Pneurevue.cz » Fórum » Kvalifikace zaměstnanců pneuservisu

Kvalifikace zaměstnanců pneuservisu

 

středa, 6. listopadu 2013

Myslíte si, že by měl existovat učební obor zaměřený čistě na pneuservisní dovednosti? Jak řešíte zvyšování kvalifikace svých lidí? Jaký dodavatel (pneu, strojů apod.) vám v tom nejvíce pomáhá?

 
 
 
 
RadekC
RadekC Zkušenosti, zkušenosti, zkušenosti. Začínal jsem z ničeho, teď mám vlastní servis. Co se týče pneu, tak novinky, postupy atd. mi pomáhá dodavatel https://www.mikona.eu/
čtvrtek, 25. ledna 2018
 
PetraVitalkova
PetraVitalkova Co využít národní systém kvalifikace http://zivotopis.yin.cz/n/narodni-system-rekvalifikace/
úterý, 24. března 2015
 
petko123
petko123 Zdravim Ja robim v Pneuservisi velmi dlho je to rodiny podnik.Tady v mojom meste su este traja co maju pneuservis.ale prezuvaju auta nic viac.To vie robit kazdy ale opravit pneumatiku tak aby bola dobra to treba skusenosti a vedet kde kupit material .Hlavne vlozky do pneumatik.V okruhu 40 km nikto nedokaze opravit pneu ak ja.Kolko ludi to dalo robit nikde inde a to bola fuserina.tak ja sa nestazujem na pracu.
středa, 8. ledna 2014
 
BF
BF Dobrý večer,problematika učebního oboru není tak jednoduchá jak se zdá a nemyslím si že by měl být dnes obor jen vyloženě pro a na pneuservis. Domnívám se a jsem přesvědčen, že učební obor je potřebné řešit určitě komplexně a aspoň u osobních pneumatik řešit celou podvozkovou skupinu. Čepy, táhla, tlumiče pérování, silentblocky atd,atd. Geometrie je samozřejmostí. U pneumatik beru že by se učili kompletní řadu servisních služeb od pneu na kočárek či malou sekačku na trávu, přes motorky až po obří nakladače. Tohle je tak velmi obsáhlá část, že zabere mnoho času na odbornou kvalifikaci a ne to co je dnes k vidění že si někdo například napíše křídou na železné nevzhledné vrata název pneuservis, dostane například od prodejce náhradních dílů nějaké čínské stroje ala hokus pokus zdarma za odběry dílů a pak opravovuje pneumatiky knotem, nemění ventily, vyvažuje tak že to s vyvážením nemá nic společného, neví co je to SSR a hlavně si myslí že je dobrý PNEUSERVISÁK. Také je mnoho těch co to dělají řadu let a úplně špatně. Tohle je však ale bohužel dnešní skutečnost pneuservisní činnosti kde u nás nastala degradace tohoto oboru vznikem právě takových různých desítek pro mne i někdy individuí kteří nemají o oboru žádné potřebné informace, neumí z oboru zcela a zhola nic, kteří si kolikrát mysleli jak to bude jednoduché dělat pneuservis, kteří ani nechtějí často poradit a pak si myslí že jsou dostatečně kvalifikovaní a dobří. Ne opravdu to tedy nejsou a nikdy nebudou pokud sebudou naslouchat. Viděl jsem na svých cestách českými pneuservisy hodně a zažil neskutečné věci které mi davají ve všem zapravdu a že se kolikrát stydím to napíšu zcela čestně teď a tady. Jsou to kolikrát a to použiji slova jednoho pána co naštval mnoho poctivých živnostníku ze soc. demokracie skutečnými parazity oboru. Nejsou to však jen nováčci s několika týdeními stroji někde v dílně a to je taky na tom hodně smutné. U nás ale chybí i kvalitní kvalifikovaní školitelé s odbornou praxí co se týče pneuservisních prací na dílně. Chybí taky jasná legislativa kolem firem pod značkou pneuservis a to vše pak vede k tomu co si o nás lidé jako pod pneuservisy kolikrát myslí. Učňovský obor jako např. pneuservisní technik-opravář je podle mne dobrá a potřebná věc která může tomuto řemeslu dát punc profesionála na svém místě a ne to co je je teď často vnímáno u lidí, že to je jen nějaká podřadná práce která má dnes vizitku že mechanik je jen špinavý neodborný poskok pro něco co je na voze a jmenuje se to pneumatika. O odbornosti je potřeba říct že je potřeba se pořád vzdělávat ať už formou samostudia tak pomocí některých firem např. proprodej pneu, opravy pneumatik, či TMPS. Nebudu nikoho vyzdvihovat, ale je jich tady na našem českém pneu písečku několik na velmi slušné úrovni a to například je velký rozdíl od té školitelské pneuservisní práce na dílně kde se zastavil již dávno čas. A to je velká škoda.
pátek, 8. listopadu 2013
 
Anonym
Anonym NA BETON JE UČEBNÍ OBOR POTŘEBNÝ A DNESKA JE JIŽ UŽ I NUTNÝ.STAČÍ SE PODÍVAT JAK SE OPRAVUJÍ GUMY A JE MI KOLIKRÁT ZLE.PŘES OPRAVY AUT JSEM SAMOUK A SVÉ LIDI UČÍM SÁM A PŘES GUMY JE TU NA TRHU DOBRÁ REMA TIP TOP.
pátek, 8. listopadu 2013
 
mensa
mensa Velmi oceníme vaše názory a zkušenosti na tato témata, kterým se budeme věnovat mimo jiných v příštím čísle Pneu revue.
středa, 6. listopadu 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz