Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Nebude, on to prodá přes neťáky a ty co to vyvážej, hlavně čísla
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Smutný bude pan Smutný z Goodyearu )))))
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Petře, já nodsuzuji jeté pneumatiky. Konstatuji nárust zákazniku kteří si chtějí koupit jetá kola. U letních to ještě beru, ale zimní to mi tršku hlava nebere. Bohužel legislativa je taková jaká je a lidi pokud chtějí šetřit půjdou vždy do extrému. A jestli nějaký servis Vianor prodává pneu Nokian za to co jsi napsal, tak je to už hodně smutné. Pak se nedivme, že raději prodá ojetinku z které má doslova vývar. Když to výhradní dodavatelé povolili I ten servis pak chápu že činí jak činí. Nelíbi se mi to, ale už je taková doba a lidi to prostě chtějí. Znám servisy kdy poměr nových a jetých byl kdysi 30%-70%, nedávno tak pozitivně vypadající výhled nějakých 65%-35% k novým a tato zima se zase překulila na stranu jetinek. A bude ještě hůř pro nové pneumatiky. Vždyť to vidíme kolik se dojíždí zimních pneumatik v létě a letos tomu nebude jinak. Smutné.
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Franta T. Kvalita u Vraníka určitě ne perfektní, ale dobrá, s PP samosebou nesrovnatelná. Základní ceny ale v porovnání s novou jsou scifi. Dobře se léta prodával 175/65R14. Vraník 917 , Barum, Bridg, Daytot, Sava, vše se do 1000 a pak ti střelci na internetu na Vraníka pálí slevu 14-18%, proč asi. Protože za tu původní cenu po tom ani pes neštěkne. Nevím jak jinde, ale tady 80% zákazníků své gumy zná cenu po celé čr. R.2011 byl u mě pro proťáky vynikající, lońský dobrý (-30%), ale letošek když sleduji celkovou situaci na trhu vidím bledě. F.T.
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Petr - o jetých pneumatikách a ziscích z nich by nám nejlépe mohl říct Hruška. Jak píšeš Bořku jsou to nesrovnatelné zisky. Navíc z těch jetých jak víme je to drtivá většina rovnou čistý zisk. Jinak jak jsi uvedl odkazy, oba dva spadají pod křídla GPD. Loni jsem ze zvědavosti navštívil jeden z nich. Nabídka ojetých mně nepřekvapila, ale co mně překvapilo byli ceny nových pneumatik, zejména pak letních nokianů. Slevy 55-60% na ně, byl standart. Ostatní značky na tom byli podobně. Jen se mi bohužel potvrdilo to co mi říkali zákazníci na prodejně a já dlouhou dobu netušil, že tam rozdávají také nové :-(((
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Gumař1 k tématu protektorů: v mém regionu je to produkt o který je pořád zájem a lidé ho chtějí,i když nová pneu je jen kolikrát o 150,- dražší..."ne my nechcem novou,chceme protektor" říkají zákazníci a ja jim rád vyjdu vztříc.Kvalita Vraníku je perfektní,výběr hrubych vzorků Nokian skvělý a rabat u Vraníku 30% na pneu,kde to jinde vyděláte? Další protektory vozíme z Rakouska,tam se marže pohybuje 40-80%.Takže prodej protektorů tuhle zimu mi zachránilo krk,velkýma maržemi jsem pokryl neprodejné dodávkové nové zimní pneu a ostatní propady.Protektory z mého pohledu skvělý kšeft,malý vstup peněz a velá marže!! Ale pozor,ať nikdo ani nezkouší prodávat od PROTEKTOROVNY PRAHA,takové šmejdy,že to vyrve i vyvažovačku ze země a má další zkušenost- 70% se reklamovalo....
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec-- Jitko-PAX udělám s tím není větší problém, ale je to už mrtvý systém který se dojíždí. Takže ho neřeš. Co se týče protektoru tak ty nebudou mít nějakou dobu smysl se na servisy nabírat. Vraník jako největší výrobce os. protektoru u nás bude mít podle mne horké chvilky. Pokud cena nepoklesne nebude prodejný. jenže on ty energie a stroje a lidi musí zaplatit. On neměl nikdy tak obrovské zisky jak výrobci nových pneu. On nemá moc kde jít s cenou dolu. A na to že má novou halu a má asi i určitě nějaké dluhy to trefil hodně špatně s tou výstavbou kterou provedl. Pokud se zadlužil nezávidím mu v této době. I jeho letošní zimní politika vůči pneuservisům mu moc ovoce v budoucnosti nepřinese. Takhle by se chovat neměl a to se mu ještě vrátí jako bumerang. Já s nim momentálně 6let nedělám, takže jsem mimo hru a jsem rád. Větší starosti mi však dělají doslova obrovské nárůsty starých, jetých pneumatik které se prodávají na internetu. Internet je jimi doslova přehlcen. Nejsem tohoto zastánce, ale svědčí to o zhoršení kupní síly lidí a šetření kde se jen dá. Respektuji to, ale něco není v pořádku, že jich roste jak hub po dešti. Např. http://www.pneutip.cz/ je toho velkým příkladem. Krásný servis a věnuje se především jetým gumám na http://www.pneubazar.cz/. Je smutné že zisky s jetých pneu daleko, daleko převyšují zisky z nových pneumatik. Kam jsme to až dospěli. A tento trend bohužel teď podle mne pořád poroste. Co vy na to chlapi a dámy? Jak to vidíte Vy?
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Renesance osobních protektorů? tak to počtení mě zajímá. Proťáky jsou prý vysoce ziskové, no asi jak pro koho. Když jsem na hloupou 13 tloukl 150-200g a bežně 1x,2x měnil reklamaci, dalo se to dělat, když nová stála od 1000 výše a proťák do 700. Jen blázen by je letos kupoval, když taxík má Barumku za 630 ( jesně že fakticky za 690, nebo 730). Dejte mi ji do 350 a já se je pokusím za 480 nabízet. Možná 2,3 sady prodám. Co taková ozázka: Přežije osobní protektor rok 2013? Franta T.
pondělí, 4. února 2013
 
cendahohen
cendahohen Pánové máte prosím nikdo zkušenosti s pneu Kléber quadraxer jsou asi celoroční ?
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Cože ve Filipínách umí dělat gumy??? To už snad raději čínskej Goodyear než filipínskou Yokohamu. Matěj
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Zase yokohama z Pilipín.....Neumí ti Rakušáci poslat Japonce??Jinak PAX taky nedělám.
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Pax nedělám,je toho hodně málo a drahé pneumatiky+prstenec.Systém na hovno.Klasiku runflat noproblém do 30".Má to pár francouzkých vran.
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Jitka - Dobrý den, dnes jsem se setkala na servise s přezutím tzv. pax systemu, popravdě nejsme na to vybavení, jak jste na tom Vy????
pondělí, 4. února 2013
 
Anonym
Anonym Boxer- Michale,mas pravdu, tady je kockopes spousta veci.......
neděle, 3. února 2013
 
Michal
Michal Boxer - tak on je to takový kočkopes a těch nesmyslů v těch volných živnostech je víc, např. Výroba karoseríí a motorových a přípojných vozidel a nebo motorů letedel, železničního parku je taky moc hezký...
neděle, 3. února 2013
 
Michal
Michal Hroudo, to Tě bude zajímat. Tak v mém oblíbeném TSK, o kterém jsem Ti tu psal loni je asi nějaký záchvěv transparentního výběrového řízení, protože jsem vyhrál VŘ na dodávku 86 ks letních dodávkových pneumatik a 24 ks osobních. Takže teď ještě počkám, až se druhý a třetí odvolá a napadne řízení, nebo, že mi za týden zavolají, že jim program při vyhodnocování nabídek udělal chybu a že se spletli jako posledně....Je mi teda divný, že by nikdo neposlal kapříky...minule jsem se odvolal já a bylo mi taktně řečeno, že bych to dělat neměl, že by se mi to nemuselo do budoucna vyplatit...to by se jeden podělal...a jestli to zase krachne jako posledně s těma gumama na avie, tak už se nikdy do žádného hlásit nebudu a vyvěsím transparent, že si vláda může s celou svojí protikorupční politikou tak akorát vytřít prdel...
neděle, 3. února 2013
 
Anonym
Anonym Boxer - problém přemnožení pneuservisů je průser a ještě bude. Pořád přibejvaj a rostou geometrickou řadou. Mělo by se to regulovat, protože co je moc je moc. Na základě čeho ty lidi podnikaj? V seznamu volnejch zivnosti poskytovani pneuservisních služeb nevidim. Jediný co tam je, tak je "Údržba motorovejch vozidel", ale to nejsou přece opravy, opravy jsou mezi řemeslnejma a tam se prokazuje odborna způsobilost. Měl by se na to někdo podívat a pár servisů těm "cenokazům" zavřít.
neděle, 3. února 2013
 
Moris
Moris takovej Vráník ten je klidně i zaprotektoruje u osobáku noproblem druhej den se vrátil zákazník že mu to uchází, divný.....)třeba se dočkáme ještě velkolepý ho návratu osobních protektoru a lepení knotem........
neděle, 3. února 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Tak nám tady dnes napadlo 10cm sněhu a trochu mrzne. Takže jak to vidím můžu očekávat při tom stavu vozovek, že budou zase zítra proražené gumy a ohlé ráfky. DDD máš pravdu boj začal a bude to hodně ostré, ale je to i už potřebné. Na tak malém písečku jako je ČR je příliš moc hráčů a to ve všem pneuservisním kam se jen rozhlédneš.
neděle, 3. února 2013
 
Hrouda
Hrouda Přeci nelze dělat nouzovou opravu pneumatik nějakou tyčinkou v servise??? To lze max.někde na silnici.Servis není o nouzovém žešení,ale o kvalitní a bezpečné opravě.Proto se to jmenuje SERVIS. Stím se mohu stotožnit .!!!!!! SOUHLAS.
neděle, 3. února 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz