Pneurevue.cz » Fórum » Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

Vítáte zavedení povinného používání zimních pneu v Česku?

 

pátek, 4. února 2011

Otázka ze dne 4.2.2011

 

Očekáváte výrazný nárůst prodejů těchto pneu, jakmile zákon vstoupí v platnost?

 
 
 
Anonym
Anonym Já na podzim zpřetrhám vazby s Michelinem na přímo .Ve hře je několik značek,které dělám na přímo a nedělají takový podraz na své zákazníky.Např.Pirelli,Yokohama..Ten Michelin budu dělat jen tak okrajově a vemu ho od známého z jiného regionu,za cenu co bych měl i já a on bude mít ten odběr a já zas obsloužím zákazníka co trvá na Michelinech.Vím už z dřívějška,že se dá prodat uplně vše.Záleží na tom co zákazníkovi doporučím a za jakou cenu.Michelin jsem už dělal jedenkrát přes jednoho velkoobchodníka,ale pak se vazba zpřetrhala z nějakého duvodu a tak jsem začal s jinou značkou a prodej byl stejný .Vím ,že vše směřuje k mažím O a jde jen o servis a rychloslužby.O to nic ,dělám to taky.Jen servu ceduli ,vyhodím stojany a dám zase ty moje neutrální a krásné v matném provedení.Nebo se pokusím o nějakou společnost ,třeba Point-S to je snad jediná multiznačková společnost ,která není vlastněná žádným výrobcem a je jen na servisu,kterou značku si vyberu jako tu hlavní a vedlejší.Michelin -podraz,Bridgestone -podraz...Velkoobchod-internet,servisní síť-výběr značek za stejné podmínky.Hodně o tom uvažuji
sobota, 19. února 2011
 
Hruška
Hruška Orientace velkých servisů a velkoobchodů na koncového zákazníka je zřejmá už několik let a nyní se k tomu přidali i importeří. Vše jim umožnuje internet. A to nikdo nazastaví. Pohodlnost zákazníků je velká. Já ač mám středně velký až velký servis s tímto nemám až takový problém, jde jen o to jaké jsou na těchto stránkách ceny. Ono vlastně o nic jiného nejde. Nemám problém do těchto projektů nebo jak to nazvat vstoupit protože to co nabízejí není v žadném případě lacinější než to co nabízím já. Např: porovnám-li si nabídku dobre pneu s mojí tak při zachováání slušných marší na pneu v kombinaci se slevou na prácí jsem lacinější.A to samé je i popgom. Ale proč bych to dělal když servisy okolo mne a jejich několik jsou jako servisní místa uvedeny na několika takovýchto stránkách a zákazníci které jim to za rok přinese se dají počítat na prstech jedné ruky a nebo je to nula. Tot má zkušenost. S tím popgomem jsem to napalim obchodakovi Michelinu a koktal ze tam mají podíl a ze to vzniklo v Madarsku a tady se to zkousi , tak jsem mu rekl ze poukazky jsem daval spouste znamym a ze se okamzite dozvim jestli nekoho oslovi tak koukal jak jojo.Ale mam pocit ze tem sefum je to stejne jedno. Jim o pneuservis nejde vubec viz.servisní místa co s nima jedou to je jediné co je zajímá JEJICH VELKÝ HRÁČI takže se muzem rozcilovat jak chcem.
sobota, 19. února 2011
 
Kikos
Kikos Hra je už rozehraná a kdo na to skočí sám pozná co udělal za blbost.Zůstanou jen ti co jim tam v Michelinu namažou kapsy.Jem mi z toho na zvracení.
sobota, 19. února 2011
 
Anonym
Anonym Je zajímavé,že Chára je napojen hned na několik e shopu -Pneudnes,popgom... Ta cena za servis u Pneudnes není špatná::Popgom nic moc.Já nebudu letos vydávat žádné poukazy na PHM.Už v zimně jsem je dal jen mooc dobrým zákazníkum o kterých vím,že mi neutečou.Micheliňáci jsou už banda kokotů.Nejen ,že mají svůj Euromaster,ale i ten slavný popgom a stejné servisy tam i tam.
sobota, 19. února 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Taky mne hodně zaujaly stránky www.popgom.cz o kterých jsem se dozvěděl předevčírem. Je jasné, že v tom je namočen Michelin až po uši. Překvapuje mne však jak se chová ke svým skvělým dealerům. Stačí si zadat např. partnera na přezutí v Jihlavě, Pelhřimově, jindřichově Hradci a okolí a naskočí jen Urban, což se mi jeví jako těžký podraz na druhého jejich velkého odběratele. Na druhou stranu je jasné když Urban je velmi velký dodavatel internetovým prodejcům a jeho čísla jsou opravdu velmi slušná v prodeji, tak mu lezou páni z michelinu doslova do zadku jak jen můžou. Proto beru jejich akce o kterých jsem tu nedávno psal na benzín jako velký podvod, protože brzy přemístí kontakty které dostali jen ke svým oblibencům a ostatní partneři ostrouhají. A to jsem o popgomu nikdy neslyšel až předevčírem, to můžu říct zcela čestně.
pátek, 18. února 2011
 
Anonym
Anonym oni se z jara všichni zase ukáží,až nám z toho pujde hlava kolem a z těch cen taky.Raději napište ,jestli si nepořídíte na jaro nějaký nový stroj,nebo zařízení,či nějakou novou službu.
pátek, 18. února 2011
 
Lukáš
Lukáš Všimli jste si, že Axa (Tirex) se stáhla? Nikde moc reklama. Jakoby jí došel dech. 123pneu taky silný rozjezd a nic. Letošní zima a nastávající jaro ale dost pročistí rybník, spousta překupníků skončí. Na trhu zůstanou jen takoví hráčí jako Tomket, Onio, Dobré pneu a AZPneu.
pátek, 18. února 2011
 
Broonl - Severní Čechy
Broonl - Severní Čechy Tak ty ceny nejsou zrovna úchvatný, ale mají výborně zpracovaný eshop. Jenže takových na netu je. Navíc když se podíváš, tak Axa nebo 123pneu zrovna trh neboří.
pátek, 18. února 2011
 
Poo
Poo Popgom je něco mezi Michelinem a Euromastrem, že by v tom bylo Ihle, to bych se divil.
pátek, 18. února 2011
 
Anonym
Anonym Pánové, mně už se chce zvracet. Už aj Ihle má svůj eshop- www.popgom.cz Kouknete se na "Výhodná koupě", hezky pod cenami pravýho sloupku. Zůstal tady nějaký velkoobchod co nebere zákazníky?
pátek, 18. února 2011
 
tirer
tirer Dobry den, čtu si dole, že tu hovoříte o JOPECU. V zimě jako jedni z mála měly pneumatiky a vcelku fungovala i logistika. Ceny jsou slušné, sklady online. V regionu necítím, že by drtili dopravce. Ale funguji s nimi chvilku.....
pátek, 18. února 2011
 
Anonym
Anonym těch 1600,- je za zadní nápravu. Tj.400,-za kolo
pátek, 18. února 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Kolo za 500kč Pro stálé zákazníky a hlavně nakupující zákazníky máme velké slevy.I pro firmu sjedním autem máme slevu ale musí spolupracovat potom se s cenou dostane také na cca 420kč kolo.ale pro nás je to nejnišší možná cena provoz něco stojí a neděláme přece pro zábavu
čtvrtek, 17. února 2011
 
Buďas
Buďas Na A3 jsem měl 150 kč jak říkáš. Cenu 490 jsem myslel s DPH, pravda že jsem uvažoval o ceně mezi 400 - 500. Co se ceny týče tak, mi skutečně vychází jít s cenama za pneu dolů. Jde o psychologii zákazníka. Každý se dneska podívá na pešíčka nebo podobné a ví za kolik pneu nakupujeme. Pokud pak přijde do servisu, kde si třeba za ty A3 vemou 1700 a spočítá si, že má servis na zákazníkovi 1600 na pneu a čistého 400 na práci tak jim to neleze přes žalůdek. Ptám se lidí , proč přišli za mnou a často slyším, že se o mne říká, že mám pneu za solidní cenu a práci mírně pod průměrem. Odjedou ode mne S Alpinama a spočítají si, že na pneu ušetřili i 1000 kč oproti konkkurenci a to je skutečne mnoho i pro majetné. Vím, že konkurence dělá 4x pneu s prací i za 7500 kč, u mne to mají pod 6500 A NA TO SLYŠÍ
čtvrtek, 17. února 2011
 
Anonym
Anonym 1600,- konkurence já nákladní nedělám
čtvrtek, 17. února 2011
 
BIB
BIB Ještě jsi mě zapoměl napsat kolik jsi na te A3 195/65-15 mel zisku?
čtvrtek, 17. února 2011
 
BIB
BIB Jak napřímo tak i ze zahraničí, musíš sledovat akce, kurzy a tak.. Rád bych zvýšil cenu za přezutí ale konkurence tady je ještě i o něco níž něž těch mých 420.- . Kolik u Vás kolegové co děláte nákladní stojí komplet přezutí 22,5"?
čtvrtek, 17. února 2011
 
Anonym
Anonym 10-20% zisku na nákladních pneu?? To ale taháš z Polska nebo od jinud.Nebo bereš na přímo v michelinu??
čtvrtek, 17. února 2011
 
BIB
BIB kompletni prezuti 22,5" za 490.- urcite neni levne, my to mame s DPH za 420.- , na nákladních pneu máme 10-20% zisku, podle toho jak se podari koupit, musi se v tom proste umet chodit. Prodavat pneu s 5% ziskama je pitomost, to radeji nic nedelat.. Kolik jsi na te A3 195/65-15 mel zisku? 150kc?
čtvrtek, 17. února 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Co je to pod hranicí konkurence co až příde někdo po tobě a pude s cenou pod hranici konkurence (Pod tvou cenu) kam až to pujde. proč nedržet ceny je to naše živobití pojďme si konkurovat všichni v kvalitě a ochotě a ne podrážet jeden druhému ceny.na pneu už nic není a takhle nebude ani nic na práci.
čtvrtek, 17. února 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz