Pneurevue.cz » Fórum » Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

 

pátek, 23. září 2011

Otázka ze dne 23.9.2011

 

Myslíte si, že tato orientace vyřeší problémy a výzvy, kterým čelí pneuservisní branže?

 
 
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Jakube nevím jestli máš pneuservis jako hlavní činnost, nebo jen jako přilepšení, ale určitě najdeš velký výběr na-www.motortecgate.cz
pátek, 7. října 2011
 
Jakub
Jakub osobní.novou nebo i zánovní- uvítám jakýkoliv skvělý tip a nebo web stránku. děkuji
pátek, 7. října 2011
 
Kikos
Kikos Osobní nebo nákladní?Novou nebo starší?
pátek, 7. října 2011
 
Jakub
Jakub nějaký tip na skvělou nazouvačku za skvělý peníze? popřípadně i vyvažovačku? děkuji
pátek, 7. října 2011
 
Anonym
Anonym To je bomba-http://www.ferdus.cz/index.php?akce=detail&zbozi_id=1452
pátek, 7. října 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Prosím o radu jakou pořídit Nákladní utahovačku v té škále nabídek jsem zmatenej.Jaké máte skušenosti.Mojí starou utahovačku mám rosekanou.Děkuji
pátek, 7. října 2011
 
Poo
Poo Jo,stejná zkušenost. Na běžný pneuservis si příjdou posvítit, ale aby se taky přišli podívat za garážistou co má nakopanou haldu mastnejch hadrů u sudu s vyjetým olejem co stojí jen tak v rohu té jeho garáže, to ne. A nebo gigantické firmy, těch se taky bojí.
čtvrtek, 6. října 2011
 
Anonym
Anonym Bořku máš Svatou pravdu.Kdejakej šmudla si to šmudlí v šopě a ví p...ču o dodržování předisů s kdo ví čeho všeho.A hlavně ví uplné hovno o tom co to vše stojí.Ale bohužel žijeme v čr,kde se ženou holí snad jen ti co se snaží a mají vše hezké ,koukavé a na očích.
čtvrtek, 6. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Dnešní zážitek. Byla u mne provedena velká kontrola HZS. Šli po všem co je jen možné v oblasti požární ochrany jen možné. Od kontroly hasičáků, tlakových nádob, olejového hospodářství, revizi hromosvodů, elektroinstalace, přes kontrolu skladovacích prostor jak nových pneumatik, tak i vyřazených, kontrolu dílen, venkovních prostorů, vlastnických a majetkových vztahů objektu pneuservisu, všechny stavebních povolení apod. Byl to skutečný nářez a mohu říct, že jsem dost zkušený, ale i já jsem koukal sám co vše musí dnes mít k činnosti pneuservis.Osobně jsem rád, že mám na vše kolem bezpečnosti, hygieně, požárům apod. firmu, která mi to zajišťuje a o to víc dnes vidím přínos, že je téměř vše bez problému a doslova s pochvalou. Maličkosti byly odstraněny téměř okamžitě a jsem moc rád, že to je v pořádku. Zde je ale právě ten rozdíl, mezi kvalitními pneuservisy a některými pneuboudami, které nemají vůbec nic a které jedou tak jak jedou a pak mohou přezouvat za tašku hrušek. Hasiči se mi přiznali, že mají v merku pneuservisy a přišli díky reklamě protože ji mám téměř všude, tak jsem na očích. Ten některý pneubouďák nemá nic, hezky jako myška si tam někde v dílně topí vyjetým olejem, nebo pecíkem s uhlím vedle pneumatik, hasičák viděl z ponorky a to byla kalná voda. Hromosvod neví ani co je a těch příkladu bych mohl jmenovat mnohem více. Sám některé takové znám a je pak k naštvání když já to vše dodržuji, stojí to nemalé částky a on na to zvysoka kašle a jen to takovým jako jsem já kazí svou super cenou např. za přezutí. Navzdory tomu věřím, že na každého jednou dojde a že boží mlýny melou pomalu ale jistě. Proto se pneuservisáci věnujte i těmto požárním povinnostem zodpovědně, ať se nedostanete do dost velkých nepřijemnosti.To už ale teď stačí a vrhněme se na tu naši práci zostra. Vím, že to příští týden bude už na vysoké úrovni a pak už nastane jen a jen pekelné přezouvací tempo. Tak pojďme na to ať to stojí za to!
čtvrtek, 6. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Jinak na Klébry dávám slevu 30-36%. a brzy budu ještě rapídně ubírat. Dávám to jak komu a jak na co. Není pro mne dnes problém díky penězům za práci dát 45-48%, ale to není smysl mého podnikání, to je ukázka jen slabosti a naivity některých bláznu např. internetového světa. Vím dobře tím, že bych např. dal takové super ceny na pneu, bych sice totálně zlikvidoval během jednoho roku okolní pneuservisy a měl práce do aleluja, Kluci by se nezastavili 12-14hodin i více už teď kdy je práce docela slušně, stroje by jely na 150%, ale nakonec bych stejně zjistil, že skutečný zisk je nižší než při stávajícím solidním prodeji. Kluci se stejně už taky od příštího týdne nezastaví a zdravá konkurence musí být a já ji tady chci, ta nezdravá sama blízkým časem vyhyne, nebo ji zlikviduji právě svými službami, které mají smysl a jasný cíl. Krásný večer. Bořek
středa, 5. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec petře-d jde to i u mne dělat jak píšeš, protože však myslím na budoucnost oboru která je nablízku a která jde podle mne jiným směrem než ty předpokládáš a vidím moc dobře kam se obor ubírá už léta a hlavně protože chci své služby zkvalitňovat, získavat nové zákazniky a posunovat se v pneuoboru i mimo něj dál, tak to dělám tak jak to i prezentuji. Ty sám vůbec nemusíš dělat autoservisní činnost, ale věř že jak píše Kikos tak když se objeví nejenom v okolí tvého servisu zdravá konkurence, začne ti podstatně ubírat práci díky službám kterých bude mít podstatně více. A tím tě pak donutí pouvažovat co dál u sebe zlepšit. A to nemluvím o autoservisech, které již dnes berou pneuservisům mnoho práce. Je to naprosto přirozené a do budoucna s tím musíš počítat. Nevím kolik máš zaměstnanců, nevím kolik let u tebe dělají, nevím jací to jsou odborníci, nevím kolik jim dáváš mzdu, nevím v jakém místě a městě jsi a mnoho dalších které nevím, ale věř že čas ukáže že mám pravdu. Klidně mne pozvi po sezoně na tvůj pneuservis a zjístime spolu jakou máš skutečnou produktivitu a vytížení pneuservisu. Kolik je tvá ziskovost za práci a při prodeji pneumatik. Kolik zbytečně času promrháš za prostoje apod. Pak možná změníš názor dříve než bude třeba pozdě. Nepřeji ti nic špatného, to vůbec né, chci jen ať vždy zhodnotíš obě strany mince a já osobně jsem naprosto přesvědčen, že střední a velké pneuservisy se prostě musí ubírat novým trendem doby. Nepomůže ti jakékoliv místo. Čas běží pro všechny stejně. Vím moc dobře o čem píši a věř, že mám dost zkušenosti a praxe abych mohl něco takového tvrdit. Klidně dáme někdy v klidu kafčo a probereme to osobně, pokud budeš chtít. Bořek.
středa, 5. října 2011
 
FERDA
FERDA Na Klébry max. 36%
středa, 5. října 2011
 
Kikos
Kikos Tím chci říct,že souhlasím z Bořkem a jeho názorem.Časem poznáš,že nejde dělat jen pneuservis.A néjde jen vůbec,že jsi na nějakém jiném místě.Všude se časem najde někdo kdo tě předčí a ohrozí.
středa, 5. října 2011
 
Kikos
Kikos PETŘE-D,pokud budu mít pneuservis a k tomu další služby pro motoristy a budu mít servis blízko tebe,tak tě svými službami doženu k tomu že ti buď přetáhnu právě tou další činnosti zákazniky,nebo tě donutím taky zvýšit počet služeb protože jinak ti ubude práce utíkat před očima.
středa, 5. října 2011
 
Gumař
Gumař max 42%
středa, 5. října 2011
 
Poo
Poo 38-40%
středa, 5. října 2011
 
Michal
Michal Kolik dáváte slevu z ceníku na Kleber ,Michelin??
středa, 5. října 2011
 
petr d
petr d Bořku nechápu tvůj názor že samotný kvalitní a komplexní pneuservis nemůže přežít a musí dělat autoservisní činnosti. Že to nejde např. u tebe neznamená že to nemůže fungovat jinde, každé místo má přeci svá specifika.
středa, 5. října 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec radku- věř že u mne se ten pneuservis nevytrácí. Byl, je a bude mou hlavní prioritou. Teď například téměř vše vrhám na pneu činnost. Sklady mám oproti minulosti velmi dobře naplněné a je potřeba to nejenom prodat a zaplatit, ale hlavně na tom i slušně vydělat! Je však něco jiného, kdybych byl někde sám, anebo když mám 5 kvalitních zaměstnanců. Musím se snažit postupně zvyšovat produktivitu práce, nepropouštět kvalitní mechaniky když pro ně nemám práci a nebo čekat až mi někdo přinese mimo pneu sezonu nějakou pneu na opravu, nebo že si přijde snad koupit pneumatiky. Ještě horší, by bylo kdybych čekal že si doveze své pneu a chce je jen přehodit. To opravdu né. Sami dobře všichni víme, kde se posunuli marže pneu za posledních 5 let. Stavět budoucnost na pneumatikách bylo a také i dnes je jednoznačně utopistické myšlení. Je to nesmysl a podle mne půjde v blízké budoucnosti pak doslova u některých jen o přežití. Věřím, že se brzy pročistí trh a nastane vzkříšení pneuservisní práce a marže z pneu se dostane do solidních čísel, tak jak to je aspoň teď u mne a kdy se půjde dále bez problémů rozvíjet. Je to ale podle mne nevyhnutelné jedině spojením s dalšími potřebnými službami, které doplní hluché místa v pneubranži. Života schopný jen a jen pneuservis bude podle mne jen malá krásná rodinná firmička, kde svým osobitým přístupem může dojít k udržení zákazníka a kde zvítězí perfektní vybavení a osobitý přístup. To však dokážou jen ti majitelé, kteří mají správný tah na branku. Bořek Filipec www.pneucentrumprofi.cz
středa, 5. října 2011
 
radek
radek Na firmy atd se Procházka a Chára tlačil snad vždy, tady se toho moc nezměnilo.
středa, 5. října 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz