Pneurevue.cz » Fórum » Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

 

neděle, 27. září 2009

Otázka ze dne 27.9.2009

 

Co od ní očekáváte?

 
 
 
zákazník
zákazník O serioznosti dobrepneu.cz svědčí jejich kampan o přezutí zdarma. Při koupi s přezutím je cena navýšena o cca200,-kč na jedné pneumatice oproti ceně bez přezutí. Dělají ze zákazníků hlupáky. Možná by se to dalo nazvat i klamavou reklamou.
středa, 11. listopadu 2009
 
čtenář
čtenář pro V4C: Teoreticky mají ve všem pravdu. Oni totiž nepišou že jsou skvěle na sněhu, ale že zvyšujou záběr.... Jinak ohledně te homologace taky mají pravdu protože napsali že mají evropskou tzn že homologaci byla udělena nějakou evropskou instituci. Ty čísla u E totiž znamenají ve kterém státu byla tato homologace udělena.
středa, 11. listopadu 2009
 
V4C
V4C Něco málo pro pobavení po ránu: Dobrépneu inzeruje, že již v příštím roce bude mít 200 partnerských servisů a přitom se nestydí uvádět takové informace jako např: Pneumatiky ZEETEX "Zimní pneumatika vyrobená technologií Pirelli/Hankook. Dezén je velmi hustě lamelován pro lepší záběr na sněhu a ledu. Velmi měkká směs s obsahem siliky zajišťuje dobrou přilnavost i při nízkých telpotách." Vraník má rovněž tyto zázraky, ale pro změnu pod značkou TRACMAX-čili čínská klasika, vylisujeme cokoliv s náznem jakýmkoliv. Ta technologie Pirelli/Hankook je však síla. Vraník jako přednost uvádí, že mají evropský atest, jako by se v EU mohly prodávat pneu i bez atestu. Na závěr bych doporučil panu marketingovému řediteli dobrých pneu se podívat,jak vypadá hustě lamelovaný dezén. To já si zřejmě budu ještě dlouho rozmýšlet, zda s takovým partnerem bych měl spolupracovat.
středa, 11. listopadu 2009
 
Anubis
Anubis Profiku, když budeš brát jen menší množství využij RTecu. Pro pravidelné nákupy cca 20 ks apod zkus Giga Reifen. Když budeš brát třeba 100 ks (ideálně ale více - třeba 500 ks) zkus Inter Sprint - ten je největší, má nejlepší ceny a nejlepší jednání.
úterý, 10. listopadu 2009
 
čtenář
čtenář pro profik: Tak to nebude pro ně problém ti to zavézt. 100ks zavážejí určitě zdarma. Aspon tak to tvrdili jak jsem dělal studii o dovozu pneumatik ve škole
úterý, 10. listopadu 2009
 
profik
profik Anubis, no cez sezonu mi chodia aj cez sto naraz. Predzasoba je u mna cca 600ks mix znaciek.
úterý, 10. listopadu 2009
 
Anubis
Anubis Profiku, kolik jsi schopen najednou objednat pneumatik?
úterý, 10. listopadu 2009
 
profik
profik Obchudeje tu niekto svacsim zahranicnym velkoobchodom, ktory je schopny zaslat pneu aj do nasich krajin? Dost casto sa mi totiz stava, ze niektore pneumatiky nie a nie zohnat a mozno niektory so zahranicnych velkoobchodov by to mohol mat.
pondělí, 9. listopadu 2009
 
čtenář
čtenář Pro profik: Deldo dělá dost do číny, ale v holandsku je dost velkoobchodů. např Van den Ban, Eurotyres a Inter sprint. Jen nevím jak to je s těmi limity pr nákup.....
pondělí, 9. listopadu 2009
 
Bořek
Bořek Krásný nedělní večer vám všem přeji. Taky se domnívám, že ta největší exploze přezouvání je za námí, ale práce je zatím pořád dostatek a prodej pneu je velmi solidní. Hlavně to není už tak nervozní, stresující a bojové jako před třemi týdny. A opět mne jen utvrdilo, že mít 4,5, nebo i více stání je holý nesmysl a pokus o sebevraždu, protože to vše odezní, ale náklady na lidi, energie, nájmy apod. zůstanou. Jsem docela rád, že jsem nemusel řešit nějaké vyloženě internetové řidiče jako ty W4C. Jsem znám,svým tvrdým postojem k nim a že je to u mne prostě za jiné peníze, takže se na mne skoro vůbec neobracejí a jsem za to opravdu i rád. Nejsem jen obyčejný přehazovač gum, jak si mnozí myslí a o slušnosti u některých z nich se vůbec nedá hovořit to znamená že neexistuje, takže jim to vracím stejnou mincí a taky to funguje docela dobře. Co se týče fábií, tak to opravdu aspoń já problém vyloženě nemám. I když samozřejmně vnímám, že toto auto by mnělo ovládnout naš trh mnohem více a prodeje pneu na tyto vozy by mněli stále narůstat. Oba rozměry ve 14 mi jdou zatím velmi dobře a dokonce 185/55-15 jde solidně. Někteří vyloženě chtějí i 195/55-15. Zatím tedy jde celá škála Fábií, kde ale jednoznačně převažují 14kola. Tak se zatím chlapi mějte a zítra ráno vykročte do nového týdne tou správnou nohou, ať se vám v práci daří.
neděle, 8. listopadu 2009
 
V4C
V4C Tak se zdá,že hlavní vrchol je již za námi i když prodeje i služby jdou stále dobře, ale je to již bez stresu. Stouplo mě % zákazníků s přinesenými pneu a až na vyjímky, jsou to od 17" výše. Např.medvěd R,Jaguar XJ,ix35 a pod.,no prostě ti co mají hluboko do kapsy. Samozřejmě se nejprve informují za kolik je práce. Jak jsem se zajímal, na západ od nás je to přesně obráceně. Tam po netu kupují ti méně movití a ti movitější si zakládají na tom, že jsou vážení zákazníci servisu a tomu naopak zcela důvěřují ve všem,včetně volby a cen pneumatik. Naši pracháči servisu nedůvěřují, zřejmě podle přísloví "Podle sebe,soudím tebe" a proto očekávají, že budou servisem podvedeni a okradeni. Také mnozí (JUDr.z Plzně a podobní) považují slušnost za slabost. S těmito dnes jednám slušně, ale stroze a odměřeně a kupodivu to funguje. A nakonec jen připomenutí, že Fabii viděti v servise je svátek. Majitelé této značky jsou velmi opatrní,spořiví,mají náhradní disky a jen si je přivezou převážit.DOT 2003 je tu zcela běžná a to mají ještě dostatek vzorku. Nových pneu 165/70R14 i 185/60R14, vzhledem k počtu Fábií se prodá neskutečně málo. Jak to vidíte u vás?
neděle, 8. listopadu 2009
 
FERDA
FERDA Myslím, že dělají ČÍNU. Wanli,Sunny,Fortuna. Tak tohle není moje kafe. Neberu ani nechci.
neděle, 8. listopadu 2009
 
profik
profik Ma tu niekto skusenosti s deldo? Pocul som, ze maju celkom dobre ceny. Maju odber podmieneny niejakym mnozstvom?
neděle, 8. listopadu 2009
 
HOGAN
HOGAN Anubis nevím co pro Tebe znamená dobré zdroje na Kleber,já je beru od IHLE a myslím,že mám na Kleber i Michelin od nich super ceny a hlavně i teď mají skladem.Jestli chceš napiš mi e-mail adresu a já Ti pošlu kontakt na koho se obrátit a s kým se tam domluvit aby ses dostal na nějaké slušné ceny.
středa, 4. listopadu 2009
 
Anubis
Anubis Hogane, ja bych se nejradeji na Barum uz vykaslal. I z toho duvodu, ze hodne zakladnich rozmeru mam objednanych uz nekolik mesicu a jen slysim z barumky, ze ted v srpnu nedodaji, bude v zari. V zari urguji, dozvim se, ze bude v rijnu. V rijnu slysim, ze bude asi v listopadu. Je zacatek listopadu a dozvim se, ze do konce roku je omezena dostupnost... Ne, Barum se u mne shazuje cim dal vic. Na Kleber nemam dobre zdroje, neumim ho levne koupit, takze ho nedelam. Misto Barumu se snazim nabizet napr. Savu a Falken. A nebo tlacit zakazniky do znackovejsich pneu jako je Dunlop nebo Goodyear.
úterý, 3. listopadu 2009
 
HOGAN
HOGAN V4C máš s tím Barumem naprostou pravdu i když pod pokličku jsem jim nikdy nenahlédl,na to jsem myslím malej pán.Ale prostě jsem je přestal prodávat.Barum jsem nahradil Klebrem a Conti Michelinem.Vyplatilo se.Ale ono s tím problémem s dodávkama to u nich je tedy nejmarkantnější ale už mám problémy sehnat i Goodyear a Dunlop.Ty normálně beru jinde než u IHLE tam beru jen Kleber,Michelin a když je potřeba tak Pirelli ale teď tam beru už i UG7,M3,3D i Winteresponse protože tam kde jsem je brával normálně už nemají některé standartní rozměry.No a u IHLE zatím mají relativně všechno.I ty bláznivý Barumky mají skoro ve všech rozměrech.
úterý, 3. listopadu 2009
 
HOGAN
HOGAN Anubis a proč se na ty Barumky tedy postupně nevykašleš a nezačneš si pomalu přeorientovávat zákazníky třeba na ten Kleber.Já jsem to udělal a docela se mi to vyplatilo.A jak jsi na tom s dodávkama od Barumu?
úterý, 3. listopadu 2009
 
BIB
BIB Pro Poo: servis mám na malém městě, žádná Praha či Brno
pondělí, 2. listopadu 2009
 
V4C
V4C Hogan-píšeš, že nejsou pneumatiky, ale jedním dechem říkáš, že v podstatě nejsou Barumky, potažmo Contíky. Ale to je stará písnička. Nahlédl li někdo do plánování a řízení dnes Contitrade, nemůže se divit. Je to neuvěřitelný moloch a je s podivem, že to jde alespoň takto. Na druhou stranu jistý nedostatek by pneumatikám i pomohl. Jen se podívejte, jak straší nedostatkem naftaři, plynaři o čezu ani nemluvě a my platíme jak mourovatí a nakonec jsme rádi i za ty nemravné ceny. Poslední příklad Putina je přímo čítankový. A gumaři se rychle učí. Výsledky Continentalu to potvrzují. Dělají sice menší objem, ale zvýšily zisk. Co na tom, že někde v česku chybí pár Barumek.
pondělí, 2. listopadu 2009
 
Anubis
Anubis Hogane, Kleber neni internetova guma. Kleber si dava pozor, aby se moc na internetu neprodaval, stejne jako napriklad Avon. Barum je pripad sam pro sebe. Myslim, ze delam v Barumu docela slusne obraty, ale ty ceny, za ktere to nektere internetove obchody prodavaji na koncoveho zakaznika nejsou v mych silach - nekdy prodavaji levneji nez za kolik ja Barum nakupuju.
pondělí, 2. listopadu 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz