Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo Hruška, Michal - souhlas! Třeba ještě něco najdeme na webech jako podpůrné argumenty, absolutně souhlasím s tím, že zákazníci jsou dezorientováni a opravdu nikdo nemůže vědět vše. O to horší a škodlivější je bombardování veřejnosti ,, zaručenými zprávami.,,
úterý, 15. října 2013
 
Anonym
Anonym Clanek co vlozil Michal je potřeba vytisknout polozit na pult, nebo povesit v dílně společně s kartou od Michelinu. Když někdo začne s DOT at si to precte. Me je nekterých lidí az lito. Nemohou rozumet vsemu a snaží se aby nebyli podvedeni. Po prectení vetsinou reknou, ze uz tomu teda nerozumí at jim tam dáme co uznáme za vhodné a jeto.
úterý, 15. října 2013
 
Michal
Michal To je vcelku rozumný článek http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=792256
úterý, 15. října 2013
 
Shambo
Shambo Bratři gumaři, jamajské perle Usainu Boltovi stačí několik hřebíčků v tretrách k pokoření světových rekordů na tartanu. A ještě tím slušně uživí sebe včetně rodné vísky. Napadlo vás ale někdy, kolik hřebů v pneumatice potřebujete k bezpečné jízdě osobním vozem po ledových pláních Skandinávie? Jak Norsko, tak i Švédsko a Finsko pochopitelně použití hřebů v zimních pneumatikách povolují. Na druhou stranu, milovníci norem a technických reglamentů jistě zajuchají radostí, protože už před třemi lety tyto tři země omezily počet hřebů v osobních pneumatikách na rovných 50 kousků na běžný metr běhounu. V přepočtu na rozměr 205/55R16 nesmí být počet hřebů vyšší než 96. A v tom je právě zakopaný pes. Vzhledem k tomu, že pravidlo 50 hřebů na metr platí pro všechny pneumatiky vyrobené po 1. červenci 2013, tak novým pravidlům vyhovují pouze 4 pneumatiky! A tady je máme: Continental ContiIce Contact, Gislaved Nord Frost 100, Michelin X-Ice North 3 a Hakkapeliitta 8. A podle ruských webů k této čtveřici patří i Kama 519. Na skandinávském trhu propuká drobná panika. Vzhledem ke globálnímu oteplení jsou místní zimy, závěje a fukejře celkově surovější, prodejní čísla pneumatik s hřeby stoupají rok co rok a na skladech se prohání mezi regály meluzína. K určitým výjimkám v legislativě však došlo. Nebyl by to ovšem zarputilý Nokian, aby se obrátil se žádostí o povolení výjimky pro distribuci své Hakkapeliitta 8 s celkem 190 hřeby. Po dlouhém, pečlivém a nestranném bádání byla tato pneumatika schválena k provozu ve Finsku a Švédsku, nejdéle odolával příslušný úřad v Norském království. Poškození vozovky a ekologické škody z provozu Hakka 8 jsou na však na úrovni konkurentů s 96 hřeby. Velmi zajímavá je i lhůta pro ukončení drendění vozidel na pneumatikách s hřeby. Zatímco ve Švédském království je to 15. duben, ve Finsku a jižním Norsku zákon hovoří o Velikonočním pondělí. U nás je to vše jako vždy trochu jinak. Už Ivan Mládek nabádal posluchače: sypte ptáčkům, aby jim to neklouzalo. A já zároveň s ním tímto zdravím silničáře na Vysočině. Gumám zdar, přátelé. P.s. Bolt je v angličtině šroub. Asi to s tím Usainem není náhoda... co myslíte?
pondělí, 14. října 2013
 
Pavel
Pavel Dnes mi přišla na email nabídka od ipneu.Tak ty debilové prodávaj barum polaris 3 za 1104Kč,včetně poštovného.Je to normální????!!!!!
pondělí, 14. října 2013
 
BF
BF Shambo ty mne teda bavíš, ty ďáble! Tak už se teda těším na pich puf fííí.
pondělí, 14. října 2013
 
Shambo
Shambo BF - Bořku, večer bude příspěvek o hřebech. Když pich pich, tak pich puf. Těš se! :)
pondělí, 14. října 2013
 
Anonym
Anonym JSEM TAK NASRANÝ ZA TY TLACHY CO VYPUSTIL Z HUBY ŽE JSEM MU HNED NAPSAL.POKUD TO JE ON TAK JSEM ZVĚDAV ZDA TU NAPÍŠE.DAL JSEM MU TU ODKAZ AŤ VÍ CO SE PÍŠE U BORCŮ A NE PLECHOŠOPÁKŮ.ZDAR.
pondělí, 14. října 2013
 
Michal
Michal Já Bořku myslím, že ano, vzhledem k tomu, že ta moderátorka té reportáže byla z Brna a a podle jména Jan Křenek je to jediný servis podle tohoto jména v okolí. navíc podle té fotky dílny to celkem odpovídá.
pondělí, 14. října 2013
 
BF
BF Shambo Pich pich.
pondělí, 14. října 2013
 
Shambo
Shambo Po prchání siliky se staneme prchlivými. A pichlavými.
pondělí, 14. října 2013
 
BF
BF Já taky asi prchnu do NOVY a vezmu sebou bič, tam totiž nejsou asi normální lidi. Se moc moc divím že to raději nenatočila Mráčková která má manžela pneuservisáka od nepaměti a věřím že by takovéto hlouposti vůbec neypustil z pusy. http://www.pneumracek.cz Jinak Míšo se mi to nějak nezdá. Myslíš že je to on co jsi napsal? Máš jistotu?
pondělí, 14. října 2013
 
Shambo
Shambo Dobré ráno, těm u strojů, pod stroji i s nástroji! Pánové, prchání siliky - jev, který se stane šlágrem udělení Nobelovy ceny za chemii v roce 2014!
pondělí, 14. října 2013
 
Michal
Michal http://www.autoprofiteam.cz/memberdetail.php?locality=brn&mbrid=548 - to bude on milé děti, ukažme si na něj...Ty bláho prchání siliky...tak to jsem ještě neslyšel a to jsem si myslel, že jsem slyšel už úplně všechno, ale že to řekne člověk z oboru tak to je dekadence přátelé...
neděle, 13. října 2013
 
Shambo
Shambo Koudelka - náš vzor: http://www.youtube.com/watch?v=NGjBlwHvs0Y
neděle, 13. října 2013
 
Moris
Moris Tady je vidět kdo vládne momentální době v našem oboru -neprofesionální garážista-idiot co přezouvá všechno sám za 15min. . Přijet si natočit takovou to garáž díru s mašinama z autokelly, to může vymyslet jen taková pinda jako je ta redaktorka, takový zákazníky rád garažistum přenechám.
neděle, 13. října 2013
 
Shambo
Shambo A jak řekl šéfík v reportáži... čtyři roky a dost! Co se ještě nedovíme... :) Bohužel, co prošlo televizí, to se počítá...
neděle, 13. října 2013
 
BF
BF Pánové, tak tohohle hloupého šéfa bych nezaměstnal ani jako pomocnou uklízečku natož jako pneuservisního mechanika či přijímacího technika v pneuservise. 4 roky je stará guma a do šrotu? Měl by si přečíst příručku a vydaný leták např. MICHELINU kde je jasně dáno že např. dobře skladovaná pneu stárne 17x pomaleji a dle dalších prodejců např, Nokian, Conti 5let stará pneu se může prodávat jako nová!!!!!! Jsou u nás někdy prostě I promiňte mi to slovo tupci kteří neví skoro nic a pak ještě v televizi mluví nesmyslné hlouposti. Takovíto amatéři dělají ostudu a do oboru vůbec nepatří. Jestli ho někdo znáte prosím ať si přečte nejenom diskuzi tady, ale hlavně potřebnou literaturu a jde někam na školení, protože je to pro mne jen nějaký slabý garažista a amatér který dělá jen hanbu.
neděle, 13. října 2013
 
Poo
Poo TV NOVA opět nezklamala, jsem myslel že pustit tak ujetou reportáž a ještě ke všemu trochu mimo do hlavích zpráv není možný ale opět jsem se mýlil. Pro silnější povahy od 5:40 na TN.cz http://tn.nova.cz/zpravy/tv-archiv/televizni-noviny/televizni-noviny-br-tn-12-10.html
neděle, 13. října 2013
 
Michal
Michal Víte, na téma DOT už jsem četl všechno možný, ale aby si lidé hlídali tlak v gumách to ne. Kolik týdně přijede lidí, že jim utíká guma, že asi hřebík, pak přijedou, guma se sundá a je vysypaná, protože kdoví jak dlouho jezdli na měkké gumě. Tlak nekontroluje skoro nikdo, jen když už je to hodně ušlé a v mnoha případech je pozdě a pak je jedno, jestli si rozjezdili 3,4 nebo měsíc starou gumu. Vždycky těm lidem po nazutí nových říkám. Máte nový gumy, tak za týden koukněte u pumpy na tlak, protože se usadí na patce, nebo přijeďte já na to kouknu...přijedou tak 2 z 30. Když vymetete velkou díru, zkoukněte pak gumu, změřte u pumpy tlak, jestli neutekla, když je to velká rána a celý se to prohne. Stát se to může, těch 5 minut by nikoho nezabilo....ale o tom se nedočtete nikde...
sobota, 12. října 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz