Pneurevue.cz » Fórum » Máte problémy se získáváním kvalifikovaných pracovníků?

Máte problémy se získáváním kvalifikovaných pracovníků?

 

pátek, 21. května 2010

Otázka ze dne 21.5.2010

 

Byl(a) byste ochoten(ochotna) přijmout do své provozovny učně a podílet se na jeho výchově, pokud by k tomu existovala vhodná legislativa?

 
 
 
Tom Ostrava
Tom Ostrava Chlapi kolik Vám nabídla barumka na zimní osobní?? Letos od nich nic nechci je me zajíma jestli dává +- stejně nebo zase budou servisy podrážet. Díky.
pátek, 18. června 2010
 
Hrouda okres Ústí nad labem
Hrouda okres Ústí nad labem Bořku Děkuju za odpověď určitě se na ten okaz podívám.Jsem z Ústeckého kraje.Je málo lidí kteří dokážou poradit.Přeji ti krásný a uspěšný den.
úterý, 15. června 2010
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Zapomněl jsem kontakt na kompresory ALMIG www.almig.cz , tam už najdeš určitě i dodavatele a servis v tvé blízkosti.
pondělí, 14. června 2010
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Protože vidím že máš dost silný pístový Orlík doporučím ti pokud máš i nákladní servis šroubový kompresor ALMIG-COMBI 6-13-500.Je to 13barová verze,kdy na výstupu si necháš dát jen regulátor na 10 Atm. A máš na dlouhé roky vystaráno bez jakýchkoliv problému.500 litrový zásobní vzdušník u toho je dostačující. Sám mám šroubový Orlík a jsem s ním maximálně spokojen, ale má spotřeba vzduchu ve špičce je už teď tak velká a na hraně kapacity kompresoru Orlík a při vybudovaném dalším stání které dělám bych někdy mohl klesnout pod hranici 10atm. které jsou pro mne důležité neustále na výstupu, takže si budu kupovat tento typ ALMIGU i ze sušičkou kde vím že má větší kapacitu a pro mne bude již bez problému. Cena je odpovídající kvalitě a výkonu. Cca 130 000,-kč. Orlík si nechám v záloze, nebo ho možná prodám. Je však potřeba vědět kolik toho vzduchu ve skutečnosti potřebuješ ty a pak by ti stačilo třeba něco úplně jiného a menšího. Každý pneuservis může a samozřejmně má jinou spotřebu vzduchu, dle počtu stání, jestli děláš i montáže nákladních, traktorových, obřích pneu apod. Nevím ani odkud jsi, protože většinou chlapi na to kašlete a nedávate zkratky což je škoda o tom jak a kde co jde a nejde. Prosil jsem Vás o to již několikrát. A jde o to, aby jsme mněli představu všichni a neschovávali se za nějakými zkratkami. Jen já a Martin z Olomouce tady napsal kdo je a dal odkaz na sebe a nestydíme se za to.Klidně to udělám znovu. Bořek Filipec www.pneucentrumprofi.cz
pondělí, 14. června 2010
 
Hrouda
Hrouda Mužu poprosit někoho z píšících o kontakt na dobrou firmu přes dodávku a servis kompresorů do pneuservisu momentálně máme orlík EK 35 a je potřeba sehnat záložní pokud tento doslouží.Dík
pondělí, 14. června 2010
 
JZ
JZ Oni se co nevidět zkazí i ceny autodílů, ostatně jako i jiného zboží. Kelly už dnes dává kde komu základ 30%. Takže za chvíli dojde i na servisy.
pondělí, 14. června 2010
 
Hrouda
Hrouda 800kč za přezutí je asi hodně asi jáko 600kč za připojení na diagnostiku vuzu. pořizovací náklady diagnostiky 150tis+hosteska pneuservis stroje mnohem a mnohem víc.A je to taky makačka.pokud to není cena vaší autodílny tak ale okolo mne takové jsou.
pondělí, 14. června 2010
 
CBFranta
CBFranta Dtto p. Hrouda popř.další tzv.profi pneuservisáci: Velmi mne zajímá jakým právem chcete rozhodovat o tom, zda autodílny budou nebo nebudou přezouvat pneumatiky, od koho a za kolik? Vám taky nikdo nekecá do toho, zda provádíte další činnosti, které s tzv. profi pneuservisem nesouvisí- klima,geometrie,oprava řízení atd.Máte k tomu vůbec mechaniky aspoň s výučákem? Máte oprávnění k manipulaci s plyny R 134a atd? Smiřte se stím, že už nebudeme mít rebaty "za korunu koupím a za dvě prodám". Taky jsem začínal jako pneuservis, tak vím o čem píši,ale dnes disponuji komplexním diagnostickým vybavením pro údržbu vozidel. Kdo usnul na vavřínech, tak dnes plače a mlátí na poplach, že internet a tzv.garážisti jim berou kšeft. Pro převážnou většinu těchto garážistů (mimochodem za nimi jezdí pro radu i ze značkových servisů)je pneuservis pouze okrajová služba, aby svým zákazníkům vyhověli. Já osobně bych taky za přezutí 4ks plecháčů a ventil nikomu 1800,-Kč nedal. Max.800,- a to bych už k němu nikdy nevlezl.
neděle, 13. června 2010
 
Autodílna
Autodílna Pokd se jedná o malou dílnu, která mám jedno stání, tak asi nekoupí mašinu za 200000, pokud se jedná o dílnu s třeba 3mi stáni tam může být jedno stanoviště vybaveno mašinou za 200000 a na ní přezouvaní extr zákazníci ať si připlatí. Prostě nejde jen proto, aby jste uživili mašinu za 200000 nechat platit zakazníky 800 za 45 minut práce a ktomu trvat na prodeji pneu. OK je ekonomicky špatná doba, nedivte se potom, že zákazník koupí pneu treba na neunetu a u mě ja za 500 přezuje a ušetří tak min. 1000 kč a to je hooodně moc. Věřte, že já se bez pneuservisu uživím, ale proč odmítat příležitost snadného výdělku. Autodilna
neděle, 13. června 2010
 
JZ
JZ Dobrá logika! Jsou i majitelé octavie, kteří nepotřebují platit za přezutí 500,- , tak proč jim to nepřezout třeba za 50,- kolo. Určitě bude spokojenější. Náš zákazník, náš pán. Nejlepší bude mít pro každého jiné vybavení. Pro Fabie za 50000,- pro Octavie za 80000,- atd....
neděle, 13. června 2010
 
Moris
Moris No vidíš, že se k tomu dá logicky dojít
neděle, 13. června 2010
 
Autodilna
Autodilna Hrouda:naprosto Vám rozumím, částečně máte pravdu. Nesouhlasím s cenou stroje. Stroj za 200000 je jistě velice kvaliní, ale musím mít na své použití dostatek práce. Kdo potřebuje zouvačku za 200000? Majitel Felicie? Octavie? Astry? Mondea?.....jistě, že ne. Na kvalitní přezutí jejich kol je plně dostačujíci mašina od 80000 (zhruba). Pokud někdo potřebuje přezout své nízkoprofilové, nebo jinak extremně složité kola, které stroje obdobné cenové relace potřebuje, i když ne nezbytně. Tak ať si zaplatí za přezutí svého miláčka třaba 5000 kč. OK, ale proč, kvůli tomu předražovat službu i ostatním. Oni platí za mašiny, které jsou potřeba pro někoho jinho.Proč jsem začal přezouvat já? Protože o to byl zájem, opravdu majitel Octavie......nepotřebuje přezouvat na mašině za 200000 a platit za přezutí 800. Autodína
neděle, 13. června 2010
 
Hrouda
Hrouda Obživa je určitě duležitá, ale stroje stárnou. Škodovka taky nestojí to za co se prodává musejí se rozvíjet a to bez obratu z prodeje nejde.Nechci ležet na pláži a nic. ale potřebuji obnovovat stroje a za dnešní ceny které se tu začínají usazovat to nejde.Dobrý stroj 1ks cca200 000kč s montáží pneu za 400kč nemožné!!!! a kde je zbytek.
neděle, 13. června 2010
 
Zerman
Zerman No pan podnikatel, to by chtěl být každý. Ale to jste nemohli čekat, že budete celý život podnikat tak, že budete gumu kupovat za x, prodávat za 2x a lidi vám budou trhat ruce. Být podnikatel, to chce mnohm víc a trh si to zařídí tak, aby podnikatel každý být nemohl. Naštěstí. Spíš byste si měli vážit, že máte "obživu", ani to není samozřejmé.
sobota, 12. června 2010
 
Hrouda
Hrouda Mimo jiné:podnikat jsem začal proto abych zbohatl a netajím se tím!A teď se z toho stává obživa (pouze). Pracuji téměř 14hodin denně,nejdříve dílna potom papíry a úřady.Plánoval jsem rozvoj a budování pracovních míst a takhle to nepujde.Srážení cen na dnešní uroveň nemá budoucnost pro nikoho ani pro nepodnikatele.Pokud já nemohu vydělat nemohu dát vydělat nikomu dalšímu a máme ho...všichni.
sobota, 12. června 2010
 
Hrouda
Hrouda Mám pneuservis o rozloze 420m2 a k němu parkování 750m2 platím nájem poslední dobou se obávám o to že budu muset hledat jiné prostory. Nemužu to táhnout z montáží za 400kč octávia bez prodeje pneumatik.Nákladní pneu už taky není to pravé když rozdíl ceny 315/80R22,5 BD22 je 50kč já a koncový zákazník. Barumka se zbláznila !!!!! A dotoho ještě autoservis začne přezouvat pneu.Mužem doufat že už to nebude horší.
sobota, 12. června 2010
 
Mensa
Mensa Pane Hruško, ten banner napravo je tak půl promile ročního obratu naší firmy. Pneu revue je široká komunikační platforma celého odvětví a všichni slušní lidí, ke kterým pan Sotklasa rozhodně patří, mají možnost v něm vyádřit svůj názor. Tuto možnost máte i vy (navzdory tomu, že u nás neinzerujete a ni ten banner). Napište svůj názor na současné ožehavé problémy odvětví a rád ho uveřejním.
pátek, 11. června 2010
 
Jakub - Brno
Jakub - Brno Stoklasovi a Částkovi pomáháme už jen tím, že tady o nich taky píšeme. Kašleme na ně. Jsou to škůdci pneubranže.
pátek, 11. června 2010
 
Radek-Praha
Radek-Praha Pana Stoklasu bych pochválil za pěkný PR článek. Je tak pěkný že se mně ani nechce věřit že ho psal on :-))
pátek, 11. června 2010
 
Autodílna
Autodílna Omlouvám se jestli jsem někoho jakkoli uvedl v omyl, ale s p. Stoklasou nemám nic společného. Nevím jak jste na to přišli. Autodílna
pátek, 11. června 2010
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz