Pneurevue.cz » Fórum » Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

 

pátek, 4. února 2011

Otázka ze dne 4.2.2011

 

Očekáváte výrazný nárůst prodejů těchto pneu, jakmile zákon vstoupí v platnost?

 
 
 
Anonym
Anonym 22,5 jsem počítal tak za 490 kč. Ono cena práce je jedna věc a cena s pneu je věc druhá. Třeba já si beru minim za pneu. Osobní plech dělám za 500 kč, ALU 600, al snažím se mít opravdu levné pneu, aby se zákazníkům nevyplatilo je kupovat na netu. Třeba Kleber 175/65 R14 jsem v zimě prodával za 1060 kč nebo 195/65 R15 Michelin Alpin A3 za 1450 kč...to jen pro příklad a lidi kupovali dost. V sousedství je podobný servis s cenou prací jako já, ale ceny pneu má jinde a lidi si to řenou. Nemůžu si stěžovat, že by jsem málo prodal. To samé by jsem chtěl dělat i u nákladních pneu . Práce těsně pod hranicí konkurence a velice levně mít pneu. Jen můj názor. U osobních pneu se mi to vyaplatilo, ono lidi sxe stejně zeptají kolik to bude stát pneu plus práce.
čtvrtek, 17. února 2011
 
BIB
BIB My co děláme zemedělce a dopravce tě určitě nebudeme povzbuzovat, dnes je to moooc težké a podbízet se cenou? No nevim jestli je to dobrá strategie do budoucna... Těch 500kc za kolo má být konkrétně za jaké kolo? s DPH nebo bez?
čtvrtek, 17. února 2011
 
Anonym
Anonym Tak to je dobrý u nás stojí přezutí zadní nápravy 22,5" pevný disk 1600 S DPH to je 400 kolo a to dělá velký servis ,který je živ z nákladních pneu..
čtvrtek, 17. února 2011
 
Buďas
Buďas Mám udělaný průzkum trhu a v okolí bych byl s cenou kolem 500 kč za kolo nejlevnější. Něco bych vydělal i na pneu. No musím se rozhodnou do 14-ti dní, aby se to vše stihlo.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Anonym
Anonym Já bych měl strach o ty peníze za práci.Marže na nákl.pneu se počítá na 00 nic.Nepočítej s marží 10% , možná 5%.A ta práce?? Cena za el poletí nahoru a kompresor ti pojede nonstop.Pak bedeš mít nějakou ranu ,ale Martin Roman z ČEZU ti nepočká :))
čtvrtek, 17. února 2011
 
Buďas
Buďas Je pravda, že s placením mohou nastat problémy. Doteď dělám vše za hotovost, to by u náklaďáku problém asi byl to uznávám. Kdysi dávno jsem delal v nákladním servide, kde se byl i pneuservis a na pneuservise byly největší dluhy. Co se týče návratnosti, tak za 2 roky by to snad mohlo být zaplacené, ale úplně by jsem změnil pole toho, co jsem schopen udělat. Ono ptají se i Avijáci, zemědělci ....v okolí. Co se kvality čínských strojů týče to není tak hrozné jak se zdá. Když jsem začínal tak jsem si pořídil čínskou zouačku i vyvažovačku. Zouvačka šla pryč za 2 roky a vymenil jsem ji za Cemba, zouvačka ještě rok počkala a koupil jsem od Cembu tak é zouvačku. Starou čínskou zouvačku mám doteď jako záložní s kterou dělám , když je potřeba dělat na 2 stáních. Takové ty klasiky jako 175/65 R14, 195/65 R15 ebo 205/55 R 16 udělá pořád stejně dobře. Je to vergl, tuhost je špatná, ale spoustu práce už udělala.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Kikos
Kikos Domnívám se že při těch nákladech na stroje co jsi napsal by návratnost byla v řadu let a nevím nevím jestli by jsi vůbec něco vydělal.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Hlavní problém je že neplatí hotově a tomu věř a pak neplatí vůbec a to je velký problém.A s 20ceti auty za rok, jak dlouho chceš čekat nato až se ti stroje zaplatí a začnou nosit peníze.(čína tak dlouho nevydrží)
čtvrtek, 17. února 2011
 
Buďas
Buďas Jsem malý pneuservis s jedním stáním vybaveným zvedákem a jedním stáním, kde při sezoně zvedám pojízdným zvedákem. Mam 2 zouvačky a jednu vyvažovačku. Přes rok dělám sám a na sezony si beru výpomoc jednoho až dva chlapy. Poslední dobou se mne ptali známí, kteří mají náklaďáky,jestli by jsem si nekoupil zouvačku na náklaďáky, že by rádi přezouvali u mne, protože ví, že jsem s cenou někde jinde než velké pneuservisy, které je udělají. Náklady mám minimální, dělám ve své asi 120 m2 dílně. Na náklaďáky mám dostatek prostoru na dvoře. Můj odhad je ten, že by jsem udělal tak 20 nákladáku s nějakou tou zemědělskou technikou za rok. Náklady by byly minimální. Přiznávám, že by jsem na to pořídil čínskou zouvačku, ta by mne i se zvedákem vyšla tak na 150000 bez DPH. To mi přijde jako minimální investice. Vyvažovačku by jsem nekupoval a vyvažoval práškem. Co si o tom myslíte? Hlavně nanadávejte, že to není profesionální přístup. Prostě jsem přesvědčen, že se to vyplatí. Více méně jsem rozhodnut, že do toho do 14-ti dní půjdu. Pomohlo by mi, kdyby jste mi naznačili, kde jsou možné problémy, na které jsem třeba nemyslel.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Broonl - Severní Čechy
Broonl - Severní Čechy Co se týká servisních sítí, tak je to podle mě všude stejné, tj. všichni Ti nabídnou lepší rabatovou politiku, budget na korporátní identitu a pokud se jedná třeba o BestDrive tak nezanedbatelný příliv leasingových vozů (zaleží na lokalitě) Postupně na Tebe valí rok po roce vyšší a vyšší cíle, což dělají všichni dodavatelé, ale nevýhoda je, že když si jedeš na sebe, tak když si začnou vymýšlet moc, tak je odmítneš, jak se jednou zařadíš do sítě tak se Ti vazby (smlouva) zpřetrhávají poměrně těžko. Já osobně bych do sítě nikdy nešel, ale pokud bych si nnyní vybíral, tak bych šel buď do Vianoru (Nokian) nebo do BestDrive (Conti - Barum) případně Point S. V žádném případě bych však nešel do First Stopu (Bridgestone), protože to co předvedli odkoupením části STOREXu v kombinaci s již tradičně arogantním jednáním my přijde opravdu neskutečné. Je mi opravdu líto servisů, které navezli do First Stopu a pak přemalovali na Frist Stopy pobočky Storexu, takže jsou v jednom městě nežřidkakdy dva i tři First Stopy a veškerá konkurenční výhoda je pak pryč.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Zatím si říkám, že je u mne spokojenost s tím co mám a jak mi to funguje. Co je dnes ale nemusí být za čas. Každému co zatím přišel s těchto sítí říkám -chcete mě? tak si mě kupte, dobře zaplaťte a já si zbalím pár švestek a vypadnu. To oni však vůbec nechtějí. Potřebují jen dodávat pneu a diktovat někdy nesmyslné úkoly, cíle a podmínky. Maximálně Vám slíbí, že vám přispějou na přemalování servisu na jejich barvy a možná k vám budou jezdit leasingovky, ale to je jen pro mne jen planý slib. Jediné společenství, které toto zatím nechtělo je právě Point S. Tam je orientace trošku obšírnější a svobodnější. Čas ukáže jak to i se mnou bude, zatím se nikam neženu.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Michal praha
Michal praha a uvažuješ o členství??
čtvrtek, 17. února 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Největší volnost máš vždy když budeš sám. To se ale do budoucnosti určitě změní a sítě budou určitou jistotou, bezpečností a pevným bodem pneubranže. V současnosti je podle mne nejlepší v ČR síť společnosti Point S. Výhodou je jejich flexibilita, nenucenost, promyšlená strategie, výběr pneu znyček, solidní senové nákupy, svobodné rozhodování jak budeš v síti fungovat. Mají co ve skutečnosti nabídnout. Protože za mnou už byli snad všichni, co v ČR existují, můžu říct že zatím se mi jeví jednoznačně nejlépe toto společenství.
čtvrtek, 17. února 2011
 
Ondra -Praha
Ondra -Praha Kolegové,co říkáte na u nás působící sítě?? Ať už se jedná o smluvní partnery internetových obchodů,nebo vlastněné nějakou značkou,nebo o neutrální víceznačkovou společnost ?? Je tady někdo členem něčeho podobného a jakou máte zkušenost??Děkuji všem za reakce.Mám slušně vybavený servis a kontaktovalo mě nhed několik sítí,jelikož prodávám spoustu značek,některé více,jiné méně.Jen se mi nechce vázat na jednoho dodavatele na 100%.
čtvrtek, 17. února 2011
 
BIB
BIB pro DP, jak Vám jdou čínské Micheliny alias double coin? Co jsem se dival tak šly ceny celkem nahoru, jaké je zpětná vazba?
středa, 16. února 2011
 
DP
DP Vydrží jen ti nejlepší !!!
středa, 16. února 2011
 
Anonym
Anonym Jj, internet už pěkně krachuje. www.dotovanepneu.cz nebo www.prima-pneumatiky.cz zmizeli v propadlisti dejin... Chce to jen vytrvat a trh se opet procisti.
středa, 16. února 2011
 
michal
michal Venku to stojí za nic a tady to taky trochu zamrzlo,ale jen než se zase naskytne debata na téma internet..
středa, 16. února 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Ano byl tady u mne p. Tesař. Byl velmi slušný, hovořil věcně, ale samozjejmě si rád vyslechnu názory od Vás pneuservisáků. Pokud podrazí ceny tady v okolí sám zapláče nad výdělkem toho se zase nebojím a důrazně jsem ho na to upozornil. Čekám na jeho nabídku takže uvidím.
středa, 16. února 2011
 
Anonym
Anonym Raději Strach ,ten má slušný ceny a velkej sklad na Pirelli a Bridgestone.
středa, 16. února 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz