Pneurevue.cz » Fórum » Domníváte se, že je výhodné začlenit svůj pneuservis do některého z existujících franšízových konceptů?

Domníváte se, že je výhodné začlenit svůj pneuservis do některého z existujících franšízových konceptů?

 

čtvrtek, 11. ledna 2007

Otázka ze dne 11.1.2007

 

Jaké z nich považujete za nejlepší a jakou jim předpovídáte budoucnost?

 
 
 
Pneu
Pneu Kluci, tak si udělejte k servisu taky internetový obchdod
čtvrtek, 1. února 2007
 
Admin
Admin Redakce Pneu revue hledá zájemce, zástupce malého či středního pneuservisu, který by pravidelně (ve všech 4 číslech ročníku 2007) odpovídal na 1 otázku týkající se ožehavých problémů trhu. Příspěvek vyjde v rámci ankety, v níž bude vždy odpovídat pět stejných zástupců trhu (dovozce, výrobce, větší dealer, malý dealer apod.). Máte-li zájem se zapojit do diskuze, napište na info@pneurevue.cz. P.S. Ať padá!
středa, 24. ledna 2007
 
Poo
Poo Tak už zase padá a hned je to znát :-)
středa, 24. ledna 2007
 
profik
profik Akurat som dostal nove cenniky. Napr. 225/45 R17 islo dole o cca 400Sk. Naozaj trochu tato znacka zlacnela,ale predpokladam ze je to z dovodu posilnenia koruny voci euru o 5Sk. Nic dramaticke sa u nas nedeje :)
pátek, 19. ledna 2007
 
petr
petr Slovenští kolegové, slyšel jsem, že goodyear na slovensku radikálně snížil ceny. Co je na tom pravdy? Díky za zprávu.
čtvrtek, 18. ledna 2007
 
profik
profik Na Slovensku zatial takto funguje len Premio /zdruzuje asi 6 pneuservisov a hraje sa na fungujucu siet :)))/ Michelin ma v kazdom kraji vybraneho strategickeho partnera a snazi sa ich podporovat a zastresovat. Ale okrem toho, ze tlacia svoje pneumatiky do tychto servisov, neviem o ich inej cinnosti. Commercial ma tiez len svojich odberatelov a prezentuje ich ako svoju siet, lenze som ako ich odberatel nepocitil ziadnu inu aktivitu, okrem dodania pneumatik. Takze na Slovensku tento problem velmi riesit nemusime. No ja sa stale pozeram vpred a zvazujem vsetky rizika nasho podnikania. Riesenia tychto rizik hladam v zahranici, kde su pred nami o par krokov vpred a dovolim si tvrdit, ze pre mensie servisy bude vyhodnejsie vyuzivat marketingovu a rabatovu podporu silnejsieho partnera. Tej sa mozno dockame aj v nasich krajinach, ale u nas su este tieto spolocnosti v plienkach a casto nam nemaju co ponuknut a tak sa zda, ze z nas chcu len profitovat. Az sa poucia zo svojich chyb, urcite nam raz ponuknu zaujimavu spolupracu. Osobne sa mi pozdava spolupraca so spolocnostou PointS, pretoze sa snazia nechat clenom co najvacsiu nezavislost. S touto spolocnostou som sa stretol prvy krat na tejto stranke, kde som si o nej precital clanok, ktory ma zaujal a zacal som mapovat na webe ich cinnost.Myslim si, ze naozaj maju co ponuknut a zaumienil som si dostat tuto spolocnost na Slovensko. Odvtedy sa mi podarilo urobit prve kroky a dufam, ze tohto roku sa mi to podari a budem vediet stredne velkym pneuservisom ako je ten moj, ponuknut zaujimavu spolupracu pod touto znackou. A na zaver by som chcel podakovat redakcii, ze prevadzkuju tento portal, pretoze naozaj prinasaju mnozstvo uzitocnych informacii a zaujimavych clankov. S pozdravom Profik
středa, 17. ledna 2007
 
Bořek
Bořek Všichni kteří se zatím připojili k této diskusi mají svou pravdu a souhlasím se všemi.Já sám jsem proti některým frenšízistúm vysazený a snažím se s nimi svou spolupráci omezovat na minimum,proti dřívější době,kdy jsem jim dělal obraty myslím docela slušné.Ale protože začli dělat podrazy a věci za našimi pneuservisními zády,tak jsem je vyškrtnul ze svého dodavatelského seznamu.A ejhle,najednou se hlásí,volají,navštěvují a snaží se nějak vetřít,protože když jim už neobjednám najednou 800-1000 pneu,tak to poznají,že je někde něco špatně.Já jim to přímo a rád vysvětlím a vysvětluji,že si musí konečně uvědomit,že pneuservis je a vždy bude na prvním místě v jejich dodavatelských a především SLEVOVÝCH podmínkách.A dokud budou dělat to co dělají,tak já osobně s nimi spolupráci nemíním nijak vyhledávat.Dodavatelů je u nás myslím ještě velmi velký nadbytek,takže je z čeho vybírat.Nechci dělat tady nikomu reklamu,ale například 4 roky spolupracuji s fa AM PNEU s Ostravy a všem vám tuto společnost zabývající se pneumatikami AVON a LASSA doporučuji,protože je to podle mě naprosto odlišná strategie,kterou prezentují a to myslím v tom dobrém smyslu.NEEXISTUJE U NICH PODRAZIT PNEUSERVIS.A toto je pro me nesmírným přínosem,vážím si toho a za tu dobu co s nimi spolupracuji,tak to vím na 100%.
úterý, 16. ledna 2007
 
A.P.
A.P. Však víme jak to chodí... Pneuplus je sice pěkná věc, ale zdaleka ne nejhorší. Daleko větší problém vidím v tom, že dnes každý velkoobchod prodává pneumatiky i koncovým zákazníkům. Obzláště pohodlné je to pro ně prostřednictvím internetového obchodu. Je úsměvné, že koncový zákazník pak nakoupí mnohem levněji, než pneuservis, který s oním dodavatelem spolupracuje třeba již řadu let. Nicméně mně to nepřekvapuje, protože dost lidí z oboru předpovídalo tento stav již před 5-6 lety. No a dnes stojíme před tímto problémem v celé jeho velikosti, nic víc. Je samozřejmě na zvážení každého, zda-li by nebylo lepší změnit obor.
pondělí, 15. ledna 2007
 
kiko
kiko No nevím, nevím, na západě to funguje dobře a nevidím důvod, proč by tonemělo fungovat tady. V záp. Evropě už skoro nenajdete soukromý pneuservis bez napojení na nějakou síť. Jeden Rakušan mi říkal, že bez toho "zastřeešení" je to bída, i když by raději byl úplně samostatný a ve svých barvách.
pondělí, 15. ledna 2007
 
Kacus
Kacus Stačí se podívat na stránky www.pneuplus.cz a tam je to jasné,jak se oni k nám chovají.Zrovna nedávno tu u mě byli s nabídkou a ted na internetu prodávají gumy za hubičku.Slevy koncovým zákaznikům větší než mi nabídli jako pneuservisu.Jsou to podvodníci!!!Barumka to samé.Konec frenšizistům.
pondělí, 15. ledna 2007
 
Koncek
Koncek Absolutně s tím souhlasím.Není možné aby navštívili nás jako pneuservisy a pak vedle vašemu dopravci,který u mě přezouvá dávali větší slevu na pneu než vám.A děje se to moc často.
pátek, 12. ledna 2007
 
B.F.
B.F. Můžu říct,že mě osobně lákalo několik frenšizistů do své sítě a protože jsem jednoznačně proti těmto paktům,tak jsem nekompromyslně toto spojení odmítl.A osvědčilo se mi to,jelikož Fa Barum,Goodyear,Bridgestone aj. si ještě neuvědomili,že my pneuservisy jsme ti kteří mají a musí mít výhradní právo prodávat jejich pneumatiky.A protože pak přijede váš zákazník a doveze si od těchto výhradních dodavatelu pneu,kterou koupí kolikrát lépe než já jako pneuservis,tak to mě přesvědčí,že se nikdy s takovými společnostmi nespojím a nechci ani jejich spolupráci,která vede jenom k jednomu,k prosazpvání jejich strategie a nařizování co můžete a co ne.Dodržovat nějaké jejich tabulky,předpisy a odběry jinak vám dělají jen zbytečné problémy a na to nejsem opravdu zvědavý.Nevybudoval jsem si svoje podnikání,aby mi někdo něco doporučoval, přikazoval a nařizoval.To samé je i v servisních sítích jako je Poin Group,GPD team apod.Možná se mnou všichni nebudete souhlasit,ale takhle jsem to pocítil já osobně a jsem hrdý,že jsem nepodlehnul jejich slibům a přetvářkám.Nevěřím jim,protože všichni hrajou jen sobě do kapes a zapomněli na nás jako pneuservisy a mohou mi říkat co chtějí,ale takovou zkušenost mám já osobně a jsem rád,že jsem samostatný bez jakýchkoliv závazků vůči takovým kteří vám mažou kolem pusy med a za rohem vás podrazí tim nejhorším způsobem co může být.
čtvrtek, 11. ledna 2007
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz