Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že výrobci a dovozci pneumatik investují dostatečně do reklamy a pomáhají tím maloobchodníkům v odbytu zboží?

Myslíte si, že výrobci a dovozci pneumatik investují dostatečně do reklamy a pomáhají tím maloobchodníkům v odbytu zboží?

 

středa, 8. října 2008

Otázka ze dne 8.10.2008

 
 
 
 
Maxim
Maxim No bezva, takže tím že jsem koupil u někoho jiného levněji tak jsem zloděj...bavíte mně čím dál víc :-)
pátek, 17. října 2008
 
KISS
KISS Připadá mi to tu, že zloděj křičí "chyťte zloděje".
čtvrtek, 16. října 2008
 
Primitiv
Primitiv Primitiv jsi ty,protože tě neždímal.pokud to byl nějaký malý pneuservis tak měl na ně tak slevu 40-45%max a jestli ti dal 30% slevu tak je to solidní sleva a jestli mu zůstalo 10-15% tak to je tak na náklady na energie a na stroje.Práci má pak třeba na rozvoj,stroje,vybavení apod.Tobě je to těžké vysvětlit.Ale to je jedno.Pro tebe jsme všichni zloději,tak ať jsme.Však na to příjdeš sám,že vyčůraný dvakrát tratí.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Ano, pneumatiky kupuju tak co dva roky (sadu letních, sadu zimních) a pokud mi někdo nabídne pneu za 1.799,- a na netu je ta samá za 1.099,- tak ne že špekuluju o ceně, protože to se snad ani nedá, ale jsem spíše nasraný, že mně chtěl primitiv vyždímat co to jde...
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Přečti všechny mé připomínky od začátku a pak pochopíš souvislosti a taky proč mi už došla trpělivost obhajovat mé jednání jako zákazníka. Bohužel na začátku jsem měl aspoň nějaký respekt k pneuservisům...ale na včeličky, navyšování cen atd. nejsem zvědavý a proto už raději zůstanu u toho autorizovaného servisu, kde aspoň vím na čem sem a nemusím mít strach, že mi nějaký magor z pneuservisu poškodí pneu a já pak v zimě zůstanu s prckem někde na cestě viset. Samozřejmě, že nelze házet všechny do jednoho pytle, ale mně už asi nikdo nepřesvědčí...maximálně tak nějaký garážista, který nemá prodej a žije jen ze služeb. To, že vám ubyli zákazníci a nakupují na internetu se dalo čekat a je to problém který se dotýká nejen Vás - a navíc Vás zasáhl poměrně pozdě takže byla šance se nějak zařídit - (vemte si, že obchody s IT produkty se musí vlézt do 10% marže jinak nepřežijí). Navíc stále více lidí kteří postupně objevovují co vše lze přes internet pořídit si bude kupovat pneu právě tam (vše je to posíleno obrovským marketingem...na reklamu nejlevnejsichpneu jsem narazil prakticky na všech vyhledávačích i zpravodajských kanálech, stejně jako se dá čekat úbytek zákazníků pokud jim budete dělat naschvály, nepřezouvat nebo je nehorázně ždímat, ale to pochopíte časem. Nějakou dobu ještě pojedete setrvačníkem a pak spíš budete lákat lidi, aby k Vám přijeli aspoň přezout nebo jednoduše skončíte. Změnila se doba, musíte se změnit i vy.
čtvrtek, 16. října 2008
 
profik
profik Maxim, toľko špekuluješ na tých cenách, až je to nauzaj nechutné. A to pneumatiky kupuješ možno raz za tri roky. Čo potom vystrájaš na benzínkach, keď tankovať potrebuješ viackrát do mesiaca? Tiež nadávaš majiteľom benzíniek, že sú zlodeji lebo sú dražší ako konkurencia oproti? Obchádzaš všetky a hľadáš ten najlacnejší benzín? Vieš koľko tak môžeš ušetriť peňazí??? Tiež nakupuješ potraviny v najlacnejšej sieti??? Obliekaš sa v čínskom textile??? Predpokladám, že nie. Samozrejme trh je otvorený a ponúka veľa možností ako, čo a kde nakúpiť, ale nesnaž sa nám vtĺcť do hlavy, že práve mi to robíme nesprávne. Poznáme svoje náklady na prevádzku a vieme koľko potrebujeme zarobiť aby ostalo aj na chod firmy, aj na rozvoj a údržbu, aj niečo do vrecka, lebo zadarmo by si asi ani ty nechcel robiť. Dávať si priplácať za dovezené pneu alebo ich neobúvať je jedno z riešení, ktoré sa osvedčilo v zahraničí a môžeš mi veriť, že nám to nie je jedno, keď nám zákazník odchádza neprezutý zo servisu. Ale ísť s cenou pneumatík na úroveň internetových cien /pri súčasnej cene pneuservisných prác/ je utópia. Bolo zaujímavé si prečítať aj názor zákazníka /napríklad veľmi výstižný je postreh o mizernej prezentácii pneuservisov a ich cien na internete/, ale myslím si, že hádkou a vzájomným urážaním sa nič nerieši. Prajem ti aby si najbližšie vkročil do toho správneho pneuservisu a našiel s majiteľom spoločné slovo, lebo nie je pneuservis ako pneuservis.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Petrlas
Petrlas Ano je to pravda.Pneuservis může kdykoliv odmítnout montáž jakýchkoliv pneu.Má na to absolutní právo.Taky jsem měl už kontrolu po takových hlupácích jako jsi ty Maxime,kteří si mysleli že jsou nejchytřejší a taky to bylo vše vpořádku.Nevím kde jsi oslovil a koho,ale já znám asi 4 servisy co tě nepřezují.A to že se podrážíme sami,tak to s tebou výjimečně souhlasím,ale to neřeším.To jsou jenom pneuservisy naoko a jen si na to hrají.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Esien
Esien Upozornění pro Maxima.Jakýkoliv pneuservis a servis může odmítnout namontovat pneumatiky nejenom starší,poškozené,nebo jakékoliv pochybné-např prořezané,ale taktéž NOVÉ,které nezakoupil v servise.Nemusí to být v ceníku služeb.Servis může kdykoliv odmítnout náhradní díly které si nezakoupil u něho.Byla u mě letos na jaře taky kontrola ČOI kvůli náhr.dílům a bylo to v NAPROSTÉM POŘÁDKU.Sami mě jako zákazníci zkoušeli,že mají svůj čep a výfuk a že to chtějí namontovat.Řekl jsem jim že to nemohu provézt se zárukou a bylo mi v zápise dáno zapravdu.Dostal jsem docela pochvalu,perfektní zápis a tak Maxime nemluv a nepiš o čem nemáš ani páru.Arogance,sprostota a hulváctví je tvoje parketa.i když nejsem pneuservis jako takový,ale souhlasím skoro se všemi co tu na tebe píšou.Zamysli se nad sebou.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Dobře, já to samozřejmě beru a vím, že to není jednoduché, ale proč by mně to všechno mělo jako zákazníka zajímat? Jsem zákazník a chci od pneuservisu služby, které běžně poskytuje a pokud mi někdo bude dávat extra navýšené ceny a nebo je bude navyšovat umělými hovadinami jako např. nesmyslné kontroly, které navíc nepožaduji, za to, že jsem si u něj nekoupil předražené pneumatiky, tak je samozřejmé, že se budu bránit, určitě pojedu jinam a nechám to ČOIkou prošetřit, jestli je takové chování normální nebo je to diskriminace. Zákazníky tohle prostě opravdu nezajímá a v současné době je běžné, že vyhledávají levnější trhy. Podle mne svým jednání ztratíte část zákazníků a dostat je zpět bude sakra těžké. Podívej na mně, copak si myslíš, že po tom co jsem si tady přečetl ještě někdy páchnu do obyčejného pneuservisu...to by udělal jenom blázen.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Poo
Poo Maxime s Tebou se absolutně nedá souhlasit. Nechce se mi tu otom sálodlouze rozepisovat a vysvětlit ti to ale to co říkáš ty je naprostá utopie. Je vidět že o naší práci (je mi hamba za včeličkáře) toho moc nevíš.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim PS: za chvilku Vás to stejně donutí a budete střílet do vlastních řad :-)
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Navíc, velice jednoduchá věc k těm tvým kontrolám pneu...protože pokud by pneu měla později vadu (jak pořád píšete co musíte u těch montovaných šrotů potom poslouchat), tak bych samozřejmě požadoval vrácení nákladů jak za provedené kontroly, tak za montáž a následnou demontáž...protože Ty na sebe tím svým prováděním kontrol vlastně přebíráš určitou část záruky a zavazuješ se, že Tebou zkontrolovaná a namontovaná pneu je bezchybná. Ciao bella blbečku. Už mně totiž přestalo bavit být tady slušný a lehce oponovat a jen od Vás poslouchat přiblblé narážky. A teď gooool blbe, zkoušel jsem jen tak obeslat asi 20 pneuservisů s dotazem jestli je problém s přezutím dovezených kol a jestli jsou nějaké extra sazby...HOVNO, jste jednotní jako prase...ani od jednoho mi nepřišlo nějaké extra nacenění a dokonce jsem se dostal i na 320 bez DPH za kompletku. Takže tady spíš jen tak střílíte do tmy a když chce někdo přezout tak v tom vidíte kačky a je Vám úplně jedno odkud gumy má, hlavně že aspoň přijede.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Poslouchej poklade, ta poznámka byla pro Poola, takže opravdu nevím co se do toho sereš. Samozřejmě, že je plno možností jak si účtovat bezproblémově více a o řádném danění si opravdu nedělám iluze. Mimochodem co uděláš, až si zákazník tvou přiblblou kontrolu (navíc by mně zajímalo jak to provedeš ... rentgenem nebo svým "zkušeným" zrakem pneu nebude přát a bude chtít pouze montáž a ty mu ji odmítneš provézt a on se obrátí na ČOI...já bych Tě třeba za takovou kontrolu poslal doprdele a nezaplatil Ti ji. Sorry, ale co jsem tady pouznal tak jste banda vymrdků, kteří kdysi rýžovali a teď nejsou schopni reagovat na možnosti trhu a jen brečí a vymýšlejí hovadiny které jim stejně nepomůžou.
čtvrtek, 16. října 2008
 
M.H.
M.H. Poklade z Ostravy.Stačí jak mám v ceníku kontrola nových dovezených pneu a cenu 100,-300,-ks a nikdo mi nic neřekl,ani ČOIka.Takže jsem absolutně vklidku.Byly viděli a odešli,tak se měj.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim Je možné, že Vás diskriminují dodavatelé, ale toto je třeba řešit s nimi a nezatahovat do toho zákazníka...jen si tím bohužel škodíte, ale zatím jste na to nepřišli. Ono je jednoduché zákazníkovi naúčtovat více, aby Vám to pokrylo ztráty z prodeje pneu, ale myslíte že v dlouhodobém horizontu kdy začnou zákaznící ubývat (a to určitě nastane, protože kdo si nechá, jak tady bylo řečeno Vaším kolegou, přezout gumy za 1.500,- když je to práce manuální a hotová za 40 min. a to mi vychází na 2.250 Kč/hod. MASAKR) Vám pokryje navyšování cen úbytek zákazníků...co je lepší ... přezout denně 30 lidí za 600,- nebo 10 lidí za 1000,-??? To už nechávám na Vás. Navíc pomalu internetoví co jsem koukal na jejich stránky nasmlouvávají některé vaše kolegy ke spolupráci a ti jim dokonce dávají zákazníkům na přezutí jejich materiálu slevu. Bohužel s Vaším postojem proti těmto gigantům nemáte šanci.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Poo
Poo diskriminace zákazníka? a co diskriminace pneuservisu ???
čtvrtek, 16. října 2008
 
Maxim
Maxim OK, není problém...stejně už mně tou svou neschopností nebavíte. Poo radím změnit ceník nebo ho trochu dle zákona upravit...pokud je to takto jak píšeš postaveno i ve tvém ceníku, tak je to exemplární příklad pro prošetření ČOI neboť se jedná o diskriminaci zákazníka!!! Jinak s ohledem na Vás opravdu přeji příjemnou smrtelnou agónii při Vašem krachu, protože Vy se tomu trhu někteří prostě přizpůsobit neumíte nebo nechcete a jednoduše to nezvládnete. Jinak jsem se ptal ve Fordu podle čeho účtují...takže pneuservisní práce 450,- Kč + DPH na hodinu přičemž délka účtované práce dle norem při kompletním přezutí nesmí přesáhnout 60 minut + použitý materiál, přičemž se doporučuje provézt kontrola geometrie za 400,- Kč což jsem využil.
čtvrtek, 16. října 2008
 
M.H.
M.H. Zapomněl jsem na dovezené nové pneu.Beru od 1500 do 2500,-dle rozměru a dělám je běžně cizím fa,kterým to třeba pošle centálni firemní sklad a zaměstnancům to je jedno.Co ušetří na gumách to se jim naučtuje v práci.Normální zákaznici raději odejdou.To mi ale vůbec nevadí.
čtvrtek, 16. října 2008
 
M.H.
M.H. 13-14plech-650,- 15-16plech-750,- 13AL-700,-14-15-16AL-850,- 17 a výš AL 1200,- + ventily a závaží.
čtvrtek, 16. října 2008
 
Poo
Poo Přezutí (mont.z/na osu , mytí , mont z/na disk , vyvážení) os.FE do 16" 619,- vlastní nové 976,- os.ALU do 16" 666,- vlastní nové 1071,- + závaží, ventily....
čtvrtek, 16. října 2008
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz