Pneurevue.cz » Fórum » Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

 

pátek, 23. září 2011

Otázka ze dne 23.9.2011

 

Myslíte si, že tato orientace vyřeší problémy a výzvy, kterým čelí pneuservisní branže?

 
 
 
mikar
mikar Jojo, lidi mě popisují jako blázna. Ale já si stojím za svým a svoje ovoce to nese. Zbytek viz mail.
neděle, 30. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Mikare jsem možná trochu blázen a magor, ale jsem i člověk který ví co chce a jak to má např. vypadat přesně v pneuservisní činnosti. To co kolikrát slyším a vidím je jen hnus, ksindl a prasárna od některých internetových prodejců a výhradních dodavatelů vůči nám pneuservisům, také vidím jak některé pneuservisy dělají doslova fušeřinu a humus práci vůči zákazníkům. Jsem rád, že svou práci mám téměř nadevše a jsem také rád, že znám pár takových jako jsem já. Jestli mezi ně patříš tak už teď hluboce smekám a budu rád, když mi napíšeš na můj mail bofil@seznam.cz kontakt na tebe. Moc rád tě někdy osobně navštívím. Dnes moc dobře vím, že je to jeden z důležitých aspektu dalšího celkového zvyšování kvality pneuservisní činnosti nejenom pro mne, ale i pro tebe. MICHALE, taky si myslím, že ještě bude dost práce i koncem listopadu. Myslel jsem ale především na ten největší bum který je teď na blízku s blížícím se sněhem. Pak to upadne do klidnějšího procesu a půjde to zvládat v poklidu. Jaro tě asi hodně zklame, protože to bude trochu jinak, ale nebudu tě teď tím zatěžovat. Soustřeď se na tuto zimu a dělej ji jak jen nejlépe umíš.
neděle, 30. října 2011
 
Michal
Michal Já si myslím Bořku, že letos bude práce jako loni až do prosince i ledna. Já jsem stálým zákazníkům psal 4x e-maily, ať se přijedou přezout včas a správce voz. parku o 30 autech z jedné firmy mi po 3 týdnech v úterý odpověděl, že by si představoval všechno přezout mezi 27-31.10. a když jsem mu to vysvětlil, tak mi usoudil, že jde o prd a poslední auto budu přezouvat někdy 20.11., takže moc lidí si s 1.11. hlavu neláme, hlavně, že mají gumy připravený. Pak zase budou na řadě ti, kteří koupí auto před koncem roku kvůli daním a to se potáhne i v lednu, takže já to vidím velmi dobře a pak nás čeká, jak jsem již uvedl myslím velmi dobré jaro.
neděle, 30. října 2011
 
mikar
mikar Souhlasím s Bořkem a platí pro oba příspěvky. Pane Vy budete stejnej blázen jako já, v tom nejlepším slova smyslu :-)
neděle, 30. října 2011
 
Michal
Michal Tire: to jsem tady měl taky. Ten měl dokonce 1209 a to nebyla jen Polariska 2, ale i jiný rozměry. Mě by zajímalo, kde to zchrastí, nebo kde to leží. Zrovna u Barumek v běžných rozměrech nechápu, kde to seženou. Je to k pláči. Ona už ta aféra s těmi liťáky na jaře, co udělali, to je taky síla.
neděle, 30. října 2011
 
Anonym
Anonym Má někdo kartáčovou myčku kol Blueclean ,nebo Ketty od TG pneu??Jaká je spokojenost.Vím o Darneru,ale ptám se i tak .Dík
sobota, 29. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Po dnešním svátečním pracovním dni který byl nesen v příjemném poklidném plynulém tempu a který ukázal potřebu zákazníkovi být nablízku v době kdy je zvýšená nutnost vyhovět jeho potřebě, jsem z velmi dobrým pocitem sledoval chlapy na dílně a rozmlouval se zákazníky o všem možném. Jsem rád, že svou práci dělám tak jak dělám. Jsem rád, že si zákaznici tohle dobře všímají, sledují to a dávají další impulzy k práci a službám o které mají zájem. Nikdo není dokonalý a naslouchat druhým je někdy velmi poučné a důležité. Mnoho dobrého mi dalo i letošní cestování po pneuservisech o kterých jsem tady v létě psal. Nejenom letité pneuservisní zkušenosti mne navedly na správnou cestu, ale i inspirace od druhých byla velmi poučná a potřebná. Našel jsem tam nový náhled a rozhled na další činnost a kvalitu své práce. Letošní zima je stěžejní a pro mnohé pneuservisy nesmírně důležitá. Zatím aspoň u mne probíhá podle nejlepšího možného scénáře který si můžu přát. Ať už počasí, které je skvělé, téměř vzorný přístup stálých, věrných zákazníku díky poučení o letošní zimě až zatím po velmi solidní zásobení pneuservisu pneumatikami s kterým jsem na současnou výrobní pneusituaci zatím maximálně spokojen. Mám téměř vždy něco solidního v jakémkoliv rozěru který je dnes i ne moc běžný. Tento týden se nesl ve zvýšené podobě, ale nebylo to zase něco extra. Podle toho co vidím u Hypermarketu, kde je přezuto cca 60%vozu, co vidím u některých snobských zákazníku, kteří čekají až na poslední chvíli je jisté že minimálně 14 dní bude dostatek práce. Pokud počasí vydrží a to zatím vypadá dobře, tak je pak jisté, že to bude pro mnohé z nás sezona snů, která přichází po mnoha a mnoha letech strádání, útisku a také hlavně pod tlakem internetu, který tento obor decimoval, devastoval a doslova zprasil. Proto jsem dnes zase v klidu a s jasnou myslí prodloužil nenamontování dovezených jakýkoliv nových pneu u mne na servise pro měsíc listopad. Myslím a jsem přesvědčen, že letos vzali otěže vozu do rukou dobře připravené, nachystané pneuservisy a tahají za ten správný konec. Tak to má být a tak je to i dobře. Teď je potřeba ten provaz držet pevně a nepustit. Udělat smyčku aby se to nevysmeklo. Příští jaro ukáže nový směr, protože bude podle mne zcela jiné. Bořek Filipec.www.pneucentrumprofi.cz
pátek, 28. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Doporučuji všem solidním poctivým pneuservisákům shlédnout celý poslední díl ANO ŠÉFE. http://www.archiv-tv-prima.cz/ano-sefe/dily/4-9/ Byl jsem doslova dojat a unesen, že ještě existuje poctivá kuchařská práce bez pomoci různých polotovarů,apod, která je dělána tělem, duší, přesvědčením a především srdíčkem, že toto je to pravé. Takovouto lekci potřebuje i dnešní pneuservis aby mohl vůbec přežít do budoucna. Kvalitní, poctivou práci s využitím rad, návodů, trendů a někdy i pomoci a která bude dělána především jako srdeční záležitost. I v našem oboru je doslova někdy špína a ksindl jak v samotné odvedené práci tak v rozdílu mezi různými pneuservisy. Toto je třeba brzy rozlišit, ukázat lidem a poukazovat na tyto rozdíly kde se jen dá. Odpad musí byt vyklizen a také musí nastat pravá pohoda, která je potřebná pro kvalitní práci a další potřebný a nutný rozvoj. I mezi námi jsou výjimeční pneuservisáci a to je moc dobře a je jen otázkou jak dlouho potrvá, kdy se celkově prosadí, rozzáří na svět a jak rychle vyplavou na povrch jako super top pneuservisy. Myslím, že se ta doba velmi rychle přibližuje.Bořek
pátek, 28. října 2011
 
Anonym
Anonym Já doprodal polaris 2 za 1400kč/kus a bez reptání se po tom zaprášilo jak slepice po flusu.
čtvrtek, 27. října 2011
 
Tire
Tire takový střípek z probíhající sezóny: dnes se dostavil zákazník se starší octavií vedle dvou starších barumek si dovezl i dvě "nové" polaris 2 v rozměru 195/65R15 dot 4209. Na moji otázku kde a za kolik ji koupil, odpověděl: Autoopravna AutoKelly... 1050,- Jsem nevěděl jestli mám brečet nebo se smát nad hloupostí prodejce.
čtvrtek, 27. října 2011
 
Petr
Petr Máš recht Michale zas tak mrtví to nebude navíc hodně lidí, co mají dva roky zimáky je na konci zimy budou mít sjetý a budou muset něco přezout a na drahý zimní to rozhodně obouvat nebudou
čtvrtek, 27. října 2011
 
Michal
Michal Zase to jaro nezavrhujte, ještě než vůbec bylo. Já si naopak myslím, že špatné nebude. Spousta zákazníků mi říká, že na jaře kupují letní určitě a chtějí je přezout hned po 31.3. aby jim ty zimáky vydrželi co nejdéle, že si je chtějí šetřit, protože jsou třeba v jejich rozměru o dost dražší než zimní, viz třeba 225/45 R17 tam je to moc pěkný rozdíl:-) já bych se toho léta zase tak nebál:-)
čtvrtek, 27. října 2011
 
Anonym
Anonym léto kupovat jedině venku, tady to nemá smysl
středa, 26. října 2011
 
Anonym
Anonym něco jiného??
středa, 26. října 2011
 
Anonym
Anonym :-DDD no to si užiješ. Moje zkušenost: z 3000 ks dodali 350 ks za vyšší cenu než dohodli. Užijte si obchody s pšontkama..
středa, 26. října 2011
 
Anonym
Anonym najdi handlopex
středa, 26. října 2011
 
Anonym
Anonym nemá někdo kontakt na velkoobchod z Polska??
středa, 26. října 2011
 
Anonym
Anonym letos přece vůbec nejde o cena předzásobení a dokupů. Který z výrobců má něco kloudného na skladě???
úterý, 25. října 2011
 
Anonym
Anonym Roman-máš pravdu,ale takové AM pneu zde již zmiňované má takové rozdíly.V dokupu a to i před měsícem,ba i 2 je rozdíl u 16" no ,skoro na všem 250 Kč.A to je Dost.Z těch by si mělo vzít příklad spoustu velkoobchodu a výrobcu .Stačí předobjednávka v řádech xxx ks a máš dokup lepší než bez ní.TOTO BY BYLO FAJN.Co pánové manageři to je nápad???Ale vy na to serete,už ted se těšíte na další zimu)))
úterý, 25. října 2011
 
Roman
Roman Rozdíl 10-15% mezi naskladněním a dokupem je nesmysl. Max 3-5%. Pokud teda nakupuješ od výrobce. Pokud ne tak je to možný, ale kdo by po téhle zimní zkušenosti z českými velkoobchody ještě nenakupoval od výrobce. Jedině blázen.
úterý, 25. října 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz