Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Pneunm
Pneunm Čau, u mě start taky super. Doufejme že to vydrží.
čtvrtek, 12. října 2023
 
SAB
SAB Tak jak to u vás vypadá pánové? Já jedu pecky jak s přezouváním tak i s prodejem. Lidé kupují, objednávají dražší i levnější pneumatiky a dokonce kupují na zimu Alu disky více než plechy. Už od září si lidé chodí kupovat zimní.U mě zatím spokojenost.
středa, 11. října 2023
 
SAB
SAB Pneunm:Je to jednoduchý, jaký si to uděláš takový to máš. Pokud jsi se svým podnikáním spokojen a necítíš potřebu na tom nic měnit tak nemáš důvod něco měnit. Každý to děláme po svém jak nám to vyhovuje. Mě vyhovuje tak jak jsem si to udělal já po svém. Každý si na to musí přijít sám co je pro něho nejlepší.
neděle, 8. října 2023
 
Pneunm
Pneunm SABe každý to máme trochu jinak. Když přezouvám svoje pneu s rozumnou marží tak mi to stačí a nepotřebuju sezónní ceník. Navíc mě odpuzuje představa že bych zase musel něco vysvětlovat:)
pátek, 6. října 2023
 
Pneunm
Pneunm "jen přezout nestačí" dobrej reklamní slogan, palec nahoru
pátek, 6. října 2023
 
SAB
SAB Přijde mi úsměvné a tiše se tomu směju,když čtu, že se někteří tady bojí a mají obavu z toho, že by v sezóně neměli práci, kdyby zvedli ceny podle sezónnosti a zákazníci by jeli ke konkurenci. Asi rychle zapomínáte,když nevíte jak to v sezóně na servisech vypadá. Jak se říká, kdo se bojí nesmí do lesa
středa, 27. září 2023
 
roman
roman Já jsem cenově pod úrovní velkých servisů, ale zase jsem logicky dražší než servisy v mém okolí, jelikož jsem na rozdíl od nich plátcem daně - takže cenově jsem asi někde uprostřed. Velice často se setkávám s tím, že spousta lidí chce mít na autě namontována co největší kola, a pak se diví, že je to x krát dražší než to bylo na jejich původní "fabce" se 14" koly a začne vymýšlet ptákoviny, aby jej to pokud možno stálo stejně jako u té původní "fabky".
středa, 27. září 2023
 
Pneunm
Pneunm Hezký den všem. Jsem rád že se tady zase něco děje :) U mě se cena moc neřeší, nadruhou stranu musím přiznat že jsem pod cenovou hladinou velkých servisů.
středa, 27. září 2023
 
Hrouda
Hrouda Cenu řeši u nás každý. Nejdříve cenu za...... a pak se rozhodují. Stává se že po zjištění ceny i odcházejí řešit přezutí v šedé zóně tohoto odvětví. A ti samí se vracejí jen v případě potíží. Poškození šroubů, bezpečnostní klíč k nenalezení, defekt už dvakrát opravovaný, a další. A v tomto případě je cena na druhem místě.
středa, 27. září 2023
 
roman
roman Nevím, jak u vás, ale u mně nejvíc řeší cenu lidé v novějších vozidlech vyšších tříd než lidé s letitou Fábií, Octavii nebo Felicií.
středa, 27. září 2023
 
SJM
SJM Souhlasím s Romanem. Z jeho úhlu pohledu je tomu tak. Pak je tu ale i druhý pohled, neméně důležitý, a to zákazníka a ten se za poslední 3 roky dost změnil. Dříve bylo handrkování o ceně spíše dílem ješitnosti či jistého druhu "sportu", nebo často nabubřelosti zákazníka. Dnes, kdy všechny základní životní náklady se skokově zvýšily o desítky procent, se pro mnohé, cenové vyjednávání stává nutností. Když mladé rodině, která s měs. příjmem cca 50000 patřila do střední třídy, stoupne hypotéka ( nájemné) z 11000 na 21000, energie ze 3000 na 7000, o cenách potravin raději ani nemluvit, rázem domácí finance vypadají poněkud jinak. Je také pravdou, že tyto rodiny vlastní z nutnosti 2, často postarší auta. Když vidí, že cena 5 roků staré káry stojí stejně, jako stála v té době nová a pak uvidí ceny nových, nemluvě o elektrických, mnozí propadnou do beznaděje. Jak znám mladší maminky, šetření na milovaných dětech je úplně až to poslední, ale první na řadě bývá tatínek a protože auta jsou tatínkova parketa ( že maminka je využívá často mnohem více je většinou nepodstatné), tak ten musí ušetřit na provoze. No a výsledek je tu. Na nové nemáme ani náhodou, tak budeme opravovat a opravovat a to pokud možno co nejlevněji to půjde. PHM za 40 tomu jen přidávají na vážnosti. Samozřejmě, všichni to nemají takto. Je dost lidí, co nějaké kačky, pokud jde o káry, domy, dovolené neřeší, leč co se prací v servisu týče, tak ze zkušenosti patřili k nejhorším. Napadá mě jediné: Dobře již bylo.
středa, 27. září 2023
 
Hrouda
Hrouda Romane to je naprosto přesně popsáno. Neni co dodat.
úterý, 26. září 2023
 
roman
roman PM: Nápad to je dobrý, ale.... Dostat ceny do přezouvacího kalendáře je to poslední. Majoritní část naší populace má jediné kritérium a tím je cena výrobku či služby. Většina telefonátů začíná slovy: "Dobrý den, za kolik máte XYZ?" Markety to vyřešily tak, že "drží" všichni spolu stejnou cenu. Rohlík stojí všude stejně, stejně jako chléb, mléko atd. Rozdíly jsou žádné nebo minimální a pokud, tak pouze kosmetického rázu. I ceny v akcích bývají stejné nebo s minimálními rozdíly. V naší branži je větší konkurence, takže sice můžeš zavést "sezónní" kalendář, ale pokud to neudělají i jiný, tak to nevidím moc růžově a opět ten nejlevnější to vyhraje a bude si moci koupit dokonce i 2 misky rýže. To, že může být (i bývá) odfláknuté je druhou věcí, ale jak říká český zákazník: "Ta cena byla skvělá".
úterý, 26. září 2023
 
Hrouda
Hrouda PM. Rád ti to popíšu. Ale nemám na tebe kontakt. .
úterý, 19. září 2023
 
Hrouda
Hrouda SAB. Asi máš pravdu. Jaký plán. Mám tak různorodou klientelu že se v tom sam nevyznám :D A vetši část je uz na hraně toho co unesou, což bych mohl říci co je mě po tom. Vidím že přijedou károu za dvě mega s tastičkou přes rameno a sluneční brýle na čele, ale jedna kapsa prázdná a druhá vysypaná a tak. Tak ze dost často chtějí cenu vědět dopředu což neni problém cenik mám jasne daný, ale jen jsem trošku váhavej . Chtěl jsem jen rict že se jim to líbit nebude. No ale určitě dudou i tací co to pochopí a budou to respektovat .
úterý, 19. září 2023
 
Poo
Poo https://www.kaufland.cz/pneumatiky/ :-)
pondělí, 18. září 2023
 
PM
PM Přemýšlím o nákupu vyvažovačky Hunter, top model s přítlakem a všim příslušenstvím. Rozmluví mi to někdo? Nevím jestli je to rentabilní . Nerad se zákazníkům vnucuju a je vůbec poptávka po prémiovém vyvážení?
pondělí, 18. září 2023
 
PM
PM Myslím, že v budoucnu se bude podle sezonnosti učtovat i v jiných oborech. A to nejen z personálních důvodů. Pneuservisem to nekončí. Otázka jak to dostat do přezouvacího kalendáře. V hotelech je to jasný, lidi dopředu vědí kolik je bude hotel stát a cena se mění dle obsazennosti.
pondělí, 18. září 2023
 
SAB
SAB Hrouda:Sám víš ze své letité zkušenosti jak to v sezónách v servisech vypadá to známe všichni. Jaký by jsi chtěl k tomu plán? Je to naprosto jednoduché, podle vytíženosti se odvíjí ceny.Mají hoteliéři a ubytovací zařízení různé ceny dle sezónní vytíženosti svých ubytovacích kapacit? Mají! Mají provozovatelé ski areálů různé ceny skipasů dle sezónní vytíženosti ? Mají! Potřebují to lidé nutně k životu? Nepotřebují,ale akceptují to! Potřebují řidiči zimní pneumatiky podle ročního období? Potřebují ! A dokonce je potřebují podle zákona,když chtějí a potřebují jezdit.Co z toho vyplývá? Že řidiči to budou akceptovat,když chtějí a potřebují jezdit.Nic jiného jim zbývat nebude. Ano jistě se najdou takový,kteří to akceptovat nebou chtít a ti pojedou vedle k Frantovi a Tondovi,ale Franta a Tonda budou mít tak plno,že řidiči budou čekat třeba i tři týdny než příjdne na ně řada a pak zjisti,že jim to Franta nebo Tonda pěkně dojebali a zničili ráfky,nedotáhli šrouby apd. Co z toho vyplývá? Že zákazníci,kteří dlouhodobě jezdili k tobě a byli zvyklý na nějaký vyšší standart tvojí práce se po zkušenostech s Frantou a Tondou k tobě vrátí a budou akceptovat i vyšší ceny v důsledku velkého vytížení tvého servisu.
pondělí, 18. září 2023
 
Hrouda
Hrouda Zajímavé je tu někdo s propracovaným plánem? Nebude to mít efekt přijdu v jiný čas? Nebo jdu k Tondoj do garáže, tam je mu jedno kdy přijdu. Pneu a jejich montaž je nutne zlo chlast má jiné prior. Čislo nekde zhruba nezi 1 až 2 v žebříčku to musim mít.
pátek, 15. září 2023
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz