Pneurevue.cz » Fórum » Máte obavy, že současný hospodářský pokles výrazně ovlivní prodej a servis pneumatik?

Máte obavy, že současný hospodářský pokles výrazně ovlivní prodej a servis pneumatik?

 

středa, 21. ledna 2009

Otázka ze dne 21.1.2009

 

Chystáte v tomto směru nějaká opatření?

 
 
 
Bořek
Bořek Vážený pane pOetriku jmenuji se Bořivoj Filipec a nejsem pro vás žádný buran!Najdete mne na www.pneucentrumprofi.cz Již asi 4roky jednoznačně a tvrdě bojuji proti internetovému prodeji pneumatik,který podle mého názoru vůbec nepatří mezi produkty které by tam měli být.Nikdy jsem neměl a nemám problém provádět internetový prodej,mám prostory,lidi,prostředky ale protože mám své přesvědčení že gumy na internet nepatří tak to prostě nedělám.Vidina zisku je v tomto velmi slabá náplast a funkčnost je nejistá.Právě teď to vidíme jednoznačně na trhu pneumatik,kdy internetový prodej téměř zkolaboval díky situaci na trhu nejenom u nás.A protože je to pro nás opravdové pneuservisáky jak psal KISS srdeční záležitost,tak prostě budeme provozovat tuto činnost do poslední možnosti,kterou budeme mít.Nedal jsem za špičkové vybavení velké peníze abych někomu dělal jen přehozy.To by nezaplatilo ani ty kluky na dílně,kteří se nadřou až moc.A poďte si to zkusit a budete mluvit po týdnu úplně jinak.Zisk z pneu jsem vždy investoval do strojů a vybavení,jinak bych pak nemohl ani pořádně třeba vyvážit vám p.pOetriku kola a vy by jste pak jen nadával,reklamoval apod.To já si nemohu dovolit a nestane se to už proto že investuji abych nabídl absolutně špičkové služby.A já je nabízím. A ještě jednu věc internetový prodejce nepotřebuje téměř nic a my pneuservisy koupíme stroj a ten musíme odpisovat 5let minimálně a v tom je už obrovský problém,jestli tomu aspoń trošku rozumíte.Jestli ne tak je to pak s vámi zbytečné rozebírat.Přečtěte si mé starší diskuze,které tady najdete na stránkách a pak možná něco vůbec pochopíte.
pátek, 20. února 2009
 
Tom
Tom Bylo mi divný odkud sem najednou leze tolik internetářů a už mi to je jasný http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=816&t=1067112&sid=a8b1fafa59c5d6e9d968f51c8d8596f2 Nějaký hovado na nás dalo odkaz a teď sem všichni lezou a vopruzujou. A Anubisák zbaběle mlčí.
pátek, 20. února 2009
 
Kikos
Kikos KISSáku opět jsi se trefil do černého.Máš pravdu.
pátek, 20. února 2009
 
Vantage
Vantage Ano, myslím že tahle diskuze krásně ilustruje současný stav pneuservisů. Machři v montérkách, s bohatým vulgárním slovníkem a přiměřeným IQ. Nejsem žádnej škrt a mám radši osobní přístup, ale co je moc je moc. Na Ishopy jsem přešel čistě náhodou - před třema rokama jsem si vybíral gumy a rozhodl se pro GY UG7 (15" 195/65). V pneuservisu mi je nabídli za 2700 a když majitel viděl že se mi do toho moc nechce, prohlásil že mi dá speciální slevu 250Kč na jedný. Chtěl jsem to vzít, ale pak jsem si říkal že si to ještě rozmyslím - a doma jsem se kouknul na web. Pak mi spadla čelist, protože tam se daly v pohodě koupit v okolo 1400... (a předpokládám že i oni na tom vydělaj) Je mi jasný, že vydělávat musí každej, takováhle marže to už je zlodějina. A pokud si někdo myslí, že lidi budou tak blbý a budou platit takovýhle nehorázný ceny, bude jedině dobře když zkrachuje. Časem se to vytříbí a zbude dostatečný množství servisů, který nabídnou přijetelný ceny za gumy i za práci...
pátek, 20. února 2009
 
KISS
KISS Drahý pane, jste již opravdu trapný, jak se neustále skováváte za kde koho. Je nutné si prostě přiznat, že doba, kdy internet válcoval servis je minulostí a karty jsou vyrovnané. To je normální věc, která platí všude,ve sportu,životě i ekonomice. Jednou si dole a jednou nahoře. Ano je pravdou, že internet způsobil razatní pokles cen a zákazník se choval tržně. Na druhou stranu je rovněž pravda, že za utržené peníze se vybudovali impozatní servisy a zákazník si velmi rychle zvykl na příjemné, někdy až honosné prostředí. Není ale dlouhodobě udržitelné nakupovat za hubičku na netu a po servisu vyžadovat levné služby v pěkném prostředí. To snad pochopí i méně nadaný jedinec. Servis má jen jedinou, ale za to podstatnou výhodu, zákazník ho musí navštívit osobně, na rozdíl od www. A abych nezapomněl, servis je pro většinu z nás srdeční záležitost a budeme ho provozovat do posledního dechu, na rozdíl od mnoha moderních "podnikatelů" na www.
pátek, 20. února 2009
 
p0etrik
p0etrik Tak panove co se tady ohanite silnymi recmi proti netovym prodejcum gum, tak muzete jit prikladem: Napiste jmeno a adresu vaseho pneuservisu. At kazdy vi kdo je tady buran. S pneuservisy jako takovymi nemam nic spolecneho, jsem jen pouhopouhy koncovy zakaznik. I kdyz uz jsem nakoupil peknych par pneumatik, na netu jeste nikdy. Mam svuj oblibeny pneuservis, kam pravidelne jezdim. Mel bych ale na vas par otazek a nametu: 1) Opravdu drsne rozdily v cenach pneuservisnich praci. Jak je mozne, ze v "mem" pneuservisu mne zalepi gumu za 120 korun a za stejnou praci jsem dal v jinem miste 405,- Kc. No nevim, jestli to za tech 10 minut prace neni trosku moc. Pritom vybaveni stejne, pocet zamestnancu +- taktez. Nevadi vam spise podobni zlatokopove? 2) Nekdo tady brecel co vsechno musi znat a co vsechno musi dodrzet. Neni to nahodou tak, ze to musi dodrzet prodejce? Tedy internetovy obchod? Netusim, jake jsou marze z prodeje pneumatik, ale ruku na srdce. Neni to pohodlne, kdyz si zakaznik sam doveze gumy, odveze si sve ojete? Nemusite resit sklad, objednavky, recyklaci, nemate ve skladu "utopenou" spoustu penez. Ja bych byl radeji, kdybych nemusel resit tyhle veci, a nevydelal 100 korun na gume. Nebo je ten vydelek vetsi, nez rikate?
pátek, 20. února 2009
 
Mates
Mates Panove pneuservisaci, klidne si penalizujte gumy koupene na internetu jak chcete. Ja tam budu nakupovat dal a pneumatiky budu prezouvat v autorizovanem servisu, kde s pneu koupenymi jinde nemaji sebemensi problem a cenu za prezuti maji dokonce i nizsi. Naposledy kdyz jsem si nechal vyvazit kola na aute, tak jsem jel do pneuservisu s tim ze usetrim a platil jsem 100Kc/kolo. ...jsem myslel, ze se ten borec musel zblaznit. ...v autorizaku jsem platil 20Kc/kolo mene.
pátek, 20. února 2009
 
JD
JD Ten Anubisák musí být pěkně zoufalej, když v noci po půlnoci sedí u počítače a píše sem. Má po sezoně a nikdo mu na jeho www nic nekupuje tak nás chodí blbec oblbovat sem. Kolegové, na internetáře se nedá být slušní. Berou nám kšefty a ještě si myslí, že sežrali veškerou moudrost. Já se taky těším, že tady ten zbabělec ukáže svoje stránky ať ho mohu s chutí poslat někam. Musíme stát při sobě a sabotovat internet.
pátek, 20. února 2009
 
kikos
kikos Raději se bavme o něčem jiném.Stéjně se zbabělec nepředstavil.Tak pojďme na něco jiného a neřešme tu ten blbý internetový prodej.Jak to třeba vypadá teď u vás s prodejem,když je skoro všude taková kalamita?
pátek, 20. února 2009
 
VM
VM No teda tohle! Anibus sem přišel se slušnou, a takhle nechutně a sprostě se do něj pustit a napadat, to si teda kolegové děláme pěknou vizitku, když sem náhodou zabrousí někdo z řad zákazníků, co si o nás pomyslí? , že pneuservisáci jsou pěkný hulváti a někteří i úmyslní poškozovači, skoro strach jít do pneuservisu. Jak napsala Lily, taky mi bere kšefty ale kvůli tomu se tu chovat až takhle, to je tedy moc!
pátek, 20. února 2009
 
Tom
Tom Anubisáčku ty všeználku, můžu tě vyzkoušet ze znalostí pneumatik, když jsi takovej super pneuservisák? Viděl jsi někdy interneťáku někdy vůbec jinou pneumatiku než na svým autě? Myslim autě co jezdí na silnici a ne s tím, co vyhráváš závody na počítači.
pátek, 20. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Ten je posraný až za ušima,protože by jsme ho roznesli na cucky!Prý je taky pneuservisák?????????Jedině že by byl psychicky narušený,tak je to možné.
pátek, 20. února 2009
 
Tom
Tom Taky se těším až ten anubisáček tady vyvalí ty svoje supr stránky www.blbostpneu apod. Zadarmo si udělá reklamu hajzl jeden a já mu s radostí zatelefonuju a řeknu od plic co si o něm myslím. V kravatě u počítače, platí elektřinu, hraje hry na počítači a myslí si jak je profík na gumy. Bych mu řek hned co je.
pátek, 20. února 2009
 
Kikos
Kikos KISSáku téměř s tebou souhlasím.A kdepak máme ty stránky odvážného ....?
pátek, 20. února 2009
 
KISS
KISS Kolegové,nemá smyslu používat vulgární slovník,ničemu to nepomůže. Dále jsem přesvědčen, že Mentos,Anubis a Lili je stále jadna a tatáž osoba, co se snaží vytvořit dojem širší diskuze. Problém je ale jinde. Vyjma elektroniky a pneumatik, neznám další prodokt, který by zažíval deflaci devátý rok v řadě. Až nyní díky schodě nepříjemných okolností se situace začíná měnit. Jak zde Mentos správně uvádí,pracují opravdoví www prodejci s riskem velkých objemů. Pokud se najednou sečte rozkolísaný kurz Kč (bude 32 nebo 25,50?)a hromadění zásob u výrobců a obřích dovozců do Evropy, kteří mohou pod ekonomickým tlakem za 2.měsíce prodávat výrazně pod dnešní cenou, je velké naskladnění čirou loterií. Chci vidět ty dobrodruhy s nejlev...., jak si navezou 300.000ks do skladu. Pokud budou mít o jeden řád méně,budou odvážní, ale to bude min.z 50% tvořit Barumka. O jaké možnosti výběru je zde potom řeč? Dále nesouhlasím s názorem,že náklady na eshop jsou nízké. Nejsou. Doprava, ale především reklama na čemkoliv byla doposud stále dražší a rentabilita se dostává na samou hranu. To je pravý důvod smířlivého tónu a apelům ke spolupráci. Srovnáme-li nyní ceny s www, nepřepálíme práci, můžeme o prázninách vyhodnotit jak se to vyvynulo.
pátek, 20. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Jestli je normální to uvidíme když napíše ty svoje stránky.Zatím se k tomu moc nemá!Uvidíme.
pátek, 20. února 2009
 
Mentos
Mentos Je to někdo rozumný a normální?
pátek, 20. února 2009
 
Kikos
Kikos Taky by mě zajímaly tvé stránky Anubisáku.Jen se ukaž v té dobré stránce,jestli ji vůbec máš?Souhlasím s Narkomanem výjmečně se vším co napsalo internetových prodejcích.
pátek, 20. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Ignoruj mě,budu jen rád.Ale napřed, když máš pneuservis,tak se nám i představ.Jaké máš www stránky,Rád se podívám na to co máš za stroje a vybavení.Jsem zvědavý já a určitě mnoho dalších.Přesvěč mě o tom že nejsi jen špína za nechty!!!
pátek, 20. února 2009
 
Anubis
Anubis Narkomane, jen pro Tvou představu, sám vlastním pneuservis. Více Tvé štěkání ignoruji, dokud nezačneš psát něco smysluplného.
pátek, 20. února 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz