Pneurevue.cz » Fórum » Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

 

pátek, 23. září 2011

Otázka ze dne 23.9.2011

 

Myslíte si, že tato orientace vyřeší problémy a výzvy, kterým čelí pneuservisní branže?

 
 
 
FERDA
FERDA Souhlasím,že to je to pro Michala jednoznačný propadák a ne vítězství.
neděle, 23. října 2011
 
Laura
Laura No to mi rozum nebere - viz příspěvek dole: Michal: "jsme totálně vyprodaní a mě se splnil sen, že mám vše vyprodané ještě před koncem řijna, jak jsem chtěl a mohu vše s předstihem zaplatit a získat si tak bonusy pro léto." Jak se může někdo radovat, že má 20 října vyprodaný sklad?, to mi spíš přijde jako podnikatelské selhání. Neúspěch. Ostatní budou prodávat dál a já si mnu ruce, jak jsem to rychle prodal a už nemám co dělat. :- Zajímavé.
neděle, 23. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Nevím jak vy pánové, ale já jsem na tom z gumami ještě tedy hodně dobře. Prodalo se mraky a tu hlavní pneubouřku a smršť teprve osobně očekávám. Kromě favoritu které jsem včera totálně vypráskal, ale které budu zase mít v dobrém množství v úterý mám skoro vše co je potřeba, včetně Céček. Tam sice také očekávám brzy problém, ale zatím jsem v pohodě, protože je tu kromě mne nikdo nemá a v dalších rozměrech a druzích to je taktéž. Zatím opravdová pohoda a spokojenost. Sluníčko svítí, ráno mrzne a je to paráda.Posílil jsem na sezonu dílnu o další dva automechaniky, kteří měli u u mne dobrou praxi jako učni a jednoho mechanika jsem si vytáhnul z ÚP, který byl taky u mne na praxi a chtěl si přijít něco vydělat. Takže mám teď na dílně, to je dvou stáních 7 perfektních hotových svých pneuservisních chlapů a odsípá to rychle a kvalitně. Jsem i dost rád, protože ve čtyřech chlapech by mi asi ti moji kluci už dávno odpadli. A to by byla pro servis a mne katastrofa. Každý ví co a jak má přesně dělat a je to perfektní a důležité pro produktivitu a cvrkot na dílně. V kanclu mám teď dvě paní a já to jistím. Zorganizování práce je velmi důležité a podstatná věc. Nemám žádné černé duše a nemíním je ani mít. Nestojí mi to pak za problémy, když příjde kontrola nebo kdyby se něco chraň bůh stalo. Vidím ale, že letos se to naprosto vyplatilo, protože okolní dobré, kvalitní servisy absolutně nestíhají a zákaznici jezdí od servisu k servisu. Díky tomu, že mám dostatek kvalifikovaných lidí práce odsýpá jak má a je čas i na chvilku nádechu před dalšími nápory lidí z ulice. Je rozdíl kdyby byli čtyři nebo když je jich 7. Mnozí z Vás si teď asi počítají, kolik to stojí peněz navíc. Ano stojí, ale mohu říct už teď z vážnosti a zcela upřímně že se to absolutně vyplatí a je to už vydělané a svým způsobem i zaplacené. Už jenom díky letošnímu nadstandardnímu zisku s pneumatik s kterým jsem dost počítal, ale který i mne zkušeného pneuservisáka překvapil velmi pozitivně. Tady jsem chybu neudělal a vrátí se to v podobě dalších nových zákazníku, které obsloužíme. Jedno je však jisté kdybych se dobře nepředzásobil, nepředvídal tuto situaci která nastala, zhořel bych jako papír. Naštěstí pneumatik mám dostatek. Dokoupeno jich bylo během posledních 14 dní už stovky ks a další zboží za ještě pro mne dobrou cenu je na cestě. Takže spokojenost. Přeji Vám všem opravdovým pneuservisákům klidný zbytek neděle a zítra se vrhněte vší silou do našeho pneuosudu. Bořek Filipec.www.pneucentrumprofi.cz
neděle, 23. října 2011
 
Michal
Michal No, já se přiznám, že jsem s tím létem dopadnul ještě dobře. Mě tam asi z 950 Ks zůstaly 4 letní gumy a to nepamatuju. Sám jsem se divil, že jsem to tak trefil. To už se mi určitě nikdy nepovede, to byla velká náhoda. Jediné, co mě na této zimní sezoně zatím nebaví je ta neskutečná hektičnost a tlak se kterou se všechno řeší. Takovou zimu jsem nezažil. Fakt minulé úterý jsem myslel, že vypustím duši.
neděle, 23. října 2011
 
JJJ
JJJ Každý stůjcem svého štěstí.Kvalitní předobj.se vyplatila.Letních pneu zustalo Všem a na že néé.Tak se musí všichni zahojit na zimě.Ale jaké bude jaro?? To je otázka???,,,
neděle, 23. října 2011
 
Michal
Michal Tak z mého pohledu v Praze je už v podstatě po sezoně:-):-) Ne, snad po přezouvací, tady se na to sere do poslední chvíle, ale co do prodeje pneu, jsme totálně vyprodaní a mě se splnil sen, že mám vše vyprodané ještě před koncem řijna, jak jsem chtěl a mohu vše s předstihem zaplatit a získat si tak bonusy pro léto. Jinak Procházka vyprodáno, Chára něco málo ještě. Tirex nemám rád, takže nevím. Já jsem sezonu začal přezouváním už 9.9. a mohu říct, že jsem si sáhnul na samé dno a všichni stálí zákazníci už mi jezdí na zimních i ti noví, chytří, kteří přišli včas. Teď si to užívám. Okolní pneuservisy mají úplný prd, nikdo si nedělal zásoby předem. Jeden pneuservis, co ho fakt nemám rád, tak nemůže sehnat gumy už tři týdny a v pátek jsem s ním mluvil a potvrdil, že je to v háji, že prodělal kalhoty. Tady sousedi jsou taky v pytli. V úterý se přiřítilo auto s nápisy Auto Kelly a vyházelo tam asi 12 ks goodride a 8 conti 195/65 R15, tak jsem se šel kouknout, cena Conti 1550 Kč s DPH/ks...tak jsem se smál ještě hodně dlouho. Prý to má jisté, že to prodá hned odpoledne. V pátek tam ještě leželi, tak jsem se šel optat, co zákazník....prý to nechtěl...moc drahé..jestli to nechci.:-):-) Fakt ne díky. Velmi se bavím. Začínají chodit velcí prudiči, kteří si vzpoměli, že taky musí koupit gumy a nejlépe s DOT tří týdny maximálně. Ve čtvrtek pán, Klebery 195/65 R15...říkám, 1320 Kč/ks, nechtěl, prý si to sežene jinde levněji. V pátek přišel, jestli je ještě mám, že je vedle nabízí za 1560 Kč a obchody nemají....nemám, mám je rezervováné pro zákazníka. Že prý by za ně dal 1400 Kč...Tahle sezona se fakt povedla. Máme to tady všechno trochu jinak, než jinde, lidi šílení, ale i tak se mi vyplatilo, že jsem oslovil spoustu firem na přezutí ještě před sezonou, teď teprve někteří byly oslovení jinými firmami na přezutí a nákup pneu, tak říkají, jak je to super, že jsem jim to dal za takovou cenu a že hlavně měli možnost výběru a nechali si u mě uložit letní kola po 20 sadá..Mám radost, získal jsem spoustu nových zákazníků do budoucna a velmi se mi vyplatilo, že jsem se k nim choval slušně. Jen je mi líto některých dodavatelů, respektive jednoho, který si teď sahá na dno sil, kvůli idiotům, kteří nechali objednávání na poslední chvíli...držte se kluci.!M.
neděle, 23. října 2011
 
FERDA
FERDA Myslím,že přezouvací peklo ještě úplně tenhle týden nepříjde.I když je to poslední týden před platnou vyhláškou a jsou ty svátky,tak hodně lidi je stéjně stále nezodpovědných.Počasí je taky dobré tak je nic netlačí.Spíše očekávám nával firemních aut,které jako vždy budou přezouvat u mne na poslední chvíli.MilaN-já jsem taky se zimními gumama v pohodě.Ale u KK mne sere,že vůbec nerozdělují pneuservisy od lidí z ulice a střílí to jak Rambo z kulometu.Jediné pozitivum na tom je,že to garažisti nekoupí nikde jinde a tím pádem to mají drahé jako prase!A jsou v pr...
neděle, 23. října 2011
 
MilaN
MilaN Ferdo no nediv se ze KK prodava za ty ceny, ja to plne schvaluju kdo nenakoupil pred sezonou tak ma smulu, co by jsi chtel po celo sezonu kupovat za stajné ceny kdyz je pneu tak žalostně malo?? To je jen právě dobré pro ty překupníky co tu nemaj dávno co dělat!!! Ja beru většinou od zahranicních obchodu z Polska ale i tam je jiz pneu malo a ceny jdou nahoru proto jsem rad že jsem kvalitně predzásoben!!
neděle, 23. října 2011
 
servis jižní morava
servis jižní morava Drobné postřehy z jižní moravy. Co se týče množství práce, popravdě jsem očekával větší cvrkot, než ve skutečnosti byl. Podotýkám, že neobjednávám. Považuji to za brzdu práce. Pro osádku je větší motivací dlouhá řada před vraty. Rána byla vždy hektická, ale kolem poledního se situace ustálila na max.2-3 čekající auta a tak to šlo každý den do 17-18hodiny. Dokonce se objevily v týdnu dvě asi 15minutové proluky. Včera odpoledne jsem proto prošel parkoviště Alberu a nevěřil svým očím. Přezuto tak cca 25% a co je pozoruhodné, daleko více malá auta. Odhaduji, že jejich řidiči jsou zkrátka svědomitější a mají i více času. Proto se domnívám, že od zítřejšího rána začne pravé peklo. Sejde se několik vlivů najednou. Poslední týden před platnosti "povinosti-nepovinosti" zimních pneumatik , Státní svátek a tudíž volno v pátek a začátek svátku Památky zesnulých. Dnes nic nedělejte a naberte fyzické i duševní síly na letošní vrchol sezony. Kdo má ještě co prodávat, zvažte řádně, kolik čeho máte a cenu přizpůsobte poptávce. Tato situace se již nemusí dlouho naskytnout.
neděle, 23. října 2011
 
FERDA
FERDA Krásný pracovní týden to byl.Gum prodaných jako písku na Sahaře.Zisk luxusní a to jsme teprve na začátku.Ukázala se krásně pravá tvář takových interneťáků jako je např.KK,kdy na servisy už dávno ser.. a dávají prodejní ceny jak se zrovna nažerou a vychrápou.Ještě,že teď nepřezouvám ty blbce z internetu,ti ale musí hezky čumět když asi zjístí,že servisy jsou mnohdy levnější než titi šméjdi za počítačem.Teď jim ještě nasolit práci jak se patří a bude to vpořádku.
neděle, 23. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Máme za sebou podle mne týden už ne v podobě rozehřívání, ale tento už byl v podstatně vyšším tempu, které jasně nastavilo nutnost a povinnost zodpovědných řidičů přezouvat a také hlavně ukázalo připravenost všech možných druhů pneuservisů i internetových prodejců. Je velmi zajímavé sledovat tyto zajímavé příběhy a různé peripetie jak servisů tak internetových prodejců. Letošní zima se zcela vymyká jakýmkoliv pravidlům a zvykům a jsem rád, že jsem se trefil přímo do srdce, když jsem tady psal několikrát v nedávné minulosti co si myslím o letošní zimě. Celkové hodnocení nechám až na začátek prosince, ale jen snad naznačím a mohu s klidem napsat, že jsem velmi rád za některé vaše maily a telefony které mi děkují za včasné otevření očí a potlačení pocitu strachu co bude s touhle zimou. Největší uspokojení mi ale snad udělal kolega z Čech, který zavolal a vyprávěl svůj příběh, že letos poprvé po mnoha a mnoha letech nakoupil mnohem větší množství pneumatik na které si dokonce zapůjčil peníze u rodiny a u známých. Chtěl to mít na skladě hned a ne čekat jestli to možná přijde, nebo ne a proto včas nakoupil. Byl šťastný, že má teď pneumatiky, vynikající prodej, perfektní zisk a hlavně byl nadšen, že už všechny peníze vrátil, kdy ještě není ani sníh a má teď opravdovou pohodu a klid na pneuservisní práci. To je také to co přeji každému pneuservisákovi, který chce jít s dobou. Jinak beze jména H- nevadíš mi pokud budeš psát rozumně a co se týče AM PNEU stále jsem přesvědčen, že je to velmi solidní partner. Vše co jsem si objednal, jsem dostal včas a bez jakýkoliv problému. Ceny v menších rozměrech byly sice nikterak zajímavé, ale ve větších rozměrech, C, a OFF byly oproti konkurenci solidní a dobré. Přesto např. felicie které byly za nic moc cenu zmizely během 2 dnů jako pára nad hrncem a bylo jich tam hodně přes tisíc ks. I za tu nevýhodnou cenu kterou měli by Vám mnohým trhali dnes zákaznici ruce. Sám to teď vidím,na počítači když se podívám např. na KK a zde mají Savu na Favorita za 1470,- a dokonce Kormorán, kde je plná cena 1139,-kč a kde ji prodávají teď za 1395,-kč ! ! ! LASSA radku je také budována pro dlouhodobé partnery ne jen pro nakupující sem tam když už nic není. Tam pak nečekej dobrotu a charitu ze strany od jakéhokoliv prodejce. Sami to teď nedodržuje téměř nikdo. A o tom to i trochu je. A že udělalo AM v letošní zimě pár chyb je přece jen lidské a nikdo není dokonalý.Bořek
sobota, 22. října 2011
 
profik
profik Ja mam este na felicie mix Matador, Kleber, Sava cca 100ks po 1050CZK vratane DPH a prepravy do ČR. Ak ma niekto zaujem nech necha na ploche email, ozvem sa mu. Odber mozny len v celom mnozstve.
sobota, 22. října 2011
 
JJJ
JJJ Jak jste na tom s 165/70R13 ?? Klasika ,ale já nic nemám .Prodádo 250kol a posledních pár sad bylo super.Sleva skoro 0%,ale šlo to na dračku.Jinak zdražuji jako prase.Nikdo nic nemá "z imprtéru"tak se nedá nic dělat.C mám,ale 195/70R15 Barum 2800 a bude huř-líp. Raději at 1 sada zustane,než abych ji polal do světa za pár kaček.Kupodivu jdou i ležáky z let minulých,jelikož musí každý přerout.Tam,kde jsme leta prodávaly za konkurenční cenu netu ,tak letos to podle netu solíme.páce až nad hlavu,na 2 stání 4-5 aut /hodina .Jen mě zdržují ti zákazníci ,co jezdí kdo ví kam a mají ,nemají mytá kola z jarní sezony a hlavně dolepené AL kola jako vrabčí hnízdo.Pak se každej diví kolik stojí čištění těch samolepek,dosedacích ploch náboje a AL disku,jelikož to mají zoxidované tak,že to nejde pořádně upnout ani přes Haweku.Tak jsem se nasral a v pondělí beru na zkoušku kartáčovou myčku,jelíkož mám Drechstra a potřebuji druhou.Za 1 den se myje cca 250 kol,tak je to dobrej kauf.Všem poctivým servisákum hodně dobré práce a prodeju.
pátek, 21. října 2011
 
FERDA
FERDA 6MIN.36SEK.---http://voyo.nova.cz/multimedia/televizni-noviny-20-10-2011.html
pátek, 21. října 2011
 
FERDA
FERDA Zákon je celkem nanic,kdyby už teď sněžilo tak by to stálo za houby.Jen pořádné honění a nervy.Tak je to zatím plynulé a celkem v pohodě.
pátek, 21. října 2011
 
radek
radek Zákon nám neprospějě. Dobrý je pouze z hlediska bezpečnosti. Po obchodní stránce na nic.
pátek, 21. října 2011
 
0xf
0xf No panove at se vam dari. Jelikoz na moje auto moc penumatiky nejsou. Tak kupuju na ebay a za tu dobu prezouvam 3 soukrome auta. Me ty usporene castky dovedli az k vyvazovacce :-) nicmene ten zakon vam bodnul asi :-) Teda jestli lidi nezacnou jezdit celorocni.
pátek, 21. října 2011
 
Kikos
Kikos Syron není špatný,ale je už taky drahý oproti minulému roku asi o 35%,což je dost na takovou značku.Myslím,že AM to letos pořádně podcenilo a přestřelilo.Škoda,byli hodně dobří.
pátek, 21. října 2011
 
JJJ
JJJ Já se lek ,že aji ty ostatní za nehorázné ceny-katalogové.A co ten Syron dobrý?? já nevím asie hmm
pátek, 21. října 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz