Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman SABe, je víc odborníků (a věřím, že opravdu rozumí svému oboru) a přesto mají na pandemii a léčbu Covidu diametrálně jiné názory a jiné metody, jak postupovat. Neboj, i názory a rady "alternativy" sleduji docela podrobně a rozhodně netvrdím, že oni nerozumí svému oboru. Ale to samé platí i pro některé "vládní" rádce. Jenže zatím nelze ani o jedné "metodě" říci, že je zcela dobrá nebo zcela mylná. To, že ty AG testy mají rozptyl v detekci od cca 50-90% je pravda a je průšvih je v tom, že ty největší ksindl-testy s detekcí pod 75% se vůbec prodávají. Proč prodej těchto ksindlů není zakázán? Asi víme, odkud fouká vítr. Výsledky AG testů s detekcí okolo 75-90% už mají nějakou váhu. Pokud by byly v prodeji pouze kvalitní AG testy, tak by to bylo nepochybně průkaznější. Ale i tak si myslím, že testování je rozhodně lepším řešením než nic. Takže to "vtloukání pravdy do hlavy" na mě neplatí (jak mylně uvádíš), ale vidím to trochu jinak. Toť vše.
úterý, 23. března 2021
 
SAB
SAB Romane tak to není jak to píšeš já jsem velmi tolerantní člověk a respektuji tvůj názor. Já jsem tímto odkazem chtěl poukázat na fundovaný názor odborníka, který se vymezuje vůči vládním odborníkům, kteří nám den co den předvádí své odborné schopnosti a proto jsme dnes tam kde jsme. Není se co divit, že většina obyvatel je stejného názoru jako ty, když jim denodenně od rána do večera prorežimní odborníci a politici vtloukávají do hlavy své vlastní správné rozhodnutí a názory. Píšu to jako velmi nespokojený občan i přesto, že na rozdíl od ostatních živnostníků a podnikatelů, které zasáhly restrikce mužů pracovat a podnikat.
úterý, 23. března 2021
 
roman
roman SABe, věříš tomu, že číst umím? Mám jiný názor a jak je vidět, jiný názor se na tomto fóru asi netoleruje! To jsme to dopracovali!
úterý, 23. března 2021
 
roman
roman hohencenda: Loni to tak bylo, letos to je snad už "opravené". Někde jsem četl i zdůvodnění, proč tomu tak loni bylo. Nějakou logiku to mělo, ale opět: nejsem lékař, takže nemohu to "vysvětlení" podpořit ani vyvrátit.
úterý, 23. března 2021
 
roman
roman SABe, ale např. testování ve firmách je podle mě jednou z cest, jak omezit šíření virové nákazy a mělo se to zavést podstatně dříve, zejména ve velkých firmách, kde je častý kontakt mezi zaměstnanci. To samé u živnostníků, kteří přijdou do styku se zákazníky. Lékařské hledisko a co čím léčit nebudu komentovat, jelikož nejsem lékař, jenom podotknu, že "co lékař, to jiný názor", takže ono to asi nebude tak jednoduché a jednoznačné. Dnes byli u mě 2 lékaři z jednoho oddělení FN a oba měli na tuto pandemii diametrálně odlišné názory. Souhlasím s Tebou ale v jedné věci a to je to, že peníze (a politika) tam hrají velmi vekou roli.
úterý, 23. března 2021
 
hohencenda
hohencenda Zaslechl jsem že v nemocnicích covid pacient cena proplácena pojištovnou vyšší než pacient bez covidu,no je tržní hospodářství tak nejsen´ naivní,včera dobrý pořad s profesorem Frýdlem
úterý, 23. března 2021
 
SAB
SAB Romane nejsem lékař ani epidemiolog ale snažím se na tuto situaci dívat podle mě stále zdravím a selským rozumem je evidentní,že od počátku této krize je děláno všechno úplně špatně.Plošná opatření nejsou řešením a brání těm cíleným.Věřím tomu,že cílena opatření by měla od začátku této epidemie mnohém větší účinek než tyto nesmyslná plošná opatření.Je evidentní ,že tady není zájem léčit levnými léky,které jsou tady více než 40let (nemají zásadní žádné vedlejší účinky) na,které sice není kvalifikovaná studie,ale očividně pomáhají se zvládnutím nemoci.Věřím tomu,že pokud by lidé měli možnost se léčit těmito léky od prvních příznaků nemoci,tak bychom neměli zahlcené nemocnice a nesmyslná plošná opatření.Ve většině případu totiž lidé umřeli na neléčený zápal plic.Praktičtí lékaři ordinují po telefonu na dálku a to je jeden z důsledků. této situace.
úterý, 23. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Přestat koukat na televizi. A číst novinky. A začít naslouchat opravdovým odborníků a ne tem co mají jiné zájmy než naše zdraví
úterý, 23. března 2021
 
roman
roman OK, nesouhlasíš, od toho je diskuze. Nicméně mám jeden dotaz: Jaká opatření ve společnosti navrhuješ, aby se šíření Covidu omezilo resp. zmenšilo na minimum?
úterý, 23. března 2021
 
Shambo
Shambo Pryži zdar, pánové. Než se z gumařského okénka stane pole pro epidemiologické bitvy, rád bych upřel vaši pozornost na několik drobností, které nás v nejbližší době zatíží: 1/ snížená dostupnost pneumatik (hlavně nákladních) v množství a sortimentu... a 2/ zvýšení cen pneumatik. Za poslední rok se ceny přírodního kaučuku zvedly dvakrát, kaučuk je hůře dostupný a sklizeň vzhledem k napadení části plantáží plísní bude špatná. K čemu přírodní kaučuk? V nákladních pneumatikách v podílu materiálu tvoří cca 35%, u osobních 15-17%. Zdražují výrobci na Východě i Západě. V dubnu to dorazí i k nám. Ceny se budou zvyšovat. Dosavadní cenové výkyvy zatím tlumil kurs silnější koruny, ale kursové manévry nejsou nekonečné. Asijské zboží se vzhledem k cenám a dostupnosti kontejnerové dopravy masově nedováží. Toto vyvolává poptávku po ruských zančkách kde všude. A koncerny jsou cenově a s dostupností tam, kde jsou. Navíc náš obor má obrovské štěstí - nebyli jsme fatálně postiženi vládními omezeními. Pracujeme, fungujeme, žijeme. Mít dnes hospodu... no nic. Pryži zdar!
úterý, 23. března 2021
 
SAB
SAB Romane zásadně s Tebou nesouhlasím.Podle mně není nic horšího pro živnostníka nebo podnikatele než ,když Tě stát omezí v tvé činnosti.Podle mně jak já to vnímám jsou testy pouze nástrojem k omezování osobní svobody.Testy mi nedávají smysl,testy neléčí a nikdy nikoho nevyléčili! Firmy si stěžují na falešnou pozitivitu testů,kde na to v první řadě doplácí firma.Je to pouze cílená likvidace hospodářství.Nahánět zdravé lidi bez příznaků,kteří vyjdou na nějakém testu pozitivně a násladně je omezit na jejích osobní svobodě na základě nepřesných a nic vypovydajícich testů je podle mně zločin! https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/106074/virolozka-zelena-byt-pozitivni-nemusi-nic-znamenat-uz-vubec-ne-nemoc-testovani-nedava-smysl.html
úterý, 23. března 2021
 
roman
roman Myslím si, že existují horší a nepochopitelnější nařízení než to povinné testování živnostníků na Covid 19. Spíš mě vadí princip "proplácení" testů, kde při nákupu v menším množství (kusy) pro OSVČ je cena cca 150Kč za jeden test a stát nám proplatí pouze 60Kč. Když mám povinnost zaplatit DPH ve výši 150Kč tak také nezaplatím jen 60Kč se slovy "zbytek si nechte, to je dobrý".
úterý, 23. března 2021
 
hohencenda
hohencenda No snad tahle squadra nevyhraje další volby,horší už to snad být nemůže.
úterý, 23. března 2021
 
Pneunm
Pneunm hohencenda logiku bych v tom nehledal, vládní strategie je horkou jehlou šitá metoda pokus omyl.
úterý, 23. března 2021
 
hohencenda
hohencenda Ku va jsem sám v dílně a budu se testovat?Do práce chodím přes zahradu cca 100m,má tohle logiku? Do dílny nikoho nepouštím vše řeším přes zavřené dveře nebo telefonem.Přijede zakoš objednaný odejde nebo sedí v autě na dvorku udělám co chtěl, zaplatí a odjede. Hroudo ta pneu je boží to je asi okruhová a ta tvrdá Dunlopka je asi moc vyzrálá jako Parmázán ..ha..ha..ha
pondělí, 22. března 2021
 
SAB
SAB BF:Už téměř rok pustoší celý svět, je právě PCR-test. Bez něj by neexistovaly ani „počty případů“, ani nakažených, či obětí Covidu-19. Bez něj by byla nadále chřipka chřipkou, nachlazení nachlazením a rakovina rakovinou. To, co příznaky dávno známých nemocí přejmenovává na Covid-19, je právě PCR test. Nic jiného. Naprostá většina lidí se domnívá, že tento test zjišťuje „virus v těle“. To není pravda. Doktorka Ulrike Kämmerer, profesorka virologie a imunologie z würzburské university, během svého slyšení před právnickým kolegiem vyšetřovacího korona-výboru problematiku PCR testů shrnula těmito slovy, cituji: „PCR-test měří výhradně přítomnost nukleonové kyseliny. Nemá to nic společného s živými buňkami nebo viry a už vůbec ne s nějakou nemocí.“ … „Test nedokáže říct, zda jsou nalezené částečky schopny se rozmnožit; nedokáže říci, zda je někdo infikován“. Konec citátu.Takhle se dostávají naprosto zdraví lidé – oběti autonehod a rakoviny – do koronových statistik. Takhle se vyrábí „rostoucí počty potvrzených případů“. Ovšem nemysleme si, že by to snad bylo něco nového. Na PCR testu byly postaveny i ostatní, byť méně vydařené fake-epidemie minulosti. Kupříkladu MERS, která se rozjela v roce 2012 v Saudské Arábii. Šlo tehdy – jaké překvapení! – o koronavirus, který se měl přenést na člověka – no hádejte třikrát – z netopýra. Deník Wirtschaftswoche k tomuto tématu později vyzpovídal dnes patrně nejznámějšího německého prorežimního virologa. Řeč přišla i na PCR testy. Citát: „Tahle metoda je tak citlivá, že dokáže prokázat byť jen jedinou molekulu genomu viru. Když se pak takový patogen jeden den přežene například přes nosní sliznici zdravotní sestry, aniž by to postřehla, natož onemocněla, pak je najednou považována za případ MERSu. Kde se dříve do hlášení dostávali jen na smrt nemocní, jsou v dnešních statistikách najednou mírné případy a i lidé, kteří jsou ve skutečnosti zdraví jako ryby. I tak by se dala exploze počtu případů v Saudské Arábii vysvětlit.“Tohle jsou slova stará 6 let a partnerem rozhovoru nebyl nikdo jiný než Christian Drosten – onen virový papež, který jako vůbec první na světě přišel s PCR testem na Covid-19, který po požehnání WHO převzal celý svět.
pondělí, 22. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Pokud na pneumatice bude dobrá cena, tak může být vyrobená třeba z bambusových výhonků. "Pokud nevydrží bude reklamace a vyrábějí to, tak to mají asi vyzkoušené " odpověď většiny dopravců. Proč ??? To já netuším , asi je zbytečné zbytečně utrácet za pneu. Větší sranda je utratit za norkový kožich a nebo za 6,3 litroví vůz Americké značky RAM. ale s pohonem na LPG nevadí že to nejede, ale je to lacinější a není to vidět . Nechat tam benzín na to nemají koule.
neděle, 21. března 2021
 
BF
BF Hroudo, krásná ukázka tvého videa jaké sr... nám tu nabízejí a prodávají. Jestli ty chlap jak hora ukážeš tohle nějakému dopravci, pak jen blb si koupí takovýto humus gumy. A to se dnes můžeme bavit o osobních, tam je to u mnohých značek to samé. Tam to ale nikdy nebude tak průkazné jak jsi nádherně předvedl ty ve svém videu. Díky.
neděle, 21. března 2021
 
BF
BF Tire, je to podle mne absolutně v pořádku, že to bude mít každý z nás za úkol co má lidi. A živnostníci taky. Když všichni, tak všichni. S tím nemám vůbec žádný problém. Druhá věc je přesně jak říkáš. Test dneska stojí max.100Kč s daní pří koupi 20 a více ks. A ten rozdíl by měl zaplatit taky stát, ne my. K čemu to povede? K zdražení všech služeb a to je jednoznačné. Taky jsem se už v tomhle zařídil, včetně odpadů a dalších letošních navýšení. Zadarmo to dělat nelze a taky to nejde mít na svých bedrech. ----Co se týče Mitasu, řeknu svůj názor--V současnosti mrtvá firma. Nenakupuji a nepotřebuji ji vůbec. Včas nepochopila význam pneuservisu a pak to dorazil prodej Trel....Za mne prostě mrtvola.
neděle, 21. března 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz