Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Ano můžeš tam dát 185/65-15.Snížíš to však o 14mm na průměru.
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym oprava:Dotaz gumařům ,můžu na alu kola Wellington 6 1/2 J15 ,kde byly pneu 195/65-R15 namontovat pneu 185/65 R-15 . Díkes
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Dotaz gumařům ,můžu na alu kola Wellington 6 1/2 J15 ,kde byly pneu 195/65-R15
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Sezona je čím dál tím kratší.Dělalo se 5-6 týdnů od rána do noci,ale letos jen 3-4 max.Jojo garážisti,autokelyšmudlové,autodílny,šopaři,autovrakoviště a jiní šmudlové bez vybavení a myček kol nám berou práci.Ale ti zákazníci se v periodách vracejí,jelikož ví,že ta práce je cca stejně drahá jen platí více za přidané služby: čištění samolepek po závaží,dosedací plochy náboje-mazání pastou,nevej ventil a kvalitní mytí kol,to se boudařům a banderovcům u globusu nedaří.
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym ....jak rychle to začalo tak rychle to ustalo...momentálně už dílna po 14 dnech intenzivního přezouvání prázdná...ještě přijede pár objednaných co na to nechvátali a budeme čekat na vánoce a nový rok....špatné to nebylo, jen hrozně rychlé, to pondělí po sněhovém víkendu bylo peklo jak na dílně tak na telefonech a po pár dnech konec...
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - trefil jsi to Bořku přesně. Není co dodat.
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--podle mne je přezuto teď na zimních přes 85%. Ale z toho je 30% na starých zimních co jezdili celé léto a protože jim to ještě jede nedbají záklon a budou jezdit do poslední chvíle co to jen půjde. Hazardéři, kaskadéři a lumpi. Takoví na cestě už nemají co dělat a o těch co mají větší rozměry úplně pomlčím. Ti jsou nejhorší, ti zákon neuznavají a myslí si že můžou vše. Nad ně není. Nezlobte se takovým já přeji ať si to pěkně vyžerou buď u neschopné policie nebo raději v příkopě, kde je pak možná osvítí na čem to jezdí.
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Tire
Tire strašení to není ale realita je už taková dneškem to vidím skutečně na takových 80% přezutých
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym nastrašte mám skoro 1000 kol na skladě.
pondělí, 5. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Přezuto je tak už 85-90% lidí.Zbytek se doplazí až z dalším sněhem.
neděle, 4. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - dnes jsem okoukl pneumatiky v garážích obchoďáku paladium. Zjednodušenně řečeno, do 16 tek většina na zimních od 17 většina na letních.
neděle, 4. listopadu 2012
 
Hrouda
Hrouda Michale už to nejde dělat jinak než to děláme je pozdě. Pokud někdo chce druhou sadu tak ho nezastavíš. Ale já se jim snažím říci že pro úsporu to není ať si spočítají cenu disků, tvoje nebo moje uskladnění já to dělám za 400 a jsem tu drahej. To že to musejí vyvažovat a dát na osu to také není zadarmo 2x za rok . pokud dobře počítám tak 800 za uskladnění za celej rok + cca 640kč za přehoz za rok jaro podzim. to je 1440kč celkem + pořízení disku. Tedy úspora tu není. je to jen o tom že oni si ty komplety odvezou a máme (-800) za rok a přehoděj to v garáži a máme (-640) Pokud si disky nekoupěj a o to se snažím, mám jisty že přijedou další sezonu na přezutí a jsem spokojený. 2X cca 600 až 700 kč za 15cky a úspora pro zákazníka je to nepořízení disků. Nepatřím v prodeji disků mezi borce a to záměrně mám rád tu jisto že přijedou na další sezonu (není to stoprocentní jistota, ale je to jistější něž se spoléhat na to že nebudou přehazovat doma bez převážení.)A já nemám ani takové sklady kam dám každého kdo si koupí, nebo chce koupit disky. A ten zisk z disků to je k pláči AUTOKECI to prodává jako houby homologace sem homologace tam a tak přesvědčuji zákazníky ať si druhou sadu nepořizujou že jim to rád přehodím a pokud mám ještě místo tak i uskladním. no není to příjemnější pro další rozvoj servisu ? uspěšnost je zatí dobrá .
neděle, 4. listopadu 2012
 
Tire
Tire Už se totu jednou řešilo, objevil se mi tu taky novej Rapid samozřejmě 215/45R16, zákazník starší pán (koupil si auto na důchod) měl vyděšený výraz ve tváři ve škodovce mu nabízeli zimáky Micheliny za 3,5tis kus, tak jsem mu stručně odpověděl že já nic levnějšího asi stejně neseženu, že nejlevnější řešení je objednat 15 ráfky a no tak pak 15 pneumatiky... no ale i tak odjel naštvanej jako bych za to mohl já a ne výrobce (tipuju to na to že si seženě nějaký bazarový ráfky ze starý octavie s roztečí 5x100)... no každopádně až bude za 3 roky objednávat letní tak se prohne stejně :-)
neděle, 4. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym SJM--tak, tak pánové, disky jsou letoční hit. V pondělí jsme přezuli asi 12 nebo 13 sad, které tam lidi přivezli v kufru a zase si pro ně ně večer nebo na druhý den přijeli. Celá kola jetos dosud tvoří u nás min. 60%. Je tu však ještě jeden aspekt: pokud si přivezou celá kola a je tam stěží 4mm, ani jednoho takového jsme nepřesvědčili, že by to chtělo nové, ani jednoho. To pokud má jen gumy v kufru, tam se dá 1/2 přesvědčit, aby si dali nové a ty zimáky dojeli na jaře. Ty gumy na druhých discích se budou dojíždět na dráty, to jsem si jist. Před chvílí jsem se vrátil se hřbitova. Tolik věnců a kytic vlastní výroby jsem nezažil. Ti, co tam měli nevelký, pofiderní věnec za 1000 Kč, jednohlasně pravili: Naposledy jsem ho koupil, příští rok si ho uděláme sámi. Nepřijde vám tu podobnost zahradníků se servisy? Služby, zvláště v menších městech a vesnicích jdou do prdele.
neděle, 4. listopadu 2012
 
Michal
Michal Hroudo, máš pravdu, ale jak by jsi to chtěl dělat? Co máš říct zákazníkovi, který chce celou sadu? Sorry já Vám to neprodám, protože už bych Vás pak neviděl?..já to pozuruju už dlouho, lidem, kteří jezdí málo a neoddělají gumy za sezonu jako třeba některé firmy, tak si spočítají, že se jim druhá sada vyplatí, než by sezoně za například 800 přezouvali, že to mají za dva roky zpátky. Je to blbý, ale s tím nic nenaděláš. Já se jim snažím co nejvíc sad uskladnit, klidně dám za 500 uložení sady na sezonu, protože si tím pojišťuju práci na další sezonu a zůstane mi zákazník, to je pro mě podstatný, ale je fakt, že to mi tady jde dobře hlavně kvůli tomu, protože v Praze spousta lidí nemá kola kam dát, tak je to pro ně jednodušší, ale pokud mají domek a je to menší město, tak je to v pytli to moc dobře vím.
neděle, 4. listopadu 2012
 
Hrouda
Hrouda A je to tu. né internet ale druhá sada disků. další problém. Zisk skoro horší jak na pneumatice a potom si to nahoděj před garáží bez vyvažování. nebo u garážisty za děkuji a zase na jaře. Prodej všeho je strašně krátkozrakej . Jinak prodej 1. barum 2. Conti 3. Michelin ( za pusu ) 4.LASSA . a GOODYEAR Hankook Bridg .Pir ani kolo Dunlop 3X SJ6
neděle, 4. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym 17 hodin večer a končím v práci.Dílna vydrhlá novým strojem s kartáči.Myčka na kola vyčištěná ,za týden se nadřela až až cca 1100 umytejch kol.Makačka do 12 potom nějaké geometrie a brzdy co se zjistilo při přezouvání.Na mrtvou sezonu je asi 80 letních kol na rovnání.Kola ve skladu jsou umyté a vyvážené-přeci nebudu v zimě větrat )).Zítra faktury a papíry..klasika.
sobota, 3. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Petr D. dnes to bylo krasne, prace do 16 hod., 6 prodaných sad a plno různých defektů, od stredy uz konec šrumce
sobota, 3. listopadu 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - bylo to rychle a kol se prodalo nad ocekavani. Par kol se proda se snehem, zejmena cecka. Jako vzdy. Vitez zimy je barum.
sobota, 3. listopadu 2012
 
Michal
Michal Nene, teď to padne, další vlnka by mohla být před vánoci co pojedou na hory a poslední před jarními prázdninami. tady už je hotovo taky tak ze 70-80 procent. Ten boom ocelových disků je teda velký, je fakt, že hlavně škodovka, protože ty ceny disků z alcaru je opravdu hřích to nekoupit a těm lidem se to vyplatí, to je bohužel fakt.
sobota, 3. listopadu 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz