Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Tak jsem to dnes zkusil s 15 plechy na 3 vozech sám a pod 14min. jsem to Shambo fakt komplet nedal.Budu muset ještě potrénovat. I tak je to myslím slušné. S najetím na zvedák,mytím kol,výměnou ventilu,čištěním dosedacích ploch,momenťáček použít atp.Zatím se to tady jen rozjiždí,práce na pneu pomalinku roste.Příští týden ale mám už masakr objednávek.Jinak Bořku hezké reklamní video na tvých stránkách.Jde vidět,že to máš s Yokohamou vychytané.Tak ať se ti daří ji prodávat.
středa, 10. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Přátelé, někdy se u i našeho poctivého národa s výraznou gentlemanskou tradicí a dobrotivostí Rychlého šípa stane, že zpráva o cizím neštěstí v té správné konstelaci mírně potěší a drobně zvedne náladu. Tak se dnes podíváme, co se děje u našich přátel za Velkou zdí. Jak uvádí zpráva analytiků z Price Waterhause, čínská gumařská komunita není kupodivu také v dobré kondici. Pravda, výroba v prvním kvartále vychrlila na sklady celkem 138 000 000 kusů pneumatik všech druhů, barev a značek, ale situace s prodejem není vůbec příznivá. Ceny se snižují, sklady naplňují, obchodní partneři často neví, kudy kam s přebytky. Snížení cen vede ke snížení marží a zisku, což vyvolává problémy s likviditou a nutností pracovat s dodatečnými úvěry. Celková situace vede i v Číně k opadnutí zájmu investorů o gumařinu, investice se zvýšily ve srovnání s rokem 2011 pouze o 2,7%. Price Waterhouse upozorňuje, že čínská výroba pneumatik bude i nadále ovlivněna celkovým snížením poptávky , oslabením ekonomik, technickými bariérami vedoucími k omezení exportu a cenové nestabilnosti. Houževnatí Číňané hledají nové možnosti v odbytu i distribuci, snaží se dodávat zboží koncovým zákazníkům, zkracují dodací lhůty a optimalizují logistiku. Doufejme, že se situace hlavně na čínském domácím trhu zlepší tak, že se sníží zarputilost našich milých čínských dodavatelů ve snaze prodat i na našem tržišti za každou cenu. Bůh s námi, přátelé. Pokud se ještě čínsky neučíte, píše se to takto: 神与我们同.
středa, 10. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Instruktážní video mechaniků Mercedesu máte zde. Je to velmi vhodný učební materiál pro učně a brigádníky. http://www.youtube.com/watch?v=FzOdmKYpIeU
úterý, 9. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Přátelé, a aby vám všem to přezouvání šlo zítra pěkně od ruky a zákazníci se vám nehromadili pod zvedáky, myslete na světový rekord v rychlosti výměny sady čtyř pneumatik na disku. Na poslední Velké ceně Malajsie v Sepangu mechanici - rychlíci z teamu Red bull dosáhli neuvěřitelného času 2,05 sec. Během tohoto závodu montéři Red bull překonali rekord celkem pětkrát - jednou při výměně u S. Vettela a čtyřikrát u M. Webbere. Dosavadní rekord drželi hoši od McLaren - 2,31 sec. Kolik gramů závaží měli pánové Vettel a Webber na discích už ale světové agentury neuvádí. Tak snad příště.
úterý, 9. dubna 2013
 
Shambo
Shambo A zprávy ze světa, přátelé. Dnes novinky od sousedů. Premiér Fico zítra ( 10.4.) podepíše se zástupci společnosti Continental dohodu o nových investicích do púchovského závodu. Celkem 250 milionů euro pomůže zásadně modernizovat jak výrobu, tak vytvořit dalších 600 pracovních míst. V hledáčku investorů byla i Česká republika, Polsko a Portugalsko. Našim slovenským kolegům blahopřejeme. A Conti přejeme, aby prodali vše, co vyrobí. Což může být v blízké budoucnosti větší problém, než jsme si zatím dokázali připustit.
úterý, 9. dubna 2013
 
Michal
Michal Já jsem tak krásně po dlouhé době unavený. Včera a dneska krása, hezky teplo a pěkně to tu frčelo. A příští týden by se chtěli přezouvat nejlépe všichni, máme úplně narváno. Docela začal jít i prodej nejen přezouvání, ale všechno kola jak hrom, dneska i jedny 21ky a 18ky SUV, včera 12x 17" a nějaké feldy. Zatím teda stagnují aspoň u mě běžné octavie 195/65/15 a 205/55/16. Kdyby to takhle jako tyto dva dny vydrželo aspoň měsíc a něco, budu moc rád. Nedejte se chlapi, máme krásné povolání a směle do práce, važme si co máme a že jsme nezávislí. Dobrou noc!
úterý, 9. dubna 2013
 
BF
BF Tak jsem nedávno z vesela napsal našim dotačním pánům, že bych chtěl něco podniknout a tak že by se šikly nějaké penízky zdarma když tak všude radostně známým i neznámým hlavně některým podvodným osobnostem rozdávali a teď se to musí najednou vracet. No nepotěšili mne jak jsem zase a opět očekával. Napsali mi že, -bohužel v současné době dojíždí programovací období a prostředky jsou velmi omezené. Doporučujeme Vám výhodné půjčky.-- Já jim napsal jestli mi aspoň nedají velblouda z farmy od Polívky, že ten by se mi hodil. Mám s nim totiž velké plány. Když už visí přes 40 mega tak by mi ho mohli dát taky zadarmo ne? No uvidíme jak se k tomu postaví. Jo mám hodně rád srandu, tak ať se trošku i pobavíme v tomto světě plném lží, falší, pomluv, podvodů, zrad, apod.
úterý, 9. dubna 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik Ono 20% trhu není tak zanedbatelné číslo. Vemte si, že může být kolem 40% firemních aut kteří seřídí dohodnutýma cenama ve smlouvách a ti na internet moc nekoukají. Zbývá 60%. Jednoduchou matemetikou jde spočítat, že každý 1/3 z těchto 60% tedy nakupuje na netu, 2./3 se netem řídí a zbytek který přijde rovnou do servisu to nezachrání. Němci, Poláci, Holanďani , Belgičani prodávaj do ČR přes internetový obchody. Toto se neděje jen v pneumatikách, ale ve všech odvětvích. Kamarád prodává koupelny a jeho dodavatel nedává nikomu, kdo na netu obchoduje. Jeho zboží se na netu prodává vesele dál, ale přes firmy které vůbec nezná... Doba se změnila a z internetu nikdo pneumatiky už nevytlačí. Zrovna GPD který Hruška zmiňoval spolu s Tirexem jsou jedni z největších prodejců do internetu. Kazdý dodává desítkám eshopů a podlejzají se cenou u eshopů, takže se na netu objevují nabídky, které běžným zákazníkům nedají. Co se týká Bestdrive , tak si nemyslím, že je matka tuneluje. BD má bezpochyby nejlepší nákupní ceny, každou sezonu reklamy u silnic, největší síť firemních zákazníků a skoro nejvyšší ceny na práci. Ale je to moloch s mnoha zaměstnanci, ať dobrými, nebo ne tak si nemůže dovolit dávat na servis vysoké slevy. Frenčízanti BD si sice stěžujou , jako všichni, ale ve finále oni tady zůstanou na rozdíl od malých nezávislých pneuservisů. Hořký názor , ale tak to vidim.
úterý, 9. dubna 2013
 
Anonym
Anonym Dekuji za vcerejsi odpoved. Jste prvni kdo oficialne potvrdil co vede k cenove valce a soucasne cene pneumatik. A to je 15-20% trhu o ktere se muzete vsichni vy velci prervat abyste to ukously a to za kazdou cenu, i kdyz budu mit na gume nula nula nic, hlavne aby to nemel ten druhej. A díky tomu snizujete cenu i u tech 80% protoze lidi se sakra orientuji podle cen na netu jak pise Schambo. Jeste jednou dekuji za uprimnost. Zrovna Vam a vasi siti to ale neslusi. Mate 200 provozoven na FCB 20000 liků od lidi , a děláte takovéto věci jako podlední zoufalci ze mate shop kde conti mažete za - 43%. Vasi sílu s fabrikou v zadech jste mohli pouzit k utvareni trhu a ne ho jen jako ovce bezhlave kopirovat. Jinak jeste k tem velkym soudum panove, nezapominejte jake fleety a operativni leasingy Bestdrive dela. Ja je mam 4km od servisu. V okoli vim o cca 150 autech., 5 let se snazim na ne dosahnout a nikdo mi s tim nehnul, GPD, Impoteri Point S nikdo, vsichni jedou do Barumky tam jsou nasrany protoze uroven je uplne nekde jinde nez naseho servisu, tam to prezujou a doma vemou soukromy auto a jedou s nim k nam. A kdo myslite ze vydela vic? za tech 700 co lakaj lidi ty fleety neprezouvaj a neuskladnujou to si piste. Pro nas jsou lidi cca 80 % klientely pro ne tak 30% i kdyz jak kde. A do tech 70% my nevidime. Jdem makat uz se to hemzi
úterý, 9. dubna 2013
 
Magda
Magda Dobré ráno všem, akční cenu servisní práce jsem komentovala v prvním příspěvku. Zopakuju, že to je akční cena pro "věrné" zákazníky v Klubu BestDrive. Zákazníky, kteří k nám v průběhu roku chodí na autoservis. Nastavení této ceny předcházel cenový průzkum - víte, za kolik přezouvá konkurence ve Vašem okolí? Možná byste se divili. A to jsme do průzkumu nezahrnuli "garážníky" - ale větší pneuservisy a autoservisy. Naším cílem není "degradovat" ceny pneumatik, pneuservisu a autoservisu. Akční nabídky jsou reakcí na situaci na trhu - a jejím cílem je udržet zákazníky stávající a ideálně i přivést zákazníky nové. Další téma je předzásobení. K němu ale patří i další benefity než "jen" nákupní cena - garance ceny, prodloužená splatnost faktur atd.
úterý, 9. dubna 2013
 
Anonym
Anonym KDYŽ SE POŘÁDNĚ PODÍVÁTE NA POLITIKU BARUMU ZJÍSTITE ŽE TO VEDOU DO ZÁKOPU A NĚKDO SE TO CHYSTÁ TAM HEZKY PŘEBRAT.Letošní ceny pro servisy jsou katastrofou.Je jasné že za to může centrála která dusí Bestdrive a nepouští ho k žádným aktivitám na druhé servisy.Práce za 676,- na 17al?To nazvu prostě magořinou.Jen to mytí kol,vyvážení atd. je náročné jak na čas,lidi či energie.Osobně bych nechtěl dělat nikdy v této síti,protože takový bord... který tam je poslední 2-3roky není nikde.Normální živnostník by už dávno lehnul.
úterý, 9. dubna 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik Osobně musim napsat , že paní Magda má můj respekt za to , jak pravdivě vyjádřila svůj názor, i když se to mnohým nelíbí. V tom vidím velký posun z řad vysokých "židlí". Jestli je obchodní politika Best Drive a www.ipneu.cz správná, nebo není ponechávám na každém. Sleva na Conti -43% na internet, když na předzásobení dává BD -45% se mě osobně zdá tragicky malý rozdíl. Best Drive, podobně jako KK kde je rozdíl také minimální u mě ztratili obchodní zajímavost a přišli tím o moje objednávky.
pondělí, 8. dubna 2013
 
BF
BF Paní Magdo, trošku s úsměvem a trošku s hořkostí se mi čtou vaše řádky. Povím Vám upřímně jednu věc. Jsem řadu měsíců přesvědčen že BestDrive je záměrně tunelován vlastní matkou. Jsem přesvědčen že se chystá velký převrat uchvatitelů, protože politika firmy je mezi smtrí a jasnou sebevraždou. Mohl bych tu uvést mnoho příkladů, ale nebudeme se tím momentálně zabývat, ale třeba ceny které kolikrát nabízite na pneu svým dlouholetým odběratelům jsou výsměchem a o ceně prací kterou v současné době dáváte za pytel hrušek se ani raději už nebudu zmiňovat. Jednoduše bych Vám to na kterémkoliv servise zn. BestDrive spočítal že jste z cenou za práci jako firma zcela mimo mísu. Pokud jste však chtěli naštvat kvalitní pneuservisy svou práci a nepráci, tak se Vám to částečně podařilo a věřte že si já osobně s tím určitě poradím a to Mám velký Barum 450m od sebe. Bohudík je to však o lidech, ne o Barumu. Pokud se však srovnáváte s garažisty a fušery oboru tak potom přeji upřímnou soustrast a nemůžeme se divit že se to vede úmyslně do kytek. A ještě jedna věc, napsala jste--- Poo nevidím důvod, proč Vaši nespokojenost řešíme přes diskuzi na pneurevue a ne osobně--Zvykněte si i Vy už konečně prosím, že je potřeba se ptát veřéjně a přímo třeba v diskuzích, protože když se Vás zeptají v dnešní době jen sami tak to jde vždy, vždy ale vždy do prázdna, výmluv plno a zazdí se to jen tak aby se neřeklo. A na mazáni medu kolem pusy mne nikdy neužilo. Děkuji za vaši snahu a odvahu. Bořivoj Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
pondělí, 8. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Paní Magdo dobrý den, vyjadřuji Vám svůj respekt za to, že jste vstoupila do diskuse. A věřím, že to bude diskuse místy sice i bolestivá, ale vedena všemi v rytířském duchu. Za zásadní problém považuji to, že 20% ( jak uvádíte ) nabídek na internetu bere chuť do předzásobení a prodeje těm zbylým 80%. A dále - naše kamenné servisy si zákazník rád a lehce vyhledá s náručí v internetu zakoupených pneumatik, cena za servisní práci však bez marže z prodané pneumatiky není rentabilní pro mne. V jistých restauracích v cizině to vypadá takto - zaplať 100 USD a dones si do našeho baru jakoukoliv lahev alkoholu. Nebo dvě. Tři. V gumařině to nefunguje :) Babo raď. ( Což nemyslím na Vás!!! )
pondělí, 8. dubna 2013
 
Radek
Radek Taková skupina řidičů jistě je, ovšem oni tu pneumatiku chtějí koupit za cenu kterou určujete vy a jiní na netu.
pondělí, 8. dubna 2013
 
Magda
Magda Kdo provozuje e-shop ipneu.cz se můžete dočíst na stránkách shopu. Věřím, že minimálně v odborných kruzích to není žádné tajemství. Založení vlastního shopu je aktivita tažená spíše zákazníky a vývojem trhu. Dle průzkumů se u nás prodá 20% pneu přes internet. Je to velký balík pneumatik, proto i my jsme se zařadili po bok dalších shopů. Myslím, že toto je logický krok. Jiná otázka je cenová politika prodeje pneumatik na internetu. Bohužel, na rozdíl od Evropy je v Česku prodej přes internet tlačen zejména cenou - což nás samozřejmě netěší. V kamenné síti i na dalším webu proto nabízíme zákazníkům další benefity a výhody - které při nákupu pneumatik na dobírku nezískají. Osobně věřím tomu, že je v Česku pořád velká skupina řidičů, kteří netouží po tom čekat doma na pneumatiky, které jim přijdou na dobírku, a pracně potom shánět pneuservis. Nemyslíte?
pondělí, 8. dubna 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik bude následovat odpověď, že ipneu.cz nejsou jejich bla bla lba a oni jsou vlastně v pohodě.
pondělí, 8. dubna 2013
 
Anonym
Anonym Dobrý den, paní Pančochová, to ze se zde objevuje nekdo z vedoucich funkci spolecnosti jako je vase je velmi potesujici a povede mozna ke zlepseni tohoto fora. Kdyz to tu ctete, neda mi to se nezeptat na Vasi obchodni politiku a necemu se treba i priucit. Tedy. Proc Vase firma provozuje www.ipneu.cz a na techto strankach prodava pneu vyrazne levneji nez na strankach a tedy i v servisech Bestdrive? Napriklad u 205/55/16 Conti 5 V je zvyhodneni internetu proti Vasi siti 339 Kc na kolo. Tedy 1356 Kč na sadu. Chci se zeptat proc toto provozujete a zda tim neporusujete zakon o dvojich cenach a hlavne jak se s timto srovnavate jako firma ve vztahu k zakaznikovi. Ja si totiz na toto tema lamu hlavu jiz nekolik let , a stale me vychazi ze bych se musel hanbou propadnout abych nekomu kdo važí cestu do meho servisu potazmo do Vaseho Bestdrive dal jak se u nas rika "do řepy" a uctoval mu za stejnou sadu pneu o 1356 Kč více než nekomu koho vubec neznam jen si to objedna po netu. Proto i ja nabizim pneu za stejnou cenu na netu jako i v servise. Dekuji za odpoved. P.S. No a to vubec neuvazuju byt Vas frenčízant. Muset se ridit cenou na strankach a pritom vedet ze jinde to perete za jine ceny:-))) vlastne:-((((
pondělí, 8. dubna 2013
 
Magda
Magda Zdravím Poo, paní Magda to tu čte - je to součást její práce. Pokud jste franchisantem sítě BestDrive, nevidím důvod, proč Vaši nespokojenost řešíme přes diskuzi na pneurevue a ne osobně. Pokud jím nejste - tak jen lehké doplnění informací - akce platí pro členy Klubu BestDrive - tedy zákazníky, kteří platí hotově, dají nám své kontaktní údaje a kterým dál nabízíme např. autoservisní služby. Díky za komentář k novým vizuálům - co člověk, to názor.
pondělí, 8. dubna 2013
 
SJM
SJM Ahoj čendo, bylo by super nazývat věci pravým jménem a přitom vidět světlé zítřky, dnes by mě bohatě stačilo i světlo na konci tunelu, bohužel ani jedno se nekoná. Až dnes začínám pomalu chápat, proč asi lidi dávno před námi oslavovali konec zimi a těšili se jako dnes já. Chápu, že jak člověk stárne, má zimu rád čím dál méně, ale když jeho vyhlídky do kvality života nejsou valné, velkou radost mu udělá i to počasí. Pozoruji na sobě, že se stavem vládnutí a celkovou situací v naší zemi, se na hezké počasí spoléhám stále častěji, což dříve rozhodně nebylo.
pondělí, 8. dubna 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz