Pneurevue.cz » Fórum » Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

 

neděle, 27. září 2009

Otázka ze dne 27.9.2009

 

Co od ní očekáváte?

 
 
 
JZ
JZ Myslím že Michelin Energy E3A nenesl tzv. označení zelená pneumatika. Domnívám se že to byla až Energy Saver GRNX. E3A se příliš nevyvedla, jinak mám s Micheliny jen ty nejlepší zkušenosti. Ted mám na autech Primacy Alpin PA3 + Pilot Sport II a Pilot Alpin PA3 + Primacy HP a jsem nadmíru spokojen. Především vlastnosti Pilot Alpin PA3 jsou vynikající.
úterý, 17. listopadu 2009
 
V4C
V4C Viděl zde někdo minulý mot.pořad na Discovery "Pátá rychlost"? Docela mě překvapil výsledek testu a otevřenost s jakou byl presentován. Jednalo se o test spotřeby paliva, měřeno ujetou vzáleností na ovále. Po obutí "úsporných pneumatik" (značku neřekli, ale byly to Michelin Energy E3A)a vymutí všech zbytečností, jako je rezerva a hever, auto ujelo dokonce ujelo dokonce o 1 km kratší vzdálenost(rozdíl -1%). Zhodnocením testu bylo, že zvýšené náklady při poupi na tzv."zelené pneumatiky" se srovnají při ujetí cca 45000 km (pokud je vůbec najedou) a vyjmutí rezervy nehraje žádnou roli. Tyto a další faktory údajně hrají v porovnání se způsobem jízdy velmi malou roli. Jen prodávám, jak jsem koupil. Pravdou ovšem je fakt, že dnes každý z obřích výrobců si zvolil dlouhodobě nějaké nosné téma pro propagaci. Michelin je zelený, Continental brzdí na pětníku,Bridgestone využívá F1 jako dravec, Nokian je přeborníkem na zimu atd.. Mě by osobně zajímal test např. 2,3,4 roky starých pneumatik se vzorkem 3-4 mm (zde leží nějvětší skupina neumatik pro porovnání). Nějaké malé porovnání proběhlo dříve zde v redakci a výsledek velmi zajímavý. Otázkou však zůstává,zda redakce v dnešní ekonomicky těžké době může, řekněme diplomaticky, nepochválit své stěžejní inzerenty. Jinak přeji všem pohodový a odpočinkový svátek.
úterý, 17. listopadu 2009
 
canon
canon handlopex: ty jsi přímo z www.handlopex.pl,
sobota, 14. listopadu 2009
 
canon
canon V Rusku je jedna z nejmodernějších fabrik na výrobu pneu,a hodně kvalitní i v Madarsku, zn. Hankook
sobota, 14. listopadu 2009
 
Bořek
Bořek Souhlasím s FERDOU. Nokian je zatím velmi solidní značka a to že je z Ruska je v naprostém pořádku. Taky to beru jako rozumnější a profesionalnější přístup když si tam postaví svůj závod, než když to nechají dělat u někoho a nehlídají si kvalitu, což je dneska více běžné. Globalizace je tady a stím se musíme smířit. A záleží teď na výrobci jakou si cestu vybere.
sobota, 14. listopadu 2009
 
FERDA
FERDA Nokian v Rusku si nenechává vyrábět pneu,nějakým ruským výrobcem,ale sami si tam postavili svou Fabriku.To znamená, že kvalita těchto pneu je velmi vysoká a výroba je velmi kvalitní.Je rozdíl jestli si to nechají dělat jako např. Barumka v Malaysii,Rumunsku,JAR apod. nebo si postaví svůj výrobní závod ,kde je to pro ně ekonomicky výhodné. A Nokian je v tomto zatim velmi solidní.Takže pozor na to chlapi!!!
sobota, 14. listopadu 2009
 
V4C
V4C Milý Oldo, zcela výjímečně mají na e-shopu pravdu. Možná již jsi někde zaslechl magické slůvko - globalizace. Tak toto přesně je onen výsledek. Nokian Made in Russia. Ale nic se s tím nedá dělat. Pirellku dostat z Itálie je svátek, běžně je to Rumunsko,Turecko, Bridgestone Turecko,Polsko atd. Země výroby je dnes nepodstatná jako ostatně u všeho možného a rozhodující jsou náklady. Je to způsobeno i Tvým přičiněním, jelikož jsi hledal prověřenou značku, ale za levný peníz. Pokud by tvé Nokiany stály 2x více, ale byly made in Finland, na 100% je nekoupíš. A voooootom to je.
sobota, 14. listopadu 2009
 
Olda
Olda Prosim o radu jak postupovat. Na jednom internetovem obchodu jsem zakopil 4 ks pneu Nokian WR G2. Zjevně se jedná o plagiáty, protože pneu jsou vyrobeny v Rusku a ne Finsku. Můžete mi poradit jak postupovat? E-shop mi tvrdí, že je to vpořádku, že se nejedná o plagiát, že tam Nokian pneu vyrábí. Na pneumatikách už jezdím třetí týden, tak mi je odmítli vzít zpět. Cítím se podveden a těmto napodobeninám nevěřím. Děkuji za každou radu.
sobota, 14. listopadu 2009
 
BIB
BIB Tak tak, od středy už není blázinec ale jde to pozvolna, prodeje jsou pořád pěkné, uvidíme jaké to bude v druhé půlce listopadu a prosinci, pozvolna by se mohla hlásit zima i když to tak zatím nevypadá.
pátek, 13. listopadu 2009
 
Bořek
Bořek Ano opadlo to.Rozdíl je markantní,ale hlavní je že se pořád prodává a je to solidní i co se týče práce aspoň tedy u mne.
čtvrtek, 12. listopadu 2009
 
HOGAN
HOGAN Tak se to tady rozběhlo,je vidět že už nemáme tolik práce jako ještě před pár dny.Nebo se platu.Alespoň mě už to dost opadlo.
čtvrtek, 12. listopadu 2009
 
Handlopex
Handlopex Poradim Vam skutocne dobry velkoobchod, Deldo a podobne sa cenou nedorovnaju www.handlopex.pl
čtvrtek, 12. listopadu 2009
 
V4C
V4C Pánové,neučte orla létat. Kdo z vás pracoval v IGTT, potažmo na zkušebně? Já ano i když je pravdou, že nějaký ten pátek tam již nejsem. Laboratorní zkušebna pneu IGTT a.s. se již více jak 30 let zabývá zkoušením prakticky všech typů pneumatik pro silniční i mimosilniční vozidla jakož i diskových kol a plnopryžových obručí pro motorová i nemotorová vozidla a malá civilní letadla. Za tuto dobu získala akreditační osvědčení tj. mezinárodní uznání způsobilosti provádět tyto zkoušky a rovněž pověření provádět tzv. homologaci neboli vystavovat potvrzení, že zkoušené pneumatiky splňují požadavky Evropské hospodářské komise a mohou být uvedeny na evropský trh. A takovou zkušebnu mohou, ale i nemusí mít jednotlivé státy EU, jelikož, homolagace vydaná jakoukoliv národní akreditovanou zkušebnou, je platná ve všech zemích EU. Ale číňané si musí opatřit homologaci u některé takové zkušebny v EU, aby mohly pneu uvést na trh. Homologaci podléhá každá pneumatika, na rozdíl od protektorů, kde se homoluguje výrobce a tudíš mají protektory od jednoho výrobce stejné hom.číslo (samozřejmě rozdělené na osobní a nákladní pneu).
čtvrtek, 12. listopadu 2009
 
kiri
kiri v4c: s tou homologaci nemas pravdu. Homologace pro evropu je oznacena pismenem E a to cislo u toho pismena je cislo kraje kde byla ta pneumatika schvalena. Dela se to podle stejne normy ale v jinem kraji. Nebudou posilat kazdou novou pneumatiku na atest do evropi.
čtvrtek, 12. listopadu 2009
 
profik
profik Anubis, s rtecom uz asi rok v malom spolupracujem, ale dakujem, skusim vyskusat tie ostatne velkosklady
středa, 11. listopadu 2009
 
V4C
V4C pro čtenáře,nikoliv však čtenáře znalého. 1)Mohou psát, že dezén je silně lamelován, ale není to pravda. Tento dezén má cca 1/2 lamel proti běžným zimním pneumatikám.2) Pneumatiky prodávané v EU nemohou mít jinou než evropskou homolagaci,snad jen v GB je platná ještě norma BS. 3)Co je ale ta technologie Pirelli/Hankook? To by mě opravdu zajímalo. Možná je to něco podobného, jak KK uváděli Minerva-Barum. Je to jako by u Fábie byl uveden výrobce Škoda-Audi.
středa, 11. listopadu 2009
 
zákazník
zákazník Proč by nemohlo dobrepneu dělat přezutí zdarma? Stačí když si ukrojí něco ze svého zisku na úhradu montáže pneuservisům. Ale takto?! Jsou to podvodníci!
středa, 11. listopadu 2009
 
Jindra z Brna
Jindra z Brna Ale má být chlap ten z Dobré Pneu. Má jasně říct mám tady super gumy za super cenu a přezutí za tolik a tolik. Ale reklama, že dobré pneu jsou přezuté zdarma! Blbost. Lidská práce je drahá, taky bych nepřezouval zdarma. Ale umím si říci za ní také svou cenu. A ne se tvářit, že je to zdarma.
středa, 11. listopadu 2009
 
Poo
Poo ... a jak by taky mohlo být přezutí zdarma když je k tomu potřeba vybavení za statisíce + lidi...
středa, 11. listopadu 2009
 
Jindra z Brna
Jindra z Brna Taky jsem na ty Dobré Pneu před několika dny koukal. Je to vyloženě klamavá reklama. Navýší cenu pneu a pak vykládají jak dávají zdarma přezutí v téměř 200 pneuservisech. A přitom mimochodem nemají skoro nic skladem. Zkrátka internetář, který neví kudy kam. Samá čína a ještě k tomu dvojí ceny.
středa, 11. listopadu 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz