Pneurevue.cz » Fórum » Jaké jsou vaše zkušenosti s náborem a udržením pracovníků?

Jaké jsou vaše zkušenosti s náborem a udržením pracovníků?

 

středa, 26. března 2008

Otázka ze dne 26.3.2008

 

Spoléháte se na inzerci, zprostředkovatelské agentury či Úřady práce? Jaký je váš návod na dlouhodobé udržení personálu?

 
 
 
mida
mida Drž se tématu internetový hrdino. Co děláš pro to, aby sis udržel dobrého zaměstnance. Jaké prostředky vynakládáš na to, abys splnil požadavky hygieny na podmínky na pracovišti? Kolik pneumatik a kdy naposled jsi odevzdal na ekologickou likvidaci? Otázek je mnoho a zbytečně bych tím zahltil tuto diskusi. Proto stačí, když mi odpovíš na tyto tři.
pátek, 4. dubna 2008
 
interneťák
interneťák No vidíte měl jsem pravdu... Snad administráto brzy změní téma a dá nové: "Co si myslíte o zločinných, zavrženíhodných a rozvratnických aktivitách internetových obchodů s pneumatikami?"
pátek, 4. dubna 2008
 
Bořek
Bořek Chtěl jsem ještě reagovat na příspěvek(interneťáka),který si opravdu zaslouží přídavek-CHUDÁK a HLUPÁK.Podnikání je od toho,aby děláná činnost přinášela zisk,jinak to není podnikání.Tím chci říct,že musí přinášet peníze a musíme to dělat kvůli nim,to ví každé malé dítě.A jestli mi jde o čistotu odvětví,tak to si buď jistý,protože jak vidím co jsi napsal,tak hned vím co jsi za bezpáteřního člověka!A když budeš ticho,myslím že všichni opravdoví pneuservisáci budou jen a jen rádi.
pátek, 28. března 2008
 
Bořek
Bořek Dobří mechanici pneuservisu,jsou dnes opravdu už velmi cennou záležitostí.Není to jako kdysi,kdy si sám vzpomínám jak jsem se vrátil z vojny a hlavní mistr mi řekl že nemá pro mě práci jako autoelektrikář a že buď půjdu na GUMÁRNU,nebo musím jít bohužel pryč.Byla to ta nejhorší práce,která mě mohla potkat.Řidiči dostávali pneudřinu za trest a já ji musel přijat abych se mohl snad někdy vrátit k práci v které jsem se vyučil.Nakonec jsem v gumárně vydržel 7 let a myslím a jsem přesvědčen,že to byla ta nejlepší škola,bez které bych dnes nemohl v tomto oboru vůbec fungovat.když jsem v roce 2000 začal podnikat obrátil jsem se na uřad práce a nebyl větší problém najít solidního,pracovitého mechanika.To samé bylo i u otevření druhé provozovny v Třinci.Časy se ale mění a dnes je situace ůplně jiná.Nároky na mechaniky jsou podstatně větší a bohužel ne všichni se chtějí zdokonalovat a zvyšovat svou kvalifikaci.Raději pak hledají nové možnosti,jak se vymanout se změnou doby.A samozřejmně,že velkou roli hrajou peníze.Já jako služba nemohu např.konkurovat výrobci aut jako je Hyundai,který svým náborem tady na Moravě slibuje neskutečné výhody a peníze na které my pneuservisáci ve službách nemáme ani šanci dosáhnout.Říkál jsem,říkám a budu říkat vždy klukům-Běžte zkusit,když myslíte že se budete mít lépe.Sám jsem byl takový a stéjně s tím nic nenadělám,když se rozhodnou.Je pak těžké nahradit dobrého mechanika.Jen zaučení aby zvládal solidně pneučinnost trvá několik měsíců a je to velmi náročné jak na čas tak na peníze.Jsem rád a vážím si některých svých zaměstnanců,kteří jsou schopni objetovat svůj i volný čas ,aby fa uspokojila některé své zákazníky.Mám pár správných chlapů,kteří za to umějí řádně potáhnout a vím,že to jsou oni,kteří dělají firmu firmou.Návod na dlouhodobé udržení neexistuje,ale samozřejmně je to o přístupu k nim,vcítění se do jejich potřeb,naslouchat jim na připomínky a probírat nejenom práci,ale pokud chtějí hovořit tak třeba i mluvit o životě jako takovém.Každý člověk je jiný a každý má svoje životní etudy,příběhy a vím sám že život není jednoduchý.Jsem rád že je mám a vážim si je pro to jací jsou.
pátek, 28. března 2008
 
profik
profik No ako sledujem, názov diskusie môže byť akýkoľvek, preberáme stále to isté :) Apropo Interneťák, táto téma asi fakt nie je pre teba, pretože ty nepotrebuješ zamestnávať profesionálov z nášho odboru, veď telefón ti zdvihne aj 90 ročná pani, prebalí pneumatiky aj 12ročný chlapec a stránku ti môže menežovať brigádnik zo strednej školy a už vonkoncom ti je jedno či predávaš počítače, oblečenie alebo pneumatiky. Skús si počkať na vhodnejšiu tému, kde by si sa mohol fundovane vyjadriť a potom provokuj.
čtvrtek, 27. března 2008
 
Kikos
Kikos Téma je teprve pár hodin na stránkách a už se ozvala potrefená husa!Kdyby jses ty internetový chytráku podíval pořádně,tak by jsi viděl,že se pneuservisáci ozývají různě.Oni narozdíl od tebe pracují!!!A raději mlč a ani se neozývej na stránkách pneuservisů,kde ty nemáš co dělat.
čtvrtek, 27. března 2008
 
interneťák
interneťák Tak co pneuservisáci, došla vám řeč? Když můžete skandalizovat internetové obchody, tak se můžete přetrhnout, ale když je tu nějaké seriozní téma, tak je najednou ticho po pěšině. Kde je ta vaše "starost o čistotu a dobro odvětví"? Všem vám jde stejně jenom o prachy - to nám interneťákům taky. Ale aspoň jsme ticho.
čtvrtek, 27. března 2008
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz