Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Hrouda
Hrouda Souhlas opravdu je to pořád dokola. Nemá to cenu. Krásný den všem.
středa, 3. března 2021
 
roman
roman Též si nestěžuji, k životu mě to v pohodě stačí. Prodej nelukrativního zboží se snažím omezit na minimum a snažím se prodávat pouze to, na čem "něco je". V sezóně nestíhám a tak nevidím jediný důvod přezouvat v sezóně netové gumy. Mimo sezónu jsem ochoten tyto netové gumy přezouvat, pokud hmyzák zaplatí adekvátní cenu. Za 600-700 vč. DPH to hmyzu přezouvat nebudu ani mimo sezónu.
středa, 3. března 2021
 
Pneunm
Pneunm eguma je pravda že to jaká je globální realita to netuším, a ani nemám ambice jí měnit. Mě záleží na mojí realitě. Btw. minulý rok jsem se dozvěděl o třech pneuservisech ze svého okolí které zásadně zpoplatňují internet což mi přijde fajn.
středa, 3. března 2021
 
SAB
SAB eguma:Tak jak si psal před nedávnem,že klidně si je můžeme roštovat za servis kolik chceme je správna myšlenka a spravný názor.Takhle to já také dělám a naštěstí si prodávám značky ,které ještě nejsou tak zkažené a dokážu si také na těch značkách ještě pěkně vydělat.Takže za sebe můžu říct,že si určitě nestěžuji.
středa, 3. března 2021
 
eguma
eguma Pneunm: Jakože právě - jedna věc je jak to přijde mně (Protože tady fakt od nějakého roku 2014 vidím co půlrok to samé. Fakt to samé. Úplně to samé). A druhá věc, jaká je realita :) A pak taky, jaká je realita vás sedmi, co tu píšete, nebo globální :) Jinak o bránění vlastního písečku žádná, tam je to jasný. Jak jsem kdysi psal, živnostničím v dost konkurenčním prostředí, takže pro tohle mám maximální pochopení.
středa, 3. března 2021
 
Pneunm
Pneunm eguma ještě dovětek, tobě to přijde asi jen jako mlácení prázdné slámy na netu ale reálné přínosy tohoto fóra pro moje podnikání jsou zásadní díky nim se poměr moje pneu vs internet změnil z 1:2 na 99:1 a to jedno procento si ještě nechám férově zaplatit
středa, 3. března 2021
 
Pneunm
Pneunm eguma dost s tebou souhlasím hlavně s tím koncem, já jsem na tom díky skvělým zákazníků slušně ale myslím že je dost pneuservisů které melou z posledního. To že si chceme bránit svůj píseček mi přijde normální, dělá to každý obor. Kdybychom to dělali dříve a lépe nemuselo to dojít až sem.
středa, 3. března 2021
 
SAB
SAB Hrouda: Já si nedokážu představit sezónu bez předzásoby, to chceš jako v sezóně montovat pouze dovezené pneumatiky z internetu? Samozřejmě záleží jakými značkami se předzásobíš. Pokud prodáváš zkažené značky z internetu tak tam opravdu nemá žádný smysl se předzásobit. Naštěstí jsou tady nějaké značky, které ještě nejsou zkažené ,sice jich moc není, ale jsou tady a tam to předzásobení ještě dává smysl.
středa, 3. března 2021
 
eguma
eguma Jen jeden rychlý výkřik... Že vy ty komentáře máte předpřipravené jako šablony a každý půlrok je oprášíte, včetně těch samých analogií :) Tím nechci úplně prudit. Spíš mne zajímá (skočím sem jen jednou za hodně dlouhej čas ze sentimentu), co a jak se třeba za posledních 5 let změnilo... A o co vám vlastně jde :) Jestli zarobit, vzdělávat, mít víc práce mimo sezónu, přestřihat dráty datových kabelů, prohodit oknem velkododavatele... A nebo se ve výsledku přes to všechno nadávání máte vcelku dobře a vlastně je to jen takové remcání :) Just curious... Protože pokud dlouho dělám práci, kde jsem často nasranej, tak ji raději dělat přestanu a dělám něco jinýho :)
středa, 3. března 2021
 
Pneunm
Pneunm Výrobci a velkoobchody se chovají tak aby maximalizovali svůj zisk. Eshopy to samé. Zákazník chce ušetřit. To je prostě realita a tak to bude vždy, můžeme fňukat a nadávat ale jinak to prostě nebude, je to obchod a ne charita. Naštěstí bez nás to nejde a to nám dává do ruky silnou zbraň, jen jí musíme začít pořádně využívat. Někde to jde líp, někde hůř ale ať mi neříká že to nejde ten kdo má na dva měsíce dopředu plno a odmítá zákazníky kteří u něj chtějí nakoupit.
středa, 3. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Máte pravdu internet tu bude. V mém okolí patřím k těm dražším a měnit to nebudu. Ale proč tedy u nás pořád někdo otravuje s predzasobenim, když vám potom prosere vaší marží přes net. A když jim predzásobení neuděláte tak vám nastaví cenu i horší než na netu. Už několikrát jsem dostal odpověď máš zisk na práci, pneu jen prodávej místo na tvůj zisk uz tam nemáme. Prodám kolem tisícovky nákladních a to na jednom stání a stejně dopravce dostane dost nízkou cenu nato aby mě obešel. Tak proč ? Má snad velkoobchodní odběr? Nebo ty jeho 4ks za 6 měsíců jsou maloobchodní odběr.
středa, 3. března 2021
 
roman
roman SABe souhlasím, jen poznámka: Pneuservisy si uvědomují, že tady internetové shopy jsou a budou, ale asi si neuvědomují, jak správně píšeš, že bez našich služeb je jim pneumatika platná jako mrtvému zimník. Jde o to, že mnoho pneuservisů se bojí uplatnit jakékoliv restrikce v sezóně nebo "přezutí bez slevy" oproti těm zákazníkům, kteří si kupují pneumatiky v jejich pneuservisech a to je podle mě ten největší kámen úrazu.
úterý, 2. března 2021
 
SAB
SAB Pánové samozřejmě, že za to můžou výrobci, kteří si vybrali jako svůj prodejní kanál internet (e-shop), ale teď je to pouze na nás na servisech jak se s tím dokážeme poprat (pracovat). Velká většina servisů si neuvědomuje, že internet je tady nějakou dobu a bude tady na pořád. Takže, když rozumný a chytrý servis ví, že ty pneumatiky z internetu si ten zákazník doma sám nepřezuje , tak na to musí ten chytrý servis reagovat tím, že dá tomuto zákazníkovi adekvátní základní cenu bez žádné slevy!!! Bohužel v naší branži je velká většina, která to nechápe a stále ze sebe nechají dělat idioty a posluhovače! Nebo snad máte pocit, že jim to internet přezuje? Podívejte se co se děje v dnešní době, všechno se přesouvá na online prodeje a nejsou to jenom pneumatiky. Hlupáci, kteří na to nejsou schopni reagovat a stále chtějí ze sebe dělat pouze sluhy si neuvědomují, že se nikdy nepohnou v před!
úterý, 2. března 2021
 
PM
PM Podle mě za to můžou především výrobci pneumatik, kdyby nechali parodej pneumatik pneuservisům,jistě by je rádi a ochotně prodávali. Ale je tady holt internet a to se asi nezmění. Docela by mě zajímalo vyjádření nějakého výrobce pneu. A jak je to v ostatních zemích , taky tam tak jedou eshopy s pneu v takové míře?
úterý, 2. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Pneuman. Nerad bych v tobě zbudil pocit ze je mě mizerně. Mam se dobře s můj servis mě baví. Jen mam jiný názor.
úterý, 2. března 2021
 
Hrouda
Hrouda To je jistě pravda a můžu jen souhlasit. kdyby si drzouni přinesli do hospody vlastní pivo, řízek či knedlík, tak je hostinský "vykopne" ze dveří. Ale on to nikdo nedělá nenosí si do hospody vlastní. A hostinský to tedy nemusí řešit. Nechme to stejně nenajdeme stejnou řeč. Jen na závěr. Nikdo z mých zákazníků nikdy nepochopil proč se mě to nelíbí, když si nosí vlastní pneu. A odmítání nebo sankcionovani menší nebo žádnou slevou vrhá špatné světlo na nás na ty kdo značku tu a nebo tamtu drží skladem jen proto, aby si naní mohl kazdej k...t sáhnout a prohlédnout a podpora dodavatele je jaká?
úterý, 2. března 2021
 
roman
roman Hroudo, i kdyby si drzouni přinesli do hospody vlastní pivo, řízek či knedlík, tak je hostinský "vykopne" ze dveří. Kdyby byli hostinští stejní jako pneuservisáci, tak běžně obědváme v hospodě krkovičku z Lidlu, knedlík z Kauflandu a pivo z Tesca, které jsme si sami donesli do jejich lokálu. A hostinští by pouze topil v kamnech a ohříval námi donesené pochutiny. Jenom podotýkám, že v některých zemích/kulturách to takto podobně funguje, např. Holandsko (pokud se nepletu).
úterý, 2. března 2021
 
Pneunm
Pneunm Roberte to není vina vedení značek, oni jen vydělávají peníze což je účel toho celého. Je to jen a jen naše chyba a nikdo jiný tu situaci za nás nevyřeší! Já jsem to nevzdal a kdyby se tak někdy stalo tak zavřu servis a půjdu dělat něco jiného, už se nechci nikdy vracet tam kde mi bylo mizerně.
úterý, 2. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Romane hospodští si nic neochránili , jen se nenašel drzoun co si nosí řízek do hospody, nebo snad vlastní točený. Nevím co vedlo lidi k tomu že do pneuservisu si to bez obav klidně začali nosit . Cena to není protože to pivo pořídí taky laciněji. Možná obava z dvoumetrového koktajícího hulváta u dveří. Pořád dokola já to dávám za vinu vedení konkrétních značek ovšem oni to nevnímají jako svůj problém , ale vlastní výhru nad konkurencí . Pneumani už to dávno vzdali a jen ty a já se pořád nemůžeme dohodnout :D :D
pondělí, 1. března 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz