Pneurevue.cz » Fórum » Jakou otázku do Otázky měsíce byste navrhli, aby se diskutovalo k věci?

Jakou otázku do Otázky měsíce byste navrhli, aby se diskutovalo k věci?

 

pátek, 8. dubna 2011

Otázka ze dne 8.4.2011

 
 
 
 
Anonym
Anonym to je špatné nikdo nevyhodí pneu s 4 mm ,když má nová cca7-8mm.To mužeme rovnou zastřelit duchodce..Zimní v létě mě nevadí,ale na letních na sněhu,to ne
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
beze jména H
beze jména H možná by stačil pouze fakt, že by vláda uzákonila používání letních a zimních pneumatik na určité období a pneuservisy by měli práce dost. Nyní se stává to, že zákazník dojíždí zimní pneumatiky přes léto a odpadá tak práce na přezouvání v pneuservisech. Na jednu stranu evropská unie bojuje za bezpečnost na komunikacích, tlačí na výrobce pneumatik na snížení valivého odporu a pak nechá řidiče jezdit na zimních pneumatikách v létě. Tak troku něco mi tu nesedí.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
Petrlas
Petrlas Není pak lepší rozšířit služby a snažit se budovat než propouštět a byt v nejistotě,co bude s pneumatikami.Jak to vlastně bude na tom našem hrozném trhu vypadat???
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
Gumař
Gumař Velký a zavedený servis s vysokou kvalitou služeb z přijatelný peníz přežije hravě.Max propustí 2 zaměstnance ,za předpokladu,že jich má 6-10.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
Petrlas
Petrlas Fungovat budou,ale jak?Z ruky do pusy.Nebude to na jakýkoli rozvoj.Jen na náklady a na žití.Mít dnes jen pneuservis je už přežitek.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
BIB
BIB ale já přeci netvrdím že je to stejné jako před 10 nebo 20 lety, 90. léta byla oproti dnešku až neskutečná :-) , pokud to nebude vycházet tak tu nemusí být 6 mechaniků ale třeba jen 4, rád bych se věnoval jen pneu i když to bude v budoucnu těžké..
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
Gumař
Gumař Budou tací,kteří budou fungovat jen s pneuservisem,ale bude jich jako prstu na ruce.Problém je v tom,že na jedné straně se stroje zlevnily,ale zase se to stalo dostupné pro všechny.Já kupoval geometrii za milion a dnes po 7 letech se prodává za 300 Tisíc.To si muže pořídit kde kdo.A taky podle toho to vypadá.I ta cena geometrie letí dolu jako kámen.Leč globalizaci se nikdo neubrání.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
Petrlas
Petrlas Myslím si,že v dnešní době bez rychloservisů brzy nepůjde vyžít.Vyloženě a jen pneumatikami se nebude možnost nijak rozvíjet a rozšiřovat.Zlaté časy skončili kolem roku 2007 a s nástupem internetu to skončilo. Marže s pneu šli prudce dolů práce za přezutí skoro nezdražila a skutečné náklady za ty roky prudce narostly.Zemědělci budou brzy bez jakékoliv dotace,kamionové dopravy krachovali a budou ještě padat další.Platební morálka je katastrofální a proto si myslím,že pokud se tyto servisy nepřesměrujou jiným směrem budou muset řešit v blízké budoucnosti úbytek práce,zisku a neekomičnost servisu.Tím pádem i vlastní životaschopnost.Co bylo před 20 nebo 10 lety dnes již vůbec neplatí.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
gumař
gumař nákladní,ani agro nedělám,proto ten rychloservis.Mám špatné zkušenosti s platební morálkou v tomto segmentu a i rabat se mi v okolí nevyplácí.Ale je to určitě zajímavé nýbrř pro jiné hráče na trhu v okolí.
čtvrtek, 28. dubna 2011
 
BIB
BIB má tady někdo z Vás pneuservis kde dělá jen pneu bez doplňkových věcí jako geometrie, oleje, klimu, brzdy apod.? My jsme začínali před 2Oti lety s tímto jakoby "rychloservisem" a okrajově pneuservisem ale postupně se všechny opravárenské činosti včetně geometrie zrušili protože se nestíhal pneuservis a tato situace trvá dodnes, zatím to vychází ale musí se samozřejmě dělat vše od kočárků až po obří agro pneu..
středa, 27. dubna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Budu rád když se přijedeš podívat. Každý rozumný pneuservisák je u mne vítán kdykoliv. www.pneucentrumprofi.cz
středa, 27. dubna 2011
 
gumař
gumař Vím co má Bořek je dobrá,možná si na zimu koupím ještě třetí,ale to už zajedu za Bořkem si ji vyzkoušet osobně-.Je pravda,že je na ho.. ,když to zpění.To neumyješ ani čepičku od ventilku.A tu Polskou repliku tu ani prd.Granule mě serou,protože jsou všude a kdo to má uklízet:-)).Ale osvědčila se za 3 roky zaplatila a da další 3 vydělala na novou.Ono pokud jedeš na 2 stání a myješ kola 1 myčkou,tak to zdržuje.2 jsou lepší,ale 3 je super.proto o ní uvažuji.I k uskladnění paráda.Žádný bordel ve skladě vše čisté.
středa, 27. dubna 2011
 
Gumař
Gumař mám Drechstra -na granule a super.Jen se musí měnit a vybírat kal cca 500kol/týden a po 20 000 GO čerpadla.
středa, 27. dubna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Promiňte, že vlezu do dotazu na myčku, ale všem osobně doporučím od Fa DARNER ze Slovenska. Mám ji několik let a je podle mne svou viceučelností a funkčnoustí bezkonkurenční.Více na http://www.darner.sk/index.php?page=univerzalne_dybox
středa, 27. dubna 2011
 
Poo
Poo To Gumař : a co máš za myčku? A kak jsi spokojený s mytím ALUkol? U nás je musíme ještě domývat ručně protože výsledek z myčky je u ALU hroznej. Máme TURBO WASH 2000 s plast granulemi a teplou vodou.
středa, 27. dubna 2011
 
Gumař
Gumař OK .Co se týče obratu samozřejmě prodej pneu.A co se týče ziskovosti ta je to servis pneu,uskladnění,geometrie ,oleje..Jelikož při prodeji pneu musí být narvaný sklad a ne vše se prodá.U oleje mi stačí 4 sudy po 60Litrech a směji se.Geometrie je super kšeft a uskladnění kol taky.Ale nejlepší zisk je na mytí kol.Od letošní sezony jsem si koupil již druhou myčku a super!!!
středa, 27. dubna 2011
 
Roman
Roman Navrhuji otázku měsíce následující. Jak velkou část /kolik procent/ z vašeho obratu činní prodej a servis pneumatik. Jaké další služby nabízíte ?
středa, 27. dubna 2011
 
FERDA
FERDA Tak se vyzvracej a vypadni bezejmený blbče.
úterý, 26. dubna 2011
 
Anonym
Anonym Jde o to,že nebude dostatek peněz na investice.Když se podívám po evropě a obzvláště pak Itálii což je srdce pneu stroju,tak se mi chce zvracet.
úterý, 26. dubna 2011
 
Mendy
Mendy Vůbec nechápu, proč musí být pneuservis či autoservis středního standardu obsluhující většinovou klientelu zastrčenou špinavou dírou. to je přece demagogie! Pokud se bude jeho majitel starat o jeho údržbu, úklid, opravy atd., tak může vypadat pěkně, i když nebude ze skla a betonu. Naopak znám paláce postavené v 90. letech, které dnes po 15 - 20 letech vypadají víc ošuntěle než kdejaké garážové servisy.
úterý, 26. dubna 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz