Pneurevue.cz » Fórum » Dáváte si novoroční předsevzetí?

Dáváte si novoroční předsevzetí?

 

středa, 30. prosince 2009

Otázka ze dne 30.12.2009

 

Máte letos nějaké předsevzetí týkající se Vaší práce či podnikání?

 
 
 
FERDA -MORAVA
FERDA -MORAVA Musím taky něco napsat,protože mně ty číny lezou nanervy. Právě,že to je jen ta ubohá a bohužel špatná kopie a nic víc. A teď ti poradím já ať si po roce co ty děsné svoje stroje používáš si zajedeš do pořádného pneuservisu a nech si vyvažit nějaké to kolo a uvidíš ten markantní rozdíl jaký teď bude. A věř, že to bude pořádny hazoš, který ti pak nahraje na ty opravy čepů apod. A podle jak píšeš, spíš si myslím, že jsi jen prodejce Čínských šrotů a né servis. Tak se měj a užíj si to. Jinak zdravím všechny pneuservisáky v novém roce a co nejméně nervů s takovýma co se objevuať sejí na našem trhu a hrají si na pneuservisy.
úterý, 5. ledna 2010
 
Anonym
Anonym Ano kola dělám skutečně do 16, je to 90 procent kol na osobních vozech na trhu. Nedělám nízkoprofilové pneu.Nikdy jsem pneu žádnou pneu nepoškodil. Jednoduchou kalibraci si samozřejmě udělám několikrát za sezonu. Vždy kolo vyváženo s jistou tolerancí. Mám stroj s kuželovou přírubou a tam je samozřejmě tolerance větší.Málo kdo povádí dovážení kola na vozidle, tak o jaké toleranci se bavíme. Pro kola, která dělám se jedná o tolerancí dostačující. Mimochodem, když jsem vyvžovačku koupil tak jsem ji zkalibroval a nechal si vyvážit svou rezervu, nedával jsem závaží a kolo jsem nechal vyvážit u velice respektované konkurence a nevývažek byl více méně stejný jako u mne. Mnohem větším problémem je nevyváženost zbytku (buben,osy...) Co víš o tom jak opravuji pneu? Nevím kde bereš tu drzost takhle mluvit. Taky neříkám, že jsi zloděj, nebo podvodník. Nic o tobě nevím tak na to nemám právo. Brigádně jsem se v pneuservise něco napracoval, používám stejné postupy jako u TOP pneuservisu. Třeba jsem kdysi dělal u někoho z vás. chcš snad říct, že jsem se am naučil dělat špatnou práci.Nepřipadají vá některé tyto stroje podobné ano jsou to kopie značkových evropských mašin. http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fwww.alibaba.com%2Fshowroom%2Fwheel_balancer.html
úterý, 5. ledna 2010
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Tak nám zase počasáři pohrozili že do neděle napadne na Moravě až 40cm nového sněhu. Tak to se máme na co těšit, protože to bude tedy asi hodně veselo na cestách. Jinak chci napsat, že jsem se bohužel ještě nesetkal s čínskou kvalitní sezouvačkou, vyvažovačkou, zvedákem na našem trhu. Věřím a jsem 100% přesvědčen, že určitě jsou i velmi kvalitní tyto stroje a zařízení, ale bohužel je k nám zatím nikdo asi nedodává a věřím že se časem na našem trhu objeví. Buď si to tam renovované fa nechají udělat, protože je tam pracovní síla zatím stále mnohem levnější než kdekoliv v Evropě, nebo si například nechá zvedák, sezouvačku apod. vyrobit nějaký dodavatel který má roky rokoucí praxi a zkušenosti, ale zatím to co má Auto Kelly, Unimax apod. , je ze základní hobby kategorie a cena tomu opravdu i kolikrát neodpovídá. Povím opravdu běžný příklad dnešních dní a měsíců. Volal jsem na silvestra s kamarádem, který mi roky dohazoval do Frýdeckého pneuservisu zákazníky a ten mi řekl, že protože nemůže zkolaudovat dílnu na servis, nemá na placení nájmu někde jinde a sousedi do něho začali rýpat co tam pořád dělá a proč má venku tolik aut, tak mu poradili v Kellyně ať si udělá pneuservis, kde je to v pohodě, že to není to řízená činnost, nepotřebuje tolik nesmyslů na vyřízení, blablabla a udělá obrat na náhr. dílech a bude to v pohodě. Udělal obrat = dostal nový zvedák. Na 2 splátky v rozmezí 4 měsíců musí zaplatit jen asi +- 50 000,-za vyvažovačku a sezouvačku. I když mi říkal, žeto má jen pro svou pořebu, nic si nebudeme namlouvat. Tak a je na světě nový rychlokvašák, který neví vůbec nic o práci na pneu,opravách apod. Je to kamarád a chápu ho, že se chce pojistit, zajistit, uživit, ale on nechápe, že svým krátkozrakým myšlením a přístupem jen škodí a dělá něco špatného i sám sobě. Těch příkladů bych tady mohl říct ze zkušenosti více, ale myslím, že to stačí. Tak asi na vysvětlenou pro některé opravdu pro mne rychlokvašky a jejich pneušrotystroje.
úterý, 5. ledna 2010
 
Kikos-Ostrava
Kikos-Ostrava Ano jsou to šroty!A pořádné, protože na nich přezuješ sotva 16kola a jen kur.. cenu služeb.Opravuješ pneu jak nějací fušeři, nebo ani neopravuješ a ani nevíš jak se kalibruje vyvažovačka a kdybych ti dal tvé kolo po vyvážení na svou vyvažovačku, tak by jsi čuměl jak péro z gauče co to máš za sračku co néjde ani zkalibrovat ani dovyvážit. jenže tobě to vyhovuje,protože tím že je to nanic tak ničíš celou podvozkoou skupinu a máš kšeft.Já tomu říkám podvodník!!!Jedno ti ale povím jistě chlapče s autokelly apod. Stačí na takové poslat kontrolu a poznáš jak ty super stroje bez homologace najednou nepůjdou dostat do povozu. I slavné kelly na něco moc důležitého zapomnělo a na to brzy dojde a to bude pak veselo jak se to bude vše hezky vracet a vy budete nasraní. A příště se raději podepiš a napiš odkud jsi garážfušére.
úterý, 5. ledna 2010
 
Anonym
Anonym pneušrotystroje? dělám na nich íce než rok, dávno jsou několikrát zaplacené a žádné problémy nemám,prostě vím co s měma můžu přezout, na co nemám to odmítnu a pošlu k vám s mnohem lepším vybavení, nikdo si u mne nestěžoval, nevím jestli opravdu věřít tomu, že těmito stroji nemůžu dobře přezout běžné pneu? jsou to přece kopie vámi uznávaných strojů, kdyby mi ty stroje pojedou ještě rok jsem nad míru spokojen a alší si koupím taky šroty, ale dražší a vybavenější, nemusí být každý pneuservis top vybavený, je to jako v jiných oborech,
úterý, 5. ledna 2010
 
Radek-Praha
Radek-Praha vzhledem k tomu jak dopíchali netem cenu tak výhody asi žádné nebudou
úterý, 5. ledna 2010
 
Poo
Poo Ahoj, našel by se tu také někdo z franšízantů Barumu? Rád bych se zeptal jak vidí situaci a z praxe fungování spolupráce výhody / nevýhody.
úterý, 5. ledna 2010
 
lukáš -Sy-
lukáš -Sy- ahoj Bořku, musím Tě také touto cestou pozdravit a dat Ti za pravdu, že na tom máš velký podíl, že jsem se připojil do této diskuze. Jak říkáš je velice důležité, aby zde komunikovalo co nejvíce pneuservisů a hlavně ze všech částí republiky at se každý může podělit o své zkušenosti a vyjádřit svůj názor.. S názorem na levné stroje souhlasím a to stejné platí v mnoha případech i o kvalitě práce tak jak již informaval myslím Radek z Prahy.. Mne vyděsila ta čísla, protože vím, že tito dostributoři dílů mají obrovský záběr malých dílen i pěkných autoservisů a představa, že obsluhují cca 3000servisů 20% by se podařilo prodat levné stroje tak je to cca 600 nových míst, kde budou schopni at dobře nebo špatně v sezóně kola vyměnit.. Což myslím, že pokud t bude pokračovat tak by jsme to mohli do budoucna pocítit.. Ještě jsme zapomněli na prodejní komplety výrobců automobilů, kteří začínají být v této činnosti celkem dosti aktivní.. Samozřejmně nevím jestli se s tím nějakým způsobem setkáváte, ale Ja již ano.. Většinou to řeší výrobci vozů přímo s výrobci pneumatik..zdraví lukáš
úterý, 5. ledna 2010
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Krásný večer ze zmrzlé severní části naši republiky. Po sobotní předehrávce-prvním otevření servisu v novém roce, kdy po sněhu nebyla ještě skoro ani památka a moc lidí nepočítalo, že bude někde otevřeno, přijelo jen pár zákazníků s defekty a podařila se prodat jedna sadička na fábii, tak jsem počítal po nedělní sněhové smršti, že zavládne v pondělí mnohem větší zájem o pneumatiky. A ono se to začalo opravdu postupně rozjíždět. Byl jsem docela mile překvapen, jak se opět telefony rozzvonily a zákazníci přijížděli. Zájem byl velmi slušný na to že je leden a na zítra mám objednáno 26 kol na 4x4 a dodávky a 8 kol na nákladní Tatru, které tyto všechny pneu běžně pro svůj atypický rozměr nedržím skladem jsem nadmíru spokojen. Mimo to příjdou jistě i další zákazníci, takže o zítřejší den už teď nemám obavu. Jedině ať to vše perfektně časově zvládneme. Musím posílit směnu zaměstnancem z FM, ale to naštěstí klukům absolutně nedělá problém. Takový vstup do nového roku jsem ještě nezažil. Nechci to zakřiknout, ale tohle počasí nám pneuservisákům teď moc přeje do karet a věřím, že přetrvá delší dobu, aby se i ti nezodpovědní řidiči trošku zklouzli a uvědomili si, že zimní pneu je zapotřebí a mít dobrou a kvalitní pneu je velmi důležité. A jak já říkám zákazníkům-Uvědomujte si taky že nechodíte při -10C v sandálech,nebo v +30 v sněhulích Věřím a přeju si, aby i u vás zavládl pěkný pneuservisní réj který by vás posílil v pozitivním myšlení. JINAK BYCH CHTĚL POZDRAVIT P.LUKÁŠE ZE SVITAV, KTERÝ ZDE NAPSAL. Nevím jestli mám na tom trošku nějaký podíl, ale vím že jsem se o našem portále zmínil a požádal ho aby se také vyjádřil k naší pronblematice. Jsem rád a nesmírně si toho vážím, že našel jako jeden z mála dodavatelů (jak Pneuplusák nazval úsměvně olůvkáře) odvahu a napsal nám zde svůj názor a to se u mne osobně hodně cení. Problematikou nekvalitních pneuservisů které rostou jako houby po dešti je třeba se zabývat, diskutovat a řešit. Je to však běh na delší trať a nejde to určitě hned. Teď hned vám např. AUTO KELLY dodá pneušrotystroje, na které mám opravdu hrozný názor. A které budou jen a jen přibývat dokud nedojde k něčemu co bude výstrahou pro druhé. Problém samozřejmně je že zatím budou tyto pneurychlokvašky ničit trh nejenom nám řeknu to spíše větším kvalitním pneuservisům, kde tak nejsme myslím tímto výrazně ohroženi, ale především těm menším poctivým živnostníkům a majitelům pneuservisů, kteří maji maximálně 1-2 zaměstnance. Tam vidím největší problém a tam mám i obavy o tyto opravdové pneuborce, kteří na to můžou a asi i doplatí nejvíce. A samozřéjmně jestli se trh roztrhá na mnoho a mnoho nových článků, tak i dodavatele pneuzboží na tom budou mnohem hůř. Je to cesta do pekel? A jak s toho vyjít? PŘEMÝŠLET A BOJOVAT! Hezký večer a zítra plnou dílnu nedočkavých zákazniků na vaše kvalitní pneuslužby.
pondělí, 4. ledna 2010
 
lukáš -Sy-
lukáš -Sy- ahoj Marto, osobně se nemůžeme potkat,ale tady to vypadá, že budeme v kontaktu astěji..:)
pondělí, 4. ledna 2010
 
BIB
BIB Josefík z Újezdce a jeho heslo: "Nejlevnější pneuservis v kraji" :-) no nevím jestli bych sem svěřil své auto..
pondělí, 4. ledna 2010
 
AK49
AK49 Já přezouval tad a byl jsem velice spokojen. Cena dobrá a přístup taky. Nerozumím tomu, jak můžou dělat tak lacino. http://pneuservis.grafik-art.cz/img/DSC_0851_m.jpg AK49
pondělí, 4. ledna 2010
 
Radek-Praha
Radek-Praha Tak ted jsem tady mel jednoho zákazníka. Před cca 14dny cena pneu u mně dobrá, cena montáže vysoká. V autoservisu kam jezdí pán na opravy, dělají pneuservis podstatně levněji, prý tam stejně jede ještě s něčím tak mu to tam přehodí. Dnes přijel na reklamaci že se mu udělala boule na bočnici. Po demontáži jsme zjistili přetržené zčásti patní lano, patka totál. Kolo bylo přetěsněno na této straně roztokem, takže o tom musel mechanik vědět. Táková je tedy situace s autoservisy až na vyjímky téměř obecná. Podobných zkušeností mám více. Na konci roku pán přijel s nasazenými pneu, ale nešly pánům někde v autoservisu nafouknout. Pán ochotně zaplatil za nafoukání stejnou cenu jako za kompl. montáž. ČERNÉ OVCE jsou dobré. Podobné příběhy už jsme tady také slyšeli.
pondělí, 4. ledna 2010
 
martin olomouc
martin olomouc černé ovce-dost dobrý!!!A proč ten KO....nejel do servisu ..asi chtěl ušetřit.
pondělí, 4. ledna 2010
 
martin olomouc
martin olomouc -Lukáš SY čau chlape jak se vede?? Martin
pondělí, 4. ledna 2010
 
nejlepší služby
nejlepší služby VÝHODY NÁKUPU na NejlevnejsiPNEU.cz: http://www.ceskatelevize.cz/program/cerneovce/clanek1663/29.12.2009-18:25-1.html To stojí za shlédnutí!
pondělí, 4. ledna 2010
 
lukáš -Sy-
lukáš -Sy- abych se vrátil od rychloservisu k gumám tak bych rád ještě zmínil fakt, že tento nárust prodejních míst pneu není moc dobrý ani pro nás. zdůvodo toho že tento typ zákazníků je /dle našich informací z praxe/ obsloužen přímo od dodavatelů autodílů a zahrnují jim to do měsíčního plnění.. Tudiž možné lepší podmínky, které jsme schopni nabídnou je vůbec nezajímají.. Naše cesta je věnovat se profesionálním pneuservisům a těm poskytnou co nejlepší služby,osobní přístup, sortiment, kvalitní produkt a přijatelné ceny..
pondělí, 4. ledna 2010
 
lukáš -Sy-
lukáš -Sy- Děkuji za přijetí, co se týká pohledu na situaci z naší strany tak musím říct, že je velice podobná jako ta Vaše. Jen mám pocit, že internetové obchody už nejsou takovou hrozbou jako to, že zaznamenáváme obrovský nárust pneuservisů /konkretně autoservisů, které nabízejí jako doplněk pneuservisní službu/. Tudiž když začne sezóna tak se zákazníci rozjedou do všech možných míst a to má za následek to že se naše důležité dvě sezony neustále skracují. Proto si myslím, že tak jak již zminil/Bořek/ je nutno dnes nabízet kompletní služby pro zákazníky jak v podobě nabídky geometrii tak i rychloservisních prací.. Vycházím z toho, že v minulém zaměstnání jsem pracoval u velké zahraniční společnosti, která se zabývala prodejem maziv světové kvality a už před sedmy lety jsme nabízeli tuto doplnkovou službu zákazníkum v pneuservisech, ale v té době to nebylo pro většinu aktuální. Dnes je situace jiná..
pondělí, 4. ledna 2010
 
Kikos-Ostrava
Kikos-Ostrava Samozřejmně tě bereme do party Lukáši. Takové jako ty potřebujeme, protože máš určitě velký rozhled a jezdíš po servisech a víš co se kde asi děje a jak se daří a nedaří pneuservisákům. Jak vidíš současnou situaci v našem oboru ty?
pondělí, 4. ledna 2010
 
lukáš -Sy-
lukáš -Sy- Dobrý den pánové, v letošním roce jsem se rozhodl, že se přidám do velice zajímavých diskuzí, které na těchto stránkách realizujete. Už delší dobu to sleduji a jsem velice mile překvapen s názorů které zde píšete.. Nemám pneuservis,ale přesto jsem s Vámi na jedné lodi.. naše společnost se zabývá dovozem a prodejem spotřbního materíálu pro pneuservisy.. Vaše problémy jsou i naše a proto budu velice rád když mne mezi sebe příjmete:-). hezký den přeje Lukáš
pondělí, 4. ledna 2010
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz