Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
BroukPytlik
BroukPytlik Přestože to vypadá, že byl Ferda dlouho na sluníčku, musím s ním souhlasit. Gumy dnes dělá každý autoservis, autobazar a autosalon a pneuservisy jsou asi dost překvapení. Z prodeje pneumatik dnes nemají skoro nic a tak jdou raději na pracák, než aby začali dělat něco jinak. Ani velkoobchody nejsou v žádný velký pohodě. Procházka už velkoobchod skoro nedělá a nový servis zatím taky moc nejede, Tirex se svými mega sklady má co dělat aby to poplatil, Chára platí dluhy , zatímco zaměstnanci si libujou jak se jim bokem dobře prodává, Best Drive (CTS) prodává každým rokem mémě a slavný Artgum je v insolvenci. Pešíček a jemu podobní už zasílaji gumy za nákup aby si ospravedlnili svoji existenci na internetu který pomalu ale jistě strácí dech. Ani výrobci se moc nesmějou. Není komu prodávat, Bridgestone snížil ceny ale moc to nezabralo, Pirelli zvýšili cenu a to ,překvapivě, taky nezabralo. Goodyearu a Dunlopu jsou plný sklady a politiky Michelinu mají všichni plný zuby. Continental spoléhá na testy a neotřesitelnou pozici domácí značky. A Nokian ? Stejný jako loni, pěkný průser. Jak tady několikrát psal Bořek, přišly těžký časy... ale s chladnou hlavou , vlastní dobrou prací a férovým přístupem si všichni poctiví servisáci na svůj poctivý chleba vydělají. Krásný den přeji.
středa, 7. srpna 2013
 
Anonym
Anonym Tak člověk se vrátí skoro po měsíci z dovolené a zjístí že tu zdechnul pes!Tam bylo blaho a tady je totálně zdechlo a mrtvo.Jestli tak vy chytráci pneuservisní robíte gumy jak tady teď píšete tak se nedivím že jdete mnozí do kytek a jste v prdeli.Raději to zabalte a už vysmahněte z gumařiny.Strupi výhradní jsou posmolení až za ušima.Zima je probere ze snu,gatě mají staženy na půl žerdi.Tak zatím tedy hoj zhnilí šméjdi pneuservisáci,internetoví strupi a nesmím zapomenout na výhradní poskoky.Všichni jste jen banda ubohých chobotu,kteří se neumí k ničemu pořádně postavit jen na hubě.Sráči.Zduř. P:S.Těm pár co to mají tady v hlavě v pořádku můžu jen říct že jsou pro mne borci,zbytek je povl a špína namyšlená a na hubě chytrá jak rádio.Ve skutečnosti jsou jen ubožačci a zbabělci.Zduř!
úterý, 6. srpna 2013
 
Moris
Moris Taky přeji zákazníky nerušený den, co mám zprávy z okolních pneuservisů a autoservisů pokles ve všem v prodeji i v práci někteří dokonce přešli na zkrácení pracovní doby. Situace se liší dle regionu, v slabších městech je to průser kde se deně bojuje alespon o pokrytí nákladů na provoz. U mě je to stále silnější rok než minulý hlavně letní sezona byla dobrá ted jde mechanická práce.
úterý, 30. července 2013
 
Michal
Michal Pěkný den kluci. Přiznám se Vám, že ani jsem neměl potřebu nic psát, ani řešit. Potom co mi Bořek napsal jsem byl opravdu hodně hodně zklamaný, protože já sám jsem v praze docela dost firem honil, aby přispěli a musím říct, že mě opravdu zklamali a to co napsal SJM je naprostá pravda. Absolutně se Bořkově roztrpčenosti nedivím. Bohužel bláhově si myslet, že lidé v našem oboru jsou jiní oproti mentalitě zbytku republiky bylo asi velmi naivní. Je to opravdu smutné. Už jsem z toho opravdu otrávený a bylo mi poněkud blidno, když jsem četl ty cinty o nadcházející zimě, marketingové nic neříkající kecy. Nemá smysl to řešit. I já jsem se vrátil s dovolené a tak strašně se mi nechtělo. Co se prodat má, to se prodá a co se prodat nemá se neprodá. Gumy jsem objednal jako každý rok, u některých značek čekám na později, u některých je to jedno. Léto se nese v normálním běhu, podle toho, jak jedou lidi na dovolenou. Takže normálka. Takže já se na delší čas odmlčím, protože nemám chuť cokoliv psát a hlavně je to jedno, akorát člověk plýtvá časem a hází hrách na zeď.
úterý, 30. července 2013
 
BIB
BIB Zdravim pánové, naše druhá letošní sezona (žně) jede hezky, zimní pneu začnou chodit příští týden a celkově nemám chmurné pocity. Mám jeden dotaz na Mitas, berete od nich někdo napřímo bez franchizu nebo i s? Narazil jsem že na webu maji B2B shop.
úterý, 30. července 2013
 
Shambo
Shambo Odmlčel jsem se. Stručně řečeno - poslední dva měsíce ( povodně, vláda, Nečas, trafiky, vojákům velí sekretářka ... a td. ) mi vzaly hodně sil. A ta naše gumařina... to víme všichni. Naše země nevzkvétá. Howgh.
neděle, 28. července 2013
 
BF
BF Včera jsem se vrátil po více jak 3 týdnech do Třince. Věřte že docela nerad. Teď jdu vykoupat se synem tělo do bazénu a jak budu mít chuť a hlavně náladu tak tady něco napíšu. Moc ji tedy fakt nemám. Není to tím že není práce, te je až až a zaměstnanci mne mile překvapili, ale je to i tím že jsme obor jako celek stojící před devastací a to vám povím už teď zcela upřímně. Demence, ubohost, slabost vládne tomuto světu pneu u nás. Jde to poznat i např. momentálně pár týdnů s této diskuze. Napřed si tedy pořeším své dovolenkové resty a když zbude chuť tak napíšu. Sbírku uzavřu za měsíc v pátek 30.8.2013 a budu rád když se někteří lidé v pneuoboru zamyslí nad svým postojem k životu, hodnotám a někdy sobeckému myšlení vůči ostatním.
neděle, 28. července 2013
 
SJM
SJM Hezké rekordní ráno přátelé, mám na mysli bohužel jen teplotu. Kdiž vidím zde téměř absolutní ticho, mám vnitřní obavu, že i "komunita" gumařů nepřekročila stín české malosti, která se se projevuje v názoru a silných slovech k čemukoliv, ovšem když má dojít na skutek, zavládnedne hrobové ticho - hlavně na sebe zbytečně neupozorňovat. Božek je tvrďák, který v životě zkusil mnohé, ale tuším, že jeho zklamání bude asi velké, když stěží sbírá síly, aby informaci předhodil do placu. Nedivím se. Hroudův servis pravděpodobně bude fungovat dál, život i práce poplyne dál, ale jakási pochuť tu zůstane ve vzduchu. O to více děkuji všem, jež nezůstali stranou a říkám to s plnou odpovědností člověka, který již jednou nohou stojí mimo gumařinu. --- A nyní z jiného soudku. Z mnoha rozličných důvodů absolutně nemám představu, jak se bude zima vyvíjet. Prozatím jsme neobjednali vůbec nic, sklad je poloplný z loška, léto bylo podprůměrné. Ne že by se neprodávalo, ale ziskovost klesá a klesá. Docela by zajímalo, jak v kostce to vypadá jinde. Děkuji.
neděle, 28. července 2013
 
Anonym
Anonym Ahoj slovenský bratre:-)) idealni clovek u nas je na tvuj problem pan Kreslik tel: 606/443869 delaji vlastne vsechny tyhle masiny tak di da vycerpavajici info. Co jsem s nim naposlady mluvil tak Sivik velmi chvalil ale to ti povi sam.
úterý, 16. července 2013
 
wonderm
wonderm Zdravím. Kedže na Slovensku podobný web nie je, tak som sa rozhodol napísať na tento. Plánujem dokúpiť ďalšiu vyvažovačku kolies. Rozhodujem sa medzi týmito. M&B WD277, Giuliano S820 alebo za veľmi dobrú cenu (cca na urovni M&B WD277) možem mať Sivik Galaxy (už s LCD displejom). Toho Siviku sa trochu obávam, kedže na slovensku asi nie je žiadny výhradný dovozca - to znamená žiadny záručný a pozáručný servis. LCD displej u mňa nie je vobec nutnosť. Ak máte nejaké skúsenosti s uvedenými typmi vyvažovačiek, poprosím Vás o vaše skúsenosti s nimi. Ďakujem Vám veľmi pekne...Peter
pondělí, 15. července 2013
 
Michal
Michal Přátelé, to co píše Bořek je pravda, chápu je rozhořčení. Jen prosím tedy pár slov. Nejde přece o to, aby se rozlišovalo, jestli někdo dal honosnější částku než druhý, to je úplně jedno, nejde o žádné honění si trik na úkor druhého, že já jsem přispěl tolik a ten druhý tolik, to rozhodně ne. Chápu, že to někdo může brát, že jsme jeden pro druhého jak tu jsme vlastně konkurence a někteří se možná zeptají, proč pomáhat. Ale to doufám, nenapadlo nikoho. Tady je úplně jedno, kdo je na jaké straně bariery, nejde tady o žádné honění si trik pár lidí, kteří se chtějí udělat hezkými....to v žádném případě. Tohle a celá ta akce vznikla proto, že v každém člověku by měl být aspoň kousek morálky a solidarity. Přiznejme si na rovinu, že nejsme obor, který by teď i při těch těžkých chvílích krize dřel bídu s nouzí a trpěl vysokým nedostatkem peněz a osobně si myslím, že aspoň pár set korun by nikoho nezabilo. Vždyť ty peníze máte za chvilku vydělané zpět. Jde ale o to, projevit solidaritu s člověkem, který není neznámý, ty peníze nejdou nikam do nějakého pochybného fondu, ale přímo člověku, který je slušný, otevřený a který je postižený povodní jak po pracovní, tak po osobní stránce soukromého bydlení. Já osobně se přiznám, že ač jsem skeptický ke sbírkám, tak tady jsem neváhal ani minutu a hned jak Bořek zveřejnil číslo, tak jsem peníze posílal. Jde opravdu o dobrou věc. Já věřím tomu, že ač je náš obor plný leváren a neférovostí kam se podíváte, tak jsou v něm přesto ještě stále LIDÉ, kteří mají duši a nepřemýšlí jen o jedním směrem.
pátek, 5. července 2013
 
SJM
SJM Hezké ráno v rámci možností přátelé. Proč toto květnaté přání? Ti bysřejší asi tuší. Pro někoho může býti sluneční den volna třeba důvodem k vyjížďce na novém vymazleném kole krásnou přírodou, pro jiného postačí, že může bez stresu likvidovat spušť po velké vodě. Touto optikou jsou jsou vlastně oba spokojeni, bohužel. Realita všedního dne bývá ale mnohem krutější. Rozumím sklamání Bořka, který při své intelingenci si asi nevystavěl vzdušné zámky, když zakládal konto na pomoc kolegovi v nouzi, ale přeci jen očekával, že solidarita s potřebným, pracovitým a dobrým člověkem pohne svědomím více kolegů z branže. Není již možné uspořádat křišťálově čisčí sbírku pomoci a vím o čem mluvím. V době povodní jsem musel v neodkladné záležitosti navštívit naši matičku stověžatou. Měl jsem skutečný strach, znaje co voda napáchala zde v 97 a podpořené non stop zpravodajstvím všech kanálů a serverů. Realita mně šokovala. Pod okny mého pokoje hotelu Opympik v Karlíně, pár metrů od protipovodňových stěn se ráno trénovaly golfové údery v naprosté pohodě, zatím co telezevize na pokoji vysílala srdceryvné záběry podbarvené ponurou hudbou. Až tady jsem si uvědomil, kontraproduktivní vliv médií, jež si nejsou schopni přiznat, že čeho je moc, toho je příliš a prostý lid se tak stává rezistentním i proti takovým zprávám. Dva týdny jsme byly svědky hrůzných záběrů, nespočet kont a příkladů pomoci. Pak přijde pár zatčených papalášů, o kterých všichni víme, že jsou všichni jeden jako druhý na pravo i na levo a o postižené nikdo ani nezavadí. Přitom dřina a neštěstí přichází ne se stoupající vodou, ale po jejím opadnutí, násobené flustrací a apatií. Na tomto místě přichází čas podat pomocnou ruku v jakékoliv formě a peníze jsou pro většinu z nás tou nejméně zatěžující formou pro nás. Závěrem bych si dovolil kategoricky nesouhlasit s poslední Bořkovou větou. Stále věřím, že pomoci, pokud mohu, člověku v nouzi není odvaha, ale normální lidství, které se nám ale vytrácí. Bude tomu asi rok, co jsem na tomto místě citoval bratra sokola Jaroslava Kozlíka. Znovu si uvědomiji hlobku jeho slov a činů. Pro ty z Vás, kteří nebudou chtít přečíst celý odkaz jen nepatrná pasáž: ----Poslední dobou, kdy už tohoto vysokého muže zdravotní neduhy dohnaly, se věnoval těmto tématům návrat sportovního ducha do vrcholového sportu, upřednostnění výchovy nad vzděláním a boj proti plytkosti médií. Pěkný den všem slušným lidem.
pátek, 5. července 2013
 
BF
BF Dnes jen v krátkosti. Těm co zatím přispěli na pomoc kolegovi z celého srdce moc děkuji a těm kteří ještě ne vzkazuji ať se zamyslí nad tím že pomoc je někdy potřebná a nikdy nevíte kdy ji budete potřebovat i Vy. Jedu si odpočinout do tepla bez internetu, bez problému gum u nás. Jdu si vyčistit hlavu před náporem který bezesporu bude v sekci zima 2013-14. a jak se vrátím budu rád když na účtu pomoci člověku který to potřebuje naskočí více korun a hlavně mnohem více jmen než doposud. Nezlobte se ale 15 lidí je pro mne zatím výsměchem a plivnutím do tváře lidem kteří jsou dá se říct v nouzi. Zamyslete se nad sebou všichni kteří tady jsou denodenně na stránkách. Vážím si lidí kteří pošlou třeba jen 300kč. Vážím si nesmírně i těch co zaslali třeba 12000kč. Vážím si skvělou nabídku pro Roberta od jednoho dodavatele pneu a prodejce strojů. Více určitě napíšu o všech těchto lidech po svém návratu z dovolené.Věřím že se najdou odvážlivci kteří překonají svůj stín a ještě rádi pomohou. Děkuji. Bořek.
středa, 3. července 2013
 
Michal
Michal Brouk Pytlík: Ferda má pravdu. Jak jsem tu již několikrát psal, budu to praktikovat úplně stejně jako na jaře, budu čekat. Teda nějaké gumy jsem už tento týden nakoupil, ale to jsou běžné rozměry, které mi chyběli a které potřebuji na přezouvání uložených sad a mám to odsouhlasené. Slevy to špatné nejsou, ale skoro všechny značky nakoupím za stejné % teď tady v ČR a nemusím se crcat s předobjednávkou. . Sava 49% je málo, za 50% ji koupíš i v sezoně. Bridgestone a Firestone jsou mrtvé značky. Pokud se v testech nevyšplhají aspoň do poloviny, tak je nebudou brát ani firmy a můžeš mít i 70% a bude to prd platný...za tyhle slevy budou prodejné lépe, ale sezonu na tom nepostavíš. nebo postavíš, ale pokud se budeš chtít s každým o těch nesmyslných testech vybavovat. O tom, jak to bude se slevama vypadat, vždycky nejlépe ukáže naše věrná taxi služba. Ten už třeba teď má na octavii asi 1200 ks Alpin A4 a dává 55%, a 500 contiků s 50% a barumka na octavii za 43 + nějaké to kilčo. No a teď si představ, jak to asi bude vypadat v září, jak píše Ferda.
středa, 26. června 2013
 
Anonym
Anonym O čem to svědčí?Že gum jsou haldy jak na šachtách.Co půjde v zimě?Vše co bude k mání.Je jedno jestli posmolený Barum který ti tady dají za 38% a myslí si co nedali,nebo poblázněný Nokian který Hybš zase pose... po celé východní a střední evropě,protože jako bývalý Mišulin ptáček chce jen čísla,čísla,čísla.Zajímalo by mě Brouku odkud máš nabídku na ty Barumky,myslím že asi ne od našeho božského Otrokovického osazenstva kde někteří si nevidí ani přes pupky na pinďoura.Není to tím že jsou třeba nemocní a bylo by to omluvitelné,ale jsou rozežraní a hlavně nenažraní.Michelin parta zatím ničím nepřekvapila,stéjně je Rumuni a Poláci pořeší jak potřebují oni a ne jak si to chtějí dělat šašci.A co se týče hochů z Pirelli a Bričky z teplých kanclů tak ti jsou letos nepoužitelní.Goodyear je v přechodu a má asi menzes.Takže zatím nic nebrat,vysr... se na předobjednávku.Sklady maji nabuchané jak prase,ceníky budou ještě někteří opravovat a do září je času dost.Prodat napřed svoje staré lury díky těm blbcům co dělali reklamy na dot a pak si někdy v září začátkem října něco čerstvě upečeného vzít.Gum bylo,je a bude a ceny poletí dolů jako prase!To vím na beton,protože ty přebytky co mají si můžou nechat tak maximálně vyfotit nebo odvézt na tu haldu k závozu hnojem.Zdar a sílu najdeš v sýru.Zdar,zdar,zdar.
středa, 26. června 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik Zdravím všechny. Tak se na nás nabídky ženou ze všech stran jako velká voda. Barum 40-43%, Michelin 53%, Goodyear , Dunlop 52-56%, Sava 49%, Bridgestone, Firestone 55-60% a Nokian za 55%. Ty slevy vypadají dobře, ale je vyplatí se naskladnit? Co si myslíte, že se bude v zime prodávat?
úterý, 25. června 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik Zdravím všechny. Tak se na nás nabídky ženou ze všech stran jako velká voda. Barum 40-43%, Michelin 53%, Goodyear , Dunlop 52-56%, Sava 49%, Bridgestone, Firestone 55-60% a Nokian za 55%. Ty slevy vypadají dobře, ale je vyplatí se naskladnit? Co si myslíte, že se bude v zime prodávat?
úterý, 25. června 2013
 
Michal
Michal Hroudo byl jsem pár dní mimo a jsem moc rád, že Tě vidím zpět a velmi Tě obdivuju. Takovou situaci zvládnout je opravdu velká frajeřina. Mně povodně postihli opravdu jen malililinko oproti Tobě, protože prasklá stěna ve sklepě a zničená příjezdová cesta je úplné prd, ale i tak mi to stačilo na to, abych si na Tebe pokaždé vzpomněl a moc Tě obdivuji za fyzickou i duševní sílu a energii. Já jsem ještě prosbu o pomoc rozeslal tady místním v Praze, jak lidem z oboru tak mimo, aspoň ty, o kterých si myslím, že jsou nejslušnější a tak doufám, že někdo z nich přispěl, i když ani nevím, jestli to chci vědět, to ať si každý pořeší se svým svědomím sám. Ale doufám, že ta Bořkova aktivita nebyla marná a že nás nepřispělo jen pár zdejších, ale to už je opravdu na každém. Nejde o to, kolik kdo dá, ale o projevení solidarity se slušným člověkem v oboru.
neděle, 23. června 2013
 
Anonym
Anonym Jinak předobjednávky otravují ze všech stran.Už mě bolí hlava s těch kravin kolem dokola.Sliby jak to bude super zima apod mi lezou na nervy.Polsko se chystá na frontální útok.Sklady stéjně jako u nás nabité takže to bude hoši jízda.Kurz zlotého taky není špatný takže když to vemu tak je jasné že mnozí výhradní budou letos v zimě maximálně natírat podlahy ve skladech.Barumku mám za 43% lehce jen tak volně bez námahy.Objednávky se chlapcům z řad výhradních nesejdou a zabrečí mnoho kamostrejdu a papalašu kteří jsou někde mimo tuto realitu světa českých polí gum.Takže všem gumařům radím nic neobjednávat a hlavně nic předobjednávat.Ceny budou padat s postupem léta a bude to o dost % to je dnes 22.6.2013 velmi jisté.Zduř všem a nechrápejte.Ferda,váš hodný kluk a dobrý rádce.
sobota, 22. června 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz