Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Bořo víš že já se z ničím nes...Nemám rád ty nenažrance a skunky.Vítězství je na naše straně a ti co umí dělat rukama se nikdy neztratí.Nas.. mě ten smradlavý skunk co půjde po novém roce na pracák,tak jsem mu to dal sežrat i s navijákem.Práce mám jak na kostele,zítra nestíháme ani houby.6 baterek už mám perfektně nachstáných.Jen dnes jsem šell 4x na servis a mám aspoň vyděláno co ti trotli nemají šanci v zisku prodat v gumách ani hovno.Na pracák určitě půjdu,ale maximálně si vybírat dotační prachy na pracovní místa co nabídnu šikovným mladým lidem kteří chtějí pracovat rukama a ne ti co jen čučí do monitoru a tlemí na tabulky jak mrtvý,ptopuštěný,zabetonovaný a ožralý FAKE.Jdu dnes už raději spát,zítra jdu pořádně robit.Bořku dík a měj se.Zduř.
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Ferdo klídek. Zvolni prosím. Vím že se umíš nažhavit jak kovářská pec, ale teď uber. Znáš mé názory a taky víš, že jsem vysazený na mnohé nesolidní prodejce v ČR kteří podle mne můžou za mnohé věci posledních pár let i za to co se dnes v současnosti u nás v oboru děje. Taky věřím že změny jsou potřebné a nutné. Nevím jestli v této době a v situaci ve které se nachází obor je lepší zasednout za stůl a něco řešit, nebo čekat až to špatné a zlé co tady je a existuje se samo nějakým časem vyřeší a vystříbří. Je však potřeba říct, že je to ale všude špatné. Od prodeje elektra, přes stavebnictví až po prodejců nových vozidel. SJM to tady X krát perfektně popsal a jeho články jsou vždy velmi solidní a rozumné. Hledání nových cest i v nákupu pneu jsou prostě zcela normální a jestli jsou třeba z Polska je dnes úplně jedno. Chybu neudělali např. ti Poláci, chybu udělali třeba v té Barumce, nebo v českém zastoupení Michelinu, Goodyearu, Bridgestonu apod. I oni majívelkou zásluhu že pokřivili v česku smysl obchodu pneu a tak se nemůže nikdo divit, že ty některé trochu lepší pneuservisy se prostě nazlobili a postarali se o nové cesty v nákupu pneu. Odešli od nich a berou kdekoliv jinde. Ztráty v prodeji si začali kompenzovat u internetových prodejců kterým začali dávat kolikrát lepší podmínky než pneuservisům. Mysleli snad že tím přimějou servisy k větší pokoře? Mysleli snad že za nimi budou servisy běhat a prosit? Mysleli že tím že dodají na internet více pneu, prodají větčí množství a čísla jim dočista zaslepili pak oči? Né tak to nebylo, není a ani nikdy nebude. Cesta je jiná, klikatá a plná překážek. Něco musí zaniknout a něco zase vznikne. Jak to bude je asi napsáno ve hvězdách. Můj osobní názor je, že se to musí pořádně pročistit od sklepa až na půdu pak to může začít nějak rozumně fungovat. Sedět u stolu můžou podle mne jen ti kteří si dobře uvědomili co způsobili, způsobilo a způsobí to co je teď. Hezký večer a příjemný pracovní týden plný prodeje pneumatik přeji všem opravdovým pneuservisákům.
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym SKUTEČNÝ FERDA.Poslouchej ty poskoku někoho,já umím dělat na rozdíl od tebe docela dobře i rukama.Ty jenom na té smradlavé hubě.Tak na pracák běž už teď,na víc totiž nemáš,nikdy nebudeš mít a vysmahni odsud ťukat do klávesy jinam,kde tě možná nějaký výhradní blb ocení a když se tady baví chlapi neotravuj.Srágory typu FAKE,Peščulčík,Urbancypkové,Částkulka,Karascypové,apod,dostanou taky svoje,neboj,ti robit rukama neumí ti se to nenaučili,ti půjdou až je vyberou za tebou na te pracák.Ať jsi tam co nejdříve třeba ti ten náš stát a vláda ještě něco dá!Ať žijou Poláci,Mongolci a všichni kolem kteří nejsou nenažraní a taky vyžraní jako jsou ty prasata z chlívku třeba výhradních panabohu.Tak zduř.
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Vidím že Ferda je skutečný hlupáček,ale respektuji jeho primitivní názory,které pramení s absolutní nezkušenosti,hlouposti a primitivnosti.I takoví lidé jsou,ale tento obor kazí víc než Pešíček ceny.Mrzí mě,že se tady víc nadává,špiní a vyhrožuje,než rozumně přemyšlí! Podívám se na tohle forum za pět let,abych zjistil Jak Ferda píše z čekárny pracovního úřadu a čeká na podporu..třeba i jeho zlotkách :)))
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym SKUTEČNÝ FERDA.SJM bombovní článek jsi napsal!Ostatní taky jen konečně nechrápali a přidali se do diskuze proti strupním panabohům a interneťákům.Je čas vyhlásit válku i jim.Ne že oni budou houpat s námi jak se jim zachce!Michale i když píšeš někdy hodně dobře jsi u mne pořád jen překupník.Když budeš mít svůj vlastní servis a chlapy na dílně kteří budou zaměstnanci,zjístíš mnoho dalších věcí o kterých nemáš ani šajnu a pak se ti klidně omluvím a koupím ti flašku.Zatím budu s klidem podporovat třeba Mongolce jen když mi tu nepovezou čínskou tmu!Lepší Polák než takový hotentot co tu včera večer nablil za kidy o podpoře Polské ekonomiky.Ještě jednou a speciálně pro tohoto hotentota říkám že je potřeba podporovat,podporovat a znovu podporovat Poláky a je to tisíckrát lepší než výhradní nenažraná hovada typu Michelin, Nokian, Goodyear,Bridgestone, apod.Ty ještě rádi moc,moc brzy přilezou a budou se před mnohými plazit a nebo konečně lehnou jak střelená svině na porážce.To bych jim osobně já více přál a měl i konečně velkou radost.Přivodili tento stav oni,tak ať teď platí za vše co spáchali!!! Zduř!
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym SJM--u nás zase nic nebude, tak alespoň vy šťastnější poreferujre jak to jde. http://www.novinky.cz/domaci/287197-meteorologove-varuji-pred-snehem-a-naledim.html
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Guma-Proč sem Poláci lezou?Protože to dovolili výhradní svou nenažraností.Vzniknul tady obrovský cenový rozdíl,tak toho prostě využili,to by udělal každý.Do dnes toho využíval ten traktorista a jemu podobní a tomu je konec.To je konec 2B2 a různým spolkům.Radost s toho také nemám,ale peníze nesmrdí.K těm daním,myslíte,že ti velcí něco daní,nedaní.Jaro už tady nenakoupím a takových jich bude hodně.
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym To si přečtěte____http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-58924750-bleskova-revoluce-nebo-rafinovana-obrana-oligopolu--------Proč se sem poláci asi derou?
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Morisi,Michelin se kupoval cca 54,5% + bonusy,tak když si k čiste nákupní ceně vč.bonusu připočteš 50Kč,coš je maximalní marže inter.obchodu tak ti to vyjde i s Pešíčkem
neděle, 9. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Hoši ,jste asi punč chlastali.Přes den mrtvo a před půlnocí se to tu rozjelo
neděle, 9. prosince 2012
 
Moris
Moris Gumař, Micheliny jsem výhodně koupil na jaře 2012(205/55 r16 91V Hp/ Saver) jako každej jinej asi na 54%, Taxi to pral ven že i po přičtení dopravy to vycházelo lepší od nej než na přímo.....pokud si přičtu procenta na sklad a to že jsem na to dělal předobjednávku tak se tomu musím už jenom zasmát......
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym SJM--Michale, doposud jsem s Tebou povětšinou souhlasil, ale s názorem na národ jako takový a je jedno zda polský nebo ukrajinský, či jakýkoliv, to ne. A konkrétně Poláci mají větší hrdost než mnozí jiní. Nelezou do prdele Němcům ani EU a o vztahu k Rusku je zbytečné mluvit (jaký rozdíl proti nám). Zatím, co náš disent mudroval a chlastal v uzavřeném kruhu na Hrádečku, Walesa šikoval dělníky loděnic. A tak to také zůstalo do dneška. Polské firmy všeho druhu se začínají prosazovat až nyní, protože velká většina vznikla z ničeho na rozdíl od nás, kde komanči zahodili legitimace a přes noc se stali kapitalistama státních podniků. Ano, polská města vypadají hůře než naše ( to platilo i za komančů), ale ekonomika nabírá dech a začíná šlapat, na rozdíl od nás a to prosím je jejich 3% růst HDP tažen z 60% domácí spotřebou. Asi to není náhodou, jsi v Řecku, Chorvatsku, Itálii,Egyptě, všude Polák, zajedeš na lyže do Itálie,Rakouska,Krkonoš,Tater- samý Polák. Oni zkrátka mají prachy a tvoří je doma, zatím co my se modlíme, aby Angela nedostala rýmečku, protože bychom se tady z toho posrali. Nezazlívám pražákům, že nevědí, protože ani nemohou, že zbytek státu je někde jinde. Praha je svým způsobem soběstačná ekonomická jednotka, kde se kumulují peníze, které se vytvořili ale někde jinde (tam potom zákonitě chybí). Poslední dvě poznámky: Zřejmě to víš lépe než já, kdo asi pracoval po dobu posledních dvaceti na stavbách nákupních center, galerií, satelitů ? Pokud já vím, tak právě ti "nechutní" Ukrajinci a potom již jen Slováci a Moraváci. To je bohužel realita. -- Škoda auto- ano i mě těší, že vypadá nyní jinak ,než Š120L, ale to je vše. Škoda je dnes vlasnicky a ekonomicky tak česká, jako Hyudai Nošovice, pouze ke Škodě nás vážou vzpomínky a sentiment a VW si je toho vědom a proto před příchodem Korejců jsme jako bonus měli nejdražší Škody v Evropě. Když jsem začínal, šel jsem logicky (dnes vím že naivně) do Barumu. Po měsíci vyjednávání a hromadě smluv jsem dostal podmínky, které se mě nezdáli a tak jsem zkusil Benelux a šlo to, něž začali tlačit samou čínu a ostatní bylo drahé. Tak jsem zkusil opět Barum i poláky. Od poláků jsem dostal z fleku o 4% více a po jednání další 1% proti Barumu. A kde asi doprdele ti pšonci ty Barumky vemou? No asi jim je někdo v Barumce prodal, jako charitu to nevedou a ještě mě dají o 5% více, tak jakápak národní hrdost a to když vylezu na střechu, tak málem vidím komín Barumu, pardon BarumContinental (btv- víš že ofic. řečí v naší Barumce je angličtina?).
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Gumař-Logické přece je ,aby dobré servisy braly zboží od vyhradních dovozců napřímo za nejlepších podmínek na trhu,ale měli by nás ochránit před dovozem.Podívejte se jak se to daří Michelinu,nikde v Evropě ho nekoupíte lépe než +-10Kč. Ani Jacek z Polske se nechytá.Vyřešili to mazaně "boostem",teď ještě aby nedělali kopance s nepovedenou podporou int.obchodu,aby brali zboží zpět a pro servisy se kterýma mají smlouvu garantovali zboží v sezonu-byl by to "vyhradní" snů. Snad se dočkáme i od jiných něčeho podobného.
sobota, 8. prosince 2012
 
Michal
Michal Ferdo, jasně v pohodě, vždyť já to taky beru. v tomhle máš naprostou pravdu a to je ale i to o čem mluvím. kdyby místní zastoupení a hlavně ty lidi, kteří to tam v kravatkách ve svých teplých židličkách vedou, měli prostě nějakou hrdost a dívali se i doleva a doprava, vytáhli hlavu z vlstního zadku a mysleli na ten trh a pomáhali mu a ne z něj jen vysávali peníze a mělo prostě nějakou kulturu, tak se prostě bude dýchat lépe. Prostě aby to byly schopní lidé (jako jsou třeba na svých místech Merta, Šafránek v pirelli nebo Lukáš Pavelka), kteří budou kopat za zájmy svého trhu, protože i u nich se to pak obrátí v prospěch, protože ta daná značka tady bude mít prostě dobrou prodejní kulturu a to zastoupení se o ní bude starat, aby tady odběratel měl plnou podporu z jejich strany a oni mu budou dělat mantinely. Jenže to tady prostě není, např. ty koupíš od nokianu gumy a hned od nich v zápětí dostaneš cross check do tlamy v podobě dvou polských velkoobchodů, který od nich nakoupí půl milionu gum. To nebyla žádná chyba nebo omyl, že jim to prodali, to byla čistá rána z milosti spoustě tuzemským odběratelům, který se jim velice rychle vrátil jako bumerang. Ale zastoupení, které se o svůj trh stará by tohle nikdy nedopustilo. Já mám kamaráda, který má zastoupení na řezné nástroje z německa. Dělá tady tomu zastoupení pro celou čr a to má tak neskutečná pravidla a funguje mu to už deset let a pořád stejně krize nekrize. Vydělává na tom on i jeho odběratelé a pořád to šlape. A jemu se nestane, že by se sem někudy bokem přivezlo to stejné zboží o polovinu levněji, protože on tomu dává tak neskutečnou kulturu i cenovou, že ty odběratelé nemají důvod to tlačit ze zahraničí.
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Michale já do tebe nekopu.Mám jen svůj názor.A dokud tady nelehnou ty některé staré smradlavé hnídy tak nebudu podporovat provázanost byť jen vzdálenou jak jen to půjde.A že děláme kur..nejenom eropě je dnes už jedno.Čech už dávno není čechem.Tesco,interspar, a další jsou přirozeým vývojem společnosti,tak jako my projdeme očistcem.Kdyby jsi tohle co tu je za bordel vyprávěl kdekoliv na západě tak tě musí okamžitě zavřít do blázince.Buď by si mysleli že jsi lhář a je tě potřeba uklidnit nebo protože by tě brali za úplného blázna který ma halucinace.Skutečnost je však jiná a my ji víme.Bordel,bordel a znovu jen bordelJeště že se ZATÍM dá vydělat prachy na dílech,kvalitním vybavení a hlavně super robotě!Ta rozhodne o dalším přežití mnohých.obrý mechoš přežije všechno.Zduř.
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Gumař-trošku z jiného soudku,snad pro zlepšení nálady naší servisácké duše: včera jsem potkal na pivku známého daň.poradce.trošku jsme si poseděli u panáčku a vypadla z něho zajimavá informace( né zase nečekaná) dělá předběžnou roční uzávěrku středně velkému int.obchodu s pneu,obrat 24.mil.Kč a z toho čistý zisk po odečtení Seznamu.Heureky,dopravy atd. 410.tisíc !! Toto není byznys,to je zoufalost . Budme rádi za naší práci,defekty,stres a bolavá záda :)) Tak jen tak
sobota, 8. prosince 2012
 
Moris
Moris Příští rok to bude opravdu zajímavý, každý známe to pořekadlo s holí a chovaní Čecha k Čechovi, takže i já se přikláním na stranu polska pokud mi dají lepší podmínky a nebudou mě nutit do předobjednávky a dodají v čas tak cash klidně zaplatím s tim nemám problém a uvítám to..... k českýmu velkoobchodnímu prodeji pneumatik jsem se tady vyjádřil už minule......pokud vezmeme to co se dělo letos tak křišťálově čistý rok na výprodeje a super akce a likvidace, dovozu z venku a jiných možná zajmavějších věcí určitě nečekám. Takže jak říká ferda ponese to servis a uvidí se kdo umí máknout. Pneuservisy budu více agresivnější na prodej jak kterýkoliv jiný rok a půjde hodně o práci....dobrý pneuservis přenese práce ....mnozí velcí prodejci budou vzpomínat na zašlou slávu.....nakonec poslední doba se vyvíjela tak že každý interneták a VO chtěl prodat nesmyslný množství pneumatik a ke spokojenosti mu stačilo poplácání obchodáka jaký je dobrej a a na výdělek bonusy což na čtyřech osobních pneumatikách nezaplatí ani internetáka u počítače....
sobota, 8. prosince 2012
 
Michal
Michal Ferdo kopeš do mě zbytečně. Mě poláci serou jako národ, ale jak jsem napsal, obchodníci jsou to dobří, to se jim upřít nedá, pro mě je to národ, který mám rád asi jako ukrajince a beru je jako jednu sebranku. čímž neříkám, ať si tam gumy nekupujete. Kupujte, protože ono vám prakticky nic jiného v tomhle bordelu nezbývá. Já si budu kupovat pořád kde jsem zvyklý, ale nepředstavitelně mě sere, jak jsou ti poláci rozlezáví a serou se tam, kde nemají prostě co dělat. Já podporuju ryze český velkoobchod a firmu, která je ryze česká a pořád mi to stačí, to že kupují od importérů, kteří daní v cizině je už jejich problém, ale za mě to daní tady, stejně jako já za svoje zákazníky. Ale jde o to, že když si sem ty hajzly pustíme, tak to dopadne podobně jako, když se sem pustili řetězce typu carefour, tesco a jiné. A kolik živnostníků, kteří tehdy v malé privatizaci chtěli poctivě podnikat kvůli tomu zařvalo. O to tady jde, to se prostě může stát, když si sem ty cizince ať už jsou to poláci, američani, francouzi a čínani prostě pustíme. Ne o to, jestli tady zaserou trh svýma gumama, ten už je tady tak zaflákaný, že už ho to nějak zvlášť neovlivní. Ale to rozhodně neber osobně, ale je to stejné, jako když čtu na různých diskuzích reakce lidí na české škodovky, pořád všude čteš, jak je škodovka špatná, ale přitom by měli být minimálně hrdí, že ji vůbec máme a že nějaká auta vyrábíme, i když to vlastní němci. Tady se prostě vytrácí jakákoliv národní hrdost a vůbec si své zájmy prostě nebráníme a když přijde nějaký trotl z polska, tak z něj padáme na prdel, jaký to jsou obchodníci. Já vím, že my to neovlivníme ani nezachráníme, ale proč máme dělat kurvu celý evropě.
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym anonymní trotl-škoda že diskuze je tady tak přízemní.Pokoušel jsem navodit teoretické východisko o které by se mělo vyjednávat.Podivejte se se na americkou ekonomiku! Vše pro ně dělá levná Čína,překupníci na tom profitujou,ale lidé nemají práci(situaci všichni asi znáte) a máme tady ten samý model např.s polskem...polezeme polákum do prdele a jak to dopadne za pár let? Takže vyjednávejme s výhradníma dovozcema,ať narovnají podmínky,buďme tvrdí oni nás potřebujou! Myslím že dobře ví,že mají poslední šanci... Omlouvám se,že mám asi jiné uvažování než Ferda,ale snažím se používat mozek a ne vulgarní prázdná slova..........
sobota, 8. prosince 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - sjm bereš art gum nebo handlopex?
sobota, 8. prosince 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz