Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo A jedna bleskovka ze světa mezi dvěma zvedáky: Pirelli má smlouvu dodávky pneumatik pro formuli 1 jen do konce roku 2013. Vzhledem k tomu, že mj. situace s technickými podmínkami a parametry pro obutí pvní autoligy na světě nejsou zatím jasné, Pirelli váhá s konečným rozhodnutím. A čas rozhodnutí se přibližuje. Rozhodujícím kriteriem totiž nebude reglament technický, ale finance. A kdo stojí za zády Pirelli a čeká na svou příležitost? Hankook. Korejský výrobce se osobních jednání o možnosti dodávek s všemocným vládcem F1 Bernardem Charlesem "Bernie" Ecclestonem ( roč. narození 1930!!! ) účastnil již v roce 2010. Tak vyčkejme :) Korea válí.
pátek, 19. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Tire: díky, dobré ráno a ke strojům! :)
pátek, 19. dubna 2013
 
Tire
Tire Pro Shambo loni jsem když jsem byl na nějakém tom parkovišti tak jsem se rozhlížel kolik aut jezdí na zimních pneu i v létě. Je těžké to aspoň odhanout protože jsou to dvě kategorie. 1. Jsou ti co dojíždí 4mm ti by si dle mého názoru ve většině koupili stejně letní a 2. skupina jsou ti kterým se z důvodů toho že najedou 5-6tis km za rok nevyplatí ty letní vůbec kupovat protože cena za kterou by přezouvali se jim ve vyšší opotřebení a spotřebě nevyplatila. Ale když to vezme tedy souhrně a statisticky tak v mém mikroregionu ve kterém působím to loni bylo každé 6 auto které jezdilo uprostřed letních prázdnin na zimních. Na druhou stranu často v létě navštěvuji vranovskou přehradu a tam bylo k vidění těch zimáků rozhodně míň tak každé 8 auto vyrazilo směr dovolená na zimákách. Jaký bude trend letos těžko očekávat možná o nějaké to procento to půjde nahoru že lidé přezouvat nebudou a nechají celý rok zimní ale dle mého názoru to nijak závratné nebude. A jde se makat :-)
pátek, 19. dubna 2013
 
BF
BF 3-8 aut za hodinu.Je to normální průměr při přezouvání na 2 stání. Je to velmi rozdílné jestli myješ kola, vyměńuješ ventily, čistíš od lepících závaží černou lepku, děláš komplet dodávku, runflaty, 20 kola nebo jenom plechy na felicii, fábii, či octavku a nebo když přezouváš už připravené kola na discích. Těch pak zvládáš i mnohem více. Dobře načasované, zorganizované a správně vymyšlené to je základ i když to nejde skoro nikdy doladit k dokonalosti, ale celková koncepce a myšlenka musí mít náboj, smysl a funkčnost Jde vytvořit především jen tam kde se chce. Mohl bych tu uvézt příklady kde se moc nechce a pak to vypada jak vypadá. Jen řeknu svůj dlouholetý profesní názor. Nikdy žádná velká firemní struktura s mnoha servisy nemůže a ani ještě nedokázala v činnosti na pneuservisech absolutně dosáhnout ani 50-60% toho co mnozí menší a střední podnikatelé s 2-3 staními a šikovnými mechaniky. Rozdíly jsou zde tak markantní až doslova do oči bijící. Takhle kdybych podnikal, tak je to pěkně o ničem. Čísla znám docela dobře, protože i když se to tam nesmí jsou tam lidé kteří si rádi většinou ve zlosti, nebo také hodně v lítosti jak to nefunguje, co nefunguje, proč to tak je a není jinak pustí pusu na špacír. Když jsem nedávno byl na jednom setkání výrobce pneumatik, potkal jsem mnoho a mnoho přátel a věřte že tak zkleslou náladu jsem od nich nečekal. To je ale systém práce a zbytečné byrokracie. Jak tu nedávno Hruška např. napsal že na jednu stranu např. Barumka zprzní cenu za práci na letošní letní sezonu a na druhé straně nasolí ceny těm stávajícím např. operačním leas. Stéjně toho nového zákaznika na toto slabodušství cenovou podrážeností nechytnou a jen podkopávají sami sobě židli. A když za mnou přišlo za poslední 2 roky 5 takovýchto lidí kteří dělají roky rokoucí v oboru že se to tam nedá vydržet a kdybych mohl ať si je vezmu, že rádi půjdou, tak si pak říkám-hochu tam je asi fakt zle a děláš to dobře když za tebou jdou a věří ti. No nic jdu si už dnes lehnout, zítra jedeme další kolo vysokého tempa přezouvání a tak ať je dostatek sil. Krásnou noc přátelé.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
Michal
Michal BIB: my jsme pidižvíci, pokud je to kompletní přezutí, tak 2-3 podle toho, co je to za mrchu a jak je časově náročná, pokud přehazování kol, tak to klieně 4-5 a těch je většina, protože já mám 85% uloženek kompletních kol, takže tam jsou už obuté nové, připravené. Sem zase totiž moc nových zákazníků z ulice nepřijde, že by přišli a ptali se, na to je to tady moc zapadlé na najití z ulice pro běžného smrtelníka, k nám většinou volají, takže realita je taková, že objednaní jsou tak 2 na hodinu a ve skutečnosti jich je tady tak 4-5, ale víc bychom nedali, pokud někdo přijde z ulice, tak ho bereme v okamžiku, kdy je tam přehazování kol a nacpu ho tam, takže nějakou vatu tam mám. Jde o to, že stálí zákazníci a firmy jsou objednaní stejně tak týden až dva dopředu a někde jsou to i flotily a ty musím upřednostňovat a tam musí být vše připravené. Přiznám se, že už několik sezon přemýšlím, jak ten systém objednávání zlepšit, ale většinou systém vydrží tak půl dne:-)))), protože se to celé podělá, zdrží, nebo se zdrží řidič nebo do toho přijedou nějaké rychlovky, takže v realitě to dneska bylo 4 auta na hodinu.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
BIB
BIB michale kolik aut objednavas na jednu hodinu, resp. kolik aut prumerne za hodinu dokazete udelat? My za hodinu delame 4-6 aut, mame objednano a mimo to bereme i auta co prijedou na slepo, pokud chce pneu tak ho nenecháme ujet a udela se, takze pokud nekdo rano zavola, najde se naj termin i odpoledne, sobota narvana k prasknuti, tam prostor prakticky neni.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
Michal
Michal Ale to vedro bylo až moc nějaký úmorný, na to, že min. pondělí padal déšť se sněhem a dneska bylo 28...tak kde je to jaro, chudinka jedna. Rovnou tu máme léto.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
Michal
Michal Dneska to bylo dobrý...Dost se toho i prodalo, trochu jsem měl po včerejšku strach, ale je třeba si na ty výkyvy asi zvyknout. Auta jezdili, prodalo se i hezkých pár gum, tak zaplať pánbuh za to. Ale je to pěkný výkyv. Jen považte, prodeje, pondělí, úterý, středa, čtvertek: 48, 22, 0, 20. Ale jinak je narváno a objednávám volný termín až na 2.5., dřív ani myš.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
BIB
BIB k vynikajicim prodejum osobnich a následně servise se pridal hezky prodej a servis nakladnich a agro - čili 6 mechaniku nema čas si moc vydechnout ale je to k tomu patří a je to po 1. čtvrtletí příjemná změna :-) at nám to trvá co možná nejdéle..
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Přátelé, utichly stroje a je čas se porozhlédnout po světě. Podle průzkumu, který organizovala ukrajinská asistenční organizace UMCA, 34% dotázaných místních řidičů nemá zájem přezout ze zimních osobních pneu na letní. Zásadním důvodem je pochopitelně snaha uspořit nějakou tu hrivnu. Jaký počet řidičů to bude asi u nás? Co myslíte?
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
BF
BF Tak přátelé kde jste? Vylezte už z těch dílen a kanceláři a běžte ven. Je krásně a je radost se odvázat a hlavně pracovat. Míšo, jaký jsi měl den? U mne dnes konečně lidský. Auta najížděly jedno za druhým, hezky to navazovalo na sebe a tak nevznikaly řady. Byl to skutečně příjemný den. Jinak prosím HROUDO žiješ? Napiš stav u tebe.
čtvrtek, 18. dubna 2013
 
BF
BF Dnes na servise opět natřískáno. Od 6.30 do 19.30 práce neskutečně. Prodej pneu super. Jen tak aby to vydrželo aspoň minimálně 3týdny a bude zapomenut březnový propad.
středa, 17. dubna 2013
 
BF
BF No to jsou dost nelichotivá čísla. Ale ještě pořád na to co teprve příjde a bude, je to dobré. Prodává se? Prodává, tak ještě je to pořád jakš takš dychající a žijící. Dobře už bylo a hůř může být kdykoliv. Zatím aspoň teď momentálně na kvalitních pneuservisech je zcela plno a to je dobře. Pokud si dá inzerát pneuservis typu šopa ala bouda jako u mne mám úsměv ve tváři jaký je to neskutečný chudák.---Pneuservis , opravy defektů pneu, prodej pneu, bez čekání, přezouvání pneu zakoupených v supermarketech nebo na internetu bez příplatku ! ! !----Nikdy to malinký kamionový dopravce nedělal, myslel si jak je to jednoduché, jak to pojede samo, tak si koupil šroty z Číny, píše nesmysly o internetovém přezutí a na vrata napsal křídou pneuservis a myslel si že je z něho mistr světa amoleta. Dílná prázdná, lid nikde a diví se že to není co si myslel na začátku. Chodí očumovat a je nanervy že většina solidních servisů jede minimálně na 120% a on nic. Jo komu neni rady tomu není pomoci. Řekl jsem mu-drž se ševče kopyta a nelez kam vůbec nepatříš jinak pohoříš. No uvidíme jak mu elán dlouho vydrží, myslím že už ho ale ani nemá. Zatím 8 měsíců a brečí jako malý Pepíček.To je ale život.
středa, 17. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Pane Menso, děkuji Vám za upřesnění a doplnění dalšími zdroji a daty! Pokud se držím údajů ACEA za celou Evropu, je to opravdu u Škody zatím jen - 5%. Již studuji Vaše zdroje! Propad značky Škoda o 16% na domácím trhu by v tom případě kopíroval celkový vývoj v prodeji osobních vozů v ČR.
středa, 17. dubna 2013
 
Shambo
Shambo A pokud vám všem, přátelé, ještě nelezu na nervy - zde máme něco čerstvých údajů o stavu prodeje pneumatik na evropském trhu ( zdroj - ETRMA - asociace výrobců pneu a kaučuku ) za první čtvrtletí 2013 ve srovnání s rokem 2012. Takže - osobní pneu - prodáno celkem 45,6 mil. - snížení o 12%. Moto pneu - 2,7 mil ks, snížení o 13%. Agro - 463 000 ks, snížení o 8%. Nákladní pneu - 1,88 mil ks, snížení o 1%. Příčiny snížení prodeje vidí ETRMA jak v počasí, tak i v celkové kondici ekonomiky. Snížení u nákladních pneu pouze o 1% je zavádějící - jsou obrovské rozdíly mezi jednotlivými zeměmi. Za celý minulý rok se například snížil prodej nákladních pneu v České republice celkem o 21%, ale na Slovensku to bylo 39%. Nezoufejme, přátelé. Pílí a vlastní dřinou to překonáme. Nepřátel se nebojme, na množství nehleďme! :)
středa, 17. dubna 2013
 
mensa
mensa Bohužel bilance Škody je o dost horší - březen -16%. Kvartální výsledky jsou na http://portal.sda-cia.cz/statr/2013-3.ktgOAr.CZ.html Zde je u domácí značky propad 20%.
středa, 17. dubna 2013
 
mensa
mensa Český trh najdete podrobněji na stránkách SDA - osobní auta na http://portal.sda-cia.cz/statr/2013-3.ktgOAm.CZ.html
středa, 17. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Přátelé, máme zde pravidelnou dávku emocí. Pokud máte zájem a pevné nervy - nová data o registraci osobních vozů v Evropě - podle zemí, značek atd. za březen 2013 ve srovnání s předchozím rokem. Propad českého trhu je 19%. Škodovka končí bilanci s -5%, což není ještě nejhorší výsledek. A skokany měsíce jsou tradičně dvě zcela odlišné značky - Dacia a Jaguar! Nárůst na úrovni 20%... :) http://www.acea.be/images/uploads/files/20130417_PRPC-FINAL-1303.xls
středa, 17. dubna 2013
 
Michal
Michal čendo to Ti neporadím...já jsem pro změnu sháněl AD08 205/45 R16 a 2 ks jsem sehnal u káček, jinde ne...ani yoko neměla.
středa, 17. dubna 2013
 
Michal
Michal To jo, testy netesty, Kleber to se prodává samo, to je frčák. Ale já jsem si paradoxně na Barum, Conti i Matador zlepšil trochu názor, přijde mi, že je to naopak lepší než dřív, ale možná se mi to jen zdá:-))))
úterý, 16. dubna 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz