Pneurevue.cz » Fórum » Domníváte se, že je výhodné začlenit svůj pneuservis do některého z existujících franšízových konceptů?

Domníváte se, že je výhodné začlenit svůj pneuservis do některého z existujících franšízových konceptů?

 

čtvrtek, 11. ledna 2007

Otázka ze dne 11.1.2007

 

Jaké z nich považujete za nejlepší a jakou jim předpovídáte budoucnost?

 
 
 
kiklop
kiklop Celkem dobrý nápad.Tohle by mohlo fungovat.
středa, 14. února 2007
 
Bořek
Bořek Slovenský kolego,věř že jsi nastoupil do dobrého vlaku,který má cíl.Když jsem před 3 lety započal,to co ty od ledna,tak mi hodně pneuservisáku říkalo,že to nevydržím,že padnu a měli radost,jak hodně budou mít oni práce.A najednou mi ti sami,dnes volají proč jim tam posílám zákazniky,kteří si jdou jen přezout pneu a nic si u nich nekoupí,že nevydělavají,že jim to vůbec nejde a že to brzy někteří zavřou.Proč?Protože zjístili,že jen z práce se žít nedá,anebo dá ale musí zdražit.A ted došlo na má slova,když jsem jim říkal,že at klidně přezouvají dovezené nové pneu zákaznikům za pár korun,ale pak jednou budou muset radikálně zvýšit ceny za služby,protože jim práce nepokryje náklady,které mají na servise.A zákazník si moc dobře pamatuje,že minule stálo přezutí 400,-kč a najednou třeba 650,-kč.Cítí se najednou podveden a odchází.A je s podivem,že se vrací,tam kde byli už předtím dražší,ale kvalita zůstela a rozhodla.Ten servis,který dělal jak já říkám charitu,ten si nekoupil nové stroje,neinvestoval do lidí,nerozšířil své služby,protože ten na to neměl.Ten dražší překonal nástrahy a vydělal na vše a dnes se mu to vrací.Tvá myšlenka s dusíkem je velmi dobrá,sám ji provádím už 3 roky a když ji dávám zákaznikům jako bonus,že u mě přezuli a pořádně jim vysvětlím,co jim to přináší,vidím jednoznačný výsledek.Absolutní spokojenost a návratnost zákazniku na servis.A to je cíl.Fandím ti a věř,že tvá cesta je perfektní.
pondělí, 12. února 2007
 
profik
profik A k aktualnej teme, uz som uviedol, ze sa stotoznujem s myslienkou firmy PointS. Ine fransizy ma vobec nelakaju.
neděle, 11. února 2007
 
profik
profik Pridal som sa k myslienke, nepodporovat internetovy a hypermarketovy predaj pneumatik a zaviedol som takzvanu opticku kontrolu novych pneumatik. Zacal som 1. januara a az teraz som si uvedomil, kolko ludi si chodi ku mne obuvat dovezene pneumatiky. Samozrejme malokto je ochotny si priplatit a tak vacsina odchadza. To by mi vsak tak nevadilo, zaraza ma fakt, ze ziaden z pneuservisov z konkurencie, moju snahu nepodporil a vsetci sa tvaria, ze im momentalna situacia vyhovuje a ze takto ziskali tromfa a maju pocit, ze plavam proti prudu a rutim sa do zahuby. To svedci len o tom, ze chyba je v nas. Asi pridem tuto sezonu o niejaku tu klientelu, ale skvalitnenim sluzieb sa budem snazit pritiahnut novu /mienim zakupit stanicu na vyrobu dusika a plnit to vsetkym zakaznikom bez priplatku/. Po jarnej sezone vas budem informovat, ako to dopadlo. :)
neděle, 11. února 2007
 
Kiklop
Kiklop Absolutně s tebou souhlasím Bořku.Prodávat pneu se ziskem je samozřejmostí,tak i práce musí být zisková,jinak to nejde.Smutné je to,že si to ještě někteří neuvědomili a dělají hlouposti.A na ně dojde,tomu zase věřím já.A vidím to kolem sebe,jak všichni brečí jak je zle ale sami dělají takové chyby,které je vedou do záhuby.Neznají hodnotu práce a neumí si ji vážit.
sobota, 10. února 2007
 
Bořek
Bořek To už se ale přátelé dostaváme někde jinde,než byla otázka měsíce.V úterý mě byli navštívit zástupci bývalé Obnovy,dnes Matadoru a nabízeli mi spolupráci s Pneuboxem.Snažili se mi nabídnout podle nich výhodné podmínky,pro servisní činnost pro jejich společnost.To,že mi přemalují na své náklady fasádu pneuservisu,přimontují světelné reklamy a dají letáky že dělám pro PNEUBOX,tak to mě absolutně nepřesvědčilo,že mi to něco přinese.A nejlepší bylo,když mi řekli,že mají v okolí fa,které bych přezouval,ale pneu jim dodají oni.Tak to jsem se opravdu zasmál.Já bych měl přezouvat nové pneu zákaznikum,kteří si dovezou svoje pneu z Matadoru a ještě za ceny,které mi budou oni diktovat?Tak to určitě né!!!To se opravdu nikdy nestane.Je to až neskutečně ubohé,jak si někteří frenšizisté myslí,že si mohou koupit,tak lacině práci,která se dnes opravdu musí zaplatit.Vím jak by to dopadlo.Jezdili by mi auta s novými pneumatikami z Matadoru.Já bych je přezouval za drobné,ničil bych si stroje a zařízení.Zaměstnanci by byli zedřeni a stejně bych nic nevydělal,jen sotva na náklady.A nejsmutnější je to,že pak by přijel můj věrný zákazník na kterém vím že vydělám a já bych na něho ani neměl čas,protože kapacita pneuservisu se nedá nafouknout.Jsem vděčný za své zákazniky,vážím si každého nového,ale na druhe straně nepodporuji internetový prodej ani tyto snahy které mi byly nabízeny.Raději ho nepřezuji,nebo to má jak již jsem psal v jiném čklánku za podstatně vyšší částku.Náklady na energie,stroje,zařízení,zaměstnance a hlavně na ROZVOJ fa jsou dány a obchodovat z prací se vyplatí jen když si to člověk dobře spočítá a ne že půjde bezhlavě do něčeho,co ho pak přivede do záhuby.To je můj názor.
pátek, 9. února 2007
 
Kiklop
Kiklop Ne pneuservisy,ale obyčejní garažisté to budou přezouvat za pár korun a tím si vykopou sami hrob.Kvalitní pneuservis se na to bud vykašle,nebo tu tu práci si nechá pořádně zaplatit.Doba,kdy se práce neučtovala pomalu končí,protože by jinak všechny pneuservisy padly jak zhnilé hrušky ze dne na den.Vždycky zůstane nějaký prudič,podražeč a srab,který bude dělat naschvály,ale věřte že na něho taky dojde.Uvědomí si to až bude pozdě.Až padne.
pátek, 9. února 2007
 
užovka
užovka No já si myslím, že pokud bude chtít nějaký pneuservis nastavit ceny jako v internetových obchodech, tak to může za chvíli zavřít. Jak chce klasický pneuservis existovat se ziskem cca 200Kč za sadu luxusních pneu např. pro Superba, to vážně nevím... Internet bude fungovat vždy a značná část pneuservisů bude ráda, že bude moci ty internetové pneu alespoň přezouvat...
pátek, 9. února 2007
 
pneu
pneu :-)
pátek, 9. února 2007
 
Kiklop
Kiklop A co tím chceš říct Kublo?Že jsi hlupák,který objednává přes internet.Já ti přeji aby jsi měl s tou tvoji internetovou gumou problém a pak bych tě chtěl vidět jak řešíš reklamaci.To bych se nasmál,jak ti to bude 30dní trvat,budeš jezdit na 3 zimních a pak ti řeknou že za to můžeš ty,víš chytráku!v kameném pneuservisu máš určitě větší šanci,než jen si psát a posílat gumy za svoje peníze internetovému obchodu.Tak se laskavě zamysli,než budeš psát bláboly.Guma není teleize,na kterou zavoláš opraváře a on příjde v reklamaci domů k tobě.Tu pneu musíš poslat za svoje,staré pneu nepošleš tomu internetovému obchodu zpátky,i když máš nárok na ekologickou likvidaci zdarma,protože tě to stojí peníze.Přezutí internetových gum tě dnes v pořádném servise ne někde v garáži stojí mnohem více,než když si koupíš gumy přímo v pneuservise. Že ušetříš pár korun za pneu?To se ti pak smaže tou cenou v pneuservise,reklamací,nebo tě i někteří pošlou k vodě a pak sito teprve uvědomíš.jSEM OPRAVDU RÁD,ŽE HODNĚ PNEUSERVISŮ PŘEŠLO NA JINÉ CENY PRO TAKOVÉ LIDI JAKO JSI TY.INTERNET BUDE MÍT VELKÉ PROBLÉMY A TO VÍM MOC DOBŘE.
pátek, 9. února 2007
 
kubla
kubla At to klidne zni jako reklama, ale ja jsem se vobul u www.pneutobiasz.cz a super. Gumy jsem mel do 24 hodin doma, na dobirku. A to jsem mel miliony dotazu pred tim na jejich strankach. Vzdycky me odpovedeli. Snazil jsem se je uz vytocit, ale ac jsem prudic, nepodarilo se mi to.
čtvrtek, 8. února 2007
 
Ponik
Ponik Tak to je hloupost co jsi ted napsal a ještě jsi neupřímný.Je to od tebe pneu moc ubohé a má to slabé místa o kterých já zase vím svoje.Podle mě jsi právě jen ten internetový obchod,který tady my probíráme a víme,že takové nemají do budoucna šanci a věř že se ten čas blíží!Žádný servis nemáš,jen píšeš žvásty a vymýšliš se,jinak by jses představil.JSI OPRAVDU UBOŽÁK!!!
čtvrtek, 8. února 2007
 
pneu
pneu Ne, samozřejmě si dělám srandu. Ale ono je to vlastně jedno který je to shop. Hlavní je že to funguje. Máme zkušenost, že si u nás na internetu lidí objednají pneu a pak je k nám přijedou přezout.
čtvrtek, 8. února 2007
 
pneu
pneu pneunet :-)
čtvrtek, 8. února 2007
 
Kiklop
Kiklop Tak se nám (pneu)představ a řekni tvé internetové stránky,at se podíváme a zhodnotíme.
středa, 7. února 2007
 
Pneu
Pneu Ale jdou. A moc dobře
středa, 7. února 2007
 
VM
VM to pneu: a ty provozuješ klasický pneuservis a k tomu internetový obchod? Myslím že tyhle dvě věci k sobě opravdu moc nejdou.
středa, 7. února 2007
 
pneu
pneu No jo no, kdo chce kam, pomozme mu tam
středa, 7. února 2007
 
profik
profik Heh, no ano, vsetci si otvorme internetove pradajne a podliezajme s cenami, no a popritom by sme mohli v lete aj zmrzlinu predavat :) a v zime lyze poziciavat :) To ked takto ma vyzerat nas biznis o 5 rokov, dakujem pekne :)
pátek, 2. února 2007
 
kiklop
kiklop Velmi hloupý nápad,udělat si k pneuservisu internetový obchod!Moc asi neuvažuješ(pneu).
pátek, 2. února 2007
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz