Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Michal
Michal Hruško to zní hezky, ale reálná je pouze část, jestli jsem Tě teda dobře pochopil??? To co píšeš, to je velmi dobrý nápad, ale těžko můžeš po svém dodavateli chtít, aby když dá Tobě např. na goodyear 50%, aby to stejné dával i všem svým ostatním odběratelům. Např.: my dva bychom měli stejného dodavatele, Ty by jsi s ním uzavřel smlouvu, třeba na goodyear za 50% a trval by jsi na tom, že i všichni ostatní budou mít 50%. Ale mě není nic do vašeho obchodního vztahu a zajímá mě můj obchodní vztah s dodavatelem, nedovedu si představit, že by mi dodavatel zavolal a řekl, sice ode mě bereš 6 let, máš 54%, ale po mě tady jiný zákazník chce, aby všichni kdo ode mě berou měli 50%. Tak si budu myslet, že se zbláznil. Pochopil jsem to správně? Ale co se týče minimální prodávané ceny, tak to s Tebou naprosto souhlasím, to je pravda, protože to poškozuje trh, těžko si někdo normální může dovolit mít marži 36 Kč na gumě, jako Pešíček, to je nesmysl. Ale tohle by v kontextu měli prostě hlídat v první řadě importeři a zastoupení, který se má o značku a její kulturu prodeje starat. Pokud mi importér řekne, tržní cena pro koncového zákazníka je stanovena např. na 1250 Kč, tak ty můžeš jít maximálně o 20 Kč dolů, ale nesmíš náš produkdt prodávat za 1050 Kč, protože by jsi degradoval nejen značku, ale poškozoval naše ostatní zákazníky. Takhle to třeba funguje u řezných nástrojů a průmyslových strojů jedné německé značky, jejichž zastoupení dělá můj kamarád. Zákazníkům dá VO podmínky řekne jim tržní cenu, pod kterou nesmí prodávat a nikdo si to nedovolí obejít, jinak by jim okamžitě sebral možnost prodeje a zakázal zboží prodávat a na druhou stranu se stará, aby se mu sem to zboží nedostalo přes cizinu, jako ofigo zastoupení to má vyloženě povinnost hlídat, ale na druhou stranu tak to funguje v každé zemi kolem a tamní zastoupení se chová stejně i v polsku a německu.
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jsem nevěděl,že bereš z nejlavnějších pneu.Já řeknu,ať si to tam zákazník klidně koupí,kyž se mu nelíbí moje cena a mám klid.Nemám tolik času řešit potom takové sračky...
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Radku v podstate ano.A myslim ze to jine ani nebude, Kdyz jako odberatel si nechas neco libit, tak dodavatel si na tobe v klidu smlsne. A takto vnimam situaci po teto sezone od vetsiny dodavatelu. Pneuservisi se dostali do pozice ze si nehcavaji prakticky libit vsechno. Nakupuji za nejhorsich podminek hned jako prvni pred sezonou. Kdyz se neco neproda tak misto jednani o posunuti splatnosti nebo vraceni zbozi sahnou do uspor a zaplati acekaji kdy to prodaj. Ale to se myslim zmeni. Tedy alespon u mne. Nevidim problem v tom ze kdyz se podepisuji smlouvy tak proc nemohu predlozit smlouvu i ja dadavateli.A tam napsat za jakych podminek nakupuji a za jakou nejnizsi cenu se maji pneu od nej prodavat, pod kterou nesmi nikdo jit u jeho zbozi. Kdyz budou prokazatelne pneu pochazet od tohoto dodavatele a budou se prodavat za nizkou cenu a znehodnocovat muj nakup od neho.Tim mne podle podepsane smlouvy poskodil a ja mu neuctuji pokutu ze smlouvy. A kdyz mi ji neuhradi a bude to takhle u trech servisu, muzem na nej podat insolvencni navrch ze dluzi penize a soudy muzou konat. Je podle meho takovym jako jsou Barum s ipneu.cz vsichni dodavatele napojeni na Pesicka a dalsi kteri nekomu davaji 45 % a jinemu 55% ukazat ze toto co delaji neni mozne delat s klidem do nekonecna. Nejde jenom nadavat a nic nedelat.
středa, 28. listopadu 2012
 
Radek
Radek Takže v podstatě seriozní přístup.
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jojo to byl jem zdvorilostni navrh za jejich obrat ale nakonec to vyresili cele oni, pneu jsou dnes tady, takze to jde kdyz se chce.
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Petr - jestliže ti fabrika prodá půlku za standartní cenu I.A a půlku DA za luxus cenu, pak průměr může být velmi slušný rabat. Vím, že barumka DA prodávala taky, ale jen vyvoleným zákazníkům.
středa, 28. listopadu 2012
 
Michal
Michal Proč chceš Hruško platit tu přepravu těch DAček? Přece je to v rámci výměny a tedy prakticky reklamace a v takovém případě je stačí vrazit řidiči místo těch, co přiveze, ne?
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Takze panove dovetek ke vcerejsku a jednani s NP ohledne pneu s DA po priznani ze vymeni pneu, jejich mail:Dobrý den, děkujeme za Váš email. Nechal jsem prověřit sklad a máme pneu i bez označení DA. Můžeme objednat přepravu s tím, že k vyzvednutí by došlo do 2-3 prac. dnů. Po vrácení objednávky by jsme odeslali nové pneu. Další varianta je, že pneumatiky odešleme ještě dnes. Objednávka by byla u Vás zítra. Vy by jste ji uhradili. Následně objednáme vyzvednutí pneu a až se vrátí, tak odešleme peníze na Váš účet. MOJE ODPOVED: Dekuji za zpravu, pozadam Vas, pneu poslete dnes , ale ferove bude poslat je bez dobirky, protoze pneu jsem jiz jednou zaplatil. A zitra jak dorazí obratem poslu vadne pneu na svoje naklady k Vam. Vzhledem k Vasemu ne prvnimu ale naslednemu pristupu se na to muzete spolehnout. Nase firma si zaklada na poctivosti!!!! I kdyz se dnes moc nenosi Proto neni duvod platit pneu 2x diky Dekuji mnohokrate A JEJICH ODPOVED:Dobrý den, děkujeme za Váš email. Pneumatiky bez DA odešleme ještě dnes nedobírkově na Vaši adresu. Doručení proběhne zítra. Vyzvednutí pneumatik jsem zařídil u firmy DPD. Svoz proběhne během 2-3 dnů. Děkujeme OBRAZEK SI UDELEJTE SAMI:-)))
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Tak tak,oni ví hovno,nebo toho ví možná víc,než si myslíme a jen dělají blbce
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Petře celkem nic zajimavého. Nějakou struktůru jak to tam funguje, co je Best Drive a co jsou oni a různé plky kolem dokola. Nějakou registraci na stránky apod. Ukázal jsem mu pneumatikator a koukal na to jak péro z gauče co to zas je za spojení s B2B apod. Žijou v jiném světě tito lidé a o pneuservisech a jejich problémech ví málo. Bohužel.
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Petr - Ahoj Bořku, jaké zprávy přivezl Barum ?
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Klídek hoši.Dnes je hezky zítra nasněží a bude líp.
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym zalezte
středa, 28. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Kdyby jste psali aspoň kraj za své jméno,když už ne město tak by jste v tom neměli takový bordel.
úterý, 27. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Uz se v tom trochu stracim tak ani nevim jestli je to ke me, ale mam pocit ze je tady nejaka paranoja. Jirka K
úterý, 27. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirka Zdenek,nedávno jste psal ,že víte kdo zde píše pane Součástko.A ono je to naopak.Víte prd,ale všichni Vás máme přečteného.Apropo,co zimáky,ještě máte?Nekoupil bych!
úterý, 27. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirko, tak ted si mě odhalil a hrozně naštval )))) Jinak těch Jirků je tady nějak moc. Jirka K
úterý, 27. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - Michal v praze prodava conti a mel by mit eshop, kteremu by jsme se divili ??? Pane Castka to opravdu zastrasujete velkym argumentem.
úterý, 27. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Radku a Michale a proč si ten kalendář nekoupíte vy? Ty dva kalendář od pirelli dostanou. Jen by mě zajímalo jakej eshop má Michal. Možná by sme se podivili...
úterý, 27. listopadu 2012
 
Michal
Michal Radku, tak to je otázka. Nebo jim místo peněz můžou poslat spoustu letních Goodridů s tím, že je to M+S, tak to můžou používat ve všech zemích včetně rozvojovích na světe bez rozdílu klimatických podmínek.:-)))))))))
úterý, 27. listopadu 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz