje jak se na těch jeho kecech vznáší. Česko je národ kterej se nechá zlechka uchlácholit o tom vypovída i finanční gramotnost o který se tady je asi zbytečný rozepisovat ostatně o tom jaká je i zadluženost českých rodin který dělají tedka ze sebe chudáky a tváří se jako by si ty půjčky ani nevzali . Navíc jsem se dívál před chvílí na stream kde Tomio jasně tvrdil že budem dotace splácet a některý i vracet. Jsem zvědavej jak bude vypadat česko bez dotací a navíc v evropský unii a asi málo kdo si to umí vůbec představit a do toho všeho sílící krize. Vyhlídky se kterýma se vstupovalo do unie zdaleka tak růžový nejsou a pro většinu zdejších obyvatel začíná bejt tato doba dost nepříjemná. Nervozita ve společnosti vrcholí jistoty žádný a pokud začnem utrácet a nebudem se chovat zodpovědně tak bude řecko. Kdy se budem mít aspon tak jako jsme se měli před příchodem krize nikdo přesně neví a nikdo o zlepšení situace nepíše. Velmoci v evropský unii zaujali polohu mrtvýho brouka a zřejmě ani přesně neví co stim mají dělat a asi proto že by bylo nejlepší celou evropskou unii rozpustit na čemž by prodělali horzný prachy. I když je to od tématu jsou to věci který se dotkli každýho a možná ještě dotknou. A je tedka na každým z nás jestli to domrskáme až do úplnýho konce kvůli tomu že to tak dělají ostatní a nebo to začít jinak a pokusit si něco vydělat. Každopádně moje cesta je jasná nechci se každej den nervovat a smlouvat se zákazníky a zda mi to vyjde na konci měsíce a jakej bude dálší měsíc mimo sezonu když se v sezoně nic nevydělalo.......Osobně vůbec nemám zájem se tady jakkoliv řídit slevami který dává pešíček nebo kdokoliv jinej to co dělají že prodávají pod cenou tím porušují zákon to dojde každýmu .......viz.michelin na 59%. Tak doufám že když přišli kontroly na nás že přijdou i na ně. Rozhodně tu už dlouho nebudou a v mnoha případech nepředpokládám že to vydrží do zimní sezony 2012 a dálší odpadnou později a je potřeba se snima nenechat stáhnout. Pokud jde zákazník nekopromisně po ceně tak nás stejně vydělat nenechá a je zbytečný si ničit ceny. A stále je většina zákazníků kteří radeji řeší kvalitní servis a zdali máme pro nej pneu na skladě.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Je to dobrá cena.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym za kolik máte 315/35R20 Bridgestone letní RFT?? je 7248 s DPH dobrá cena?? dík
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Kam to pak spěje když Karsovci dají na Mišáky na zimu už teď lidem jen tak do ulice.46-50%,Goodušáky 48-52%,atd???Zima bude pak o ničem.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Přesně tak to je. Na Goodyear Dunlop už jedou do ulice za 51%. Tak jak zku... jaro tak zku... zimu.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Tady jde především o KK a ty velké.Ti tu cenu zkazí na celou sezonu a buďte si jistí že tomu tak bude.Koukni na jejich sklady a jestli tomu trochu rozumíš pochopíš co se děje a bude v zimě dít.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Já bych se zimy tolik nebál. Mnozí internetový prodejci nemaji na zaplacení zboží které neprodali , nebo ho prodali bez zisku. Nové zboží nedostanou , nebo v omezeném množství. Horší to bude u těch velkých jako KK. Pokud ten začátek sezóny zase pos... tak se to poveze celou sezónu.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Proč myslíš, že u Tesca stojí nějací zoufalci? Já tam viděl zavedený pneuservis, prostě jen v sezoně rozšířili služby a využili stojících mobilních míst.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Tak,tak letošní zima bude v .....Interneťáci se mezi sebou cenami pozabíjejí a výhradní už teď okusujou kůru od stromů jak mají depku.Zima bude stát za starou bačkoru.Michal to tu jasně napsal co se děje u těch kravaťáku.Kdo moc naskladní zapláče.Na internetu toho bude plno a ceny na zvracení.Zimu přežijeme díky práce na servisech a taky že se nebude přezouvat internet!Už aby schválili zimáky natvrdo od 1.11. a internet se z toho doslova posmolí.Nemá šanci uspět v prodeji oproti pneuservisům.Kdopak jim to asi tak namontuje do 30.10?Pneušopy,plechové boudy,pojizdné servisy u Tesca,apod?Kéž by měl Bořek pravdu a on ji hodně i má a kontroly zase naběhli i v říjnu kdy se to na servisech hemží na černo makajicími mukly!Pneuservisy ovládnou už brzo trh a né ti co sedí na zadku a tlemí se do monitoru.Na to je potřeba trochu uvažovat a ne čumět do blba.Jinak je to přesně jak jsem říkal a psal,kravaťáci objíždějí servisy a škemrají ať to od nich někdo vůbec na zimu vezme.Tak se dobře snažte kravulinky a vy interneťáci po zimě pořádně změknete.Uvidíte že to půjde.Zdar.
pondělí, 28. května 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec -Jak to vidím Já- Hezký nedělní večer pneuservisáci. Někteří z Vás se mne dotázali co bude a jak se vygeneruje letošní zima? To je v současnosti velmi těžká otázka. Jestliže minulá zima byla pro mne jednoduchá a dost jasná, přehledná a čitelná, tak zrovna ta letošní je trošku oříškem. Nebojím se, že by se snad neprodávalo, že by o zimní pneu nebyl zájem, to opravdu nemám žádný strach, pokud nám však Řecko, Španělsko, aj. nepřekazí už třeba toto léto, nebo i podzim. A to by vše bylo úplně jinak než třeba teď píši. Problémy jsou však momentálně někde jinde. A to především prudké snížení ziskovosti za pneu oproti minulé zimě. Za prvé zimní pneumatiky letos budou podle mne vcelku přístupné, kromě snad C kde vidím některé pochybné kroky ve výrobě u některých výrobců a domnívám se že se již nebude opakovat to co minulou zimu ohledně nedostatku, který byl nastaven v celé šíři a zvítězil jen ten co byl dobře připraven. Nedostatek by snad mohl nastat jedině kdyby některá další větší evropská země přijala zákon o zimních pneumatikách. Např. taková Francie by přinesla obrovský problém všem. Dalším bodem který nepřinese nikomu nic pozitivního v zisku z pneu je podle mne válečný stav který je patrný mezi některými internetovými prodejci a pneuservisy a také výhradními prodejci a zase pneuservisy. Protože v mnoha případech nedojde k dohodě mezi výhradními dodavateli a pneuservisy dojde k tomu co vidíme právě teď např. u Michelinu a to k přesunu těchto prodejců do sektoru nekontrovatelného internetového prodeje, kde je tito obchodníci velmi rádi oproti servisům přijmou. K čemu pak dojde? K nepředstavitelnému, zdrcujícímu prodeji za ceny kdy pneu na internetu bude jeden prodejce přebíjet druhého po korunách a internetové vyhledávače pneu kdyby mohly nakopou někoho do zadku a prasknou monitory z těch podrazů a špíny. Vím, že se např. Michelin teď hodně snaží v servisech vzbudit důvěru a přesvědčuje novým směrem. Podle kolegy u kterého byl zástupce tento týden si doslova sypou popel na hlavu a dělají jak poznamenal nové kroky k získaní důvěry u pneuservisů. Je však zde jasná otázka zdali to už není pozdě, zda to není pozdní příchod k těm na které tak amatérsky a zbaběle rychle zapomněli v dobách kdy se jim dařilo a jestli to už dnes není třeba i s křížkem po funuse. Nevím to, rozhodnou za mne jiní. Já to osobně pro ně letos v zimě v pneuservisech nevidím v růžových barvách. Nevidím je ani ve spolupráci výhradní-internet. Opět zde není nikdo kdo by jasně dominoval. Je to jen u některých o jejich přežití a posunutí něčeho co je podle mne neodvratné. Někteří výhradní v křeči a z posledních přeživších sil se budou snažit čísla prodeje udělat jakkoli jen aby splnili. Za jakých budoucích podmínek a s kým jim bude už jedno. Pak se nedivme že zisk pneu půjde někam kde to bude mezi nic a ničím. Jak to dopadne? Tak to opravdu netuším. Tu křišťálovou kouli taky nemám a tak mohu napsat jen svůj názor. Je prostě čas skutečných změn, čas přeměny něčeho co bylo dlouho a někdy i nesmyslně zažito. Je také čas k těmto změnám přistoupit na všech úrovních a jsem nesmírně rád, že kvalitní pneuservisy mají podle toho co jsem mohl v současnosti vidět dobře nakročeno pro další pneuservisní život v ČR. Jejich nová a větší spolupráce závratně roste, je zdravě fungující a to je moc dobře. Nebude to ale vůbec jednoduché, bude to stát hodně bolesti a oběti. Já však sále věřím, že kvalitní služba přežije a až dojde k vyčištění trhu od půdy až po sklep a to není tak daleko, bude kvalitní pneuservis kralovat a řídit ten pneusměr tam kde má podle mne i jít. Věřím, že pak budou ti na půdě naslouchat těm dole a vše bude fungovat jak má. Chce to ještě čas než se to vše vystříbří. Tak to vidím. Bořek Filipec.www.pneucentrumprofi.cz
neděle, 27. května 2012
 
FAKE
FAKE jak říkáš FERDO, už ani pořádně nespím, ani ten chlast nepomáhá....je to peklo, když síť která je na trhu v ČR od roku 2004 a za tu dobu sehnala cca 30 členů najednou získá další dva (byť nezpochybňuju jejich velikost) <br> <br> Nad čím je ale opravdu potřeba popřemýšlet jak tu zmínil Michal, jsou „výhradní“ a jejich nabídky na zimu...neodhadnuté množství pak může v sezóně znamenat opravdu velký problém. Ale nikdo z nás nemá křišťálovou kouli, jinak by náš business dělal každý blb (tohle výjimečně nevztahuj FERDO na sebe)
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym FERDA ten skutečný je v pohodě s angličtinou.Má Harvard.Jsem to tu už buci psal.Fake ale má asi po včeréjšku naděláno v trenkách či slipech.Zduř.
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym Fake ten tvuj odkaz je anglicky... co bude dělat chudák Ferda...?
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym o jakého Ševčíka prosím jde?? Ten z Tasy?? Tomáš.
čtvrtek, 24. května 2012
 
FAKE
FAKE psalo se o tom všude možně, tady to rozebírali i trošku detailněji http://www.tyrepress.com/News/24395.html
čtvrtek, 24. května 2012
 
Michal
Michal Tak o tom, že ten Point S nějak rozvázal frončaft s michelinem tady snad psali i v pneurevue
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Taky vím jen o Procházkovi a Ševčíkovi. Morisi Já tam zase Michelin necitím vůbec. Pokud sleduješ dobře Francii, tak to víš co se tam stalo. Ztráta Michelinu jen tam v síti je za jaro doposud podle mých informací přes přes milion kol. A to je tedy pořádně koleček.
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym O Řezníčkovi jsem taky neslyšel. Vím o Procházkovi a Ševčíkovi. A to bude úplně stačit pokud to je pravda.
čtvrtek, 24. května 2012
 
Anonym
Anonym Guma-Včera jsem mluvil s K.Řezníčkem a gratuloval jsem mu ke vstupu do Point esu a on mně poslal do p....eŽe mé informace se nezakládají na pravdě.Do Point S je prý chtěli před patnácti lety,ale kolem toho se motal nějáký Vrána z Brna tak do toho nikdo z nich nešel.Tak nevím asi by nelhal.
čtvrtek, 24. května 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz