Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že by pneuservisy měly cenově znevýhodňovat montáž pneumatik, které si zákazník přinese?

Myslíte si, že by pneuservisy měly cenově znevýhodňovat montáž pneumatik, které si zákazník přinese?

 

pondělí, 19. března 2007

Otázka ze dne 19.3.2007

 
 
 
 
užovka
užovka to VM: přesně tak! Ale já je nepřezouvám vůbec. Né proto, že bych dělal opozici, ale proto, že mám svý práce dost. Jinak kolik musí david prodat pneumatik, aby vydělal to co Ty za přezutí? No předpokládám že hodně! Navíc neťáci na sebe ušili bič v podobě dopravy zdarma a to už je pořádnej opruz, když se to dneska může posílat max. po dvou... :D
neděle, 8. dubna 2007
 
Lalis
Lalis Davide takoví nevymřou.Je to jediná cesta za pneu budoucností a ne za zánikem.Internet dostane pořádně na frak a to je jisté,ty internetový chudáku!
sobota, 7. dubna 2007
 
VM
VM By mě docela zajímalo kolik desítek ks pneumatik musíš prodat aby si si vydělal to co já za jejich přezutí. Asi to bude docela velké číslo když tě to tak nakrklo. ( a nezapomeň odečíst peníze za dopravu zdarma:)
sobota, 7. dubna 2007
 
VM
VM Myslím že ne
sobota, 7. dubna 2007
 
David
David VM vždyt ty jsi chudák,tací vymřou co nejdřív,tak si užívej peněz dokud máš.
sobota, 7. dubna 2007
 
VM
VM Tak jsem tu měl dneska dalšího frajírka s kolama z internetu. Při přejímání zakázky jsem ho upozornil že přezutí těchto kol bude o něco dražší než normálně. Jeho vychytralá a navoněná hlavička mi odpověděla že je mu to jedno že místo 500,-(naše obvyklá cena za přezutí na plech.disky)zaplatí 600,-. Měl to za 1050,- a to jen proto že jsme se dohodli že na to nebude chtít papír, jinak to měl za 1300,-. CHLAPI TYHLE ŠMEJTY CO Z NÁS DĚLAJÍ AKORÁT TAK ŠPINÁVÉ BLBCE JE TŘEBA POŘÁDNĚ SOLIT!! A víte z čeho mám největší radost? ne z těch peněz v kapse, ale z toho že jsme z malého města a už i tady se to takhle dá dělat, ještě loni by se na 100% otočil a odjel. JE TŘEBA SE NEBÁT A POŘÁDNĚ SOLIT!!!
sobota, 7. dubna 2007
 
užovka
užovka Ucho, internet se sice dá nazvat realitou trhu, ale ve skutečnosti je to anomálie, parazitující na práci pneuservisů. A víš proč? Protože koupit levnou pneumatiku na netu je sice hezký, ale musí ti jí někdo namontova a vyvážit. No a internetový prodejci mohou fungovat jenom proto, že montáž a vyvážení za ně odvede někdo jiný. Někdo, kdo investuje nemále peníze do provozovny, strojů, válčí s úřady a tak dále. Jen díky tomu jsou schopni existovat a v tom je ten problém.
středa, 4. dubna 2007
 
John
John Ucho,ty jsi hlupák.Všem těm kteří nepřezouvají nové pneu z internetu říkám upřímně-Jste první vlaštovky a já jsem s vámi a věřím,že nás bude brzy mnohem víc.
neděle, 1. dubna 2007
 
ucho
ucho To je zajímavé, jak na internetu všichni bojují proti internetu :). Místo abyste se postavili realitě trhu, a trochu popřemýšleli jako David, tak mnozí z vás vymýšlejí podvody (defekty...). Zajímalo by mě, v čem je dražší přezout novou vybalenou pneumatiku z netu, než jetou, kterou jsem si taky přivezl v kufru. A u té mi nikdy nemůžete říct, kde jsem ji koupil - jestli u vás nebo jinde.
sobota, 31. března 2007
 
Karel
Karel Máš pravdu.Chce to nervy!!!
pátek, 30. března 2007
 
profik
profik Inak dnes mi odskočili ďalší traja zákazníci kôli internetu a pozerajú na mňa ako na blázna, že aké to mám drahé pneumatiky. Prevádzkovať v dnešnej dobe pneuservis je jednoducho trapas, pretože nás nevedia podržať ani naši dodávatelia a som z toho už poriadne znechutený. Chce to čoraz pevnejšie nervy.
pátek, 30. března 2007
 
profik
profik Možno prichádza čas, že pneuservis bude žiť z práce a nie predaja. No čo už, zdvihnime všetci ceny o 100%-150% a nech si to zákazníci kupujú trebárs aj na trhu. Začínam uvažovať ako využijem tie skladovacie priestory, kde momentálne držím nové pneumatiky.
pátek, 30. března 2007
 
David
David to je jasné že se najde ten co to poruší,ale on bude spokojen,aspon vnitřně.
pátek, 30. března 2007
 
Plasky
Plasky Kartelová dohoda je absolutní nesmysl,protože se vždy najde nějaký chudák,který to přezuje.Toho se nebojme,to je hloupá výmluva.Každý zákazník má právo na výběru servisu a každý servis má svoje pravidla a zákazník je musí ctít a respektovat.Nikdo mi nemůže říct nic na to,že to nepřezuji,to neexistuje.Já dávám záruku na práci a tyto pneu nejsou od mého dodavatele takže nevím co to jsou za pochybné nové pneu a proto nemíním tyto pneu přezouvat.A omlouvat internet nemíním.Je čas se k tomu postavit čelem a ne chodit pořád dokola a omlouvat to.
pátek, 30. března 2007
 
David
David Ahoj tak jsem si přečetl většinu z toho co vas trápí a musím bohužel souhlasit se všemy.Měl jsem pneuservis,ale musel jsem ho zavřít protože ceny z internetu mě k tomu donutili a tak jsem začal prodavat pouze pneu na internetu ale najednou mi importer dal slevu,že to budu prodavat na netu asi že toho prodam více naž doma v servise,a celkem v průměru asi 8%.Tak jsem servis opět otevřel a montuji i pneu z internetu.Musím je brat a jsem za to rad.Pokud se spojíte a toto pneu nebudete vubec přexouvat tak si myslím,že to někdo nahlasí jako KARTELOVOU DOHODU,v tomto statě bych se ani nedivil.Jinak dnes když se na internetu dá koupit i ledvina nevidím důvod tam neprodavat pneu. Jinak přeji krasné jaro.
pátek, 30. března 2007
 
bill
bill No v tom to právě je. Oni můžou klidně vystačit s marží 5-7 %, protože internetový obchd se dá dělat z obýváku s minimálními náklady. Pokud by se měl servis sám uživit (bez marže z prodaných pneu), musel by se zdražit desetkrát. Je to to samý jako u autoservisů - kdyby neměli marži z prodeje dílů, samotná práce by musela být mnohem dražší. Takže to není v nějaké "genilitě" iternetových "obchodníků" ale čirá ekonimická realita. Jsem pro radikální zdražení práce na přivezených pneu - chceš, nechceš.
pátek, 30. března 2007
 
užovka
užovka No dle mého názoru není možné se na tyto ceny dostat normální cestou. Mám asi 12 různých dodavatelů (u nás i v zahraničí), podmínky jsem si sjednal myslím velice dobré. Teoreticky bych mohl prodávat za ceny pneunetu, ale marže by byly tak 5-7%... Možností jak za tyto ceny prodat a vydělat však jsou. Už jsem o tom níže psal. Zajímavé věci se dají dělat například s DPH, to asi každý ví. Já si na to ale netroufám a ani to nemám za potřebí. Nicméně blbec - zoufalec, který je ochoten jít do všeho, se vždycky najde. Nabídka na netu je toho důkazem... :D
čtvrtek, 29. března 2007
 
profik
profik No mne stale nie je jasna jedna vec, odkial maju tie pneumatiky tak lacno. Nakupujem v prednakupe asi 1000ks na sezonu rozne znacky, niektore priamo od importera. Teraz som si pozrel ponuku na nete a prisiel som na to, ze som nakupil draho, rozdiel na cenach ich predaja a mojho nakupu je aj 10% :( Odkial maju take ceny?
středa, 28. března 2007
 
Lalis
Lalis Tak tedy Užovko,pokud budeš nepřezouvat tyto pneu,tak jsi frajer a jdu do toho taky.Stejně mi málokdo chtěl zaplatit těch 600,-za sadu navíc.Aspon se nebudu dohadovat a napíšu to tak jak to tu psal Bořek.Z technických a provozních důvodů nové pneu a protektory nepřezouváme.Jde někdo další?
úterý, 27. března 2007
 
užovka
užovka Pěkná diskuse se tu rozpoutala, jen co je pravda! Jen by mně zajímalo, jak se díváte na ceny, za které prodává věhlasný internetový obchod: www.pneunet.cz... :-P Myslím, že proti nim je K+K předražený až hrůza! Jo a doprava pneumatik je u pneunetu zdarma... Schválně se mrkněte a pak si dejte studenou sprchu... Jinak od právě nastávající sezony již odmítám přezouvat dovezené pneu za jakoukoli cenu. Jsem rád, že moje situace a zázemí mi tento krok umožňují a přeji si, aby nás takových bylo co možná nejvíce. Jen tak se bude dát úspěšně bojovat s těmi vychcánky z netu. Osobně si myslím, že by stačila jedna důsledná kontrola z živnostenského a měli by po ptákách.
pondělí, 26. března 2007
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz