Pneurevue.cz » Fórum » Jak hodnotíte uplynulou jarní sezonu prodeje a servisu pneumatik?

Jak hodnotíte uplynulou jarní sezonu prodeje a servisu pneumatik?

 

pátek, 3. července 2009

Otázka ze dne 3.7.2009

 

Přemýšlíte již v tuto chvíli o zimní sezoně?

 
 
 
Tom
Tom V4C, ten obchoďák s Hankooky byl z Jopeca? Kontaktovali mne taky, převzali lidi z Matadoru, koupili prvního dovozce Hankooku v CR a maji velke plany. Ale ceny katastrofalni.
sobota, 18. července 2009
 
Bib
Bib od Michelinu, ceny +- na loňské úrovni
pátek, 17. července 2009
 
V4C
V4C Já jsem předzásoben již od loňska (necelá tisícovka v 10-12 běžných rozměrech). Něco přiberu, ale jaké jsou letos ceny na zimu netuším. Byl tu jen zástupce co dělá(ne GPD) Hankook. V porovnání s jinými značkami, ale v loňských cenách - naprosto nezajímavé, ale znovu opakuji, neznám cenovou hladinu ostatních prodejců pro letošek. Máli někdo již něco konkrétního, poraďte kam se kouknout. P.S. Málem bych zapomněl na Vraníka. Na jeho zástupce začínám být již alergický. Stále mě tlačí do hlavy rabaty z fiktivních cen jež má na www a přitom každý lehce informovaný sernisák ví, že pro skutčné ceny je třeba navštít www peterky nebo OK. To si fakticky myslí, že jsme takoví idioti?
pátek, 17. července 2009
 
HOGAN
HOGAN BIB a od koho?Já ještě nemám od nikoho ani nabídku na nějaké předzásobení.
pátek, 17. července 2009
 
Bib
Bib 70% zimnich pneu uz mame skladem :-)
čtvrtek, 16. července 2009
 
HOGAN
HOGAN Halo je tu někdo,už dlouho jsem neviděl žádný příspěvek od nějakého kvalitního diskutéra.To jste všichni na dovolené?Máte už někdo nějaký nabídky na zimu?
čtvrtek, 16. července 2009
 
Kikos
Kikos Ještě jsem ale nenapsal i ty negativa jarní sezony.Průměrný zisk z pneu byl zase opětnižší, vše zachraňuje práce. To je současnost pneuservisní činnosti a proto aby bylo na rozvoj fa, tak se musí práce zdražovat.A to je zkutečnost, která je v současnosti nepřehlednutelná.
úterý, 7. července 2009
 
Marek
Marek Letošní jarní sezona se dá označit za propadák. Prosté přehazování pneu bylo srovnatelné s loňským rokem. Totéž se ale rozhodně nedá říci o prodeji nových pneumatik. Shrnuto a podtrženo neochota lidí investovat do nového obutí byla zjevná a to jak v případě firem, tak i řadových zákazníků. V tom samém duchu hovořili i moji dodavatelé u kterých došlo k údajně značnému poklesu prodeje. Ostatně vypovídaly o tom jejich poloprázdné sklady. Ohledně zimní sezony je v tuto chvíli předčasné cokoliv řešit. Jsem zvědav jakým způsobem si velkoobchody poradí s tvorbou ceníků vzhledem k velkým výkyvům kurzu CZK/EUR, který by se měl pohybovat v poměrně značném rozpětí 23-28 CZK/EUR.
pondělí, 6. července 2009
 
Kikos
Kikos Jarní sezona byla vynikající.Teď je to už slabší, ale to je zcela normální v naši branži.Zimu budu řešit nejdřív za měsíc.Počkám si až si někteří dodavatelé dořeší ceníky a pak se na to vrhnu.
sobota, 4. července 2009
 
FERDA
FERDA Jaro letos se vydařilo. Prodej pneu a servis byl solidní. Internetových pneu na servise jsem moc neviděl, takže jsem spokojený.Zimu ještě neřeším, ale do měsíce to budu muset udělat.Uvidím jak se bude situace na trhu vyvíjet.Ale taky nemám obavu, že bych se nudil. Kvalitní práce si většinou zákaznici vždy budou vážit a ti ostatní, např. interneťáci jsou mi volní,ti ať pořádně zaplatí za mé služby.A zase jim to dám v zimě slíznout,tomu chlapi věřte.
pátek, 3. července 2009
 
Anubis
Anubis Letošní jarní sezona mne také příjemně překvapila. Očekával jsem, že přijde se zpožděním, ale přišla naráz už v první polovině března. Přirovnal bych její nástup k zimní sezoně. Ze dne na den totiž lidé chtěli okamžitě letní pneu. Nejvýraznější byla cca do poloviny dubna, pak následoval dost velký pokles. K mé velké radosti lidé ustoupili ve svém zájmu o levné pneu a převažovali u mne prodeje značek Michelin, Dunlop, Pirelli a k mému údivu i hodně Bridgestone (ten se mi dříve skoro vůbec neprodával). Zcela mi propadl prodej pneumatik Barum. Ustali mi také prodeje malých pneumatik 13" a 14", většinou jsem spíše prodával větší rozměry od 17" nahoru. Velký zájem byl také o runflaty. Sice to nepatří přímo k pneumatikám, ale zaznamenal jsem také velký nárůst prodeje alu kol značky Ronal. Prodávám i AEZ, Dezent apodl., ale tam to oproti loňsku spíše pokleslo. Na zimu se hodně připravuji, sázím v ní hlavně na Barum, Dunlop a více se chci zaměřit i na Bridgestone.
pátek, 3. července 2009
 
Bořek
Bořek Letošní jarní sezonu hodnotím velmi pozitivně co se týče zákazníku z ulice. Tam jsem mněl jednoznačně nárust prodeje pneu a serisních prací.Co se týče firemních aut, tak tam došlo u mne k mírnému poklesu prodeje kvalitnějších značkových pneu, ale servis zůstal zachován. Nejhůře jednoznačně dopadl v současné době sektor nákladních pneu, kde došlo k rapidnímu poklesu prodeje pneu a samozřejmně i servisních prací. Celkově vyšla jarní sezona ale příznivě, takže jsem byl velmi spokojen. Zimní sezonu už začínám řešit velmi intenzivně a mám už jasnou představu jaké bude naskladnění zimních pneu.Bude určitě proti minulému roku vyšší,protože se zcela neobávám, že bych neprodal tyto pneu. Škála i sortiment nabízených pneu bude dostačující, abych uspokojil především co nejvíce svých stálých zákazniků, ale také i ty nové,kteří přicházejí.Moc se na zimní sezonu těším a budu na ni perfektně připraven, to jsem si jistý.
pátek, 3. července 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz