Pneurevue.cz » Fórum » Plánujete pro letošní zimní sezonu s ohledem na novou legislativu a přetřásaný možný nedostatek zimních pneumatik vyšší předzásobení než v minulosti?

Plánujete pro letošní zimní sezonu s ohledem na novou legislativu a přetřásaný možný nedostatek zimních pneumatik vyšší předzásobení než v minulosti?

 

pondělí, 20. června 2011

Otázka ze dne 20.6.2011

 

Jaký je u vás podíl předzásobení na celkovém prodeji zimních pneu?

 
 
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Ještě se vrátím k letní sezoně, kdy 5.2.2011 jsem zde napsal-Letní sezona mi dá myslím už zapravdu a mazání medu kolem pusy některých dodavatelů a dovozců pneumatik, kteří doslova lživě zneužívají letošní zimu za kterou můžou vlastně i hodně oni k fantastickým teoriím o budoucnosti oboru a prodeji, jsou pro mne zcela neopodstatněné až doslova nesmyslné. - Toto vše se zcela splnilo a letní sezona je bez jakýkoliv problému pokryta dostatkem a nazval bych až nadbytkem pneumatik. Prodejci dělali bububu a chtli se na úkor pneuservisu napakovat a jsem rád, že jsem jim vůbec nepodlehl. Zima je úplně někde jinde a na tu je třeba se plně soustředit,zajistit a zásobovat. Můžu li říct svůj letitý pneuservisácký názor, tak se nebojte a investujte do nákupu zimních pneu co nejdříve. Po delší době v naši branži se dá říct, že je možné si vytvořit solidní zisk pro další rozvoj vašich firem. Bořek Filipec. www.pneucentrumprofi.cz
pondělí, 20. června 2011
 
Moris
Moris Minulá zima byla dobrá, nikde moc toho nebylo a pro hodně z nás to jistě bylo dobře protože prodávali ti co měli předzásobení a sklad to jsou kvalitní pneuservisy. A tak by to mělo přesně podle mně být. I z pohledu zákazníka je to jistě lepší už jen proto, že má kompletní záruku jak na servis tak i pneu. Sám nevidim rád pokud se přezouvá v "šedých dírách" pouze za vidinou ceny.Většinu z nás naučila praxe ne jenom v pneuservisech, že na ošizených věcech nebo službách se nic neušetří,ale naopak. Poslední dobou sám pocituju, že se čím dál víc zákazníku sází na jistotu a koupí si raději kvalitní pneu.Proto si plánuju každopádně větší předzásobení i kvůli rozrůstající se klientele a budu rád, pokud zase nebude místo pro int. překupníky a jim podobní.
pondělí, 20. června 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Musím jen zopakovat co jsem tady psal 18.5.2011. Nic se nezměnilo a naopak se to pomalu a jistě přesně rýsuje tímto směrem. Psal jsem -Letošní zimu já osobně očekávám jako velmi vydařenou. Prodej pneu se domnívám bude nadprůměrný a již teď mám jasné indicie které tomu nasvědčují a také k tomu směřují. Nebude to ani moc tím, jak zamíchá legislativa zimních pneu s kartami. Tam vidím nárůst tak max.15-20%, Protože však bedlivě sleduji kolem sebe jaký stav zimních pneu mají řidiči po letošní zimě, také vidím a mám radost s nárůstem svých nových zákazníku, kteří se už teď ptají a dokonce někteří nakupují zimní pneumatiky. Především ale je zcela jednoduché vysledovat nízké stavy a vysoké ceny zimních pneu, které jdou po mnoha letech až nepřirozeně strmě nahoru a letošní zima bude podle mne zkouškou životaschopnosti pro mnohé pneuservisy. Myslím si, že jestli minulý rok zimní pneu byly tzv.omezeny, a částečně nedostupné,což jsem já téměř nezažil a nepocítil letos to bude mnohem horší. Evropa nebude mít dostatek pneu to jsem hluboce přesvědčen. Abych tady jen nepísalkoval, básnil a snil, vím z prověřených zdrojů, že pro zajímavost BARUM zkrátil dodávky pneu o desítky tisíc kusů svým pneuservisům v celé ČR. Proto budu letos velmi dobře zásoben a dělám k tomu razantní kroky. Sháním, objednávám, nakupuji již teď, protože je to podle mé zralé úvahy zapotřebí a nutností. Mí dodavatelé jak u nás tak v zahraničí jsou pružní a snaží se mi vyhovět a dělají kolikrát velmi zásadní kroky, které mne jen utvrzují, že tomu tak letos bude. Vyhraje jen ten co bude mít pneu a špičkové služby. Ten co nebude mít co nabídnout ztratí především nejenom prací, ale také zákazníka, který může ale nemusí najít cestu zpět. Bořek Filipec. www.pneucentrumprofi.cz
pondělí, 20. června 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz