Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym SJM--přsně to samé udělal aurosalon u nás. Dříve 6 mechaniků, dnes 4, ale navíc 2 dlouhodobě marodí a přes to v pohodě stíhají. Přišel majitel a řekl jim: Na to, aby jste stáli jako č....., za to vás neživím. Budete přezouvat za 99,- (na silnici cedule jako vrata "Pneu za internetové ceny") a musíte týdně týdně natáhnout min. 10 nových lidí na další servis, zařiďte se to jak chcete, jinak letíte, každý den tu mám zájemce o místo, který nastoupí třeba na druhý den a za menší peníz a na dobu určitou. Komentář automechanika:" Ta pi... dělal za komančů svářeče, dneska mu přistál před jménem jakýsi titul a nikdo neví že by do nějaké školy chodil a se mnou jedná jako s onucí. Vůbec neví, co se tu změnilo, že lidé se již většinou nenechjí okrádat. Firmy s jejichž majiteli hrával pravidelně tenis se na nás také povětšinou vys... ., kamarád-nekamarád. To,že dnes nemá neomezenou částku peněz k dispozici jako dříve, ho přivádí k šílenství a říkáme si, že to nebude dlouho trvat a skončí na blázinci. Jako přes kopírák, co říkáte, ale jinak je k pláči to budování tržního hospodářství a rovných příležitostí. Dva roky nás straší Řeckem, ale dělají vše pro to, abychom se jim vyrovnali. Již živě vidím, jak před servisem Besrdrive budou v parném létě na židličkách dřímat dva servisáci, nad hlavami plápolat na cáry rozervané jaskésy prapory, symoly zašlé slávy a kolem hladově pobíhat smečky opuštěných psů. U nás se říká - odříkaného největší krajíc.
úterý, 9. října 2012
 
Anonym
Anonym Stačí jim třeba udělat za 99,-kč kompletní prohlídku vozu a hned máš jistotu že najdeš nějaký výfuk,čep,táhlo,geošku a je to v pohodě zpět.Když chtějí kazit cenu za přezutí tak si zase my uděláme servisy z jejich vozů.Oni budou na tom hůře než my.
úterý, 9. října 2012
 
Anonym
Anonym Guma -Píšeš to dobře Bořku.tady u nás jsem se staral o car dealery deset let,jakž takž to fungovalo.Dnes jsou všichni na přímo a tím dnem to začalo,zkurvyli co mohli včetně cen.Tak co dál ,vezmeme si jejich práci na voze ,zlevníme z jejich sazeb za práci a jsme na tom stejně,možná lépe,ale oni jsou v prdeli.
úterý, 9. října 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec---FERDO Klídek---AUTO HELLER je jako mnohé autosalony v těžké krizi. Byli zvyklí na neskutečné příjmy za opravy a prodeje aut. Majitelové chování bylo jako z jiné planety.To samozřejmě postupem času začalo prudce upadat a problémy se začali kupit. Minulý rok v prosinci zavřeli pobočku tady u mne v Třinci a nedivím se už jen pro to jak tu pracovali. Další věc je že se snaží prodat celou firmu v Ostravě. Jediným kupcem je snad Porsche Praha a pokud to nekoupí tak je víc než jasné že to s Hellerem nebude vůbec růžové. Přesně jak napsal SJM tak to může dopadnout. Dobří mechanici utečou a budou se třeba snažit si něco udělat sami pro sebe a pak je to vše zase jak v začarovaném kruhu.Nezlobte se na mne, ale jestli si myslí majitel že nahrabe na gumách a nechal si něco nakukat od lidí kteří tomu ale absolutně nerozumí tak je hodně naivní a pro mne i amatér. Přezouvat vůz za 99,-kč + závaží je pro mne jasným sebevražedným činem který se mu vrátí jako bumerang. Trošku neprofesionální mi připadá že neřeší vůbec ventily. Tak tohle není to čemu Já říkám zdravá konkurence. Rád si vzpomínám kolikrát jsem tu přezouval, nebo opravoval pneu od nich. Zatím co zákazník seděl nervozně v autosaloně tak já mu tu zatím přezouval gumy z audinky. Jak si jen tenkrát naivně myslel, že mu to tam dělají ti největší odborníci. Dnes jezdí ke mne i s audinkou a už to moc dobře ví jak to bylo a proč tam dnes už ten autosalon není. Nemám strach, protože autosalony zatím nejsou zdravou konkurenci, jsou to pro mne ještě pořád jen amatéři a mnozí patří do IV cenové skupiny, protože pneumatikám kolikrát vůbec nerozumí a za opravy bych jim některým nejraději nakopal do zadní části těla. Břídilové je slušné slovo. Jedině co umí skvěle a perfektně je zdevastovat cenu za přezutí. Za 99 penízků je to skutečný charitativní počin. Proto je dobře že mnohé zdravé pneuservisy v dnešní době dělají další služby a berou jim tu kolikrát nekvalitní a předraženou práci. I proto to je právě podle mne to co se musí taky konečně vyčistit.
pondělí, 8. října 2012
 
Hrouda
Hrouda Někdy před rokem jsem tu psal o pneuservisu abx-pneu.cz . že je to další pneuservis v mém okolí .Už není :D krachnul . kdo bude další?????
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym FERDA.Taky jedni kteří zku... co se jen dá.Mají prachy tak dělají sviňárny. http://www.autoheller.cz/aktualita/100-novy-pneuservis-u-auto-heller
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym Rozšiřte služby, prodávejte, ale proboha komu?........Špatné aktuality z české ekonomiky: Průmysl propadl, nezaměstnanost nečekaně stoupla České ekonomice se nedaří vrátit k růstu. Průmyslová výroba v srpnu neudržela trend z minulého měsíce a propadla o 3,1 procenta. Stavebnictví zrychlilo pád téměř na pět procent. Nezaměstnanost navzdory očekávání analytiků v září vzrostla na 8,4 procenta.
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym to je dobře,že dělá zadarmo :-)))
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym Zadarmo ani kuře nehrabe.
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym PRÁCE ZDARMA.? Tak na to u nas mame odpoved! Nezlobte se ale my svym zakaznikum nelzeme!!! Vzdy Vam to schovají do ceny pneumatiky. Nebo do ceny závaží ventilů atd. Dulezité je kolik zaplatíte. Lide se usmejou a pri placeni jiz zduraznik kolik a za co zaplatily od gum po dusik, mytí kol atd. Zadna cena dohromady, vsechno ma svoji cenu. a je potreba o tom vedet. Jinak pred lety jsem chtel udelat akci. Kdyz bylo 3+1 zdarma 2+2 zdarma. Tak jsem chtel udelat treba na Octavii Ventil za 6000 Kč, a k tomu, pneu zdarma, prace zdarma, 3 ventilkyzdarma, zavazi vse zdarma. Kdyz tohle reknes zakaznikoj tak se smeje a jiz chape jak se veci maji.:-))
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym Zadarmo asi né.Jestli to k novým pneumatikám dává tak je hlupák a stéjně to navýšuje na těch pneu.A kdo si to sečte tak kolikrát zjístí že prodělal.
pondělí, 8. října 2012
 
Anonym
Anonym Tak už vím kdo vyhraje štafetu o nejlevnější servis.Petr Dědeček ten přezouvá zadarmo.
pondělí, 8. října 2012
 
Michal
Michal No jo, tak když je zákon postavený tak stupidně, tak oni vlastně 1.11. mohou mít obuté letní i s 2 mm vzorku..to je kocourkov...:-(
neděle, 7. října 2012
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Jirko přesně tak. Místo hloupostí typu nejlevnější servis by se měli věnovat všichni zainteresovaní celkové bezpečnosti. Média jako takové, policie, celní správa. Jen jeden příklad. Celní správci kteří chytají jestli někde nepípne krabička by měli raději odstavovat kamiony za tech. provoz a gumy především. Blíží se zima a už vidím ty zprávy v televizi jak nám kamiony zastavují díky gumám silnice. V německu vám odseknou za gumy nebo špatný stav značky a šupem naloží návěs na lafetu a hybaj do česka a to je pak pěkný balík za převoz. Tady ti šmudlíci si jen hrajou na něco na co nemají. To co vidím někdy na servise když mi tu zastaví na defekt Polák, Rus, Slovinec, ale i třeba sklápěčka z čech apod. je k nevíře. Jednou jsem tu vyhodil Poláka s autobusem, protože kdybych ty děsné už ne gumy co chtěl opravoval, tak bych dnes seděl za katrem, protože bych pak třeba za smrt lidí byl vinen Já. Tady se má začít jak s osvětou a hlavně represí. A těch příkladů je mnohem více. Nesmyslné honění za nejlevnějším přezutím je skutečně ubohá věc neschopných a hloupých lidí.
neděle, 7. října 2012
 
Anonym
Anonym Jirka - obrovské množství aut dojíždí zimní pneu které mají tak 2-3 mm. Pokud by dodržovali zákon tak musí všichni přezout do 1.11. na nové zimní nebo letní. Bohužel jsem již dlouho neslyšel od zákazníka, že při silniční kontrole policie kontrolovala pneumatiky natož pak hloubku dezénu. Místo povrchních zpráv novinářů o dotkách a nejlevnějších pneuservisech, bych uvítal osvětu co je zimní, symboly M+S, značení zimních SUV a letních atd.
neděle, 7. října 2012
 
Michal
Michal SJM - přesně tak. přesně tak. Proto já bych úplně všechny ty garážisty neházel do jednoho pytle. Já totiž znám taky jednoho a je to přesně takový případ, o kterém píšeš Ty. Ty lidi prostě na něčem začít musí. Víte, ono to opravdu není jednoduché začínat zrovna v této době. Začíná se jim rozhodně hůř, než v těm, kteří začínali před 10-20 lety. Pak už je jen na nich, jak si to vybudují a jestli tu cestu k úspěchu najdou. Vezměte si tady v Praze s něčím začínat...Ono už jen najít 1. volné prostory, 2. vhodné prostory, 3. na dobrém místě, 4. cenově dostupné, je fakt strašný horor, ale strašný. Když už se Vám bod 1-3 najít, tak to většinou selže na bodu 4. protože často je nájem v eurech nebo je tak šílený, že byste potřebovali mít říjen a listopad, 12 měsíců v roce. Ten kluk když scháněl prostory pro dílnu, tak chodil půl roku než něco sehnal a všechno se to motalo holý nájem, mezi 35 - 90 tis měsíčně bez poplatků za elektriku, přičemž v tom za 35 nebyl vodovod.. Nakonec si našel takový docela sympatický a příjemný prostor za 20 měsíčně, ale obyvatelé činžovního domu nad tímto prostorem (bylo to ve dvoře) dělali tak strašné brikule na úřadech, že to tam nechtějí kvůli hluku, že musel jít pryč...Takže pro spoustu lidí začínat v garáži je v podstatě nejlevnější cesta...No nejlevnější. trochu odbočím. Já když jsem ji sháněl garáž na parkování auta a semtam toho domácího bordelu, tak vlastní zastřešená, řadová garáž v Praze se pohybuje při nákupu mezi 100 - 400 tisíci korunami, ta za těch 100 je někde u lesa, bez elektriky a asfaltové cesty, nejlépe dřevěná vrata. Ta za 400 je areál, možná uzavřený s bránou. A když si chcete parkovat auto v nějákém velkém garážovém domě, kde máte pro sebe jen dvě bílé čáry, tak se nájmy pohybují od 1000 Kč měsíčně a čím blíž centru, tak tím víc. Sestřenice platí na Praze 2 4500 Kč měsíčně za stání v garáži. Když se to v těch nových domech, které mají už pod sebou garáže prodává, tak za to stání chtějí lidé i 200 tis Kč....tady je to v prdeli, ale úplně se vším. Když jsem byl v létě za dodavatelem na návštěvě, tak jsme seděli a o kus dál byla řadová garážová zástavba, moc pěkná s bránou, asfaltem, atd. Když jsem se ho ptal, kolik tam tak ta garáž stojí a on mi řekl, že 50 tisíc Kč, tak jsem myslel, že si dělá legraci....
neděle, 7. října 2012
 
Anonym
Anonym SJM-- hezké deštivé dopoledne kolegové. Divím se, že se v této banávé republice se ještě něčemu divíte. Kam se vrtnete, hnus, podvody, škoda mluvit. Pneuobor je jen malým střípkem do mozaiky tohoto zatuchlého státu. Můžeme tu diskutovat o drožkařích i kravaťácích dnes a denně, ale stále platí, že ryba smrdí od hlavy, a to v politice i gumařině. Na druhou stranu jsem moc rád, že i tato relativně malá diskuze má jisté dopady na náš obor. Dík za každou kapku zdravého rozumu, která zde padne na úrodnou půdu. Malý obecný postřeh z poslední doby: Zavítal jsem u nás na kus řeči do dvou dvou dílen, které i přezouvají a otevřeli letos z jara. Ukázali se to oba slušní kluci (asi 30 let), dříve zaměstanci servisů autosalonů (každý jiného). Je to asi obrovská náhoda, ale majitelé oněch salonů mají na vlas stejné záliby-automibilový sport,drahá auta a světe div se i hezká děvčata, jeden koníček dražší než druhý. A nyní hádejte, kde začali oba šetřit, když tržby jdou stále dolů? Máte pravdu, pokud se domníváte na zaměstnancích. Potom již následuje klasická spirála, ti co něco umí, udchází jako první a pokud si věří, začnou v garáži. Samozřejmě mají více či méně strach, zda získají klientelu a nemají na počátku hlavně zkušenosti s podnikáním a proto nastaví ceny hodně nízko a doufají, že následně budou ceny postupně zvyšovat ( známe, že toto je zásadní omyl). Vím, že toto není dogma, ale jev v česku značný. Tito lidé nejdou do nejistého podnikání ze zavedených firem pro potěchu z podnikání, ale jsou mnohdy donuceni z finančních a osobních důvodů, kdy již nechtějí, nebo nemohou za 14-16 tis. dělat poskoky. Jako perlička na závěr působí fakt, že oba zmínění, vážení majitelé salonů (jeden před 89 aktivní komanč,udavač ), kandidují na předních místech do nadcházejících krajských voleb, za ods a nezávislé. Přitom mít zde FÚ jako v Americe, budou oba kandidáti do úplně jiné, také státní instituce. A tak se pořád točíme dokola a jsme zase u toho, že ryba smrdí od hlavy. Ti naši garážisté jsou jen produktem naší posrané doby. P.S. Po delším čase jsem mrknul na toto: http://www.stream.cz/kategorie/482-peklo-na-taliri a gumičky mě proti tomu co žereme ( jinak se to nedá nazvat ) připadají jako slabý čajíček.
neděle, 7. října 2012
 
Michal
Michal Bořku, jojo je to pravda. Tak ony ty boudy tady budou pořád, dokud nebude represe a potírání černoty, v tom cenová válka úplně roli nehraje a snížit se na jejich úroveň to nemá smysl. Samozřejmě pokud je tam nějaký přemrštěný cenový extrém, tak jim to jen pomáhá v získávání dalších zákazníků, ale zase se z nich s prominutím podělat a dělat si z nich konkurenci je nesmysl. Bohužel mnohdy je to prostě Bořku o penězích. S tím nic nezmůžeš a pak už je to o tom, jak moc stát bude tohle potírat. Ale je to samozřejmě dvojsečné a jak jsi psal, tak ani origo autoservis nemusí zároveň být kvalita. Viz můj zážitek z pondělka. Získal jsem firmu, malinkou o pěti autech, ale dvě z toho jsou BMW 1 a X3, když mi je přivezli, tak jsem na to koukal docela jak z jara, orig.lité disky, na vnějšku pochopitelně namlácené klepáky, na vnitřku sice lepené, nalepené nějak trochu podivně, rozházené to tam po 5 g a 10 g na třech místech obvodu, žádné nalepení v rovině nečekej, na druhém kole dokonce mix lepené a proti tomu naklepávací. Když jsem se ho zeptal, co s prominutím za dobytka to nazouvalo a vyvažovalo, tak mi řekl, že to dělali v BMW...Nepřinese to Bořku vůbec nic. Ono ani záruka toho, že to někdo udělá za 2000 viz to BMW není záruka kvality, ale tohle už je na tom, jak moc si zákazníci nechají srát na hlavu a nechají si to líbit a na těch, kteří to dělají fakt poctivě a udrží si svého zákazníka kvalitou, ale zároveň i dobrým výdělkem pro něho samotného.
sobota, 6. října 2012
 
Anonym
Anonym NOVA jsou koupené laciné holky to víme všichni.
sobota, 6. října 2012
 
Michal
Michal Ferdo a Tebe by to v případě Novy překvapilo, kdyby to nebylo uplacené? Mně teda určitě ne, tam je na objednávku všechno...
sobota, 6. října 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz