Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman Hroudo, chápu, že se mnoha lidem moje řešení nelíbí. Co lidem z našeho oboru brání navrhnout a uskutečnit jiné a lepší řešení? Nic. Nemůžeš dodavatelům nakázat, za kolik korun to mají prodat Tobě a za kolik korun koncákům přes shop.... PM, myslím si, že třeba ukázkovým případem jsou restaurace, kdy sudové pivo nakupují hospody dráž, než koncáci lahváče v marketech. Jenže hospodští si dokázali ochránit svůj píseček. Jasně, kromě koronaviru, ale to je jiné téma.
pondělí, 1. března 2021
 
PM
PM Taky mi přijde, že to moc nefunguje. Například, nedokážu si představit prodejce jizdních kol, který veme kola na sklad za miliony a pak kouká, jak se to netu prodává za stejnou cenu co to nakoupil, to by se na to brzo vyprdnul. Tam to asi funguje...aspoň si to myslím. Bylo by fajn vědet, že když vemu pneu v předobjednávce, tak se například pneu v nákupu za 1000kč neobjeví pod 1200kč. Toto vážně nefunguje,ale asi nejsme jediný obor, kde to takto je. Máme zase jiné výhody...
pondělí, 1. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Romane nerozumíme . Protože nefunkční prostředí ničím nenahradíš. Ani tím že zvedneš cenu , nebo někoho odmítneš. Ale je tu jiné téma, tak se pojďme starat o to co nás teď pálí.
pondělí, 1. března 2021
 
Shambo
Shambo To Pavel: je to námět na obsažnou debatu. Až bude zájem, čas a nálada, pojďme do toho. Ale ani pneuservisy, ani trh bez velkoobchodu nefungují a fungovat nebudou. Stačí si vymezit pojmy, odpovědnosti a toky peněz a zboží. Nic víc.
pondělí, 1. března 2021
 
Pavel
Pavel Bude fungovat a funguje!
pondělí, 1. března 2021
 
Pavel
Pavel Jen jsem reagoval na příspěvek,který psal Shambo ,,Pneuservis nebude fungovat bez funkčního velkoobchodu"
pondělí, 1. března 2021
 
roman
roman Hroudo, nevím, jestli mě chceš opět vyprovokovat, nebo si jen nerozumíme => slevy na přezutí "svých" nových pneumatik nebo v sezóně, kdy je plná kapacita servisu, nepřezouvat "cizí" pneumatiky. U mě to funguje.
pondělí, 1. března 2021
 
Shambo
Shambo Ponechme velkoobchod stranou. Usnesení vlády č. 217 ze dne 26.2.2021 zrušilo výjimku pro činnost servisů vozidel a prodej náhradních dílů. To, že se o víkendu Sdružení dovozců automobilů spojilo s Ministertsvem obchodu je hezké. Ale ústní povolení servisní činnost nestačí. Navíc výslovně nepovolili prodej náhradních dílů, tedy ani pneumatik. Pochopitelně, donutí nás z jedné strany usnesení porušit, přičemž informace SDA nemá žádný právní význam. Pokud bude něco nového, zveřejním to. Ale usnesení vlády může změnit pouze a jen usnesení vlády. Uvidíme, jak budou akční. Jednoznačně vláda tímto krokem vystavila statutární zástupce servisů a firem s nimi spojených do velmi riskantní situace. https://www.autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/vlada-vyvolala-velke-zmatky-ohlasila-ze-zavira-autoservisy-ale-ukazalo-se-ze-ne-tak-uplne
pondělí, 1. března 2021
 
Hrouda
Hrouda Máš pravdu řešilo . Já neodolal pokušení. :D
pondělí, 1. března 2021
 
Pneunm
Pneunm Roberte mám mlhavý pocit že už se to tu jednou nebo dvakrát řešilo :)
pondělí, 1. března 2021
 
Hrouda
Hrouda A hoj Romane. Můžeš jednu možnost uvést, jak vyřešit problém : kdy velkoobchod prodává maloobchodním zákazníkům? Do ulice přes web a na dopravce/zemědělce/stavebníky z vlastních automobilový dodávek? Děkuji.
pondělí, 1. března 2021
 
roman
roman Pavle, to už tady řešíme několik let. Velkoobchod nebo webshop chce prodat co nejvíce pneumatik a je mu jedno komu. Čest výjimkám. Nemá cenu rozvádět příčiny tohoto stavu, možná jsme i my, pneuservisáci zaspali v době a nechali si kálet na hlavu o něco víc, než by bylo zdrávo. Teď se musíme snažit tento stav napravit a o tom se tady opět bavíme již několik let. Několik možností máme a je na nás, jakou možnost zvolíme a jak s ní budeme "hrát".
neděle, 28. února 2021
 
Pavel
Pavel Sab.Myslím velkoobchod kde koupím pneu levněji než u internetových prodejců!
neděle, 28. února 2021
 
Hrouda
Hrouda Ja chápu. Vim jak to myslí.
neděle, 28. února 2021
 
SAB
SAB Pavel: Tak to je smutný, když neznáš žádný velkoobchod s pneumatikami. V tom případě nechápu jak můžeš fungovat 26let. Dokážeš to nějak vysvětlit?
neděle, 28. února 2021
 
Pavel
Pavel Shambo:26let mám pneuservis,ale nyní o žádném velkoobchodu s pneu nevím.
neděle, 28. února 2021
 
Shambo
Shambo Pavel: A neexistuje?
neděle, 28. února 2021
 
Pavel
Pavel On u nás existuje nějaký velkoobhod na pneumatiky?(který prodává za velkoobchodní ceny)
neděle, 28. února 2021
 
Shambo
Shambo Zcela souhlasím. Co brání MPO definovat jednoduše toto: udělujeme výjimku pro l) provozování servisu a oprav silničních vozidel, m) provoz poskytovatelů odtahů a odstraňování závad vozidel v provozu na pozemních komunikacích, n) provoz prodejen náhradních dílů k dopravním prostředkům a výrobním technologiím? Jejich neustále zdůrazňování termínu "autoservis" neodpovídá potřebám a situaci. Mohu krávu jen podojit, nebo mohu i s mlékem na trh? Pozor, pokud dojde na kompenzace, jsou finančáci brutální a nekompromisní.
sobota, 27. února 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz