Pneurevue.cz » Fórum » Jakou otázku do Otázky měsíce byste navrhli, aby se diskutovalo k věci?

Jakou otázku do Otázky měsíce byste navrhli, aby se diskutovalo k věci?

 

pátek, 8. dubna 2011

Otázka ze dne 8.4.2011

 
 
 
 
Autodílna
Autodílna Moris je IT odborník. OK. 500 Kč je skoro zadarmo? To snad ne? Vždyť za 600 přezouvá leckterý autorizovaný servis a za 500 leckterý servis ELIT. Ceny jsou vyšponované hodně vysoko.
pondělí, 25. dubna 2011
 
Moris
Moris To autodila: zde je zcela příkladně vidět tvé chabé myšlení nedovedeš taky kecat o ničin jiným než jak to děláš skoro zadarmo a všem to tady cpeš stále dokola. Jinak jsi uvědom, že když někam něco napíšeš na internet tak nejni sebevětší problém zjistit tvou přesnou polohu přes IP adresu. Takže se tady rozepisovat o něčem za co hrozí docela brutální pokuty je taky docela dobrej nápad....nooo seš chytrá autodílna na tebe tady jen tak nikdo nemá.....
neděle, 24. dubna 2011
 
Autodílna
Autodílna Samý odborník. Kamna na upotřebené oleje jsou volně a běžně v prodeji. Jen je pro spalování vyjetých motorových olejů dle zákona nutné mít povolení od místního odboru životního prostředí. Netvrdím, že ho mám. Všichni jste tu poctivý podnikatelé, nijak nepodvádíte. Nepoužíváte auta k soukromým účelům. Vaše děti nemají mobil nebo PC na firmu. To jste jediní v ČR. Topím skoro zadarmo a topit budu dále. Pokud je přísun oleje tak je to obrovská finanční úspora. Podobného namachrovaného hňupa mám asi 3 km od dílny. Honosný pneuservis, ale jeho zaměstnanci mi tvrdí, že to není poslední 2 roky OK. S klukama se znám dobře.
neděle, 24. dubna 2011
 
M.H.
M.H. Topí vyjetým olejem?Tak mu poslat kontrolu z životního a pose...Pak není divu,že ku...ceny a ojebá... co jde.A to beztak nedává ještě daňové doklady zákaznikum.To se pak podniká.
neděle, 24. dubna 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Autodílno,stéjně jsi u mne jen břídil,který paratizuje na druhých a do kvality musíš mít hodně daleko když jsi sám a nemáš a neplatíš své zaměstnance.Až je jednou budeš mít poznáš skutečné problémy,náklady a vše kolem toho.Kvalita je důležitá,ale když si ji nenecháš zaplatit jsi jen obyčejný břídil.Chtěl bych mít vedle tebe dílnu.Zrušil bych tě i ze svýma cenama do 1 roku.Tomu věř.A tím jsem s tebou nadobro skončil.
neděle, 24. dubna 2011
 
Anonym
Anonym VYJETYM OLEJEM SE NESMI TOPIT MAX LTO!!!!!
neděle, 24. dubna 2011
 
Autodílna
Autodílna Mé zkušenosti? Jde o kombinaci kvality-ceny-přístupu k zákazníkovi. Pokud jedno v rovnici nesedí tak to je špatné. Spousta lidí vám neodpustí šikanu za internetové pneu. Já je přezuji za stejnou cenu jako ode mne. Přitom jim v klidu vysvětlím kolik by mne pneu stály u mne a jaké tím získají výhody. Mnozí si ro příště rozmyslí. Hodně lidí slyší na to, že pneu zakoupené u mne jsou uskladněné na sezonu, kdy je nepoužívají zdarma.Zákazník je spokojen s mechanickou prací a nechá i přezout. Naopak to platí stejně. Pokud je spokojen s pneuservisem. Na zvedáku mu ukáži ci je potřeba tak to nechá opravit. Vždy, ale musí platit rovnice spokojeného zákazníka. SPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK=KVALITA+CENA+PŘÍSTUP.
neděle, 24. dubna 2011
 
Autodílna
Autodílna Pořád stejná básnička, jak zákazníkům vysvětlit cenu. Nové ventily? 4x3 Kč, nalepovací závaží na 4 kola max. 40 Kč. Náklady na kolo 50 Kč. Momenťák? jasně důvodné náklady 5 Kč na kolo. To je o jiných nákladechnež tady melete. Je to o výstavbě, nájmech, energiích a lidech. Ne o ptákovinách jako je ventil nebo závaží. Beru jen kvalitní zboří od VaW. Stroje evropské. Břídil? Nehaň chudáku někoho koho neznáš. Myčka pravda nemám. Tak to jo to jsem břídil. Nepodnikám s mnohamilionov. zisky, ale nemám korunu dluhu. Dílna je má, náklady nízké. Topím vyjetým olejem. cca 30 litrů denně v sezóně. Litr kupuji za 5 kč. Svého oleje mám tak 500 litrů ročně. Podnikám s rozumem. Práci dělám lépe než v autorizovaných servisech, kde je hrozný přístup a učni.
neděle, 24. dubna 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Já mám zase odlišný názor na autodílnu.Kvalita je jedna věc a břídilství druhá.Kvalitní vybavení a lidi stojí hodně a tím pádem se musí i zaplatit a za 500kč hliník přezout s novými ventily,závažím,umytými koly,dotažené momenťákem atd.vůbec nelze.To by pak bylo nošení peněz odjinud do servisu zcela vpořádku a normální,ale takhle to nejde utáhnout do budoucnosti.Perfektní práce a skutečné náklady jsou jasným faktem.Náklady a zisk musí jít k sobě ne proti.
neděle, 24. dubna 2011
 
Michal
Michal Já se ale musím autodílny trochu zastat, protože já mám v tomhle úplně obrácenou zkušenost. Jelikož je tady v Praze pneuservisů na jedné ulici deset, tak mimo svůj pidiservisík dodávám pneumatiky do některých menších, ale i větších pneuservisů a autoservisů a můžu Vám teda s klidem říct, že to teda rozhodně není o tom, kolik si za tu práci kdo řekne, ale hlavně o povaze těch lidí. Dávám do jednoho pneuservisu, který má poměrně hodně zákazníků, hlavně drahá auta, které k němu jezdí z okolní pracháčské čtvrti. Za přezutí si říká 800 bez ohledu na auto jestli přijedete s feldou nebo BMW X5 Na gumách si přiřáží tak od 300 na kusu (za 165/70 R13), po 2000 na kusu za SUV pneu R17, to bych ještě třeba pochopil, ale ta kvalita práce naprostá bída a beznaděj, kdykoliv to jde, tak na ocelové disky namlátí již použitá zaváží. Ventily při přezouvání téměř nemění. Na ALU disky jak to jen jde namlátí závaží z ocelových disků. Závaží pouze made in China. Jednou jsem ho viděl vyrovnávat ocelový ráfek a to tady raději nechci zmiňovat a oprava defektu, to byste fakt plakali. Druhý pol je jeden autoservis. poměrně už hodně slušně zavedený, opravdu pěkný, tak 3-4 mechanici, dva zvedáky. Práce naprostý protipol, vše jak má být, nové ventily, kvalitní závaží z anglie a frankeny. Cena kompletního přezutí Alu octavie R15, 620 Kč, R16 750 Kč, R17 alu 850 Kč. Co se týče prodeje pneu, tak prodají tak o 200 Ks více než ten výše uvedený klasický pneuservis, protože tam už lidi z fabií nezabloudí, 185/60 R14 u něch vyjde na 1 ks na 1350 v případě Kleberu. Já tím chci jen říct, že roli kvality hraje rozhodně více než jen cena práce. Jezdím do jedné sítě pneuservisů, která je neskutečně kvalitní na práci i na mechaniky, ceny jsou opravdu slušné, o trochu vyšší než jsem zmiňoval, ale kolik tam jezdí lidí, to jsou davy a nejen firmy nebo flotily. Prostě ty lidi poznají kvalitu. A je to hlavně o té kvalitě.
neděle, 24. dubna 2011
 
Autodílna
Autodílna Nechápu proč myslíte, že musí každý jet ve velkém. Dluhy nemám a dělám ve svém. Náklady mám docela nízké. Co se lidí týče mlčím, protože tady nemám dobré svědomí. Takový švarc systém. Nestěžuji si já ani ostatní. Platím si zdravotní , sociální. Po státě nic nechci. Mechanické mám dost, ale pokud si vezmu 1000 kč na rozvodech a dělám je 2 hodiny, tak to je pro mne lepší prodat 3je pneu a přezout je a mám to za stejnou dobu. Díly na mechanickou si lidi vozí z netu stejně tak jako pneu. Pokud ti dá někdo 1300 za přezutí tak OK, já mu to za 500 udělám stejně. Nebudete mi věřit, ale BOZP a OŽP mám a sebou také. Mezi námi je ten rozdíl, že mám práci celý rok a nemusím to nahánět o sezónách. V profi pneuservise a servise jsem dělal roky tak mne nepoučujte. Než platil zaměstnavatel PN tak to byla samá nucená nemocenská, smlouvy na sezónu .... a to nebyl v žádném případě malý servis. Kdo je bez viny, ať po mě hodí kamenem.
neděle, 24. dubna 2011
 
gumař
gumař Jeden trouba se ozve a zase rorvíří diskuzi i v neděli.Je pravda,že zákaznik hledí i na cenu,ale pozná profesionální servis a břídila z kutě,co chytá rozum z letáku a školení se rovná nule.U mě každý ví za co platí.Mám na servise kamerový systém,který je rozdělen na na ruzné sekce a věřte,že se zákazník diví co vše mu s kolem a autem děláme,než odjede.Přehodit 2 patky umí skoro každý,ale pouze hřebenem.Jinak přeji všem profesionálním pneuservisum hezké velikonoce a břídilum přehodnocení svého podnikání.
neděle, 24. dubna 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Mám na pneuservise tolik práce,že na mechanickou teď s mechniky nemám téměř vůbec čas.Takže to znamená,že autodílna protože neumí moc podnikat a je na to všechno skoro sám,tak se sere do všeho a pořádně nedělá nic.Prostě takový všekutil,který chce do všeho fušovat a pořádně neudělá vůbec nic.Chlapče nauč se dělat něco pořádně a pak můžeš do party.
neděle, 24. dubna 2011
 
Hrouda Ul
Hrouda Ul omluvám se za opakovany klik
neděle, 24. dubna 2011
 
Hrouda Ul
Hrouda Ul Domnívám se že autodílna je dost špatná autodílna protože mám kolem sebe několik podobných dílen a ti pro samou práci nemají čas dělat pneumatiky a zákazníky posílají do pneuservisu okolo sebe asi nemá moc práce okolo motorů a podobně a potřebuje žit a platit dluhy z podělaného podnikáni tak parazituje na jiném odvětví které už tak má dost prodlémů. Pokud budeš dělat práci pořád stejně nemluvím o penězích co dudeš dělat potom . Je dobré pěstovat zeleninu jsou na to dotace a roste to samo tak nemusíš chtit po zákaznikach penize.
neděle, 24. dubna 2011
 
Hrouda Ul
Hrouda Ul Domnívám se že autodílna je dost špatná autodílna protože mám kolem sebe několik podobných dílen a ti pro samou práci nemají čas dělat pneumatiky a zákazníky posílají do pneuservisu okolo sebe asi nemá moc práce okolo motorů a podobně a potřebuje žit a platit dluhy z podělaného podnikáni tak parazituje na jiném odvětví které už tak má dost prodlémů. Pokud budeš dělat práci pořád stejně nemluvím o penězích co dudeš dělat potom . Je dobré pěstovat zeleninu jsou na to dotace a roste to samo tak nemusíš chtit po zákaznikach penize.
neděle, 24. dubna 2011
 
Ondřej K.
Ondřej K. Autodílno,každý zákazník si najde ten svůj servis podle potřeby a ceny.Já takové auta na 17 přezouvám kolem 1300kč a dělám jich hodně.Mám zaměstnance,slušnou dílnu a myslím že to je odpovídající cena na dnešní dobu.Kdyby jsi měl ty zaměstnance a dělal všechny každoroční revize,prohlídky strojů jako já,tak by jsi mluvil jinak.Kontrolu Bozp,hygieny,životního prostředí apod.Dobře jsem si vzal do paměti situaci kterou prožil Bořek se zvedákem a který to tady psal a vyšlo to i v tištěném pneurevue.A hodně jsem se poučil,za což mu moc děkuji.Když jsem pak pozval všechny revizní techniky a vyřizoval papíry kolem bezpečnosti práce,nestačil jsem se divit co vše musím mít a jaké sankce za to můžu dostat.A když se pak něco stane chraňbůch zaměstnancovi co vše se bude dít.A při naši práci se může stát cokoliv.Tak se nad sebou i ty dobře a pořádně zamysli a děléj tak ať neskončíš na ÚP,protože k tomu spěješ autodílno.
neděle, 24. dubna 2011
 
Autodílna
Autodílna Mnozí nemají přezuto a ani přezouvat nebudou. Jsem šokován kolik zákazníku ke mne jezdí, kteří mi řekli, že nepřezouvali, protože se jim to nevyplatilo. Příklad jednoho zákazníka. Subaru 4x4 jednou byl přezout u konkurence a tam za přezutí zaplatil více než 1000 kč na podzim to samé. To je 2000 ročně. zimní pneu ho stály 7000 odjel na nich zimu pak léto a dal je pryč. Ušetřil 1000 a nemusel se o pneu starat. Na podzim zase to samé-jedna sada na rok. Už jsem ho přemluvil. Jezdí a přezouvá na léto i zimu za 400 kč je na tom stejně a ještě má na sezonu vyváženo. Ono hodně lidí serou ceny za práci, protože vidí, že je to práce pro jednoho na 40 minut. Pokud za to má dát 1300 kč tak to je nápor na nervy. Přezouvám za 400 plech 500 ALU a divili by jste se jací zákazníci jezdí. Jsou to bohatí lidi s velice slušným vozovým parkem. Každý se dnes prostě snaží ušetřit. Pokud zákazník koupí pneu u mne tak má uskladnění pneu zdarma. Sklad mám 80 m2. Sezóna od sezony jezdí více lidí. Jezdí ze vzdálenosti přes 30 km jen kvůli ceně. Troch mne to mrzí, protože mi to převrací podnikán. Pneu jsem zkusil, abych měl komplet službu pro zákazníka, v pneu sezóně mne to ale brzdí v servise, protože je pneu práce hodně. Nechci to omezovat, protože to je slušný výdělek. Zase nechci nabírat více lidi. Trochu mi pneuservis zamíchal s podnikáním. Musím přehodnotit servis,lidi, ....
neděle, 24. dubna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Taky přeji všem opravdovým pneuservisákům krásné a klidné prožití Velikonoc a přeji také především ať máte velmi úspěšnou jarní pneusezonu, která Vás zcela ve všem uspokojí. Bořek Filipec www.pneucentrumprofi.cz
sobota, 23. dubna 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz