Pneurevue.cz » Fórum » Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní sezony?

Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní sezony?

 

úterý, 8. prosince 2009

Otázka ze dne 8.12.2009

 

Myslíte si, že ještě přijde nějaká výraznější vlna zimního přezouvání?

 
 
 
HOGAN-západní čechy
HOGAN-západní čechy MartyMan - jasně že stojí Chára má svuj net,Carena a její ceny na netu to je posměch velkoobchodu,GPD má svuj net a spolupracuje s internety,Storex přes jinou firmu která jim patří prodává na netu za velkoobchodní ceny koncovým zákazníkum,Tirex a Treadtel o těch vubec nebudu mluvit protože to nemá smysl.Podle těchto kritérií by jsme si také měli vybírat dodavatele a ne si jen pořád stěžovat jak je to špatný.Já se to alespoň snažím zohlednit.Jedinej kdo na netu neprodává koncovým zákazníkum a nemá žádné vlastní servisy je IHLE nelezou mi tak do mého kšeftu a proto od nich nakupuju (některé značky).Dále si myslím,že Procházka se stará také o svuj velkoobchod a servisy v Praze a nechová se jako ostatní výše jmenované velkoobchody.Je to ale jen muj názor.
čtvrtek, 17. prosince 2009
 
Kikos Ostrava
Kikos Ostrava HOGANe souhlasím.
čtvrtek, 17. prosince 2009
 
HOGAN-západní čechy
HOGAN-západní čechy Ještě něco k TIREXU nejdříve napíšu to že od nich nenakupuju nic a nakupovat nebudu,protože tímto zpusobem nebudu Internet podporovat a taky Barum kterej mají za slušné ceny se snažím neprodávat.Ale podívejte se jak "rostou" zatím a proč?Protože od nich hodně pražských servisú nakupuje - tak že opět si jako servisáci podřezáváme větev sami pod sebou a jen tady píšeme jak jsme proti a jak je nebudeme podporovat.
čtvrtek, 17. prosince 2009
 
HOGAN-západní čechy
HOGAN-západní čechy Narkoman - tvrdíš to hrozně přesvědčivě o GPD ale fakt je takovej že dělají s většinou internetových prodejcú a dokonce někteří mejí on-line jejich sklad a zboží ze skladu GPD jde přímo ke koncovému zákazníkovi je u něj ale faktura od internetového obchodníka.Tím internet ušetří za sklad,částečně i za dopravu a múže nakrásně dál ničit ceny.
čtvrtek, 17. prosince 2009
 
Kikos Ostrava
Kikos Ostrava Sněžííí, to je ale krásně. Práce je dostatek, gumy jdou, tak to je dobře. Přišlo to pozdě, ale přišlo tak to má být.
čtvrtek, 17. prosince 2009
 
V4C
V4C Bořku gratuluji, jsi opravdový guru pneubranže, podařilo se ti nemožné. Ta vlna odporu mě překvapuje. Položím zde jednu řečnickou otázku: Od výrobce X odebírá velkoobchod A a B. První dodává servisům s přiměřenou marží a za tuto poskytuje kvalitní službu vč. např.rekl.matriálů,katalogy atd. internet neřeší. Druhý rezignoval na službu a sází pouze na cenu a jede naplno va www. Který asi ale udělá větší obrat a bude mít na příště silnější vyjednávací pozici a následně lepší podmínky a to nejen cenové? Všem výrobcům tento stav vyhovuje. Prodejci se tlučou cenově na vzájem a tím konečné ceny jsou nepatrně nad jejich vlastními cenami. Jen se rozpomeňte, za kolik jsme nakupovali a prodávali před pěti léty a dnes. Pokles cen jde z velké části na vrub obchodníků a servisů. Propad tržeb z marží se každý snaží dorovnat zvýšeným objemem prodeje a internet se přímo nabýzí. Tak se všichni dostáváme do cenové spirály. Jak si přebrat např. informaci z léta, že Pirelli otevírá vlastní int.obchod moto pneu,pokrývající celou Evropu. Podle mě je to faktická likvidace velko i maloprodejců tohoto artiklu. Co jiného je tiché propojení Barum-Tomket? Dopad na servisy je známý a aby nepochovali i svou vlastní síť, snaží se ji zachránit Eurotecem za pár kaček. Já osobně nevidím rychlé a jednoduché rozuzlení.
středa, 16. prosince 2009
 
Bořek Třinec
Bořek Třinec Krásný večer ze sněžícího Třince vám všem přeji. Včerejší i dnešní den byl velmi podařený a jsem za to moc rád. Počasí dělá opravdové divy a prodej pneu se rozjel, takže je to pozitivní věc, která potěší. Všem bych Vám chtěl poděkovat za to že se zapojujete do diskuze a je jedno jaké téma navodíme, hlavní je myslím dobrá, zdravá komunikace a informovanost. Je skvělé co jste všichni za poslední 2-3dny napsali a je třeba to zhodnotit, jako velmi pozitivní věc. Jestli nám opravdovým pneuservisákům není lhostéjne naše živobytí, tak se musíme naučit mezi sebou i když jsme konkurence naslouchat, vzít si ponaučení s chyb, vědět věci o dodavatelích pneu, dodržení bezpečnosti práce, jací jsou prodejci strojů a mnoho a mnoho dalších věcí, které můžeme ale také musíme řešit. Je jen na nás jak se k tomu postavíme a přistoupíme k dnešním nešvarům našeho odvětví. Mám taky radost s posledních 2 čísel časopisu Pneurevue, kde jsou zodpovězeny mnohé otázky, na které jste se někteří ptali ohledně nouzových oprav pneu, thermopresu,montáží a demontáži pneu apod. Člověk, který to psal je podle mne největší kapacita na opravy pneu v ČR a každý dobrý, kvalitní servis by tam mněl u něho mít aspoň jednou za 2-3roky školení. Protože doba jde hodně dopředu a v pneumatikách to platí nevýmaje. Proto díky i redakci a je důležité komunikovat i s ní a věci které nás zajímají , aby se otiskli právě a třeba v našem profesním časopise. Musíme je ale také tímto prostřednictvím diskuze požádat a sami vidíme, že nám vyhověli. Přeji všem opravdovým pneuservisákům pohodový večer a zítřejší den nabitý kvalitní a účelnou prací kterou máme tak rádi.
středa, 16. prosince 2009
 
Radek
Radek GPD má na sebe napojené eshopy. Nábízel mně to již vloni jejich obchodák at si udelám tyky eobchod.
středa, 16. prosince 2009
 
Narkoman - Vsetín
Narkoman - Vsetín GPD nedělá z azpneu, ty mají svou síť Vianor a tu podporujou. Na internet kašlou. Když někdo z internetu od nich chce koupit zboží tak po něm chtějí kauci 100000 a tu mu vrátí až po udělání nějakýho obratu. A většina interneťáků co má jak Anubis jen notebook nemá takovou sumu, kterou by mohla odložit a tak nemají u GPD šanci. A GPD hraje fair play nemá pod jiným ičem svůj šop napneumatiky. Tirex je těma alexpneu, axapneu a toppneu profláklej všude. Slušnej pneuservisák od nich nic nevezme.
středa, 16. prosince 2009
 
Tom - Kladno
Tom - Kladno Není to tak dávno co za mnou přijel taky obchoďáček z Tirexu a hned to na mne vybalil, jaký mají systém, jak mi dodaj do druhýho dne a takový ty naučený kecy. Ptám se, jestli prodává i internetům. Prý to dělá každý. Ukázal jsem mu stránky axapneu.cz, že chci aspoň o 100 korun levnější gumy než mají oni. Nedokázal mi to nabídnout. Tak ať jde někam. Ať se staraj o axapneu.cz a toppneu.cz a nám daj pokoj. Je to ubohý jak se snaží mít milion svých firem a zamést za sebou stopy.
středa, 16. prosince 2009
 
martin
martin Pánové než brát od těchto velkoobchodu tak raději se stát členem nějaké sítě.Je jich tady docela dost.Ale GPD??-dodává na síť tak asi ne...
středa, 16. prosince 2009
 
Marek
Marek Co na to říct? Jak může vypadat trh s pneumatikami, když samotný velkoobchod prostřednistvím internetu prodává za VO ceny koncovým zákazníkům? Co vím já tak konkrétně Carena záčínala s e-shopem už v roce 2006 - doména: http://www.pneuprodej.cz . Samozřejmě že nejsou jediní, prodávájí tak všichni. Jak jinak si vysvětlit ceny na http://www.pneu-servis.cz, http://www.pneunet.cz, myslím že nemá cenu jmenovat desítky dalších, situace je dobře známá každemů z nás. Jedno vám ale řeknu - žádný jiný obor není v tomto ohledu tak prohnilý jako pneubranže.
středa, 16. prosince 2009
 
Hruška Východní čechy
Hruška Východní čechy Tak to je zajímavé čtení. První odpovím na bořkovu výzvu. Prodej u nás je nižší asi o 20-30% k roku 08.což pokládám za logické protože tento rok byl zcela vyjímečný. Tím ale tento rok nepovažuji za špatný´jelikož jsem na úrovni roku 07 a 06 a to byly krásné roky než přišel rok 08. Takže spokojenost. Dále malý soupis z příspěvků za včerejška na koho si máme vzponenout až budem nadávat na pneu z netu. Tirex-.axapneu, toppneu a další GPD azpneu a prý další, Storex- prodej-pneu, Hnídek pneumatiky-pneu.eu Carena aaapneu.cz a přibudou určitě další odhalení!!! Ať si klidně prodávají takhle dál , ale proč je máme podporovat???????
středa, 16. prosince 2009
 
MartyMan
MartyMan Všichni víme o tom, jak Tirex prodává interneťákům, všichni známe jejich shopy. Každou chvilku mi sem do Olomouce přijde někdo s pneumatikama se samolepkou Tirex Tyre. Ale co ostatní? Stojí Chára, GPD, Carena, Ihle nebo Treadtel za nějakými svými shopy, kde mají nastrčenou firmičku s jiným IČEm, jak to má Tirex?
středa, 16. prosince 2009
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Chlapi , moc díky za velmi zajimavé příspěvky a poprosím ať nezapomináte taky mimo tyto problémy napsat něco i na otázku měsíce.Myslím že je to pro všechny důležité. A mněl bych návrh,jestli by jste za svou zktatku pokaždé nenapsali,třeba když ne přímo vaše město, tak aspoň okres nebo kraj ať trochu máme všichni představu odkud jsme a kde a jak to vypadá.Díky.
středa, 16. prosince 2009
 
Tomík
Tomík Tirex je a byl vždy internetovou firmou. Vždy dodával hlavně internetářům a na nás kašlal. Letos se snaží tvářit jako náš nejlepší kamarád. Udělal si novou firmu a přes axapneu.cz a toppneu.cz prodává pořád lidem z ulice, jen si tam nastrčil jiné ceny. A když jejich obchoďákovi řeknu, že se mi to vyplatí koupit od axapneu, která má stejnou adresu jak oni, tak jen pokrčí rameny a řekne, že axapneu někde vydělá někde prodělá. Tirex, nově Tirex Tyre, nemá mezi pneuservisy šanci. Alespoň do tý doby než pochopí, že nemůže lidem z ulice přes nastrčený firmičky se sídlem v Karibiku, prodávat levněji než pneuservisům.
středa, 16. prosince 2009
 
oskar
oskar Podívejte se na to ale taky z druhé strany. velkoobchody by padli kdyby prodávali pouze pneuservisum. Sami tady pišeme že bereme dost na přímo a jen někdy z velkoobchodu.To že internetaci mají lepší ceny znamená že mají lepší prodej. V4C:No pokud se zapíšeš jako nový u nějakýho velkoobchodu tak ti zcela určitě nedají hned supr podmínky. Sice tak jak to píšeš to trošku přehnali, ale to je už jejich věc.
středa, 16. prosince 2009
 
Hruška
Hruška No tak se nám zajímavě objevují první poznatky o velkoobchodnících. Kdo co a jak nám mele med kolem pusinek:-) Brečí s námi jak je internet špatnej a přitom si mnou ruce jaký maj prodeje.Hledáme viníka zkur... cen na netu a potažmo celého trhu a on stojí před námi.
středa, 16. prosince 2009
 
Tomáš D.
Tomáš D. martin: od přímých dovozců by to bylo samo nejlepší ale ber navědomí že malý servis si nemůže vzít za předzásobení např 1000ks. Kolik pak je min. předzasobení od jedné značky tak aby byl ještě dobrý rabat????
středa, 16. prosince 2009
 
HOGAN
HOGAN Múžete se taky klidně podívat na www.prodej-pneu.cz provozovatelem je firma Alione s.r.o. = STOREX s.r.o. nevím kolik dávají na velkoobchod servisum neberu od nich ale do ulice na koncáky dávají Michelin 48% a Kleber 49% chudáci Ti servisáci co od nich berou a netuší to.Jinak fakt je ten že všechny velkoobchody už dělají vlastní maloobchod a kvuli nenápadnosti většina z nich pod jinou adresou než vlastní.Jedinej co já vím tak maloobchod nedělá IHLE na netu je nikde nenajdete ale nechápu proč.A s tou podporou internetu - každý velkoobchod jim prodá když múže,co já vím tak snad zase jen IHLE nikomu takovému neprodává ,nebo alespoň to říká jejich obchodní zástupce.Ale hlavní problém je,že velká část servisú a pneuservisú od nich i nakupuje - nadává ale nakupuje a tím si sami podřezávají pod sebou větev ale podřezávají ji zároveň i pod těmi co by od internetu v životě nevzali.
středa, 16. prosince 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz