Pneurevue.cz » Fórum » Kde dnes nakupují pneuservisy pneumatiky?

Kde dnes nakupují pneuservisy pneumatiky?

 

středa, 5. ledna 2011

Otázka ze dne 5.1.2011

 

Máte stálé dodavatele - jednoho, nebo více? Testujete si často nové dodavatele? Podělte se o své zkušenosti.

 
 
 
Andrej
Andrej Milí kolegové, několik posledních roků jsem pracoval v jednom takovém velkoobchodě. Práce mě bavila, návštěvy servisů byly většinou příjemné a poučné. Bohužel, tato praxe je nahrazována moderními metodami řízení, kde letitý zákazník se stává anonimní veličinou, se kterou pracují odborníci, znichž mnozí nepoznají letní od zimní pneumatiky. Od stolu a PC stanovují strategie,akce,bonusy,dárky a čím je systém komlikovanější, tím více se plácají po ramenou, jak jsou skvělí. Já při špatném nastavení něčeho, jsem měl zpětnou vazbu po návštěvě 4-5 servisů a informace v centrále byla na druhý den. Dnes se stejná hloupost zjistí (mnohdy ale ne) až po sezoně složitou anylýzou. Navíc hlavní náplní práce není nic jiného, než porovnávání cen konkurence na PC. Pernamentní chaos se nazývá operativní řízení, jsou neustále vytyčovány nárůsty prodejů a mě již to přestalo těšit do té míry, že jsem odešel. Byli jste až na vyjímky fajn. P.S. Pozoruje ten posun ke konci roku. Dříve jsme vás navštívili ke konci roku s kvalitním vínem a pod., později poslali již jen papírové přání, dnes vám dojde maximálně email. To samo o sobě vyjadřuje postoj, jak si kdo váží svých zákazníků.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Michal
Michal To je pravda. Já si také ale myslím, že to dost prověřilo dodavatelsko-odběratelské vztahy mezi VO a výrobci nebo importery. To bychom se možná divili:-)
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Poo
Poo Z postoje výrobců, jejich obchodních podmínek a přístupu obchodních zástupců se mi už dělá hoodně špatně a otevírá kudla v kapse. Ty nehoráznosti co se dějí poslední dobou opravdu neznají mezí, ale ono se jim to škaredě vrátí. Kdyby radši půlku administrativních kopli do zadku a system zjednodušili udělali by líp, ale to ne vymejšlejí čím dál větší bejkárny a různé podmínky že už se v tom ani pase nevyzná!
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
servis jižní morava
servis jižní morava Ano, dolo by se říci, že zimu nezvládl nikdo. Ale proč? Není to asi tím, že jim prostě výrobci nedodávali? Pochybuji, že všichni zde zmínění naskladnili 1/2 co jiné roky. Ne, asi vzali +- stejně, ale následně nedostali to, co dříve. Ono to totiž není legrace si v červnu nacpat sklady 100.000 ks pneumatik. Výrobci to budou chtít také zaplatit. Velkoobchody letos dojely na klamání nás, že mají skladem statísíce ks. Dovedete si představit sklad, kde je 100tis pneumatik od 10 výrobců a každý má 30-50 rozměrů ve dvou, třech i čtyřech dezénech? To jsou potom jiné požadavky na sklad, kde na jednu velkou hromadu dáte jeden rozměr.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Radek
Radek Tuto zimu nezvládl nikdo. Carena vždy když jsem něco hledal tak neměla nic. Vypadá to jako kdyby s velkoobchodem končili, v praze už to i zavřeli.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Lukáš
Lukáš Tirex byl vždycky spolehlivej, kašlu na to, že je to hlavně internetář. Ale letošní zimu nějak nezvládl. Cenama byl úplně mimo. Loňskou zimu jeden z nejlepších dodavatelů po stránce cen - termíny horší. Letos byl nezajímavej jak například Chára, Carena, Procházka, Kalt. xxx Nakupuju hlavně z R-TECu a okrajově Treadtel a GPD.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Radek
Radek Jak jsem psal, když pominu tuto zimu.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Michal
Michal To je, třeba mezi Chárou, Procházkou a Tirexem je rozdíl minimální. Ale když si tirex srovnám třeba s mým dodavatelem dneska na konkrétní gumě, tak např. Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65 R15 91T má tirex v akci (42%) takže já ji koupím za 1187 Kč bez dph. Od mého dodavtele ji koupím za 1023 kč bez DPH. To je rozdíl 164 Kč na gumě to je tedy opravdu dost...to je pomalu víc jak můj rabat:-))))) na sadě je to 656 Kč... A to mají tu goodyearku a akci Např. Nokian W+ 205/55 R16 91T u nich koupím za 1689 Kč bez Dph. Já ji nakupuju za 1459 bez daně. To je 230 kč na kusu a 920 Kč na sadě...to je hrozný...
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Radek
Radek To je velký cenový rozdíl co popisuješ. Když pominu tuto zimu tak myslím že jsou ceny téměř všude +/- podobné.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Michal
Michal No, tehdy jsem to nevěděl, ale když jsem si tehdy porovnal ceny mezi Tirexem a mým dnešním dodavatelem, tak jsem zjistil, že cenově jsou trochu mimo. Například jsem tehdy koupil Barum Brillantis 2 165/70 R14 o 180 kč s DPH na kusu dráž. Takže to ode mě logicky moc nikdo nekupoval, protože jsem i já byl drahý. A tak jsem si tehdy porovnal ceny a zjistil, že je to tak téměř u všeho a např. u SUVčkových gum jsem se dostal u některých gum i o 400 na kusu níž. Teď jak byla nouze o gumy jsem zjistil, že se nic nezměnilo, leckde jsem zjistil, že prodávám levněji než bych to u nich nakoupil:-)))
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Radek
Radek Jen prozajímavost, jak víš že jsi prodal méně pneumatik kvůli tirexu ?
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Michal
Michal Od července loňského roku beru už jen od jednoho dodavatele, jak na pneu, tak i na disky. Jinde beru, když danou pneu nemá a nutně ji ihned potřebuji v případě průrazu. Nové dodavatele netestuju, jsem rád, že mám jednoho tzv. vše pod jednou střechou. Loni na jaře jsem otestoval Tirex a zjistil jsem, že díky nim jsem prodal o 350 pneu méně než normálně:-))))) Ceny nekontroluju, vím, že mám od něj nejlepší podmínky a nekoumám, zda bych to koupil někde o 5 kč levněji, to mi za to nestojí.
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Mám stálé dodavatele a tam beru většinu zboží. Ale to samé zboží prověřuji i jinde duvěřuj ale prověřuj. Po pár nedobrých zkušenostech např. s Firmou Kalt kde neznají rozdíl pneuservis a koncoví zákazník se nemužete spolehnout na žádného dodavatele na 100%
čtvrtek, 6. ledna 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz