Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Ať žije Point S a jeho Yokohama s akcí PRO SERVISY !!!!!!!
sobota, 16. února 2013
 
Anonym
Anonym Hele Grilouš to tady pořádně sleduje.Tak se čum jaký jsi hotentot.Meleš s posledního.Hrál jsi si že jsi v Čechách král a přitom si skončil jako poslední hovno!Povím ti raději to zabal a běž dělat něco jiného.Gumám rozumíš jako medvěd autu a obchodu jako slon sněhu.Zprasil jsi to tu tedy pořádně a teď ještě vymýšliš kraviny na entou.Tebe bych chtěl osobně potkat.Jen jednou by mi to stačilo a jak bych si tě rád vychutnal.Zduř zmetkům internetu.
sobota, 16. února 2013
 
Anonym
Anonym tak jeste jednou: Bořek-Třinec... Podepsany byl uz ten zmanipulovany email, kdy kod slouzil k identifikaci zakaznika,takze nelhat a napsat kod a ja sem napisu jmeno zakaznika a datum objednavky...
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Pro:Bořek-Třinec: reakce--Pane velkomožný co se neumíte ani podepsat, pane nejlevnější, nejlepší, nej, nej, nej, víno je čisté až moc- kod jsem tam úmyslně nenapsal, protože kamarád si to nepřál, ale je jisté že si nic nikdy u Vás neobjednal. Akorád lezete do zadku tam kde nemáte. A příště najděte odvahu a podepište se. Zbaběle psát a mluvit umí tady hodně lidí.
pátek, 15. února 2013
 
BIB
BIB Michale rozumím ti, dělat VO je trochu něco jiného než prodávat koncovým, ale nic to nemění na tom že vše se musí dělat s citem a srdcem. Vraník za sebou spálil mosty a ted chce zacit od nuly. Postavil novou fabriku, určitě ji úvěruje, záchranu (peníze) mu maji zajistit lidi z ulice :-D jak naivní predstava v dnesni dobe.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Franta T. Vraníky nedělám několik roků, beru jinde a jsem prozatím v klidu. Co slyším, tak obchoďáci se tam střídaj jak ponožky, někteří jsou totální mimoňi. To něco signalizuje, Kámoš co je dělá a nedal na ně dopustit, loni poprvé připustil, když viděl slevy 20% Soukupa, že tam něco smrdí, musím se za ním vydat, co říká na nové překvapení.
pátek, 15. února 2013
 
Michal
Michal BIB: samozřejmě u těch kteří dělají s koncovými to samozřejmě problém není, ale z hlediska velkoobchodu to moc reálné chtít po někom platbu předem za předobjednávku, nebo za hotový není. Spousta odběratelů ty peníze ani nemá, takže by předobjednávku hned ani zaplatit nemohli. Vemte si jen, kolik peněz je třeba v pitomých pár sadách u 225/45 R17, koupíte 4 sady a skoro 40 tis v prdeli...což spousta odběratelů hlavně těch malých nemůže v tom držet půl roku takový prachy, objednáte 150 gum v základních rozměrech a přes 200 táců je utopených na dlouhou dobu. Já vím, že si to dost odporuje s tím neplatičstvím, ale když jim tu předobjednávku se splatností nedají, tak nebudou mít ani ty prodané gumy a velkoobchod je na těchto zákaznících závislý a někteří zákazníci vyloženě vyžadují platbu na fakturu a do toho, jak se te zákazník bude chovat za půl roku za rok, to nevíte. Já jim jejich pozici na trhu rozhodně nezávidím a jsem rád, že dělám s koncovými, ale do jaké míry to budou VO ještě v tomto duchu trpět je otázka. Já si úplně nemyslím, že by to trh nějak zvlášť spasilo, kdyby s tím přestali všichni a šli s tím do ulice, akorát by někteří odpadli, ale vzniklo by jiné imperium, které by mohli mít následky ještě více nedozírné. Na druhou stranu spousta servisů a já to vidím kolem sebe, když se mi přijdou ještě mnohdy chlubit, jak s někým vymetli. Samozřejmě uspokojují prvně závazky vůči výhradním a ti VO ti prostě musí počkat, ale to, že ta mnohdy berou gumy, které potřebují hned a které třeba jinde nejsou a ten VO jim vytrhne trn z paty to už nevidí. Samozřejmě, že zrovna Vraník je úplně jiný případ, protože ten sám o sobě má velký problém s klesající cenou u nových gum, takže oni už to mohou točit hlavně na těch nákladních, ale jelikož všichni víme, jak vypadá segment nákladních pneumatik a v jakých je sračkách, tak to nevidím dobře. Já myslím, že tohle je taková snaha o poslední záchranu navýšení čísel, která ale na 99% nebude úspěšná.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Valit to jen bezhlavě do ulice je začátek konce. Příkladu bych mohl uvést několik. Toto je strategická chyba některých v uvozovkách manažerů kteří si myslí že jsou ti praví a jejich strategie je nejlepší. Ne pánové na tomhle i Vraník vyláme zuby a shoří jako papír politý benzínem. Nákladní protektory stéjně bude muset dávat na faktury a ještě to ani neví. Pak mu mnozí dopravci nezaplatí a s osobními to na internetu určitě nevyhraje. Pneuservisy se od něho za to co dělá odkloní, budou dělát při montáži opravněné překážky a čeká ho pokud se rychle neprobere jen pád z velké výšky. A že to bude pořádně bolet už teď je víc než jisté.
pátek, 15. února 2013
 
BIB
BIB Dnes jsem dostal taky podminky na Vranik, beru od nich osobni jen okrajove, trochu 4x4 a hlavne nakladni. Po nějakých cca 15 letech spolupráce s nimi parkticky končím, vemu jen sem tam něco na doplnění, ale to bude skoro nula. Takže taktika jim třeba vyjde a budou to "valit" do ulice ve velkem. Pokud měli problém s neplatiči tak jim měli dávat jen za hotové nebo na předfakturu a těm jistým dávat na fakturu jak to dělám já - v tom problém nevidím. A taky mě ted byla nabizena predobjenavka zimy s tim ze me to hned naskladni :-) ze to nemaji kde skladovat či co, poslal jsem je slusne nekam :-)
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym )))) ,((((
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym 123 --- Albert dnes - 195/65R15 Firestone Win.2 EVO, DOT 4711 - 495,-Kč/ks vč.DPH a další rozměry. Dle prodavačky 80 ks prodáno za 4 hod. Tak dopadnou další statisíce neprodaných pneumatik letos, z nových se prodá kulový. Kdo bude prodávat letos čerstvou DOT za nákupku bude i tak za pitomce, češi milují akce a naráz jim bude nějaká DOT u zadele.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym DDD protektory už nedělám asi 10 let.Raději prodám nějakýho kormorána a mám klid.\ty jejich pretektory s opravnou tyčinkou opravdu nechci.Mám na prodejně váhu a jeden starej protektor a k tomu novou pneu.Hádejte co zákazník chce?Nová je nová,protektor každá kostra jiná.......díky nechci
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Jirka - souhlas s Michalem, velkoobchodníci po zkušenostech z loňska jdou na přímo do ulice. Je to jistota zaplacených peněz za zboží. Prodat někomu v naskladnění s 2% rabatem a pak čekat půl roku na zaplacení a nakonec nic, to už nikoho nebaví. Toto se stalo za poslední rok trendem. Takže na systém kkpneu najedou nakonec všichni velcí a mám za to, že to nakonec vyčistí trh a bude nějaká prodejní kultura. Všechno špatný je pro něco dobrý.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Petře D. Souhlasim plne s tvym nazorem. Jelikoz nemam na tebe kontakt je mozne aby jsi se mi ozval ty, rad bych s tebou prokonzultoval dodavatele protektoru.I ja nemam s Vranikem letos idealni soucinnost. Kontakt na mne je v registraci. Kdyz nam nepomohou dodavatele musime si pomoci sami. Diky. Mel jsem domluvenou moznost vraceni cca 10-15 procent pneu, poslali mne do haje. To jeste prodas!!! A od pulky prosince to netu perou s vydelkem 0-30 Kč vsichni co maj shopy a zbylo jim to taky. Takze jak ma clovek prodavat s max slevou 5%, jak se kasali ze bude nejvic mozna sleva. A ted tyhle podminky.:-))))))))
pátek, 15. února 2013
 
Michal
Michal Petře, já samozřejmě nechci měnit Tvůj názor, ani jsem to tak nemyslel. Jen jsem chtěl říct, že každá mince má dvě strany. Samozřejmě je mi jasný, že to na Tebe je podraz a máš úplnou pravdu, ale ono je to o tom, že taky není spousta tak slušných jako jsi Ty a já se obávám, když to kolem sebe vidím, že jich je pomalu většina....:-(
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Petr D. - Michale můj názor nezměníš - beru to od Vraníka jako PODRAZ! Spolupracuješ s nima prakticky od jejich založení, nikdy žádný dluh a ted toto? U mě skončili, já za 3% zisku dělat nebudu a už jsem na vše co jsem od nich bral našel jiné dodavatele. At si vsechny své zákazníky obslouží u sebe ve Slušovicích a pneu rozposílají PPL :-) Jo a to po me chteli aby se ted už udělala zimní předobjednávka jelikož v novém areálu nemají dostatečné sklady a nemají tu zimu kam cpát - NA*RAT na zimní předobjednávku Vraníku.
pátek, 15. února 2013
 
Michal
Michal Tak je otázka do jaké míry to chtěl udělat, nebo to musel udělat. Pokud raketově klesá spotřeba, což je vidět na každém rohu, tak jim nic jiného než dohánět čísla obratem nezbývá. Na druhou stranu se na to musíte dívat trochu i z jiného pohledu a to je jak napsal v první části gumař a to s tím může i souviset. Tohle mi doslova řekl min. týden i jeden dodavatel: Mám obrovské množství dlužníků, nikdo platit nechce, když se ozvu, tak mi řeknou, že musím počkat, že má gumy sice prodaný, ale musel platit to a to, že peníze nemá, když na někoho zvednu hlas, nebo mu začnu vyhrožovat, tak nedostanu už vůbec nic, že mě dostanou do průseru, to je nezajímá. Nevážili si toho, tak to dám do ulice za stejný podmínky za hotový a prodám to stejně. Na co mi je, že ode mě koupí 200 kol, když mi za ně nezaplatí, to je raději prodám lidem cash.....na jednu stranu je blbý, že se mu s tím svezou i ti slušní, kteří od něj brali a platili, ti teď ztratí tu výhodu. Na druhou stranu se mu ani nedivím, mě by to sralo taky být na jeho místě, že se mnou někdo vymete. Na jednu stranu se pak nedivte tomu Vraníku, oni prostě potřebují prodávat, to musí pořád běžet. Je to samozřejmě špatně, ale takovýto trh jsme si tady v minulých letech, kdy byla obrovská spotřeba zavedli sami globálně a teď se všichni divíme. Těžko se hledá cesta při těchto ekonomických sračkách, která u nás panuje. Loni jsme tu brečeli, že výrobci zvedají ceny, letos, že je pro změnu snižují a máme znehodnocené zboží....Ono bohužel každá mince má dvě strany a ani jedna není dobrá a najít nějakou dobrou rovnováhu ještě bohužel potrvá.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym aaa Také já z jsem z Vranika Velmi prekvapen. Pripada mi jako by spadli z marzu. Ale ono to bude tim ze majitel Ludek Vranik se stahnul a nechal vse na panu Vancovi . Myslel si ze to pujde ono ouha. Ten chce po obchodakach aby prodavali i dalsi nove pneu. Proto vstoupili do PointS s tim ze je tam nejlepsi nakup. Vlitli tam s novym servisem hned jak to podepsal Prochy. Jeste je obchodaci jsou rozumny a poslali ho do riti ze nebudou delat ze sebe vocasy a nabyzet nove pneu kdyz se daj koupit vsude mozne. Ono manazer nikdy nepovede firmu tak dobre, chytre a s citem a laskou jako majitel. Manazer chce hlavne maximalizovat zisk a prodej. Ale jestli je to dobre pro budoucnost to neresi. A hlavne nikdy nemuze cuknout. pomoct druhemu a udelat vstricne gesto jako to umel Ludek Vranik. Majitel kdyz rozumnej tak vy ze prodelek je nekdy taky vydelek to manazeri neumi.
pátek, 15. února 2013
 
Anonym
Anonym Gumař1 tak jsem včera dostal taky nové podmínky Vraníka a musím na jednu stranu říct že chápu, že přešel na bonus za včasnou platbu ,určitě se potýká s obrovským množstvím neplatičů...ale co vymyslel dál,to je dost velká nehoráznost vůči dlouhodobě spolupracujícím servisům,kteří drželi Vraníka od začátku.Za veškerou historii spolupráce a vztahů udělal tlustou čáru a teď bude podnikat "moderně" - čísla,hlavně čísla a jedno komu! Momentálně nikdo vlatně neví za kolik nakoupí,v sezonu nemá nic,takže dokupy nelze realizovat a po roce nějaký směšný bonus...paráda.Ode mě už neuvidí ani kostru pneumatiky,pro které si tak rád jezdí.dám je konkurenci! Neuvědomuje si taky,že není na thu sám a brzo se budou dít věci :-))
pátek, 15. února 2013
 
cendahohen
cendahohen Bořku sem tam je to tu ruzný makovec ja ti samozřejmě rozumím co tím chtěl autor říci.
pátek, 15. února 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz