Pneurevue.cz » Fórum » Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní sezony?

Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní sezony?

 

úterý, 8. prosince 2009

Otázka ze dne 8.12.2009

 

Myslíte si, že ještě přijde nějaká výraznější vlna zimního přezouvání?

 
 
 
Radek-Praha
Radek-Praha Budeme mít otevřeno přes celé svátky. Přezouvá se pořád a prdej se ustálil někde okolo +/- 100 kol denně.
sobota, 19. prosince 2009
 
BIB
BIB Přátelé jak máte otevřeno přes svátky? Já si ted budu uzivat 14 dni bez prace, myslim ze kdo chtel tak uz prezul a defekty holt pockaji..
sobota, 19. prosince 2009
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Hruško-východní čechy, musím s tebou absolutně souhlasit, je to hodně hodně prohnilé a je na nás PNEUSERVISECH jak se k tomu postavíme. Ceny pneu tady opravdu nedořešíme, ale dodavatele částečně můžeme, protože tam je začátek našeho problému. A jak zjíšťujeme je to pořádně propletený provaz.
pátek, 18. prosince 2009
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Hezký večer pneuservisáci. Mám kolem sebe hodně pomlouvačú a nepřátel, ať už několik majitelů pneuservisů a především rychlokvašekpneuservisů z okolí kteří nejenom závidí, ale jsou to právě ti kteří nepochopili dnešní dobu a systém, zkoušejí mně telefonem, mailem, nebo mi tu posílají různé zvědy, některé dodavatelé které jsem rychle vyprovodil, protože nedodržují základní slušná prodejní pravidla, internetoví prodejci kteří mají nabité sklady čínskými pneumatikami a nemohou je prodat a já jim zrovna nedělám reklamu, bývalý zaměstnanec, který dobře ví že do diskuze přispívám několik let a má na mně zlost. Možnosti je hodně, ale je mi to jedno. Vím však moc dobře co je to život a ti co mně opravdu a dobře znají ví jaký opravdu jsem. Nejsem ani Guru pneubranže, jak mne tu kolega W4C nazval. I když mne to potěšilo, ani mistr světa a největší borec. Jsem obyčejný automechanik a nestydím se za to, který si splnil sen a který pracoval u firem a soukromníku a nechtěl přistoupit na nekvalitní a nesolidní jednání, které bylo hnáno na úkor kvality práce, bezpečnosti práce a nekvalitního prostředí. Začal jsem z ničeho a jsem rád, že dnes jsem o pořádný kus dál. Cíl je ještě daleko, výzvy jsou přede mnou, ale jsem sám spokojen s tím co jsem už dokázal udělat za práci. Všem solidním opravdovým pneuservisákům nabízím pomocnou ruku a to doslova. Kdokoliv může ke mne z Vás přijet a klidně přespat, protože cesta do Třince je někdy hodně daleká. Prohlédnout si vše na dílně, být v kanceláři,podívat se vlastně do zákulisí apod. Nestydím se každému podívat upřímně do očí a pomoci mu, pokud mne o to požádá. Na férové pneuservisy, které chtějí něco dokázat já nezanevřu. Protože zdravá, ale opravdu zdravá konkurence je potřeba. A ti kteří ví kdo jsem, obchodují se mnou, moc dobře vědí o čem tady píšu. Jsem k nim tvrdý, někdy neuprostný, ale na druhou stranu férový, včas platím, nikomu nic nedlužím a to je podstata mého podnikání. Spokojenost musí být na obou stranách. A jestli někdo proti mně něco má, tak ať mi to buď řekne přímo do očí, nebo maximálně zavolá z nezakrytého čísla a řekne mi to co mi chce říct. Mít odvahu je základ a já se pravdy nebojím. V životě jsem prošel peklem a jsem rád, že jsem dnes tady a nesmírně si toho vážím a právě proto mám odvahu a nebojím se věcí, které mnoho pneuservisáků není schopna pochopit.
pátek, 18. prosince 2009
 
FERDA-OSTRAVA
FERDA-OSTRAVA Tak to bude zase nějaký jeho okolní zavistivý servis, který je naštvaný, že se mu daří a že to umí. Když se o někom mluví, tak je aspoň živ. Vždy se najde nějaký blbec a už tím, že se nepodepsal tak je to jasné. A i když Bořka osobně neznám,jenom z fotky posledního pneurevue, tak to tady aspoň rozproudil a má snahu něco řešit pro pořádné pneuservisy.
pátek, 18. prosince 2009
 
Hruška
Hruška Děkuji za všechny příspěvky. Pomohlo mi to udělat si obrázek o neuvěřitelné prohnilosti naší branže.Je mi zle z toho jak se věci mají.Malý popis stavu dle mého.V 90letech zde začali vznikat velkoobchody s pneu.Prodávali servisům a vše běželo jak má. Každý dělal to své.S postupem času nástupem internetu a rozvojem přepravních služeb, však tyto velkoobchody začaly prodávat také maloobchodně.Aby jim rostly jejich čísla a uspokojili své importéry.Ale cenový boj se dostal tak daleko, že ceny pneu jsou opravdu na pováženou.Toto všichni víme, to nepíšu nic nového. ALE. KARTY DRŽÍ STÁLE PNEUSERVISY. PROTOŽE SE STÁLE V PNEUSERVISECH PRODÁ VÝRAZNĚ VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ PNEU NEŽ PŘES INTERNET. JE TEDY VELMI SMĚŠNÉ OD NÁS ZDE BREČET NED CENAMA PNEU. ONO POUZE STAČÍ SE ZAMYSLET A OPRAVDU NEBRAT PNEU OD TĚCH CO DÁVAJÍ NA NET. MY ČEKÁME NA POČASÍ NA NAŠÍ SEZONU A ONI MAJI díky nám SEZONY DVĚ, PRVNÍ JIM UDĚLÁME MY V SRPNU A ZÁŘÍ (cca70%) A DRUHOU INTERNETY (cca30%).JE POTŘEBA KDYŽ MÁ BÝT CENOVÝ BOJ TAK SE ROZDĚLIT NA DVA JASNÉ TÁBORY .JESTLIŽE SI VŠAK NĚKDO HRAJE NA PARTNERA SERVISU A ZA ZÁDY PRODÁ PNEU ZA TAKŘKA STEJNOU CENU NA NETU A MY SE NEBUDE PO TOMTO PÍDIT A BUDEM JE PODPOROVAT. V TOM PŘÍDADĚ SERVISY PROHRAJÍ.BUDEM DĚLAT NA STARÝCH STROJÍCH A BRANŽE PŮJDE DO KYTEK.aLE JESTLIŽE DOJDE K ZPRŮHLEDNĚNÍ TĚCH VĚCÍ BUDOU V DOHLEDNÉ DOBĚ OPĚT OPRAVDOVÍ SERVISÁCI ODMĚNĚJI JAK SE PATŘÍ ZA JEJICH DŘINU A ZODPOVĚDNOST KTEROU NESOU.CESTA Z TOHOTO CENOVÉHO LABYRINTU JE . Záleží pouze na nás!!!
pátek, 18. prosince 2009
 
BIB
BIB Moc by této diskuzi prospělo kdyby měla nový formát kde by mohli přispívat jen registrovaní uživatelé.
pátek, 18. prosince 2009
 
Poo
Poo A kdopak to píše že se neumí ani podepsat?
pátek, 18. prosince 2009
 
Anonym
Anonym pane Bořku!!!!!Vy jste pane sedmilhář!!!!!!!!!!
pátek, 18. prosince 2009
 
Anonym
Anonym FERDA-MORAVA: teď jsem si všiml, že jsi taky psal o 205/65 R15. Ale neřešme to už, nejjednodušší a nejrychlejší bude vzít nějaké dodávkové 205/65 R16 107/105T.
pátek, 18. prosince 2009
 
FERDA MORAVA
FERDA MORAVA Omlouvám se za přehlednutý rozměr 205/65R16 a ne 15 jak jsem napsal.I tak pneu jdou sehnat.A můžeš tam dát C.
pátek, 18. prosince 2009
 
fanda
fanda Díky za tip, ale to jsou jen 15-ky, já potřebuju 205/65 R16
pátek, 18. prosince 2009
 
Axa
Axa Fando, nešil a kup si toto http://www.axa-pneu.cz/continental-contiwintercontact-ts830-new-205-65-15-h
pátek, 18. prosince 2009
 
fanda
fanda Jejda já se neplaším a koupím si je, jen mě zajímalo, co to znamená. Jinak jste teprve druhý z asi 5 oslovených (4 pneuservisy a teď tady na fóru), kdo mi dal jednoznačnou odpověď, což bohužel vypovídá něco o kvalitě některých pneuservisů a jejich zaměstnanců. Takže děkuji za odpověď ;-)
pátek, 18. prosince 2009
 
John  Liberecko
John Liberecko Neřeš zatížení 107-105, obě splňují to co potřebuješ.Jinak je to zatížení na jedno nebo dvě kola. Např Iveco Daily má 6kol.2 vpředu a 4 vzadu.Takže dvojmontáž.Doufám, že ti to stačí a kup si je v klidu a neplaš se.
pátek, 18. prosince 2009
 
fanda
fanda No právě že z klasických osobních/SUV pneu mi všude nabízeli jen nějaké Pirelli (už si přesně nepamatuji přesnější typ), že prý z kvalitnějších značkových nic jiného na trhu není. Ale jejich dodací lhůta by prý byla minimálně cca 1 měsíc, proto ten ústup k dodávkovým. Rychlost taky není problém. Mě spíš zajímá u těch užitkových, proč je tam uvedeno 107/105? Který index tedy jakoby platí - 107 nebo 105, nebo proč jsou tam dvě čísla? Na toto mi zatím nikdo nedal jednoznačnou odpověď.
pátek, 18. prosince 2009
 
FERDA-MORAVA
FERDA-MORAVA Tyto pneu 205/65R15 není problém najít v dobrém pneuservise. Index H není podstatný , můžeš dát T.190km stéjně v zimě nejedeš a je to povoleno.A zvýšený index zatížení na pneu není na škodu.Je to jen, že je na větší zatížení např.pro dodávky. Takže to neřeš a zajdi si do solidního neuservisu a tam je určitě mají nebo ti poradí a seženou je.
pátek, 18. prosince 2009
 
fanda
fanda Dobrý den, omlouvám se, že vám tu vstupuji do diskuze, ale už opravdu nevím, kde se mám informovat. Mám na autě předepsaný rozměr 205/65 R16 95H a jelikož nemohu žádnou takovou zimní pneu najít, přemýšlím, že bych šel do pneu užitkových, kde je sortiment daleko širší. Je u nich ale uveden index 107/105 - co to znamená? proč jsou tam ty čísla dvě? Děkuji za radu.
pátek, 18. prosince 2009
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Toho se opravdu nebojím, protože přezouvám jen dovezené značkové pneu.Žánou Čínu ani protektory.Jen značkové!!! Jinak znám podobný případ, dopadlo to ještě hůř, ale šlo to do zkušebny a zjístili výrobní vadu ČÍNSKÉ PNEU. A proto je nedělám a nebojím se. Doklad vždy vystavím a je tam napsáno montáž dovezených nových pneu.
pátek, 18. prosince 2009
 
Canon
Canon Hele Bořku, ted se jenom modli at se tomu pánovi co jsi mu to nechal předhodit za 1700kč nic nestane a nepraskne mu pneu.I to se totiž může stát, jako mojemu známému, který postupuje stejte jako ty, že pneu z netu přezouvá dráž a dělá kontroly pneu. Bylo už loni, přezul pneu a vše v pohodě, ale za 14 dní přišli POLICAJTI a začali se vyptávat, zda nasazoval pneu, ukázali fakturu a že pánovi praskla přední pravá na dálnici a pán v nemocnici. Holt nakonec platil kamarád.
pátek, 18. prosince 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz