Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo Jaký asi na to hoši mají rozpočet? Na http://www.renault.cz/prodejci/index.jsp je uveden seznam prodejců v ČR - bratru 70 prodejních míst. S přihlédnutím k sortimentu GY a DU si troufám odhadnout ( a mohu se hrubě mýlit ), že na provozovnu budou chtít navézt a prodat v sezoně 400-500 ks zimních pneu. Ty budou pochopitelně pilně nabízet i všem, kteří si přijedou ohledat své plecháčky při garanční prohlídce. 400 kol = 100 vozidel x 70 prodejen x 650 Kč = 4 550 000 Kč dotace. Je to mnoho? Je to málo? Na 28 000 nabídnutých zimních kol? Viděl bych to takto: dotace na kompletaci 650 Kč : 4 kola = 162,50 Kč. Vzhledem k ceně produktu pro velkoobchodníka se tato částka zdá jako snesitelná - velkoobchodníkovi by museli při splnění podmínek doplatit bonusy a je lepší 28 000 kusů dát na realizaci novému článku realizace, než je nechat ležet na skladech. Vzhledem k tomu, že autoservis jakékoliv značky pracuje v hodinových sazbách, kdežto pneuservis v úkonové sazbě, je cena dotace z pohledu Premia i autoservisů logická. Odpadne argument autoservisů, že jim kompletace pneu zablokuje stání pro dražší úkony v hodinové sazbě a proto si nevydělají. Premio si ověří novou formu prodeje, ovšem naruší už tak narušené vztahy se svými kmenovými partnery. Zákazník jednoznačně vydělá - práce zdarma je mocné lákadlo. Mechanici v autoservisech budou brblat, protože nejsou zvyklí pracovat tak rychle a pod takovým tlakem, jako jejich kolegové v pneuservisech. Prodejci automobilů zase budou kalkulovat s tím, že jim akce přinese oživení na provozovnách. A jak to dopadne? To se brzy dovíme. Osobně očekávám Pyrrhovo vítězství této novoty - krev, pot a slzy a naštvání. V podobné situaci by se třeba ve fotbalovém klubu po takovém začátku sezony neměl vyměnit jen trenér, ale i masér, kustod a řidič sekačky na trávu. Gumám zdar, pánové.
pátek, 20. září 2013
 
Michal
Michal No vidíte když jsem Vám tu už před dvěma lety psal, že celé ty slávné imporťácké sítě typu Firstop, Euromaster, Premio a Vianor jsou úplně na hovno, tak jste mi tu oponovali. Je to jasná krize v prodejnosti Dunlop Goodyear, vždyť se to vůbec neprodává. Nikdo to nechce, UG 8 je spíš sranda, oproti UG7+, 4D taky zrovna proti 3D žádná sláva. Akce je to hodná akorát nasrání, renaultí servisy se potácí nad hranou. Já mám jeden doslova pod kopcem a ti dělají co mohou, aby zákazníky nalákali. Výměna oleje s filterm za 799 Kč a teď tohle. A stejně to nefunguje, já znám jednoho mechanika a potkáváme se na obědě, tak říkal, že to je bída z nouzí, že to ničemu nevede. Taky už to vymastili i na billboard vedle areálu. nepřinese to nic ani jedné straně, pár prodaných sad a to je všechno. Na konci roku dostaneme do e-mailu akční výprodej, který ty dementi na těch servisech neprodají. Být v Premiu, tak jdu na ředitelství goodyearu v Praze na Brumlovce jestli tam ještě hnijou a nakopu je do prdele, nikoli okřídlenou botičkou, ale pracovní a okovanou.
pátek, 20. září 2013
 
BF
BF POO nedalo mi to a teď jsem domluvil s kolegou z PREMIA. Tak nasr... člověka jsem dlouho neslyšel. Bere to jako hrozný podraz a nedostali vůbec nic. Dokonce mu dluží co má ve smlouvě mít z jejich strany dodržené. Říkal že lituje ten podpis na těch 5 let co podepsal. Ještě to vydrží a pak uteče. ale dnes kdyby přišel někdo z Goodyearu do jeho servisu tak ho prý vynesou nohama napřed! To je skutečně síla a p. Smutný je prý strůjcem všeho.
pátek, 20. září 2013
 
Shambo
Shambo Jak říkal profesor Zelí - nechci slevu zadarmo .
pátek, 20. září 2013
 
Poo
Poo Tak záleží jakou podporu mají připravenou pro Premio, třeba to budou mít také. Pokud ne, tak jiné řešení než tebou uvedené si také neumím představit, jen bych ho ještě o něco doplnil.
pátek, 20. září 2013
 
BF
BF Jen pro zajíímavost 195/65-15 Dunlop WS4D 1449,-vč dph. Ta samá cena Goodyear UG8. Suma sumárum +-47% do ulice + přehoz za 650.- Jestliže mají značky za +-50% a práci platí výhradní pro mne sprostí podrazáci a ubožáci tak si každý z vás spočítejte teď sami za kolik koupíte vy tyto pneu a co vám pak z nich zůstane. Má pak vůbec cenu prodávat a podporovat pneu značky GO DU na servisech a vůbec např v síti PREMIO???? To je spíše zralé na pěst na oko. Můj názor.
pátek, 20. září 2013
 
Shambo
Shambo Hm, přezutí osobních pneu Goodyear a Dunlop zdarma... Pro mne osobně je to málo - pokud si koupím pro svou potřebu nějaký gudýr nebo danlop, chci před zaplacením pneušek sklenici červeného, DVD Angelika a sultán, volňásek na koncert Petera Gabrile a o narozeninách mi obchodní zástupce Prdmio zahudlá na cimbál. Pokud se doprovodí i tancem, jsem ochoten si od něj převzít zdarma blok stravenek do bufetu Severka na nádraží v Bruntále. A teď vážně: tato profesionální akce je zapříčiněna 1/ krizí v prodeji vozů Renault a Dacie 2/ krizí v prodeji zimních pneumatik Goodyear a Dunlop 3/ někdo se zbláznil a 4/ všechno dohromady. Gumám zdar.
pátek, 20. září 2013
 
BF
BF Tak pánové a dámy, máme tady už perličku výhradních bohů o kterých jsem tady psal. Být členem sítě PREMIA tak se na beton neudržím a minimálně plivnu někomu z Goodyearu do tváře a okamžitě jim roztrhám smlouvu. Tohle si jinak totiž nic jiného nezaslouží a ani to nic nemůže omluvit. Jaký máte názor na to co provedli vy? http://www.servis5plus.cz/nabidka/akcni-nabidka/akcni-nabidka-zimnich-pneumatik-disku-a-kompletu/
pátek, 20. září 2013
 
BF
BF Musím se přiznat, že mi ukápla i slza. Nádherná reklama. Klobouk dolů před tvůrci.
pátek, 20. září 2013
 
Shambo
Shambo Pánové, kdo by to byl do Maďarska řekl. Poté, co Michelin na dvě skousnutí pozřel místní Taurus, byl u našich jižních sousedů relativní klid. Ovšem aktuálně se Maďarsko může lehce stát pneumatikářskou evropskou velmocí - na místní pustě za zvuků čardáše a kloktání baracpálinky hrčí výroba Michelin, Hankook a Bridgestone. Ovšem to není konec - první lekce maďarštiny právě hrozí pracovní skupině Sumitomo. V lázních Mosonmagyaróvár se připravuje vybudování logistického centra Sumitomo pro Evropu. Místní noviny Napi Gazdasag zmiňují snahu Sumitomo uvést na evropském trhu své dva klenoty - značky Falken a Dunlop. Práva na prodej Dunlop v Evropě ovšem patří Goodyear. Máme se na co těšit.... Jó Napot Kívánok Hölgyem!
pátek, 20. září 2013
 
Anonym
Anonym Tohle by si měli uvědomit mnozí dnešní podnikatelé a třeba i z našeho oboru.Mnozí si hrajou jen na mistry světa,utrácejí za rozežranosti, přitom v sobě nemají ani špetku lidskosti a jsou to jen nenažrané chamtivé hovada. Zdar. http://www.novinky.cz/koktejl/313569-konej-dobro-vrati-se-ti-to-treba-za-30-let-dojima-reklama.html
čtvrtek, 19. září 2013
 
BF
BF Shambo vítej doma. Jsem rád že jsi zpátky. Trošku nás zase informuj co je nového z toho našeho světa gum. Díky za to.
čtvrtek, 19. září 2013
 
Shambo
Shambo Pánové, po několika dnech jednání s mezinárodními prodejci a zástupci významných výrobců docházím k závěru, že svět pneumatik zabředl ještě hlouběji do problémů chápání možnosti trhu. Výrobci produkují stále složitější a technologičtější produkty. Jejich marketingová oddělení chrlí stále nová a další doporučení a zdůvodnění, proč koupit to a nepoužít ono. Značení, rozměrové řady, názvy... to vše už s obtížemi zvládá školený prodejce, běžný uživatel hlavně osobních pneu se v tom absolutně ztrácí. Výroba na základě výsledků marketingových studií zavádí novinky v rozměrech a dezénech, které neodpovídají reálné poptávce a naopak běžně prodejné rozměry a typy nákladních pneu tento podzim a v zimě budou spíše nedostatkovým zbožím. Aziaté se hrnou do Evropy, evropské výroby se přesouvají na východ a do Ruska, ruský trh praská ve švech a místní výrobci pokukují po Evropě, protože z jihu na ně tlačí Čína. Rozumnější a přemýšlivější obchodníci a výrobci jsou zneklidněni, jiní farjeři zase ohromují frázemi o významných hráčích na trhu, službách pro zákazníky a rozvoji věrnostních programů. Aby okamžitě v zárodku jakýkoliv program rozvoje zařízli, protože sklady praskají ve švech a zákaznický kmen je otrokem jen a jen ceny. Je to velmi zvláštní situace, která připomíná parní kotel s poškozeným ventilem. Jen velmi obtížně se v této situaci hledá rovnováha, odstup a více a více sil stojí udržet nervy na uzdě. Náš obor nejde ke dnu. Ale skončit rok s pozitivním výsledkem a zůstat slušným obchodníkem bude stále těžší. Jenže - před sto lety už naši pradědové rukovali k pěchotním plukům. My jsme živí a zdraví, jen mírně ztrápení. Takže ke strojům , pánové. Za vlast, rodinu, firmu a čest. Howgh.
středa, 18. září 2013
 
Michal
Michal No, zítra taky přezouváme první vlaštovku na zimní. Což je teda brzo, ale dobře, že už se to pomalu hýbe. Sice tohle období moc nemusím, protože si to naobjednají, já to obuju, ať to mám připravený, pak mi změní dezén, nebo rozstřelí auto a to by se jeden podělal. Pořád se špekuluje, vleče. Mám rád období posledních 14 dnů v řijnu. Berou co je a nikdo nevymýšlí hovadiny.
pondělí, 16. září 2013
 
Hrouda
Hrouda Nazdar Čendo i tobě patří díky za naší rodinku. Jinak už se zase budu účastnit tohoto fóra. Musím trochu volnit už mě hrabe a jsem unavenej. Kromě všeho co dělám tak ještě přestávám kouřit a ten kdo to zná tak potvrdí že je to očistec a hlavně pro mě já měl cigaretu jak relax a teď neumím zastavit. Jinak je to divné ale už přezouvají někteří jedinci do zimních . Není to že mají sjeté letní jen prostě přijedou a chtěji přezout zimní pláště , letní naloží a jedou domů. no jentak dál a déle.
pondělí, 16. září 2013
 
BF
BF Milý Čendo ty se stydět a omlouvat určitě nemusíš jako i dalších 19 lidí kteří přispěli. Tobě já moc děkuji za lidskost kterou jsi prokázal. Bořek.
neděle, 15. září 2013
 
BF
BF Krásné nedělní ráno přátele gum. Když tak ještě ležím v posteli a ze synem koukáme na pohádky, nedalo mi to neodepsat na pozitivní reakci některých z vás co jste mi volali.-- Když jsem před dvěma měsíci po několika letech zase vyrazil na dovolenou byl jsem moc rád, protože z práce nejde jen žít. Je potřeba i někdy odpočívat. Snad bych měl častěji. Nejsem nijak náročný a ani Bahamy, či Bali mne nijak vyloženě nelákají. Jsem myslím celkem normální člověk a jako mnozí rádi jezdí k moři do Řecka, Chorvatska, Turecka Já rád trávím odpočinek v Egyptě. Stačí mi to bohatě tam a vždy jsem si tam našel to své co se mi líbilo, bavilo a mělo to na mne nesmírně pozitivní vliv. I letos jsem na plážích Rudého moře pod žhavým sluncem i nádhernými hvězdami přemýšlel nad svým životem, hledal cestu, sílu, energii a pozitiva nejenom svého podnikání. A zde jsem při šplouchání nočních mořských vln pocítil splnit si svůj slib který jsem si dal před necelými deseti lety když jsem začal mít servis v Třinci. Pamatuji si moc dobře co jsem si tehdy řekl-- Bořku vždy si pamatuj odkud, jak a z čeho si se k podnikání dostal, dělej svou práci tak ať se nemusíš stydět za to co a jak děláš a hlavně nikdy nezapomeň kdo ti pomáhá k tomu že máš kvalitní, profesionální servis. --To si samozřejmě celou dobu velmi dobře uvědomuji a vím že bez svého týmu zaměstnanců bych nikdy nebyl tam kde jsem a neměl to co dnes mám. Vždyť již všichni jsou u mne pěknou řadu let což o něčem velmi dobrém určitě v našem oboru svědčí a proto jsem se rozhodl splnit svůj slib který jsem si dal a to zařídit jim taky nějaký příjemný odpočinek. Vždyť někteří z nich nikdy neletěli a ještě dokonce nebyli ani u moře. Proto jsem zvažoval jak takticky vymyslet aby odjeli někde za 100% teplem a přitom nevěděli nic co se pro ně připravuje. Našel jsem v mé akci velkého spojence a pomocníka v podobě p. Jakšíka z AM PNEU (v současnosti jednoznačně jedna z mála skutečně světlých výjimek českého výhradního pneusektoru-já osobně neznám jiného čestného výhradního dodavatele) , který mi pomohl mou lest vytvořit s pomocí jeho emailu na služební cestu mých lidí do zahraničí. Toto bylo stěžejní a jsem nesmírně šťastný že zrovna teď má akce probíhá. Vždyť to byla a je jedna z posledních šancí využít volno a nabít se pozitivní energií před nastávající zimní sezonou. Určitě prožili menší šok na letišti v Praze když zjistili jinou destinaci než bylo původně plánované ve služební cestě, ale věřím že se s tím dobře poprali a jejich návrat snad bude plný emocí, pozitivních zážitků ze zájezdu, sluníčka, moře a všeho co tam v dálce prožijí. Na příští týden jsem si upravil pracovní dobu, budu na servise sám takže nebudu řešit žádné mechanické opravy a gumy zvládnu. Věřím že to mi zákaznici pochopí a co nepůjde udělat hned oddálím na další týden. Chci tímto jen napsat že si nesmírně vážím co pro mne tito zaměstnanci dělají a také dobře vím že každý nemůže mít třeba i to štěstíčko jako jsem ho měl na začátku podnikání třeba já. Každý není průbojný, dravý, nebojácný, ale každý si zaslouží mít v životě šanci, pochopení, lásku, naději a víru v lepší budoucnost. Někteří z nás to můžeme taky částečně trošičku ovlivnit třeba malým tajným dárkem. Vždyť pro nás a na nás vlastně také dělají. A věřte, že ty vlastní peníze které jsem právě investoval do mých lidí nikdy litovat nebudu. Kolikrát utratíme za nějakou blbost, hloupost a ta nám vůbec nic nepřinese. Tohle je ale pravý opak. Mnohým pneuservisním podnikatelům i v našem oboru bych právě teť a tady poradil, aby se nad sebou a svým podnikáním zamysleli a hledali další pozitiva které je potřeba v dnešní těžké době hledat. Je potřeba se smířit že dobře už bylo a na čas to bude tady u nás velmi bojové. Proč nezačít třeba právě u svých lidí pozitivy které přinášejí právě jim. Sám dobře vím jak je to vše někdy těžké, ale slovo nejde téměř neznám. Vždy to jde, buď těžce, nebo se mi nechce. Záleží jak se k tomu kdo postaví. Měl jsem možnost projet a mluvit nejenom s majiteli, ale hlavně také s mnoha zaměstnanci různých servisů a někdy bych právě těm majitelům nejraději nakopal zadnici, protože neslyší, nevidí co mají za obrovské pozitiva na svých servisech. Mnohdy to jsou známí dlouholetí pneuservisáci kteří jsou dnes již bohužel mimo realitu pneuoboru. Pravým opakem je když se nedávno na těchto stránkách psalo o p. Ladislavovi Husárikovi k jeho jubileu. Zmínil tam i své zaměstnance na které hodně myslí. Já pevně věřím že zcela upřímně a že svůj slib dodrží. A tak přesně takovýchto lidí si vážím, protože jich je mezi náma tak velmi, velmi málo. I když p. Husárika osobně neznám, ale až někdy zase budu v Ustí, moc rád pokud budu moci takovému člověku podám ruku. Toto jsou pro mne lidé s velkým srdcem a za to jim patří dík. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
neděle, 15. září 2013
 
Anonym
Anonym Hroudo,co jsem o tobě slyšel tak o tebe se nebojím že to nepřežiješ.Jsi borec a frajer ne jak ti posranci co si o sobě myslí kdoví co a dopadnou ještě pořádně na rypákem na beton.A ještě chci říct,Bořo jsi neskutečný ďábel za to co jsi dnes skvělého udělal pro své liditi musí každý normální člověk a podnikatel smeknout.Ti ostatní pičmulini budou jen pomlouvat,závidět že na to nemají,spíše nechtějí.Jsou to jen zasraní lakomci a sobci.Sbírka na Hroudu to jasně ukázala kdo je člověk a kdo sobecké nenažrané prase,či ubožák který si nevidí ani na špičku nosu.Dvě tři stovky by nikoho nezabilo.To je víc než jasné.20 lidí z oboru co dalo je ubohost všech ostatních.I proto Bořo díky za ty tvoje lidi,to ti přinese jen +++++.Zdar.
sobota, 14. září 2013
 
Michal
Michal Hroudo to opravdu těžko říct, taky v to doufám, jediná cesta je dělat opravdu vše na jistotu, vážit si sám sebe a nebrat přehnaně zásob a cenit si vlastní práce a vydělávat jak jen to jde a neprodávat nic blbě...lepší nápad zatím teda nemám:-)
sobota, 14. září 2013
 
Hrouda
Hrouda To jsem rád že mám z 80% nové stroje že nebudu muset nic pořizovat pokud se to nepokazí a čekat na lepší časy. protože to co se děje je hnus a na rozvoj a nové stroje moc nezbude . Jak dlouho to asi potrvá než se to celé zesere a začnem znova a lépe.? Ale je krásná sobota sluníčko je na obloze práci zatím mám tak co snad to bude dobrej víkend. Jednoho dlba už jsem dneska potkal a tak ten zbytek dne už bude vpohodě .
sobota, 14. září 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz