Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Poo
Poo Vykouklo sluníčko a tady to začíná být cítit lepší náladou. Tak zase trocha reality. Propad ve stavebnictví (od 2:40) a propad prodeje aut (od 12:55). To první je pro nás určitě průser ale u toho druhého si nejsem úplně jist, jestli se budou déle jezdit auta a nebudou kupovat nové s novými pneumatikami mohlo by to pro nás být i lehkým přínosem. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24-a-studio-burza/213411058020305-ekonomika-ct24/
středa, 6. března 2013
 
Hrouda
Hrouda Podobné jako Michal už přezouvám na letní pár zbrklíků. Ale prodej zatím velké prd mají své pneu :C
úterý, 5. března 2013
 
Michal
Michal Bořku, teď je to nějaký fofr, tak ani nestihám psát, poshaňuju všechny ty letní gumy a disky pro ty firmy z min. týdne a taky už se dá něco konečně dělat venku, takže připravuju kola na sezonu, prohlížím a co se nestihnlo na podzim v tom chaosu umýt a zkontrolovat, tak to doháním. Začali jsme přezouvat sady na jaro, co mám odklepnuté, abych měl trochu předstih, prototože pak přijdou ti, co budou chtít přezouvat hned. Protože tady jakmile se udělá trochu teplo, tak ti, co neradi jezdí na zimních a nepojedou na velikonoce na hory, tak budou chtít už dát letní. Na příští týden už jsou objednané první dvě auta, zákon nezákon, už to tam nechtějí. Tak doháním resty na co jsem se vyprdnul nebo se mi do toho v té zimě nechtělo:-)
úterý, 5. března 2013
 
BF
BF Tak přátelé kde všichni jste? Vylezte už konečně z brlohu. Sluníčko svítí, lidi se chodí ptát, kupují pneumatiky a Vy nikde? Nebo to u Vás zamrzlo? Míšo, Hroudo, BIBe, Radku aj. co u Vás nového?
úterý, 5. března 2013
 
Anonym
Anonym Nespěte tu!Po přečtení článku s Vraníkem řeknu asi toto.Chlapec nemá ani šajnu co ho teď čeká za problémy.Zimní gumy letos půjdou s cenou dolu jako když padají švestky.Ty jeho osobní protektory nebudou tak prodejné jak si vysnil a o nákladních se nemíním vůbec s nikym bavit.Tam je to mezi kulovnicí a kulometem koho dříve odvalit za neplacení a kolikrát už i připravené krachy.A nezapomeňme na to co udělal servisům za prasárny.Jen blb by mu to nenechal vyžrat.Letošní zimu se pořádně prohne a ten úvěr mu přeji splatit,už kvůli lidem co u něj dělají,ale nebude na to mít chlapec.Jinak je krásné sledovat hemžení a roje kravaťáků kteří teď nevyhrožují když si někdo neobjednal co si oni mysleli za hausnumera,ale pomalu kňourají za každou gumu co si kdo vezme.Tak se mi to líbí,tak to má být.Poláci tu taky hezky naběhli na Barumce 40-41% není problém,Conti za 49-50%,Mišáky za 53% hned a na 1 kolo ne jak ti naši poblázněni hotentoti a aspoň tady bude veselo,veselo,veselo.Konečně tu někdo lehne,padne a dostane pořádně přes ten nenežraný rypák.Jaro je za dveřmi,práce na servisech bude dost a kravaťáci si budou sedět za těmi bednami,čumět do blbých tabulek a budou se užírat co mají robit že to nejde.Jo hoši nesedět,nežvanit jen na hubě,nečumět jak puk na tabulky a makat.Nabídnout servisům konečně něco kvalitního na přilepšenou.Nějaké kraviny si nechte pro sebe a navalte co máte.Prostředky jak vidím jsou jen je musíte dát do správných rukou.Už jsem slyšel že i Jopeco trošku přikáplo servisům.Za každých 16 gum v předobjednávce na servis 500,-kulí na benzín.Nic moc,ale snaha se cení.Yokouši dávají za 4gumky geošku za litr na servis a to se mi tedy moc líbí.Škoda že je nedělám.Jen ti naši Barumáci,Michelin teplá parta,Goodyear bambeloci,Bridgeston hotentoti a další dělají kraviny.A nedají si a nedají si říct.Jo komu není rady tomu neni pak i pomoci.Nebojte dojde na ně řada jako na každé prase co vždy skončí na porážce.Zítra se pořádně rozehřejte,začíná nám pomalu přicházet teplo.Zduř všem a z mrtvystání tabulkovému poskokovi Fakáčovi zvlášť.Než ty jeho poblázněné tabulky které každý vidí milionkrát všude kde píšou o gumách,tak ať raději zase zaleze hluboko pod zem.Byl aspoň klid.
neděle, 3. března 2013
 
Hrouda
Hrouda Pohoda Shambo:D Těším se na další perličky :D:D
sobota, 2. března 2013
 
Shambo
Shambo Pro Hroudu: všechna uvedená informace je sesbírána z otevřených autorizovaných internetových zdrojů. Takže i když to beru s humorem a nadhledem, údaje jsou seriozní. A zpráva z amerických oficiálních zdrojů o největším nárůstu produktivity práce právě u českých pracovníků gumárenského průmyslu je důsledkem diskuse ( velmi zajímavé ) o příčinách uzavření závodu Goodyearu v Amiens ve Francii. Pustili se zde do sebe gentlemani jak z francouzské vlády, tak i z firmy Titan. Ty nejzajímavější perličky si pro vás připravím.
sobota, 2. března 2013
 
Michal
Michal :-)))) Ježišmarjá Hroudo Ty máš věci. Panebože ty tam máš kolem sebe takových kreténů, že to snad ani není možný. Už minule s tou fakturou to bylo maso, ale s mejdlem jsi mě úplně dorazil..
sobota, 2. března 2013
 
Hrouda
Hrouda MarketPoint Registrace do této sekce je jen pro zástupce značek a velkoobchodní dodavatelé pneumatik, kol, strojů, vybavení servisů apod., nebo se pletu a je i pro pneuservisy zaměřené na koncové zákazníky.? Nerad bych byl za rejpala , ale zdá se mě že je tam někdo navíc. Jinak pár dní dozadu se tu někdo ptal jestli obcházíme firmy a práci si zajišťujeme i touto cestou. Ano já to čas od času dělám a nevěřily by ste co se všechno nedozvím. Třeba tento týden jsem navštívil firmu a moc jsme si pokecaly a zjistil jsem že si pořídily zouvačku na nákladní pneumatiky říkám super kdo vám na tom dělá „ no zatím to nikdo dělat nechce, ale někoho to naučíme říká garážmistr. A takové to mejdlo na to mazání můžeme si přijít???? “ No snad už rači nikam nepůjdu.
sobota, 2. března 2013
 
BF
BF Radku, představ si, že jsem unesl i tu registraci a nenadělalo mi to problém. A jinak, ty jsi mi tedy pěkné raní ptáče co asi i dál doskáče. Po čtvrté ranní tady psát. Ty jsi dnes nemohl dospat jak jsi se těšil do práce, nebo tě budily černé myšlenky a scifi vidiny?
sobota, 2. března 2013
 
Hrouda
Hrouda Kde jsi četl to cojsi sem napsal ? Shambo To je dobrej scenář pro celovečerní film.
sobota, 2. března 2013
 
Radek
Radek Cte se to hezky a to jsem nemel scifi nikdy rad :-)
sobota, 2. března 2013
 
Shambo
Shambo A co hlásí světová média? Bridgestone - v roce 2012 končí s rekordním nárůstem zisku ( +67% - 2 miliardy euro). Podle prognozy Bridgestone se očekává snížení prodejů osobních pneu v Evropě o 7% a nákladních o 4%. Akcionáři Yokohamy, Nexen a Hankook se též plácají do stehen - firmy ukončily minulý rok ( jak jinak ) s výtečnými finačními ukazateli. Nokian oznamuje skvělé hospodářské výsledky a přesun stále významnějších objemů výroby osobních plášťů do Ruska. Finští vlastenci truchlí, Rusové to nekomentují. Asi to ještě nepostřehli. Naopak podle vyjádřená pana Hiraisiho z Bridgestone ,, tento nikdy vyrábět v Rusku nebude - musíme zachovat image japonské kvality,,. Goodyear končí s výrobou agropneu ve Francii. Což je doprovázeno nebývalým vzepětím aktivity francouzských odborářů. Podle odhadu Goodyearu se prodeje v Evropě údajně mohou zvýšit o 2% u osobních pneu a o 5% u nákladních pneu. Tak uvidíme. U Michelinu panuje skvělá nálada - podle vyjádření p. Senarda se těžko najde mrak, který by mohl zastínit skvělou budoucnost firmy. V celosvětovém měřítku prognozuje Michelin každoroční růst svých prodejů o 4-5%. Což je tempo přímo vražedné. A perla na závěr - podle amerického úřadu BLS ( statistika pracovních výkonů ) je na prvém místě v přírůstku produktivity práce v gumárenském průmyslu za období 2002 až 2011 ČESKÁ REPUBLIKA!!! Každoročně se produktivita práce u nás zvedá o necelých 10%. Gratulujeme!!! V závěsu za námi jsou tito průmysloví giganti: Korea, Taiwan a Singapur. Dále USA, Švédsko a Japonsko. Z hodnocených zemí jsou poslední Italové. A pak že se nic neděje! :)
pátek, 1. března 2013
 
Shambo
Shambo Troška toho domácího čtení na večer o protektorech.... viz odkaz . A pak že se nic neděje. :)
pátek, 1. března 2013
 
BF
BF Krásný večer přátelé. Tak nám skončil únor a 2 měsíce tohoto roku jsou za námi. Nevím jaké kde byly, ale za sebe mohu říct, že i když byly celkem náročné tak nebyly vůbec špatné. Zvlášť únor mohu hodnotit pozitivně. Prodej pneu oproti lednu enormně vzrostl a s porovnáním minulého roku jsou vidět jasná zlepšení. Samozřejmě ale tomu nahrálo počasí, které mile překvapilo a jen mne utvrdilo že jak to trochu spadne už to jezdí na servis tak jak to máme všichni rádi. Jsem rád, že se to u mne ve skladě zimních pneu pohlo a i když se doobjednávalo dost pneumatik které jsem neměl buď v daném rozměru nebo druhu, přesto jsem rád že jich pár set vyskočilo z něho pryč. Pro mne který nedělá internetový prodej je to obrovská pomoc a jsem za to i rád. Práce nebylo zase tolik, ale i to co bylo se dá říct že je úspěchem. Oproti minulému roku je to díky únoru i trochu lepší, takže díky za ty dary. Jak to bude pokračovat dále to opravdu nevím, ale věřím že to půjde. Jsem rád že v dobrých letech jsem investoval do účinných forem reklamy a v současnosti díky tomu hodně těžím. Dnes jsem měl velmi těžkou, ale nakonec moc příjemnou schůzku s jednou větší firmou a jsem rád že jsme se na většině věcech shodli a naše spolupráce po roční odmlce kdy si oni uvědomili že není všechno zlaté co se třpytí tak jak to vypadalo když minulé jaro odešli k značkovému servisu je na novém startu. Konečně pochopili, že cena je jenom jedna z části spokojenosti, ale jenom část, vůbec ne celek. Jak já říkám a tvrdím, že nikdy totiž nejde dělat něco nejlevněji a zároveň nejkvalitněji a to nakonec sami poznali již po pár měsících. Zážitky které jsem se dozvěděl od technika tady raději nebudu ani popisovat. Neříkám, někdy se může stát něco, ale vše je odsud pod sud a o kvalitách některých značkových servisů s pneu branži raději teď a tady pomlčím. Toho jsme tu probrali už mnoho a mnoho. Vím dobře, že mám co nabídnout a letošní rok jsem myslím velmi dobře připraven prodat pneumatiky, ale především nabídnout a prodat široký sortiment služeb. Bude to boj ale jsem připraven se s tím řádně poprat. Brzy vyleze sluníčko a věřím že se zlepší všem ta skepse která tady v naší společnosti je. Ona úplně nezmizí to ani nedoufejme, ale aspoň na chvíli se v duši určitě vyjasní. Hezkou noc, klidné sny a mnoho práce a prodaných pneumatik v tom novém měsíci přeji všem opravdovým pneuservisákům. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
pátek, 1. března 2013
 
Michal
Michal to co píše Beras není vůbec špatný nápad. Já to s velkýma zákazníkama tak dělám už léta. Je třeba nečekat, než začnou padat pečení holubi z nebe a toho zákazníka si udržet a nedat šanci někomu jinému, spousta těch zákazníků je taky líných aby někam jela a něco si obstarávala a někteří to prostě neudělají. Já třeba tento týden zajel za správcem vozového parku, kterýmu děláme kola, abych to s ním pořešil pěkně zavčasu a v klidu, odcházel jsem s krásnou objednávkou na 28 letních pneumatik, od 15 po 19 a do toho dvěma sadama 18ek včetně litých disků na ředitelské mercedesy. Všechno jsme v klidu probrali, já to v klidu pořeším k cenovému obrazu svému a oni pak už jen na začátku dubna přijedou k hotovým přezutým kolům a za 15 minut odjíždí. A příští týden mě čekají takto dvě další návštěvy. Ono se to chce prostě kousnout do zadku a ty zákazníky si prostě ohlídat, obejít a ne jen čekat, co mi spadne do klína, obzvlášť v létě se také nemusíme dočkat, tak proč tomu nepředejít.. Teď když na tom servisu nemusíte nutně být a není co dělat, je to ideální šance. Ve spoustech případů jim ušetříte čas i práci a věřte, že v 90% budou tak rádi a jiné nabídky koumat nebudou. Uvědomte si jakou máte obrovskou výhodu, že tam nejdete jako nějaký přiblblý obchodní zástupci, vy jim nabízíte něco sami za sebe, ne nějaký přihlouplý produkt, ale služby a stojíte před nimi sami za sebe. To je obrovská výhoda. Já jsem třeba letos začal dělat to, že stálým zákazníkům, kteří jsou z okolí přijedu k nim do firmy kouknout na tlak a stav tachometru od toho co se přezouvali, jestli by neměli přehodit předek za zadek. Co mě to stojí? Možná pár litrů benzínu a jinak nic a oni mají radost, že o jejich auto má někdo starost a že nikam nemusí. Za 2 dny tohoto blbnutí jsem z toho vytřískal 12 prodaných gum, asi 3 nový disky za pomlácený, opravy defektů. Pěkně přijedou rovnou k připravenýmu hotovýmu, ví do čeho jdou a je to v pohodě. Divili byste se, ale jak jsem tam na tom parkovišti blbnul, tak další dva lidi přišli, že to je dobrý a jestli bych to nezkouknul i jim a ještě mi za ten vzduch zaplatili, přitom vedle byla benzínka. A věřte mi, že se to vyplatí. Mě o tom přesvědčilo i to,jak jsem tu psal, že zákazník v případě zničených pneumatik volá do nějakého oddělení české spořitelny, která to za něj řeší. Když se tady vymýšlí takovýhle debility, tak proč neudělat něco, co Vám může přivést nejen zákazníka, ale i prachy. Je třeba jít tomu štěstíčku naproti jak říkal Ivánek:-) Minimálně tím nic nezkazíte, jen můžete získat.
pátek, 1. března 2013
 
Shambo
Shambo @Beras: firmy objíždíme, výrazně více než v minulosti. I když se to nezdá, na trhu ještě skuliny jsou. Ale chce to pevné nervy, dávku zarputilosti a snad i štěstí.
pátek, 1. března 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz