Pneurevue.cz » Fórum » Vybavení pneuservisu

Vybavení pneuservisu

 

úterý, 20. prosince 2016

Zdravím všechny kolegy. Rád bych zde založil téma o vybavení pneuservisu kde si budeme moci navzájem předávat zkušenosti. Jak ty špatné, tak dobré. Mnozí z Vás mi dají za pravdu, že i když si člověk vybavení před koupí vyzkouší, tak na případné nedostatky přijde až časem. Rád bych zde načal téma zouvaček a vyvažovaček. Já osobně mám zouvačku Beissbarth VAS 6634 - s pomocným ramenem a automatickým palcem. Palec se jevil jako super. Nicméně taky super je, ale jak na co. U nízkých pneu nezaskočí a je tam velké riziko protržení pneu. Rameno, taky nemá takovou sílu jak jsem čekal. U většiny kol i 22" run-flat bez problému, ale pak přijde 205/55 R16 Michelin primacy na disku Škoda a už je problém. Další příklad: Litáky Citroen Jumper 225/75 R16C - taky docela kumšt zout a neodrbat celý disk. Já osobně bych za 250 tis vybíral asi jinak. Ted se poohlížím po nové, tak řeším vyrobce, typ a hlavně jestli palec nebo ne. Zajímala by mne i Vaše zkušenost s různými zouvačkami. K vyvažovačce se raadši nebudu vyjadřovat. Jsem ostuda a čína co mi stojí na dílně mě pije krev, takže budu řešit i vyvažovačku. Nějaká zkušenost? Něco osvědčeného do 150 tis včetně DPH? Mam ještě rovnačku disků, Ateg TPMS od Alcaru, Haweku Probike II a pár blbin, kdyby někdo chtěl něco vedet nebo vyzkoušet není problém. Hezký den všem. JIrka

 
 
 
 
Shambo
Shambo Začínal jsem na jaře 1999. Byl jsem bez práce. Vlastně všichni, kdo firmu u nás zakládali, byli bez práce.
pondělí, 19. srpna 2019
 
roman
roman Rozjet asi jde skoro všechno, spíš jde o to, aby nedošlo k té situaci, o které jsem psal včera.
pondělí, 19. srpna 2019
 
Pneunm
Pneunm Taky jsem začínal rovnou naostro. Přijde mi že Pneuservis jako melouch po práci rozjet nejde.
pondělí, 19. srpna 2019
 
karel
karel Jo, taky jsem začal na plný úvazek a s úvěrem a leasingem cca 2,5 mega, ale na rozdíl od tebe jsem vyučen v oboru gumařském a věděl jsem do čeho jdu a co mně čeká. Ty se budeš učit na zákaznících a do smrti nebudeš mít pneuservis, ale jen montovnu pneumatik, asi jako ty stovky montoven okolo. Jinak jsem spokojen a kdyby nebyli ti po pracovní době , tak by bylo ještě líp..
pondělí, 19. srpna 2019
 
roman
roman Já jsem OSVČ 23 let a začal jsem od nuly, nejprve pouze prodej pneu a po krátké době i pneuservis.Zaměstnance nemám a asi nikdy mít nebudu. Snad už to do důchodu jako OSVČ nějak doklepu. Ale vím jednu věc: Pokud bych měl druhý život, tak bych zvolil jinou podnikatelskou činnost než gumařinu.
pondělí, 19. srpna 2019
 
Bobes
Bobes Pánové, s cenami s Vámi všemi souhlasím. Přezutí domácí mazdy mě stojí přes litr. Nemám s tim nejmenší problém. Zajímá mně ,ale ten začátek. Opravdu jste to všichni tady rozjeli ve velkým hned z první? Nikdo z Vás nezačínal doma postupně?
pondělí, 19. srpna 2019
 
roman
roman Bobeš: Je to tak, jak píše Hrouda. Důchodce se starou Feldou se bude při placení zpravidla méně kroutit, než "borec" v kvádru s bavorem na 19". Proč? Možná proto, že důchodce s Felicií ještě ví, jak vypadá práce rukama a chápe, že i ty chceš z něčeho žít, kdežto pro kravaťáka je práce rukama sci-fi a zároveň něco jako podřadná práce pro "otroky", pro které je adekvátní příjem tak cca 100Kč/hod. Pneum: 100% souhlas.
pondělí, 19. srpna 2019
 
Pneunm
Pneunm Bobes podle mě si přezouváním starejch aut za levno na kvalitní vybavení nevyděláš, a vůbec ne když budeš přezouvat cizí gumy a disky. Ale třeba se pletu...
pondělí, 19. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Jo a začínal jsem s hypotékou na krku a na plný úvazek.
pondělí, 19. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Za mě v pohodě. Ale jen dodám 1. vlastník nového vozů je větší krkoun než si dovedeš představit. 2. Třeba sociálně slabší rodina ti ten litr opravdu nedá ona ho nemá a o tom se tu hádame už roky. Oni už dávno nejezdí ve feldě ale sharanem za 50litru na 17ctkách a po tobě budou chtít levnou montáž a tak dál. Zdarec a pohodové pondělí
pondělí, 19. srpna 2019
 
Bobes
Bobes Dík za reakci. Pánové řekněme si tu, jak kdo z Vás s gumařinou začínal. Určitě né každý vzal úvěr na stavbu, či koupi servisu několik mega a řekl si tady se tomu budu věnovat. Znám pneuseevis, dnes už velkých rozměrů a provádějící vše možné kolem gumařiny včetně nákladních vozů kdy jeho majitel začal doma v garáži se starším vybavením a postupně došel tam, kde je nyní. Prostě to zkusil a vlastní pílí neco dokázal. Nezatracujte nás co to chceme zkusit. Každý nějak začínal. Třeba sociálně slabší rodina s ojetou felicií vám nedá tisíc vorlů za přezutí a vyvážení. Pro ně jsou tyto částky bohužel velké. Na druhou stranu vlastník novějšího vozu na pneu velikosti sedmnácti a více palců s leštěnýma rafkama asi do onoho rádoby pneuservisu nepojede. Chyba je hlavně bohužel v systému tohohle státu. Takže gumařině zdar a ať se vám chlapi daří. A jestli jsem někoho z vás svými názory či otázkami naštval, nebo jinak pobouřil, tak se omlouvám. To nebylo záměrem.
neděle, 18. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Roman na to kápnul. Já jenom neumím dobře formulovat slova a nemám filtr. Co cítím to píšu. Co píšu to dělám. A mám radost že se tu něco děje. Tak a zítra hurá ke strojům.
neděle, 18. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Moc pěkný. Jsem rád že ses tak rozepsal. Teď už tě nic nezastaví. Já ti to přeju jdi si za tim a nepřestávej ,ale dělej to pokaždé jako obchod a ne jako něco co ti ma pomoci přežít. Takovejch je tu dost a ani ty z nich jednou nebudes mit radost. Věřím ze to máš těžký, ale já mám taky hypotéku. A celý můj příspěvek neměl záměr tě nějak urážet, ale říci ti to že pobírat plat mít zaplacené ossz a vzp od zaměstnavatele a o od 15.00h přezouvat auta celkem 3mesice v roce to je to co ten náš obor ne potřebuje. Možná semnou mnozí nebudou souhlasit , ale ja to tak cítím. A jako auto klempiř a pneuservis se v klidu uživíš i s hypotekou. Klidně mě ignoruj . Je to jen muj nazor a nic neznamená. Přeji ti krásný večer .
neděle, 18. srpna 2019
 
roman
roman Bobeš: Vítej v našem boji za náše lepší zítřky. Předně říkám, že to píšu v obecné rovině a v žádném případě to není mířeno proti Tobě. Jde o to, že 90% vznikajících pneuservisů lidmi, kteří mají pneuservis jako "druhou" činnost se snaží získat podíl na trhu tím, že nastaví svoji podnikatelskou strategii tak, že provoz pneuservisu dotují z jiného podnikatelského oboru a to dočasně udělá z pneuservisů, které to mají jako hlavní zdroj příjmu (nenapadá mě jiné slovo) "nenažrané zloděje". Pokud to myslíš s gumařinou vážně a má Tě gumařina živit, tak není možné přezouvat auto za "pětikilo". A takových pneuservisů "na vedlejšák" je bohužel většina... Vzniknou, domrší trh a pak velmi často zaniknou... Pneuservisy dříve si nedokázaly chránit svůj píseček a teď s tím bojujeme a chceme (musíme) to změnit, abychom žili a prosperovali. Asi proto ta Hroudova reakce. Když tak mě někdo opravte, pokud to vidíte někdo jinak.
neděle, 18. srpna 2019
 
Bobes
Bobes Asi jme to pane Šanda vzali za špatný konec. Asi jsem napsal svůj dotaz špatně a bez vysvětlení mých záměrů. Za to se omlouvám. Takže, moje záměry jsou takovéto. Mám dvě zaměstnání. Jedno se stálým příjmem kvůli hypotéce a jedno doma, protože me to baví a mám to rád. Doma dělám vesměs jen autoklempířinu (ne klempířinu na střechách) a to převážně na dost starých autech, který by už dle slov jiných měli jít do šrotu. Mam k tomu bohužel omezený prostor ve kterém nejde dělat všechno a ani bych na vše, co bych chtěl dělat nedostal povolení. Když jsem s auty začínal, koupil jsem si nějaké potřebné nářadí a zvolil pomalý postup získávaní potenciálních zákazníků. Koupil jsem si starou orezlou škodu 125, kterou pan majitel prodával víceméně na díly, ale s papirama. Autu jsem vyvaril podlahu, vratil B sloupek na místo, kam původně patřil. Vymenil jsem prahy, převařil jsem lemy a jiné drobnosti a kamarád dal autu novou barevnou fazónu. Uviděl to strýček a chtěl to taky na svojí 105 ce. Tak jsem auto udelal i jemu. A už to bylo. Lidi ke mě začali jezdit sami. Bohužel jsem postavil dům, na tehdy dobrém prázdném místě, na kterém v dnešní době stojí mnoho a mnoho domů. Takže problém. Větší dilnu tam už určitě nepostavím a stávající mi s bídou stačí na jedno auto velikosti octavie kombi a trochu volnějšího prostoru okolo. Před dilnou mám ještě cca 5metrů pevného betonového placu stejně širokého, jako je dílna. Jednou bych to chtěl zastřešit a odložit pur panelama a tam dát zouvačku s vyvažovačkou a pojízdný nůžkový zvedák. A přesně tak, jak jsem tedy před lety začal dělat klempířinu na autech, tak bych chtěl začít i s "pneuservisem". Přezuji nekolik kol určených k likvidaci, pak skusim svoje auta, pak rodině (přece jen zničený disk z feldy, či staré octavie mě snad nezrujnuje) a až si budu jistý, že to mám v ruce, tak pak můžu tuto službu nabídnout i lidem za peníze. Mrzí mě, že v mém okolí není na prodej nějaký starší průmyslový objekt, ale na to, abych to rozjel ve větším měřítku nemám stejně koule. Takže takhle nějak to mám v hlavě. Jestli je to hloupst, či nikoli, to nevím a dokud to nezkusim, tak to ani vědět nebudu. A pane Šanda, pečený holoubátka mi do huby nikdy nelétali a létat ani nebudou. Dokonce to ani nechci. Vše co mám a není toho moc, jsem si vydřel po práci v další práci a poctivě. Jiní se třeba váleli v hospodě, nebo na pláži. Pokud věříš tomu, co jsem napsal, tak se pokus udělat si nový obrázek na mně. Ale jestli si o mně myslíš to s těmi holuby, tak to mně oravdu štve. Přeji pěknou Neděli a ať se daří.
neděle, 18. srpna 2019
 
Bobes
Bobes Nejsem naštvaný. Jen mě Tvoje odpověď zamrzela. Nevíš o mě a o tom co dělám nic a hned mě hážeš na hromadu, na které snad nejsem. Jinak mi klempíři, co se věnujeme převážně starším autům na tom zas tak suprově nejsme. Přece jenom, když by cena opravy byla vyšší, než cena auta, tak té práce moc mít nebudu. To je ale jinej příběh. Je mi samozřejmě jasný, že na pneuservisu nezbohatnu. O to mi ani nejde. Mám prostě jen možnost a chuť se do toho pustit a zaplácnout pár volných mezer a hlavně se naučit něco novýho. A neboj, nemyslím si, ze jste zloději. Jezdím prezouvat do pneuservisu, který nepatří k těm nejlevnějším. Dělají tam kluci ale práci kvalitně a dobře a toho si vážím. Respektivě si vážím každého, kdo dělat chce, protože takových už moc opravdu není. Jen si myslim, že není dobré nabízet zákazníkovy možnost přezutí , pokud to neumím dokonale. Prostě a jednoduše koupí strojů za několik desítek tisíc pro svou vlastní potřebu by asi bylo poněkud zbytečné.
neděle, 18. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Nebuď naštvaný. Pokud si četl můj příspěvek pořádně a nehledal jsi jen návod tak jsem ti odpovídal že jsem měl pocit že chceš dělat pneuservis a o strachu z konkurence jsem nic nepsal. Nesnáším jen ty co si pořizují stroje jen pro vlastní auta. Je to něco jako by jsi říkal že jsme zloději a nebo že to neumíme. Já si okap na baráku nedělal sám a věř že to zvládnu EVROMAT mám 15m od sebe. A jako nejste zrovna zlevní řemeslníci vy klempíři . Ale já ti něco řeknu péčených holoubátek se ti zachtelo proto pneuservis , ale to je iluze. Ale co směle do toho .Měj se krásně.
sobota, 17. srpna 2019
 
Pneunm
Pneunm Bobes: já umět klempířinu tak se na pneuservis z vysoka vyservysuju:)
sobota, 17. srpna 2019
 
Bobes
Bobes Velice rád bych si pneuservis založil. Doposud jsem se ale věnoval jen klempířině. Dostal jsem však možnost zakoupit tento stroj. Mám jen malou dílnu a klempířinu zrušit nechci. Takže bych dal mašiny na pneu do garáže doma a začal bych opatrně po rodině. Nikdo z rodiny nemá naštěstí žádné ectra nové auto a já nemám zkušenosti s pneuservisem.. Nehodlám se učit na autě zákazníka. Pokud si ale myslíš, že Ti chci brát práci, tak tak ten návod sněs. Bohužel na stání, alespoň nějaký přístřešek si budu muset počkat, až na něj vydělám nějakýho vorla. Nic bohužel nejde hned a v dluhach jsem a ještě nějakou dobu budu.
sobota, 17. srpna 2019
 
Hrouda
Hrouda Měl jsem pocit že budeš zakládat pneuservis. S tim pocitem jsem ti odpověděl. Pokud to má sloužit jako dílna pro rodinné auta, tak ten návod rači sežeru než abych ti ho dal. Jezdí do servisu a neseď na těch drobnejch co tě bude stát přezutí. Rubáš totiš nemá kapsy.
sobota, 17. srpna 2019
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz