Pneurevue.cz » Fórum » Očekáváte, že s novou "zimní" legislativou se vám zvedne poptávka po zimních pneumatikách?

Očekáváte, že s novou "zimní" legislativou se vám zvedne poptávka po zimních pneumatikách?

 

středa, 11. května 2011

Otázka ze dne 11.5.2011

 

Budete činit nějaká opatření - např. v oblasti předzásobení?

 
 
 
Michal
Michal Bořku přesně přesně tak. Já si myslím naprosto to stejné a máš pravdu. U toho Nokianu si možná myslím je to trochu dohánění prodejů z léta. Přiznejme si, že na to léto se ty nokiany tolik neprodávají. Třeba já mám tak na 30 zimních nokianů, možná 8 letních, spíš 4. Ale podle mě by naopak i ta zimní měla být dobrá, protože pak je logické, že se ti zákazníci na ně obrátí i v létě. Hrozný je, že bohužel na tom zapláčou ti koncoví prodejci a v tomto okamžiku buďme rádi, že nejsme zaháčkovaní, protože by to mohl být opravdu velký problém.
neděle, 29. května 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Víš Michale, štve mě, že tento systém cen je zcela nesmyslný a nesystemový. Koupit 205/55 R16 91T W+ oproti minulé zimy za +3,5% a 205/55 R16 91H WRD3 A WRA3 oproti WRG2 v H o 18% více je do oči bijící, že se tu nehraje tak jak má. A vymlouvat se že to je novinka není namístě. Sami poznají, že to třeba nepůjde a už to museli jednou upravit směrem dolů a dobropisovat, tak se nebudu vůbec divit, když to budou muset upravit ještě jednou v některých rozměrech. Minulá zima jim nahrála do karet a teď si někteří myslí, že si můžou dělat co chtějí. Jaro jim ještě hodně málo ukázalo, že tomu tak není,sklady mají dost nabité a na zimu se chtějí zase pěkně napakovat. Někteří však letos zapláčou.
neděle, 29. května 2011
 
Michal
Michal Bořku moc Tě zdravím a plně chápu Tvé rozhořčení. Cenová politika výrobců je něco, co já se už dávno nesnažím ani pochopit. Přesně toto už udělal před třema lety Dunlop Goodyear, pak byl dva roky pokoj, ceny zajímavé příjemné, jak pro mě, tak pro zákazníky a to se bavím pouze o maloobchodní ceníkové ceně, od které se to všechno odvíjí. Poslední zima byla ještě dobrá, všechno v pořádku, ceny u jednotlivých rozměrů byly zajímavé, pěkně to všechno sedělo, přesně jak byla poptávka. Letošní léto, jako když utne, cenová tvorba se najednou změnila, všechno, co dříve platilo je v háji. Prudké změny ceníkových cen Fuldy i Savy oproti loňskému létu nebo i vůči zimě je ve strašném nepoměru. Najednou se cenově dostáváme někam, kde se zákazníkovi nevyplatí koupit Fuldu, ale rovnou Dunlop respektive se začneme rovnou bavit o jiné značce, jako třeba Kleber nebo BF Goodrich. Někdo mi kdysi říkal, že cenová tvorba na dané rozměry se tvoří dle poptávky daného rozměru, nebo řekněme li, dle určitých statistik, kde se porovnávají poklesy i nárusty prodejů u daných rozměrů. Patrně tak Nokianu vylezlo, že v rozměru 205/55 R16 se prodalo tuto zimu strašně pneu a naopak byl pokles u 195/65 R15. A jelikož si páááni v kravatě s bílým límečkem za stolem řeknou, že je třeba proto něco udělat, tak slevíme rozměr 195/65 R15 a naopak zdražíme 205/55 R16, protože víc vyděláme a rozměr 205/55 R16 je samozřejmě v současné době nejvíce používaným a to i v zimě, kde pozvolně vytlačuje menší rozměry jako 195/65 R15. Statistika jim i může sedět, jenom já, jsem prodal v zimě 280 Nokianů 205/55 R16 91T. Jistě, ale on taky vycházel ze všech gum bez ohledu na segment zcela nejlevneji a naopak dle ceníkové ceny 195/65 R15 vycházel Nokian W+ pouze 30 Kč levněji než Michelin Alpin A4, takže se samozřejmě nakupoval Goodyear UG7+ a Dunlop 3D, které byly o 80 kč na kusu i levnější než Nokian. Já se samozřejmě hrozně teším na nové Nokian WR D3 a WR A3, protože WR G2 bylo šlápnutí hodně vedle a Nokian tímto dezénem popřel veškerou svoji dosavadní produktovou strategii, tedy nadstandartně kvalitní zimní pneumatiky za velmi příznivou cenu. Protože 99% zákazníků, kteří dříve jezdili na Nokianech W a WR byly na tento dezén pěkně naštvaní. Máš velkou pravdu, že orientovat se na jednu značku je špatné a já si myslím, že i velmi nebezpečné, protože jak já vysvětlím např. stálému firemnímu zákazníkovi, který má Nokiany rád a ví, že je ode mě má za super cenu, že se Nokian zbláznil a zdražil jeho nejpoužívanější dezén o 30%???? vždyť si o mě bude myslet, že jsem se zbláznil a že ho chci natáhnout a uteče mi. Já už jsem se takto jednou spálil a teď už si počkám, která značka bude mít co cenově zajímavé a podle toho se zařídím. Přeji krásný večer.Michal
neděle, 29. května 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Krásné nedělní odpoledne přátelé pneuservisáci. Tak jsem začal navážet ve velkém zimní pneumatiky a co nevidím u Nokianu. Ceny průměrně u mých vybraných asi 30 rozměrů od tohoto výrobce se zcela nesmyslně liší oproti minulému roku. Čím to? Proč? Jak je to tahle možné? Musel jsem jim prudce redukovat některé rozměry a bez jakýkoliv problému je nahradím jiným solidním výrobcem, který se ještě nezbláznil. Jak je možné že klasická 195/65R 15 má dokonce lepší nákup než minulý rok? A přitom mám absolutně a stále stejné a mohu potvrdit, že velmi dobré podmínky. Jak to že 205/55R 16H jde nahoru o 18% ??? Proč dokonce některý rozměr až o 31% zdražil? Sestavování letošního zimního ceníku Nokian bych nazval HOKUS POKUS aneb typovací soutěž, jak to možná půjde a nepůjde prodat. Pánové a možná i dámy v Nokianu podle mne trošku zbrkle vytvořili pro mne řečeno paskvil, který ukáže zda zvolili dobrou cestu. Já o ni silně pochybuji. Nahradit WRG2 novými vzory je dobrou cestou, protože za poslední 2 roky stála WRG2 za pořádné houby z octem. Kvalita odešla hodně daleko a taky spadla dost nízko. A udělat z ceníku přestřelku cen a sazku na něco co vypadá jako by to dělal někdo pod vlivem alkoholu, nebo něčeho jiného mi přijde hodně amatérské a hloupé. Nevěřím a nikde jsem se zatím nesetkal s tak obrovským cenovým rozpětím od -6% do +31%. a to jsem projel jen pár svých rozměrů a raději hledat dál nebudu, protože bych se mohl dočkat dalšího ještě horšího zjištění. A pokud zkouším volat obchodního zástupce NOKIAN ČR abych ho požádal o vysvětlení a který mne tu nedávno navštívil a sondoval situaci v regionu a nevezme několikrát telefon, tak to ještě beru, může se stát, ale že mi nezavolá zpátky, je pro mne jasný signál, že tam má cesta nevede. Jsem rád, že od nich napřímo nic neberu, protože takhle si spolupráci nepředstavuji a ani nejsem žádný přeběhlík od dodavatele, který mi dává léta nadstandartní podmínky a služby. Jsem rád, že nejsem ani členem VIANORU, kde mne již také před časem oslovili, protože u cen zimních Nokianů se trochu více někdo letos pomátl a zůstat závislý téměř na této značce by bylo tzv. malým pokusem o sebevraždu. Můj názor.Bořek Filipec www.pneucentrumprofi.cz
neděle, 29. května 2011
 
Kikos-Ostrava
Kikos-Ostrava Autopromotec 2011-Nádhera.Brno 2011-Nikde nikdo a velké kulové.
pátek, 27. května 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Jsem spokojen, mám ho od schnaidera 4roky.A napiš si příště laskavě nick.
pátek, 27. května 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Nepodepsaný, kdy už konečně dostaneš rozum a napíšeš Nick? Nedávno jsem byl v pneuservise RaD v Hrušové. Má tam krásný nový výrobník dusíku od fa TG PNEU, kterou jsem mu na tohle zařízení osobně doporučil. Přijeli, poradili, vybrali a dodali a namontovali. Zavolej do Hrušové a budeš mít informace z první ruky. Já mám Z Tip Topu NITROTOWER +600L zásobník a jsem spokojen. Má to pro mne užitek a dobrou službu. www.pneucentrumprofi.cz
pátek, 27. května 2011
 
Anonym
Anonym díky,to už vím,ale co máš třeba ty a jak jsi s pokojen s provozem atd.
pátek, 27. května 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Vyber si http://www.tgpneu.cz/generatory-dusiku/stranka-1-28.html Mají toho dost a umí poradit a spočítat co se ti tam max.vleze.To je taky o výkonu kompresoru apod.
čtvrtek, 26. května 2011
 
Anonym
Anonym jo,ale jaký .Tu flintu ne e .Dělám jen osobní..tak poraď
čtvrtek, 26. května 2011
 
FERDA-Ostrava
FERDA-Ostrava Na generátory dusíku jsou nejlepší v TG pneu.
čtvrtek, 26. května 2011
 
servis man
servis man Má někdo generátor dusíku??
čtvrtek, 26. května 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Sice je opravdu poctivý a neošizený. Já mám 10 let většinu strojů Sicam, taky poctivé Italské mašiny a nedopustím na ně. Perfektní servis a služby kolem. Doporučím ti vyvažovačku SBM 655, bohatě stačí s dobrou výbavou a teď i za dobré "výstavní" peníze.
středa, 25. května 2011
 
servis man
servis man Jo zapoměl jsem,chtěl jsem Cemba,který je o pár tisíc dražší,ale má centrální pneumat.upínání,ale ta mešina je s krytem o 1 metr větší,což je u mě nepřípustné.Čím dál více zápasím s prostorem.Každý zouvák má pomocná ranena tak proto toho prostoru není moc.
středa, 25. května 2011
 
servis man
servis man Musím říci,že mám od nich zouváky už 7 let a ani jeden problém.Ten vyvažovák s přísl. od podzimu a to samé.Je to poctivý Ital žádná skládaná mrdka z indočíny.Ber při výběru na vědomí tu velikost odlkádací plochy a velikost mašiny.Vyvažovák je u zdi nalepený a je vysunutý jen 83cm a s deklem jen 100 cm.Těch polí je 21 + 1 velké na kleště .odkl.plocha je vyrobena z příjemného měkčeného plastu.Kontaktuj pana Domince,určitě ti pošle i detailní foto ze všech stran.
středa, 25. května 2011
 
Ferda
Ferda TG má servis max do 48hodin.
středa, 25. května 2011
 
Koula
Koula To vypadá velmi dobře. Akorát je mám hodně z ruky, což by znamenalo problém se servisem.
středa, 25. května 2011
 
servis man
servis man Tak to nevím,u mě ale rozhoduje množství odkládacích ploch na závaží a v tom je bezkonkurenční SICE od TG pneu stojí cca 120 000Kč a navíc muže stát uplně u zdi ,jelikož má dokonale provedený kryt kola a nezabírá místo.K tomu si vem příslusenství -pneumatické upínáni cca 10 000kč.Urychlí to moc moc času. já mám SICE S646A a s pneumatickým upínáním GHIP cadou kuželu vž velkého prům. upínkou na kola bez střed děr,hawekou+přítl.hlavy a zvedák kol to stálo 214 000 Kč.
středa, 25. května 2011
 
Koula
Koula Jde mně především o vyvažovačku.
středa, 25. května 2011
 
servis man
servis man Pokud ho chceš,tak jedině LL systém-bez montážní páky.Jediná nevýhoda je,že nemá pneumatické spouštění mont.palce.Ale za ty prachy co to teď maji to je za hubičku.Doporučuji
středa, 25. května 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz