Pneurevue.cz » Fórum » U koho budete letos nakupovat pneumatiky pro zimní sezonu?

U koho budete letos nakupovat pneumatiky pro zimní sezonu?

 

úterý, 10. srpna 2010

Otázka ze dne 10.8.2010

 

Jaké zkušenosti máte s velkoobchody?

 
 
 
M.
M. Víte, ono nadávat na to, že lidé nakupují pneumatiky přes internet je jedna věc. Ale jak už to v našem státě bývá, tak ryba smrdí od hlavy. Já jsem živnostník, který provozuje internetový obchod s pneumatikami. A věřte mi, že ani pro mě jako pouhého obchodníka to není lehké, abych na trhu přežil. Eshopů je neskutečně moc a všichni se pereme o zákazníka a bohužel kdo tam napráská nižší cenu vyhrává. A mezi námi je neskutečně neprůhledných eshopů, kde se pomalu nedozvíte, od koho to vlastně nakupujute, po šťourání zjistíte, že ta stejná firma prodává ještě ledničky, hodinky, plavky i akvaria. A pak se tady navíc dočetete, že nasekávají dluhy a kupují mercedesy, vipery, atd. Nemyslete si, že mě to neštve. Já jsem rád, když mám na octávkové pneu 130 Kč/ks. A aby si ode mě někdo tu pneu objednal, tak musím mít dopravu zdarma, takže platím za dobírku a váhu já a to se mi z toho zisku odečítá. Do toho silniční daň, benzín, zdrav.soc., pro pneu musím dojet, dovést je na spedičku. Takže žádná sláva s e-shopem to také není. Ale já jsem rád, za každého zákazníka. Čínu neprodávám, to je o hubu. Já dodávám pneu do třech pneuservisů, za které jsem moc rád, že je vůbec mám a naoplátku, pokud mám zákazníka ze svého města, tak se ho snažím do toho pneuservisu dostat, aby měl z toho užitek i ten servis. Ale i mezi Vámi servisáky se najdou tací, kteří jsou zcela mimo realitu a proto se těm internetům také tak daří. Když si servis řekne za Barum Brillantis 2 165/70 R13 79T 1400 Kč/ks a za přezutí ocelových třináctek na felicii 1300 na auto a poplatek za likvidaci starých pneu 50kč/ks, tak se na mě nezlobte....a to upozorňuji, že pán pneuservis provozuje doma, takže náklady celkem pohoda. Já vím, že je to jeden z mála, ale právě kvůli těmto lidé nakupují pneu na netu..... Víte,ono než nebrat lidem pneu, které si koupili na netu, by bylo lepší to na obou těchto stranách vyčistit, aby tuhle branži dělali lidi, kteří k tomu mají vztah, něco o tom ví a jsou poctiví. Jenže v našem státě s naším podnikatelským prostředím obecně to bude asi dost utopie.
středa, 8. září 2010
 
s-mann
s-mann je mi líto, ale nesouhlasím s pány Vláďou a Pavlem. Vím, že utahovák je potřebný, ale na druhou stranu je to spotřební nářadí. Také je každému jasné, že stejně, jako u našich strojů, kdy existují v Evropě dva výrobci a tito vyrábí pro všechny možné prodejce, obdobná situace bude i s utahováky. Chtíc alespoň částečně držet cenový krok s čínskou proveniencí, nezbývá nic jiného. Je mi jasné, že zdejší výměnou názorů nemůžeme zabránit etablování int.prodejů pneumatik, ale je možné vytvářet naše podvědomí a na hlas říci svůj názor. Také můžeme působyt na zákazníka v servise a následně si vyměnit poznatky. To je přece normální o to jde. Respektuji pokec, která mašina je taková či maková, ale když budeme jen přehazovat,záměrně říkám přehazovat,protože množství disků prodaných přes net je obrovské,odhaduji dnes 90%, tak nás to neuživí. Můžete namýtnout, že je třeba dělat další služby. To je řešení, než je ale pojmou za své všichni. Následně dospějeme, kde jsme dnes, t.j. devastace cen a kvality. Ale pozor! Předpokládám, že zde většina má normální ofic.provozovnu se zaměstnanci a vším, co k tomu patří. Dnes a v budoucnu obzvláště se u malých a středních oprav automobilů pojede přes garážové servisy, jelikož tam úspora ceny práce(bez dokladů) je značná a mi se na tyto ceny při dodržení všech předpisů,odvodů a plateb nikdy nedostanem. Je smutné, že naše "pravicová" vláda, nahání všemi kroky lid do šedé ekonomiky. Následný výpadek daní bude mít za následek mimořádnou aktivitu FÚ. Kam asi půjdou neprve. No na nás živnostníky. Je to u nás přehledné, nemáme za sebou daňové poradce a právníky a tudíž se ztěží bráníme a hlavně se jim zvedne počet kontrolovaných subjektů velmi rychle. Osobní zkušenost: Byla u nás čoi a zjišťovali, jak máme ošetřeno, když zavolá zákazník a ptá se na cenu pneu a práce. My máme vystavit kartu, nebo něco na ten způsob, kde je jsou uvedené všechny ceny,jméno,adresa,datum hovoru, aby až příjde zítra,za týden,za měsíc, dostal sjednanou cenu pro případ, že mezi tím dojde k zdražení pneumatik nebo služeb. Na argument, jak to v sezoně dělat, když venku stojí 10 aut, odpověli, že je to v našem zájmu a předejme tím případným postihům, pokud bude tvrdit, že jsme mu sdělili jiné ceny,nejspíše nižší. Na to jsem sdělil, že zruším provozovnu a jdeme na ÚP.
středa, 8. září 2010
 
Vláďa
Vláďa Pro Pavla-Morava: přesně má slova, bohužel do věcné diskuze a výměny zkušeností se lidem chce mnohem méně než do dikuze o maržích a internetu. Dej vědět, jak to dopadlo s dodávkou z Anglie a ať se ti daří.
středa, 8. září 2010
 
Petrlas
Petrlas Chlapi nenadávejme sprostě.Je to opravdu nevhodné,neslušné a ubohé.Věnujme se naši práci.Internet je tady a bude.Jak se k němu postaví každý pneuservisák je jen jeho věc.Já taky preferuji své zákazniky a internetové pneu dělám jen vyjimečně.Je to má volba.Jestli to dělá někdo jinak je to jeho věc.
úterý, 7. září 2010
 
Moris
Moris Moje poslední reakce na internetáky je ,že ničim jiným než cenou argumentovat neumí.A momentálně jsou ceny srovnatelné.Pokud nějaký IT intelektuál řeší 30 kč na kole tak je to jeho problém a takových stejně moc nejni...Chci jen říct, že dneska získat ineternetové zákazníka zpět do pneuservisu nejni až takový problém. Je jen na každým z nás jestli budeme argumentovat proč si má zákazník příště koupit kola od nás nebo sklopíme uši a bez ceknutí kola přezujem za pár korun.....
úterý, 7. září 2010
 
Anonym
Anonym Zajímalo by mne co za čuráka, si dovoluje tu někoho oslovit kokote, asi nejaký totální magor, je smutné , že je to nejspíš pneuservisák.
úterý, 7. září 2010
 
Pavel - Morava
Pavel - Morava Tak mám objednáno Ingersoll Rand 2130XP, u nás cena 4600 bez DPH, nechl jsem si to poslat firmou Alfatronic s.r.o z Anglie za 3100 Kč včetně slevy zaregistraci. Pokud mi v balíku skutečně dojde Ingersoll Rand 2130XP tak to je moc výhodný kup. O to, aby jsme se podělili o informace podle mne natomto foru jde. Nejde o to, kdo má jedno stání v garáči nebo top pneusrvis a 10 zaměstnanců. Nejde o to jestli bereme nebo nebereme pneu z netu. Jde o to, abychom se navzájem podělili a informace a o zkušenosti. Až mi to dojde asi za 4 dny tak Vám dám vědět. Pavel
úterý, 7. září 2010
 
Anonym
Anonym Ty kokote my jsme Ti už jednou dop.Wuhrt!!!tak co píšeš za zmaty..Má ho kde kdo a je s ním spokojen ,jak co se týče dostupnosti tak servisu.A neřeš nějaké připrdlíky co prodávají nářadí na netu.Zavolej obchoďáka a s ním se domluv.Nazdar
úterý, 7. září 2010
 
Koula
Koula To je myslím dobrá značka. Ještě mrkni tady http://www.kompresory-naradi.cz/eshop/pneumaticke-naradi/razove-utahovaky . Mají v akci utahovák 131S-EA, 2.432,- Kc bez DPH, ale musíš si tam zavolat, na webu ho nemají.
úterý, 7. září 2010
 
také interneťák
také interneťák Pavle z Moravy, jak vidno kolegové z oboru Ti neporadí, holt, musíš se rozhodnout sám. Ale mohu Tě uklidnit, nejsi sám i jám mám dilema, zda si koupit Panameru nebo Cayenne. Je to zvláští,oba prodáváme pneumatiky a máme i podobné starosti. Přeji ti dobrou volbu. Takových lidí jako jsi Ty potřebujeme neomezeně. Jsem rád, že nabízíš kvalitní a levné služby a neřešíš internet. Děkuji.
úterý, 7. září 2010
 
Pavel - Morava
Pavel - Morava Tak jinak co říkáte na výrobce ATLAS COPCO ? Uvažuji o nákupu http://www.rptools.cz/Pneumaticke-naradi/Pneumaticky-razovy-9 Co Vy na to?
úterý, 7. září 2010
 
Pavel - Morava
Pavel - Morava Tak nic, řešíte tu internet. Nevím přoč, invternetu se nezbavíme, bude tady stále a garážníků bude více. Necte toho a řekněty mi jaké mám koupit utahováky. Do pátku je chci objednat. Dík
úterý, 7. září 2010
 
Pavel
Pavel Morisi, já měl bohužel tu smůlu, že jsem jednou zakoupil pneumatiky na internetovém obchodě a po několika týdnech se mi na ní udělala boule. Obratem jsem reklamoval u prodejce vzdáleného ode mě asi 150 km. Následovalo slušné a férové jednání. Pneu jsem nechal zaslat PPLkem na svý náklady k prodejci, ten se asi za 20 dní ozval, že reklamace je uznatelná a nabídl mi buď novou pneumatiku nebo vrácení peněz a požádal mě o číslo účtu, kam poslat proplacení dopravy za poslání tý pneumatiky. Takže nikde nevznikají žádný problémy s papírovým prodejcem. Morisi, zaspal jste dobu. Jako zákazník si vždy raději objednám pneumatiky (i cokoliv jiného) přes internet a pneuservisů (a kvalitních), kteří mi to přezují je mraky.
úterý, 7. září 2010
 
J.
J. Moris: vím, že je to tvé přání, ale kouit pneu a netu není blbost. Jsou prostě levné, tak si je zákazník koupí. Jediné komu to, že pneu z netu nepřezuješ prospěje, je garážím a dílnám, které přezouvají výhadně pneu z netu. Kdo si chce pneu z netu koupit ten si koupi. Pokud to nepřezuješ ty tak to přezuje někdo jiný. Já pneu z netu přezouvám. Dnes je spousta garážníků, důchodců a jiných, kteří k důchodu, rentě nebo k dávkám přezouvají. Pokud si myslíš, že všichni maji stroje made in china tak se pleteš. Jsou to slušně zařízené dílny mnohdy velice šikovných lidí. Sám jednoho takového znám. Sere mne, aby ne bere mi práci, ale je to šikovný chlap na policejní rentě, který dělá práci dobře a na slušných strojích. Známe se delší dobu. Je rád, že některé pneuservisy odmítaji pneu z netu, protože končí u něho. Tím, že odmítnete zákazníka o něj přijdete a půjde jinam a vy přijdete o těch 500 Kč , které vám mohl nechat. Dělejte jak myslite, ale net neporazíme. SAmi si jdete koupit LCD televizi do obchodu, kde je drahý nebo si jej koupíte na netu. Serete na to, že vám prodavač řekne, že musí platit nájem, energie....Koupít, kde dají nejlevněji. P.S. s hrůzou sleduji to, že spousta garážnků šli s kvalitou a vybavením nahoru. Na čínách zašali , spltili je a pak pokud se jim daří a baví je to jdou do solidních strojů.
pondělí, 6. září 2010
 
Moris
Moris Myslím, že nás bude víc kdo nepřezuje internet vůbec, nebo nedá slevu na přezutí. Já nedám slevu na přezutí a zákazník zaplatí likvidaci pneumatik,protože si je nekoupil u mně. A vysvětlím zákazníkovi ,že by ho nakonec pneumatiky z pneuservisu vyšli levněji nebo na stejno. Dálší věc bude záruka na pneumatiky, kterou je téměř zbytečné pro internetového zákazníka vyřizovat pokud se mu něco s pneumatikami stane....Chtěl bych vidět zákazníka jak bude páčit jiný kolo z firmy co má sídlo sto kilometrů daleko a existující jen na papíře. Pokud si zákazník koupí kola v pneuservisu a nechá si je namontovat tak může mít klid ,protože dobře ví kde pneumatiky s montáží koupil a od koho..... Každej normální ví ,že koupit kola na internetu je blbost dnes už se to nevyplatí...
pondělí, 6. září 2010
 
Anubis
Anubis Pane "Beze jména" po mě chcete účetní uzávěrku, mé jméno... A sám se tady ani neumíte "podepsat". Já zde alespoň vystupuji pod stále stejnou přezdívkou a za to, že jsem internetový prodejce se nestydím. A nemíním tady na nikoho kydat špínu. Já jsem se ohradil proti tomu, že my internetoví obchodníci jsme podvodníci...
pondělí, 6. září 2010
 
beze jména
beze jména Pane Anubisi, takto nečestně se konkurenční boj nedělá. Proč neukážete odkaz na svojí účetní závěrku, aby si každý dokázal udělat obrázek i o Vaší čestnosti. Když kydáte hnuj, zamette si před vlastním prahem.
pondělí, 6. září 2010
 
Stanislav T.
Stanislav T. Pane Anubisi uvidíme.Čas ukáže.Vím,že všichni nejsou podvodníci,ale většina internetových prodejců nejenom v pneumatikách se musí ještě změnit v lidi a ne jen v hraboše,kteří pro peníze udělají cokoliv.Často nečestného,nepoctivého,falešného,lživého a podvodného jednání.To je vše a už to nebudu raději rozebírat.
pondělí, 6. září 2010
 
Honza - Brno
Honza - Brno Taky jsem slyšel, že Tomket je zadluženej až po uši. Nevíte jestli je to jenom fáma a nebo pravda? Jeden obchoďák mi říkal, že Tomket dluží do Barumu takovou částku, že si s ním barumka může dělat, co chce. Ale je to takové jedna paní povídala, nevíte někdo víc? A jak jsou na tom další internetáři? Slyšel jsem, že díky krizi se dost zadlužili i takoví kolosi jako mall.cz a jim podobní.
pondělí, 6. září 2010
 
Anubis
Anubis Pane Stanislave, tak trochu mi připomínáte lidi v 19. století, kteří se bouřili proti zavádění strojů do výroby. Rozbíjeli stroje, ignorovali je a doufali, že lidská síla zůstane zachována. Tím, že budete internetový prodej ignorovat nic nezískáte, e-shopy budou i nadále existovat a prosperovat... Já jsem internetový prodejce, své závazky platím a podvody nedělám. Ve svém okolí také jistě máte pneuservisy, které se zařídily na leasing nebo jiné dluhy a o své závazky se nestarají. Jsou snad proto všichni servisáci podvodníci žijící jen na dluh?
pondělí, 6. září 2010
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz