Pneurevue.cz » Fórum » Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

 

pátek, 4. února 2011

Otázka ze dne 4.2.2011

 

Očekáváte výrazný nárůst prodejů těchto pneu, jakmile zákon vstoupí v platnost?

 
 
 
Canon
Canon Jakej názor máte na celoroční pneu, třeba v Německu se toto pneu prodavá velmi dobře a celkově v procentech má velké zastoupení, bojím se toho že i tady se zakazníci naučí na tomto pneu jezdit. Označení jako zimní pneu to má, naštěstí jich během roku moc neprodám.Jedná se o menší rozměry, ale i tak.
neděle, 6. února 2011
 
BIB
BIB Asi se to liší okres od okresu ale u nás spousta lidí nepřezouvá na zimu i když má třeba koupené nové auto což je pro mě podivuhodné. Po schválení zákona ale plánují nákup zimních, alespoň to tedy mnozí říkají.. Obchoďák nás nabádal ať se udělá velká letní předobjednávka že se bude opakovat situace jako v zimě a nebude pneu, sami ale víte že léto oproti zimě stojí za prd, lidi do přezouvání nic nenutí.. Takže letní předobjednávku jsme udělali asi o třetinu menší než vloni, něco taky zůstalo z minulé sezony takže tento rok se budeme snažit mít po letní sezoně co nejmenší zůstatek na skladě.
sobota, 5. února 2011
 
Moris
Moris Kdo chtěl letos jezdit stejně přezut musel.A pokud to projde tak budoucí sezony budou podobné těm co byly, nakonec přece jen na koho je toto mířeno, především na vyšpiony co přezouvají jenom předek a na ty co nepřezouvají vůbec většinou jsou to zákazníci co maximálně šetří a věřím že je v pneuservise uvidíme zřítka a to ještě v sezoně s otázkou: co u vás stojí přezutí?. Jinak to také vítám hlavně z pohledu bezpečnosti.
sobota, 5. února 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Ano, napřed si opravdu musíme počkat na přesné znění zákona, ať si zase nějací chytráci nenajdou skulinku v zákoně na kterou jsme my Češi kabrňáci. Já osobně vítám a věřím, že se zvedne trošku bezpečnost na našich silnicích. Co mne ale netěší je, že to po letošní zimě myslím už moc nezvedne nijak enormně prodej zimních pneumatik a největší problém bude naučit zákazníky se přizpůsobit a chovat se podle situace která nastane. Mít před sebou v říjnu zákazníky, kteří byli zvyklí si přijít téměř jak chtěli během 2 měsíců a teď je natlačit do časového presu nebude zrovna nejjednoduchší. Firmy si už nebudou jezdit podle toho jak chtěli a jak jim to nejlépe vyhovovalo, ale budou muset naslouchat potřebám pneuservisu a pokud si je už pneuservisáci nenaučili tak to nebude vůbec jednoduché. Sami dobře víme, že zde hrozí nebezpečí, že budou hledat cesty jak si neznepříjemňovat svůj někdy velmi pohodlný život. Jsem rád za sebe, že jsem si své největší firemní zákazníky za poslední dva roky naučil a jsou disciplinovaní. Situace na zimu 2011 u zákazníku z ulice, ale opět nahrává různým přidruženým dílnám, garážím a rychlo kvaško pneuservisům, což není pro pneuservisy absolutně dobré. Mohu říct, že např. tady v Třinci se zavřeli během čtyř měsíců dva solidní malé pneuservisy. Asi si říkáte, to se někdo má! Ne pánové, já absolutně nemám radost, protože je nahradili dva garažisti a 2 pěkné autoservisy, kteří dělají v pneuoboru mnohem více škody než užitku. Letošní zima byla jejich testovací a už se někteří projevili velmi negativně. A teď je otázka, jak to udělat, aby zákaznici neutekli jinde, stihlo se co nejvíce v krátkém časovém sledu, v perfektně provedené práci a mít na tom odpovídající zisk a především zbytečně nezvyšovat náklady? Vybudovat dalších 2-3-5 stání, nabrat lidi na sezonu? To pánové není nejlepší řešení, to je podle mne naivní až hloupé a krátkodobé myšlení. Je potřeba myslet z dobou a jak jsem již několikrát psal, jsem stále přesvědčen, že bude ještě v pneuoboru podstatně hůř a přežijí jen ti kteří se podřídí situaci na trhu a budou používat dobře hlavu, dělat a využívat nové trendy, které si náš obor nesporně žádá. Letní sezona mi dá myslím už trochu zapravdu a mazání medu kolem pusy některých dodavatelů a dovozců pneumatik, kteří doslova lživě zneužívají letošní zimu za kterou můžou vlastně i hodně oni k fantastickým teoriím o budoucnosti oboru a prodeji, jsou pro mne zcela neopodstatněné až doslova nesmyslné.
sobota, 5. února 2011
 
servis jižní morava
servis jižní morava Srovnávat německý a český pneu trh je skoro nemožné. Těch 10-15% co nepřezouvalo v Německu je nějakých 4-6milionů kusů. U nás je to desetina. Také kupní síla je v Německu trochu jinde a o cenách phm/mzda ani nemluvě. To jsou zásadní rozdíly. Také si myslím, že výrazně stoupne dojíždění zimních. Stále se tu omýlá, MS,vločka,hory, ale řidici vůbec neví, že zimní je hlavně min.4mm. Co my jsme loni v říjnu nasadili gum se 3-4mm. Pokud nezačně policie měřit vzorek při každé kontrole jako alkohol, mine se to účinkem a to jsem si tím skoro jistý. Viděli jste hlídku ve sněhu s hloubkoměrem? Přitom i letní a 1,6 mm (mělo by to být 2,5) je problém. Je to rok co rok horší a 1/2 je dnes při výměně sjetá na 0. Ono to tak ale musí být, když zimní nasuzuji pod 4 a letní klidně pod 3 mm. Tam je zakopaný pes. Pokud se nezmění postoj policie, je uzákonění zimních pneu sporné a může být paradoxně pro nás kontraproduktivní.
sobota, 5. února 2011
 
Marek
Marek tak tak Čína dáva na všechny pneu M S a nikdo jí v tom nezabrání.Je to obrovský trh a každý tam vyrábí .A navíc má od ní každý pujčené lupeny )))
sobota, 5. února 2011
 
Matěj
Matěj Stejně jako Zeetex a jiný pneumatiky určené hlavně pro USA. V německu musí být zimní pneu označená sněhovou vločkou a 3 vrcholky hor.
sobota, 5. února 2011
 
BIB
BIB Jsem zvědavý jak bude v zákoně popsáno co je a co není zimní pneu, takový letní goodride s označením M+S je vskutku úžasná zimní pneu :-)
sobota, 5. února 2011
 
olomouc
olomouc jsem měl v prosinci zákazníka co chtěl jen namontovat kolo na osu,jelikož mu nějaký servis v Praze řekl za tu 1 osu 200Kč.To že mu dal za opravu špagátem 400Kč mě dostalo na kolena..Ale nejsou všichni stejní,škoda že mi ten zákazník nebyl schopen říci u koho byl.
sobota, 5. února 2011
 
Michal
Michal Praktik - no právě proto by bylo dobré, kdyby byly jak povinné zimní tak povinné letní:-) jinak jsme v pytli a třeba já budu mít co dělat abych do dalšího podzimu vydržel. BIB - to je pravda. Já to také vidím často. Někdy když vidím jak se opravují defekty, tak je mi z toho smutno, to je katastrofa. A tedy ruku srdce, nejhorší je to s tou kvalitou v Praze. Tady je normálních servisů tak 5
sobota, 5. února 2011
 
BIB
BIB Zrovna včera jsem měl na dílně pneu kterou přede mnou "opravoval garážautopneuservis" zkrátka firma dělám tak nějak vše a taky to tak vypadá. Špagát narval jiným směrem než byla díra takže vzduch stále unikal a navíc samozřejmě bez demontáže pneu nezjistil že pneu je jetá po defektu a je vydrolená.. je to vážně problém že do tak sofistikovaného oboru může dělat prakticky kde jaké nemehlo :-(
sobota, 5. února 2011
 
Marek
Marek Jen aby nedělal zase bordel internet.Naše ceny se točí mírně nad internety a pak jak letos raketově stoupnou na max.z důvodu nedostatku.Jinak to zase přihraje strojům z Číny a prodejcům ND,kteří udělají akce"vybavení pneuservisu zdarma".Co tak udělat článek v Pneureuve s někým kompetentním o tom,jestli neudělat z pneuservisu odborné odvětví tak jak je třeba u deratizace??Je mi zle,když koukám na utržené patky a opravy pneu špagátem ze strany příživníků.
sobota, 5. února 2011
 
Hrouda
Hrouda Omlouvám se za dvojklik
sobota, 5. února 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Stím se dá jen souhlasit.leto nebude nic moc. Už teď to je k zaslechnutí u zákazníků že budou používat zimní pneu v létě.
sobota, 5. února 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Stím se dá jen souhlasit.leto nebude nic moc. Už teď to je k zaslechnutí u zákazníků že budou používat zimní pneu v létě.
sobota, 5. února 2011
 
Canon
Canon Myslím zimní pneu které přes léto sjiždí a má hloubku vzorku méně než 4mm. Ale na VAN tam mají jenom zimní, koupí nové před zimou a kupuje další nové před zimou.
sobota, 5. února 2011
 
Canon
Canon no co jsem slyšel tak prezident to ještě na stůl nedostal a tím pádem nepodepsal, ale osobně si myslím že ty prodeje zimního pneu už moc nahoru nepujdou, hlavně mám obavu o sezonu letní, nebude důvod kupoval letní pneu, už ted spousta firem které přezouvám jezdí celý rok na zimních.
sobota, 5. února 2011
 
Praktik
Praktik Tak potom jezdil drifty na nějakém tvrdém,ostrém,kamenitém povrchu.Jinak je to nesmysl.A že nám uzakonili zimní gumy je hezké na druhou stranu to přinese i negativa kolem spěchu na poslední chvíli přezouvat.Já se na to tedy moc netěším a prodej pneu po letošní zimě nestoupne nijak moc navíc.
sobota, 5. února 2011
 
Michal
Michal No, já to viděl u Dunlopu SP Winter M3, ten měl úplně vytrhaný bloky.
pátek, 4. února 2011
 
Praktik
Praktik Tak tohle dělají jen Číny že se škubou,jinak to je holý nesmysl.Zimní pneu má bezproblemovou směs i v létě.
pátek, 4. února 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz