Pneurevue.cz » Fórum » Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

Jste připraveni na nadcházející zimní sezonu?

 

neděle, 27. září 2009

Otázka ze dne 27.9.2009

 

Co od ní očekáváte?

 
 
 
Bořek
Bořek Krásný příjemný večer přeji všem opravdovým pneuservisákům. Tak se bohužel stalo to co jsem si moc nepřál a napadlo nám trochu brzo bílé nadělení. Začalo opravdové pneuservisní peklo, šílenství a lidé nám nenechají ani trošku klidu. Je to čas,který na jedné straně máme rádi,těšíme se na něho, čekáme na něj nějakou dobu, ale na druhé nám to přináší i nepříjemné situace a stres. Je to ale náš úděl, který jsme si zvolili sami, takže musíme bojovat. Tenhle týden byl opravdu extrémní, jak díky nezvyklému říjnovému počasí, tak návalem na pneuservis. Začátek opravdu velmi brzský a uvidíme jak to bude s výsledky na konci listopadu. Prodej zimních pneu byl teď doslova šokující a fantastický. Jsem opravdu rád, že jsem letos naskladnil větší množství pneu od více výrobců. Tady jsem tedy nadmíru spokojen, protože zákaznici jsou velmi mile překvapeni výběrem a sortimentem. Samozřejmně i já nemám všechno, ale vím že např. v Třinci,kde mám lepší skladovací možnosti jsem velmi solidně naskladněn i když jak již jsem psal byl tento týden vyjimečný v prodeji. Doplňování skladu funguje taky docela dobře až na přepravní společnost PPL, která jako obvykle nestíhá. Jiní dopravci zatím bez problémú dodávají velmi solidně. Poprvé v historii mám zítra otevřeno v Třinci na prosbu svých chlapu mechaniků i v neděli. Vyjímečné situace si žádají vyjímečné řešení. Jsem rád ,že mám takové kluky, kteří vědí, že stáli dobří zákaznici se prostě musí udělat a mají možnost maximální péče i třeba v neděli. Je pravda, že nejsem moc nadšen, protože si musejí odpočinout, ale byla to jejich dobrovolná volba a já jsem za to nesmírně rád a vděčný. Vím že to nejde dělat každý týden ale tato extrémní situace si žádá své. A vím že tito zákaznici to umějí taky velmi dobře ocenit a kluci budou určitě spokojeni, nejenom od nich, ale samozřejmně že to poznají na výplatách. Takže zítra mám postaráno o denní program a co přijede z ulice navíc bude jen bonus. Příští týden se má oteplit, takže to vidím na zklidnění a zvolnění činnosti. Tak se zatím chlapi mějte,držte se a bojujte, ať jste spokojeni.
sobota, 17. října 2009
 
Kikos
Kikos Tak to je opravdový nářez.Počasí se zbláznilo a lidé taky. Ale je to krása, takhle si máknout.Jen ať to vydrží co nejdéle.
pátek, 16. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik Pro Anubis: jak jsem psal pristi rok spustim pneu portal, ktery bude z pohledu zakaznika - info, testy, pneuservisy, pneucasopisy atd. Bude opravdu z pohledu zakaznika a jeho cilem bude zvysit informovanost koncovych zakazniku a podporit prodej pneu v pneuservisech vysvetlenim jeho vyhod atd., ale nebude se podporovat prenaseni "boje" pneuservis versus net na zakaznika, ale koncovy uzivatel naopak bude informovan, aby se vyhnul garazistum u kterych nedostane uctenku (pravdepodobne pak nedaji do ucetnictvi a neplati dane a pojistne) a tim uctuji neodpovidajici cenu za praci a jake to ma dusledky. Mym cilem bude zvysit prodej a ziskovost pneuservisu a aby zakaznik postupne akceptoval odpovidajici cenu za praci, protoze si myslim, ze boj s netem nelze vyhrat coz bude muset v dusledku znamenat zvyseni ceny prace, tak aby odpovidala skutecnosti. Mozna povedu marny boj jako ted nektere pneuservisy prirazkou za prezuti u pneu z netu, ale zkusim to. Prvni rok az dva budu poskytovat reklamu pneuservisum zdarma a budu to financovat ze sveho. Pote vyhodnotim navstevnost, uspesnost atd. a pak bud zacnu za reklamu uctovat nebo to zavru. Pro Anubis. Pak se mi ozvete mate rezervovano prvni misto ve Vasem kraji a okrese. (az tento portal spustim, tak sem dam info vcetne kontaktu)
čtvrtek, 15. října 2009
 
Anubis
Anubis Zákazníku, plně souhlasím s Tvými názory. Bořek má na přezouvání pneu z netu zcela opačný názor než já, ale ze všech přispívajících si jeho vážím nejvíce a je to pro mne Pneuservisák s velkým P.
středa, 14. října 2009
 
Hrouda
Hrouda Opravdu se nedá na pneu z netu přirážet!!!mam pneuservis v prostředí dalších 11.pneuservisu na cca. 10km a to bych se rovnou odepsal.nerad ale musím to trpět a přezout pneumatiku z internetu za normální cenu pouze nevezmu pneu na zrušní ekol.A to bude brzy také problém ostatní je berou zdarma.
středa, 14. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik pro John: dovolili jsme si rict nazor, ktery se Vam nelibi a hned jsme lopaty? Hmm ... vypovida to predevsim o vas. Napriklad Borek uctuje prirazku za pneu z netu 1000 Kc. Mam ho take nazyvat lopatou, ze ma jiny nazor nez ja? Ne. Respektuji jeho cestu, kterou si zvolil jak bojovat s prodejem pneu na netu i kdyz na to mam jiny nazor. Jako jeden z mala v techto diskuzich vystupuje slusne a profesionalne a uz jenom kvuli tomu kdybych bydlel v jeho okrese, tak bych si dojel koupit a prezout pneu k nemu. Moje jedina volba jakozto zakaznika je vybrat si vlastni pneuservis s vedomim, ze tim daneho podnikatele podporuji. Radeji vynalozim par set korun navic s vedomim, ze moje penize jsou ve spravnych rukou nez podporovat vcelickare atd.
úterý, 13. října 2009
 
garážista
garážista Problém bude až Vám p. garážista opraví boční průraz hřibem nebo mašlí.
úterý, 13. října 2009
 
puk
puk správný přístup k zákazníkům :-D
úterý, 13. října 2009
 
John
John Zákazník a Jivi -JSTE HLOUPÉ LOPATY!!!
úterý, 13. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik Souhlas. Staci garaz a vybaveni v cenove hladine jak pisete (mysleno odkaz) a nemel by to byt problem. Pokud dotycny garazista bude radne platit dane a pojisteni i pak bude mit prostor na slusnou cenu na prezuti a jako sezoni doplnek autoservisu idealni. A techto malych pneuservisu, ktere to maji jako doplnek k malemu autoservisu pribyva a je to jedine dobre. A ze neprezuji nektere specialitky, ktere nekteri pneuservisaci zminuji. Nevadi stejne vetsina obratu predpokladam delaji mala auta az nizsi stredni trida s beznyma pneu. Stejne do budoucna pravdepodobne nebude mozne delat pouze pneuservis, ale i nejake doplnkove veci nebo obracene k autoservisu je i pneuservis. Doba kdy se rejzovalo na cene pneu + za prezuti tak, ze stacilo provozovat pouze pneuservis po cely rok je nebo bude brzo pryc. Ja osobne jezdim ke garazistovi, ktery ma pneuservis jako doplnek k autoservisu a zadny problem. Ale jak rikam nejvetsi a nefer vuci serizonim pneuservisum vidim v garazistech, kteri neplati dane, socialni a zdravotni nebo minimalne a tim dokazou stlacit cenu za prezuti, ktera neodpovida cene prace.
úterý, 13. října 2009
 
JiVi
JiVi s timhle si otevre pnuservis kazdej, kdo ma kousek mista http://www.ddpneu.cz/product/zvedak-zouvacka-vyvazovacka-ath-za-94-500-kc-bez-dph-nosnost-zvedaku-3200-kg.html
úterý, 13. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik Internetovy prodej neni to co vas bude likvidovat, ale pouze nektere garazove pneuservisy, ktere prezouvaji na cerno, neplati dane, zdravotni a soc. pojisteni nebo minimalne a diky tomu mohou uctovat za prezuti neodpovidajici castky. Tyto pneuservisy nejsou prinosem pro obec, kde jsou ani pro stat a uz vubec ne pro pneuservisy, kterym defacto snizuji cenu prace, ktere seriozni pneuservis dosahnout nemuze (protoze plati dane, zdrav a soc. pojisteni, ma pojistku na svoji cinnost atd.). Uvedomte si konecne, ze to je to co Vas bude nicit misto fnukani a nadavani na internetovy prodej a trestani zakazniku co ze si to dovolily koupit pneu na netu. Vy mate jednu obrovskou vyhodu a to ze k Vam zakaznik prijede a muzete s nim primo komunikovat a nabidnout mu i doplnkove sluzby produkty atd. Svym pristupem muzete udelat z nahodneho zakaznika staleho a to je vas zdroj prijmu. Misto toho vedete marny boj s internetovym prodejem a tim, ze nasadite tucnou prirazku zakaznikovi a ten k vam diky tomu jiz nikdy neprijede a o Vasem pristupu rekne x znamych, kteri se Vam take radeji obloukem vyhnou. Ale v ten okamzik se citite jako king, ktery to tomu internetakovi nandal. Misto toho jste mu to meli prezout za normalni cenu a vysvetlit mu, ze priste si muze koupit pneu u vas a dostane slevu na prezuti, takze ho to ve vysledku vyjde cca stejne a jeste bude snadno resit pripadnou reklamaci. A mozna jste mohli ziskat staleho zakaznika. A to je to co potrebujete - stale zakazniky.
úterý, 13. října 2009
 
pablo
pablo Dobrý den, chci se zeptat, půjdou pneumatiky z Felicie na Fiat Punto, r.v. 1999?
úterý, 13. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik Pristi rok spustim web www.vaspneuservis.cz, ktery by mel byt z pohledu zakaznika a podporit seriozni pneuservisy vcetne primeho prodeje pneu misto nakupu na netu, ale bez omezovani teto moznosti nebo jeji trestani.
úterý, 13. října 2009
 
JiVi
JiVi John - hlupak jsi ty.Ja a znami kupuji pneu na netu a jezdi tam, kde je nevyhodi.Proste se uz neobjevim v pneuservisu A ale jezdim do pneuservisu B.Presne jak tu pisou pod timto prispevkem ostatni. prizpusob se nebo zhyn. Darwinova evoluce :-) a jeste jedno. Na netu se fakt neprodavaji jen cinske pneu. je tam i sortiment beznych pneumatik, ktere maji vsude - vcetne obchodaku.
úterý, 13. října 2009
 
Zakaznik
Zakaznik Vazne si myslite, ze "bojovat" s prodejem pneu na internetu lze tim, ze tyto pneu prezujete napr. o 1000 Kc draz? To je boj, ktery nelze vyhrat. Zakaznik je ten kdo Vam prinese penize a timto ho pouze odradite a prezuje jinde, misto toho jste mohli mit alespon za prezuti. Chapu, ze prodejem pneu na netu prichazite o prijem a nadseni z toho nejste, ale bojovat s tim timto zpusobem, ze se snazite omezovat svobodnou volbu zakaznika a trestat ho za to, ze si dovolil koupit pneu na netu je jaksi mimo. A tim neprichazite pouze o tohoto jednoho zakaznika, ale ten to rekne svym znamym atd. a vysledna ztrata zakazniku je pro Vas vyrazne vyssi. Neni lepsi cesta: 1.) zaplatit za prezuti ADEKVATNI cenu a nenechat si ji dotovat prodejem pneu nebo minimalne 2.) Prodavat Pneu treba o neco draz nez je na netu s tim, ze pokud si u vas zakaznik koupi pneu, tak dostane slevu na prezuti 3.) A zduraznit, ze je to pro zakaznika vyhodnejsi, protoze pripadnou reklamaci resi pouze s Vama. To vse za predpokladu, ze castka o kterou prodavate draze pneu minus sleva za prezuti pneu u Vas je o malo drazsi nez kdyby si je zakaznik koupil na netu. To je zpusob, ktery je pro me jako zakaznika akceptovatelny a nevidim duvod proc nepodporit mistniho podnikatele misto koupe pneu na netu, ale ne pristup, ze u novych pneu mate prirazku 1000 Kc nebo ze i po sleve za prezuti me vyjde vyrazne levneji nakup pneu na netu + prezuti pneu v normalnim pneuservisu. To je muj nazor jakozto zakaznika. Myslim, ze vetsina na to casem prijde, ale pro nektere bude mozna pozde. Doufam, ze ne pro seriozni pneuservisaky typu Borek, ale pro ty primitivni prispevovatele (viz. starsi diskuse) a vcelickare.
úterý, 13. října 2009
 
Mart_ini
Mart_ini Myslím, že majitelé nebo provozovatelé pneuservisů by si měli konečně uvědomit, že podnikají v konkurenčním prostředí a přestat se litovat. Přístup kdy zákazníka "přeučovat" nebo ho dokonce trestat za to, že si koupil pneu na internetu je nehorázná blbost a jen to dokazuje jak jsou někteří majitelé pneuservisů krátkozrací a v některých případech až směšně zatvrzelí. Správný podnikatel reaguje na vývoj na trhu. Buďto snížením ceny nebo nabídnutím jiných zajímavých služeb.Pochopím ale, že snížit cenu už nekdy nejde proto udám příklad. V mém městě je tak 5-6 pneuservisů. Kromě jednoho všichni zavedli příplatky za vlastní pneu. Pokud vím, tak zákazníků jim ubývá. Ten poslední udělal výborný konkurenční tah tím, že nemá příplatky žádné. Odměnou je pak rostoucí počet zákazníků a na té firmě je to také vidět. Rozrustají se, budují a očividně prosperují. Zákaznící jsou spokojení, a to je přeci ta nejlepší reklama! To je důkazem toho, že pokud někdo není fňukal, chápe, že "zákaznické stádo" nepřeučí k obrazu svému a má schopnost zapracovat tam, kde ostatní nechtějí, tak může být úspěšný. Na internetu Vám pneu nepřezují, tak to konečně pochopte. Chce to trochu invence v podnikání. Jinak přeji mnoho spokojených zákazníků i s pneu z internetu.
úterý, 13. října 2009
 
Bořek
Bořek Přátelé ,tak nám to asi vypuklo o trochu dřív než jsme čekali. Dneska to byl teda u mne velmi náročný den. Jedno auto střídalo druhé a šlo to jak po másle.Prodáno 14 nových sad a objednáno dalších +-10, které běžně nedržím na skladě, takže spokojenost je opravdu maximální. Jen se modlím ať ještě nenasněží jinak to bude katastrofa. Ještě chvilku ať to vydrží,tak jak je teď počasí, za to bych byl docela šťastný. Uvidíme jak se to vše vyvrbí. Držím i Vám všem opravdovým pneuservisákům pěsti pro štěstí a hlavně se nedéjte a bojujte!
pondělí, 12. října 2009
 
John
John JiVi ty jsi ale hlupák!
pondělí, 12. října 2009
 
HOGAN
HOGAN PETR - jseš asi fakt primitiv.I čtenář Ti psal jak je to s tím označením S,tak si to přečti a nemachruj.Jo a vyžádej si ty certifikáty o shodnosti tam kde nakupuješ.Snad jsou chytřejší než Ty a budou to vědět a dají Ti to.
pondělí, 12. října 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz