Pneurevue.cz » Fórum » Jak se podle Vašeho odhadu změnily velkoobchodní ceny na zimní předzásobení oproti loňsku?

Jak se podle Vašeho odhadu změnily velkoobchodní ceny na zimní předzásobení oproti loňsku?

 

pátek, 29. července 2011

Otázka ze dne 29.7.2011

 

Můžete uvést konkrétní příklady, jaká byla cena loni a letos?

 
 
 
koukám jak koukal
koukám jak koukal jsem jaksi zjistil,že rozdíly v předobjednávkách a ostatních dokupech jsou u Lassy na zimu celkem DOST velké -cca kolem 200Kč bez dph u 16".Což je síla,michelin ,conti,aj.rozdíl 0,0 prd.,ale 200 na jednom kole to je mazec.poznámka- vše skladem
úterý, 30. srpna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Vše v tomto oboru je třeba důsledně a důkladně pročistit. Pak musí přežít jen ti kteří si to opravdu zaslouží a kteří prokážou své kvality.
úterý, 30. srpna 2011
 
ventilek
ventilek souhlasím,musí nastat konec , krach a bankrot těch co se k oboru léta stáví laxně a nezodpovědně.Amen pravil Mojžíš...
úterý, 30. srpna 2011
 
Michal
Michal Já se nejvíc těším na ty magory tady u nás v ulici. Každý rok se mi smějí, že nakupuju gumy tady u nás v ČR. Že oni je nakoupí v pohodě v září v zahraničí na handlu a ještě levněji než já. Včera jsem si jednoho podal, jak to vidí se svýma Nokiankama, které si sem tak pěkně vždycky tahal z německa. Tak musel s pravdou ven, že je tam houby a že neví, kde to koupí, protože nikde nic není. Tak sondoval, jestli bych mu nějaké nedal. Ani etiketu!!! Nic prostě, loni mě vysíral, nezaplatil mi Michelinky, tak teď ať si zkrachuje, protože tady jedna nepovedená sezona znamená konec. A stejný problém budou mít i jiní, kteří to nechali na poslední chvíli a tahali to v září ze zahraničí z těch "supervýhodných" handlů.
úterý, 30. srpna 2011
 
Michal
Michal Nevím, ale u nás v Praze v BestDrive gumy opravdu mají a řekli, že je ale nedají je velkoobchodně do oběhu dřív než v druhé polovině září, protože si chtějí zajistit své obchody, ale to si zase myslím, že je iniciativa toho vedoucího na té provozovně.
úterý, 30. srpna 2011
 
ventilek
ventilek tak,tak,jak já říkám tupej českej národ který se zamerikanizoval.Jen točit tisíce pneu a piču z toho.Když tak koukám na ty nety ,tak bude zima asi super truper.Všem práci zdar.
úterý, 30. srpna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Romane s tvým názorem nelze nic jiného než jen souhlasit.
úterý, 30. srpna 2011
 
Roman
Roman Buďme rádi, že je situace taková jaká je. Takový nedostatek pneu se již nebude opakovat, a my můžeme po dlouhé době vydělat pěkné peníze. Proto se nepodbízejme slevami na zimní pneu a vyčkejme na říjen. Jen ať si velkoobchody a eshopy vyprodají sklady ze ziskem desetikorun z pneumatik a my pak budeme prodávat se stokorunami u větších kol s tisícikorunami. Již nyní nelze dokoupit od výrobců téměř nic. K pousmání je srovnání velkoobchodů v ČR a v zahraničí. U nás ještě některé velkoobchody prodávají téměř za nákup zato zahraniční již pochopili situaci a ceny jdou den ode dne o desítky eur nahoru. Z toho bohužel plyne, že my Češi neumíme počítat a rozumně obchodovat. Raději budeme točit tisíce kusů pneu a honit se jak blbci, aby nás pak obchodní zástupce chválil kolik jsme prodali oproti konkurenci pneumatik a jak jsme dobří, než aby jsme koukali na efektivitu. Ještě se musíme hodně učit!!! Umíme dobře překupovat, ne však obchodovat.
úterý, 30. srpna 2011
 
servis jižní morava
servis jižní morava Já si s tím tak hlavu nelámu, ale na jihu kolem mě jsou jejich servisy tak naprané, že gumy leží i na "WC". Přijít tam hasič či bezpečák bylo by to zajímavé, ale to by měli strach se do nich opřít. Raději si vyhlídnou snadnou oběť, poctivého živnostníka, ale jak říkám, je mě to celkem šumák.
úterý, 30. srpna 2011
 
FERDA
FERDA Tak to se hodně pleteš.Jen tady na severní Moravě skrátili letos na zimu na servisy Best Drive téměř 10 tisíc kol!Takže nebudou mít sami včas naskladněno a nebudou mít co prodávat.
pondělí, 29. srpna 2011
 
Michal
Michal Oni je mají, ale nedají je do oběhu, budou jen pro BestDrive.
pondělí, 29. srpna 2011
 
FERDA
FERDA Mne by fakticky zajímalo,co budou prodávat sami,když nemají pro své servisy ani pneumatiky.
pondělí, 29. srpna 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Zrovna v pátek se mne zeptal jeden internetový prodejce. Co si myslím na nový portál který má Barumka. www.ipneu.cz, místo 123pneu.cz. Myslím si, že když si cizí člověk, který je jen obchodník udělá internetový prodej pneu je to pro mne dá se říct trochu respektující a třeba i částečně možné, když to udělá pneuservis je to podle mne nerozumné až hloupé rozhodnutí pokud to vyloženě nemá zaměřeno jen pro své zákazníky které přezouvá a kde hlavně dodržuje ceny jak na internetu tak i na servise. Což většina nedělá a pak jsou to u mne hlupáci, protože si neváži svých přezouvajících zákazníku. Když však výrobce pneu, který dodává pneumatiky svým odběratelům, jak těm internetovým tak pneuservisním a má si je vlastně za obchodní spolupráci vážit a nedělat zákeřnosti, udělá místo toho prodej pneu ještě přes internet lidem z ulice. je to pro mne zcela nepochybně alarmující zjištění. Neodpovědné, zákeřné a neodpustitelně sprosté pohrdání všech kterým třeba pravidelně a ve větším množství dodává pneumatiky. Nevím jaké slevy poskytují lidem z ulice, ale moc velký rozdíl to asi proti servisům nebude. Je to na hlavu postavené a podle mne to nemá moc hlavu ani patu. Sami vidíme jak zima vypadá u Barumu v ČR a to ještě nezačala. Styděl bych se to nazvat lépe než chaos, nelogičnost a bezradnost. Někdy se mi zdá, že servisy Barum někdo úmyslně posílá do kytek a chce převzít jejich činnost. Jen z úsměvem pak sleduji např. články jak se chlubí jak jim to vše funguje, jede a je to skvělé a bezvadné. Skutečnost je ale úplně jiná. Papír snese hodně, ale pravdu natrvalo neošidí
pondělí, 29. srpna 2011
 
radek
radek No jo , předháněj se :-)
pondělí, 29. srpna 2011
 
Broonl (Severní Čechy)
Broonl (Severní Čechy) Myslím, že Barumka Michelinu letos v nespolehlivosti s přehledem konkuruje.
pondělí, 29. srpna 2011
 
radek
radek Nevín jestli je nejhorší, ale rozhodně nejlepší nebude.
pondělí, 29. srpna 2011
 
Roman
Roman Naprosto souhlasím
pondělí, 29. srpna 2011
 
FERDA
FERDA MICHELIN nestojí za nic.Nejhorší výhradní dovozce.
pondělí, 29. srpna 2011
 
radek
radek Je to jak píše BIB, všichni výrobci jsou na tom podobně.
pondělí, 29. srpna 2011
 
BIB
BIB Moje osobní zkušenost s Michelin ČR, koncem dubna jsem odeslal předobjednávku, do cca měsíce mě přišel výpis které položky a v jakém množství mě budou dodány do konce září (bylo to cca 60% předobjednávky) pak mě v půlce prázdnin přišel výpis zbývajících 40% pneu, pneu u kterých mě nejsou schopni zaručit dodání do půli řijna mohu nahradit podobnou pneu, např, Kleber BfGoodrichem, Michelin v A4 v indexu T za H apod. já jsem celkem spokojený i když je pravda že už v době předobjednávky mě bylo řečeno že nejspíš ne uplně vše dostanu.. ale co mám info od kolegů tak jiní výrobci na tom nejsou o moc lépe, michelin nasadil na zimní zajímavé ceny a nestíhá dodávat.
pondělí, 29. srpna 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz