Pneurevue.cz » Fórum » Máte obavy, že současný hospodářský pokles výrazně ovlivní prodej a servis pneumatik?

Máte obavy, že současný hospodářský pokles výrazně ovlivní prodej a servis pneumatik?

 

středa, 21. ledna 2009

Otázka ze dne 21.1.2009

 

Chystáte v tomto směru nějaká opatření?

 
 
 
Narkoman
Narkoman Tak to je pěkná lež o spolupráci,co tu píšeš!Ani v Německu,Rakousku a vůbec už Anglie nespolupracuje s internetem.Spíše je tvrdě penalizuje. Kdo si doveze gumy z internetu,tak má takovou pálku za montáž,že se mu to nevyplatí.tak mě tu nepoučuj o spolupráci,když je to kravina a lež!!!
pátek, 20. února 2009
 
Lily
Lily Narkomane, lidi jako ty dělají ostudu našemu oboru. Ten člověk píše slušně a zdvořile, ty jsi buran a hlupák. Mně taky internet bere kšefty, ale realita ve vyspělých zemích je taková, že obě strany spolupracují. Jak správně píšete, ceny se slbižují, což bylo předem jasné, na žádném trhu v podmínkách trž. hospodářství to nemůže dlouhodobě fungovat tak, že jedna skupina vydělává (interne) a druhá (pneuservisy) prodělává. Míra zisku bude nakonec všde přibližně stejná. Čím dříve si to uvědomíte, tím lépe pro vás. Kdo je ale pařez, ten si to neuvědomí nikdy. Tak ať jde radši do hospody.
pátek, 20. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Ano jsem upřímný.Takové nefachčenka jako ty nemůžu ani cítit.Jsi veš zalezlá v oboru,kde nemáš co dělat!Nemáš vůbec ani páru jaké předpisy a nařízení musíme my servisy mít a když máme zaměstnance,tak to je teprve byrokracie státu.Ty tvoje mini náklady jsou proti nám ubohost.Klidně se tu vykecéj,ale věřím že většina pneuservisů tě stéjně pošle někam!A ti co spolupracují s takovými jako ty nemají šanci přežít,protože dělat to za 3-6% z gum je sebevražda a ať si brzy padnou na hubu.Takoví nemají co v oboru taky dělat stéjně jako ty.
pátek, 20. února 2009
 
Anubis
Anubis Narkomane, tomu se říká upřímnost :-) Fajn, ale máš velmi zkreslené představy. V kravatě nechodím, brigádníka také nemám a budku? Jak jsi na ni přišel? Snad jen s těmi lepícími páskami ses trefil. Pokud ses vyštěkal, můžeme se teď bavit konstruktivně a nebo je debata s Tebou už naprosto o ničem?
pátek, 20. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Zapomněl jsem na lepící pásku na oblepení pneumatik.Já ti dám spolupráci!S... na tebe!
čtvrtek, 19. února 2009
 
Narkoman
Narkoman Jseš totálně mimo realitu.Jen zoufalci naši pneubranže spolupracují s interneťákama.Já raději tady nebudu,než abych dělal poskoka kravaťákům.Tvoje náklady bych chtěl mít.Jednu budku na gumy,brigádnika,internet a počítač.Polib mi p....
čtvrtek, 19. února 2009
 
Anubis
Anubis Zdravím všechny přispívající majitele pneuservisů a ostatní. Posledních několik dnů jsem pročítal všechny vaše diskuze v archívu a rozhodl jsem se sem začít také přispívat. I když mne asi nebudete mít příliš v lásce, protože jsem majitelem několika internetových obchodů s pneumatikami. Proč podle vás nemůže existovat kooperace mezi internetem a pneuservisy? Myslíte, že když prodávám pneu přes internet, že nemám k pneumatikám žádný vztah? Že také nemusím nad tím černým zlatem přemýšlet, rozumět mu, vědět kde ho levně koupit, riskovat a nakoupit třeba celý kontejner, uskladnit a prodávat? Setkávám se s majiteli pneuservisů, kteří nemohou internetu přijít na jméno. Ale také spolupracuji s více a více pneuservisy, se kterými naopak začínám kooperovat. Dodávám jim pneu, dodávám jim zákazníky, pomáhám jim s reklamou na internetu. A myslíte, že když provozuji internetový obchod, že nemám náklady? Že nemusím vydělat na to, abych zaplatil zaměstnance? Podle mne bychom měli všichni spolupracovat, stát na jedné straně a ne se mezi sebou dohadovat. Vždyť nám všem jde o zákazníka. Dodat mu kvalitní pneu za dobrou cenu ale nejen to, také mu dodat službu. Službu - tedy servis, uskladnění, poradit apod.
čtvrtek, 19. února 2009
 
John
John Stačí se podívat na www.nejlevnejsipneu.cz a to je nádhera.Gumy tam mají dražší než kolikrát je seženete kdekoliv jinde.Jen tak dál.Tohle je to co pneuservisy potřebovaly.Aby i ti zmetci co neví ani jak se pneu montuje poznali,že si moc nemohou vyskakovat na servisy.Takže hezky interneťáci zdražujte a my vás budeme mít rádi.
čtvrtek, 19. února 2009
 
Kikos
Kikos Raději budu prodávat téměř cokoliv kromě Barumky,která co se týče politiky vůči pneuservisům v nedávne době zachovala odporně.A ty jejich Rumunské,Portugalské,Malaiské a nevím jaké ještě výrobky ja kašlu.Ročně prodám stovky nových pneu,ale Barumek je asi tak 4 sady a vůbec mi to nevadí.Tuto značku teda pánové nemusím!Prodám raději Firestonky,Bridgestonky,Avonky,Savy apod. a vůbec s tím nemám problémy.Internet ať padne na hubu,zaslouží si to a aspoň vidíme že my budeme a oni hodně klesnou a mnoho z nich skončí.A proto říkám HURÁÁÁÁ
čtvrtek, 19. února 2009
 
KISS
KISS No tak kolegové,stále jsem se nedozvěděl,na jakou značku upřít pozornost. Zatím, co se tu rozběhla debata o MB L-L (reklama zdarma),nic proti, Barumáci zdražili. To se dalo čekat, když pádem koruny řádně se prodraží všechny dovozové pneu. I tak ale Barumka bude cenově více než dobrá. Tzv.výhradní dovozci jsou dnes v pasti,včetně AM. Propadla li se Kč proti Euru z července 08 o 26% a k dolaru ještě více, nedovedu si představit, s jakou marží budou dělat velkoobchod. Bojím se, že okolnosti je přinutí se dát na cestu Karasů nebo Tomketu (4% pro servis). Paradoxně by servis na tom vydělal. Proč? Nabídka se přechodně zúží a Barum získá větší koláč trhu. Ceny se budou snadněji porovnávat a to přispěje k ještě většímu sblížení cen na www a servisu a pro dvaceti korunový rozdíl si zákazník rozmyslí, zda si brát dovolenou, nebo mobilisovat příbuzenstvo a celý den vyhlížet PPL. Navíc www obchod musí zakalkulovat do ceny přepravní náklady, což je náš malý bonus. Znám trošičku zákulisí www pneuobchodu a věřte, dnes tam vládne minimálně obava, někde až beznaděj. Letošní situace se nedá s loňskou vůbec srovnat. Sněhová nadílka společně s legislativou oddálí a zkrátí jarní sezonu, což opět oboru nepřidá. Ke vší úctě k výrobcům a prodejcům strojů a materiálů, vyžaduji dnes přiměřené snížení cen a mám ůspěch. Co se týče reklamy,jsem dnes a denně bombardován nabídkami. Někteří jsou schopni jít i na 30% původní ceny a to jsem jim řekl, jen abych se jich zbavil. Předpokládám, že takto snížím vedleší náklady na provoz min. o 50%.
středa, 18. února 2009
 
Martin K.
Martin K. Zhlédl jsem video L-L systému a je to docela zajímavé řešení.Vypadá to dobře a může to mít něco do sebe.V jednoduchosti je krása.Docela tomuto systému fandím.Jde vidět,že když někdo uvažuje tak to i funguje.A jestli třeba v Sicamu nechtěli,tak se prostě někdo naštval,odešel a udělal si své stroje.Je to stejné jako když se zaměstnanec pneuservisu naštve na šéfa,že to dělá špatně a udělá si sám servis.A kolik znám takových případů.A fungují.
pondělí, 16. února 2009
 
Bořek
Bořek Tlumiče zvuku a manometr jsou už samozřejmostí u strojů M&B.Začátky měli asi hodně těžké po odtrhnutí od Sicamu.Brzy je ale trumfli novým jednoduchým řešením palce sezouvačky.A i když mám stroje Sicam a jsem max.spokojen,je třeba jít s dobou a hledat takové technické řešení,které vyhovuje pneuservisním potřebám dnešní doby.
pondělí, 16. února 2009
 
Kikos
Kikos Zapomněl jsem.Více najdete na www.mbengineering.info
pondělí, 16. února 2009
 
Kikos
Kikos Ano je pravda,že M&B je odnož Sicamu,který je velmi dobrý výrobce pneuservisních strojů.Je taky pravda,že M&B začali pořádně fungovat v roce 2008 a měli nedostatky o kterých píše W4C,ale opravdu na sobě zapracovali a teď tyto sroje stojí za to.Typ L-L je opravdu velmi podařený stroj,jak technicky tak i zpracováním.Trochu bych řekl,že je až nadčasový.V Americe sklidili na výstavě velký úspěch a to je velmi náročný trh,takže bych se ho nebál koupit.
pondělí, 16. února 2009
 
V4C
V4C Je to pravda, Findejs je slušný člověk a seriozní jednání. Je škoda že škoda,že stroje M&B nemá motortec na www. Jen pro sebe tipuji, že je nemá uvedeny záměrně, jelikož údajně za touto značkou stojí "odpadlíci" ze Sicamu a tito jsou na černé listině Sicamu. Jinak mám asi rok TC 528 s pomocným ramenem technohelp od M&B, ovšem ne L-L. Koupil jsem to venku za téměř 1/2 toho, co stál tehdy podobný Sicam. Ač nerad,konstatuji, že jsem byl zklamán kvalitou a provedením. Je pravda, že mnoho dílů je identických se Sicamem, ale není to Sicam.Např. hrany dílů absolutně neojehleném, natož zaoblené, což má za následek rychlé prodření tlakových hadic. O netěsnosti spojů,chybějících manometrech a tlumičích vzduchu ani nemluvím. Dnes po dodělání a úpravách stroj funguje,ale kluci ho berou jako záložní v sezoně, jinak se všichni raději postaví k Sicamu. To je má zkušenost, ale podotýkám, není to tip L-L.
pondělí, 16. února 2009
 
Bořek
Bořek Co se týče vyvažovačky,tak jsem si koupil Sicema SBM V 655+přírubovou sadu Duo expert,kterou mám na servisech,ale nebyla u každé vyvažovačky.Teď už bude.A protože často poslední dobou dělám motorky přbral jsem i přírubu na vyvažování motocyklů .Vyvažovačky Sicam používám už řadu let co podnikám a každé 3 roky kupuji a obměňuji ty starší.Velice se mi to vyplácí,protože tak pneuservis nestárne a neustále se modernizuje.Servis od MOTORTEC GATE je na špičkové úrovni a neměl jsem zatím žádný větší problém,což mě přesvědčuje o kvalitách SICAMU.Tato společnost měla u mne i předváděcí akci na nové Italské stroje M&B,na které dělá také servis a které najdete na WWW.m-b.cz ,kde je i odkaz na zahraniční stránky s videem činnosti jednotlivých strojů.Jsou tam jak klasícké sezouvačky tak nový patentovaný systém L-L který se mi opravdu líbil.Proto si určitě TC-528 L-L pořídím kromě zvedáku na pneu který je aspoň pro mne nepotřebný.Bližší informace na tyto stroje určitě rád podá p.Findejs na tel.602 702 419,který předváděcí akci u mne zajišťoval.
pondělí, 16. února 2009
 
Poo
Poo Ahoj, Bořku můžeš sem prosím dát co to bylo za stroje, příp. někaký odkaz na stránky výrobce/prodejce. A také na tu vyvažovačku cos pořídil. Myslím že nejen za sebe Děkuji.
pondělí, 16. února 2009
 
Bořek
Bořek K ceně strojů jsem napsal že převyšuje světoznámé značky,chtěl jsem tím napsat,že cena strojů je podstatně výhodnější než u těchto značek,u kterých platíte jen a jen právě tu značku,ale řešení strojů je úzce specifikováno jen na malou část pneumatik,což je pak velmi nevýhodné a pro většinu pneuservisáku zcela nepotřebné. Co se týče naskladnění pneumatik na jaro 2009 tak v tom mám jako už řadu let absolutně jasno.Základem vždy tvoří pneumatiky od společnosti AM PNEU tzn.LASSA,AVON kterých ročně prodám velké množství.Dále pak je samozřejmostí mít skladem Michelin,Bridgestone,Firestone,Goodyear,kterou si přejí někteří náročnější zákaznici.Okrajovou značkou je pro mne Barum,Matador.Samozřejmosti je že nabízím velmi širokou škálu pneu od různých výrobců.Naskladnění pomalu provádím a do 14 dnů budu z 90% uspokojen.Držím pak celou sezonu vždy několik druhů pneumatik v běžných asi 25 rozměrech.To je sice náročné na vázaní peněz ve skladu,ale vyplatí se to. Např.teď deně prodávám několik sad zimních pneu,protože je mám fyzicky na skladě a zákazník nemusí čekat.Zvlášť teď, kdy je u nás na Severní Moravě sněhová kalamita.
sobota, 14. února 2009
 
Bořek
Bořek Ano vázne to nějak.kde je ale chyba?Minulý týden u mě na servise proběhla prezentace nové osobní sezouvačky a vyvažovačky.Pro mne osobně to byla velmi zajímavá a opravdu skvělá příležitost se seznámit s novými technickými novinkami na trhu pneuservisních strojů.Zvlášt řešení demontáže nízkoprofilových pneumatik,bylo pro mne opravdu velkým zážitkem a zjíštěním že na trhu existuje konečně univerzální stroj,který se dokáže přizpůsobit nejenom 13 palcovým kolům ale i bez jakýchkoliv problému 20 palcovým nízkoprofilovým pneumatikám se kterými byla na tomto stroji hračka pracovat a až z obdivem jsem sledoval jednoduchost řešení tohoto stroje,který i svou cenou jednoznačně převyšuje světoznáme značky,které ale jsou upozorńuji jen jednosměrně využity např na runflety.Lehkost,rychlost,provedení a perfektní činnost stroje mě opravdu zaujala a proto mě opravdu mrzí,že mnoho zákazníku od dodavatele,kteří byli pozváni nedorazili ani se mu neomluvili.Místo toho aby přijeli a podívali se na opravdu velmi dobrou prezentaci,tak raději jsou nevím kde a pak si jen stěžují jak je to špatné,že není práce,že lidi nekupují gumy u nich,že nemají peníze na rozvoj apod.Ta prezentece nestála nic.Dát si kafe,dobrý koláč,popovídat si o všem co nás dnes trápí v naši branži opravdu za to stála.Překvapilo mě že ze Slovenska přijeli zákazníci,kteří to měli 100km i více a pneuservisáci kteří to mají tady za komínem nebyli schopni nejenom dojet,ale ani se slušně omluvit.A to jsou právě ti kteří potom brečí a jen si stěžují.A protože jsem člověk který svou práci miluje, tak mi bylo líto za toho prodejce.Poznal aspoň jaci většinou jsou a o co jim jde.Za ty co tu byli mohu říct,že všichni odjížděli zcela spokojeni a velmi mile překvapeni.A ti co byli pozváni a neomluvili mohou jen zpytovat svědomí a užírat se jak to nejde.Ale jde.Sám jsem si včera koupil nový plošinový zvedák a příští týden příjde nová vyvažovačka.A velmi brzy si určitě koupím stroj na který byla u mne prezentace a o kterém jsem konečně přesvědčen,že zaplní mezeru v pneustrojích pro osobní,dodávkové a off vozy na našem trhu.To se nemusím a ani nechci chlubit,jen chci ukázat kde jsou rozdíly a proč u někoho to jde jiného ne.A už jen zájem má svou vizi a cíl.A pokud se někdo zavře do dílny,znehodnotí cenu pneuslužeb,neinvestuje a myslí si že to přežije,tak já mu říkám ať se raději na to vykašle a sedí raději u piva a ne u něčeho co neumí.
sobota, 14. února 2009
 
KISS
KISS Nějak to vázne kolegové, to jste se všichni z toho přívalu radostných zpráv šli opít, nebo co? Kápněte alespoň někdo božskou, co budete letos preferovat,jakou značku? Já se přiznávám, jsem z toho jelen a již to neřeším. Nějak se to vyvrbí. V Barumce mají všichni bobříka mlčení, ostatní jsou na tom podobně.Zatím to tipuji takto: Čína se cenově dorovnala u běžných rozměrů s Barumkou, grupa Michelin,GY,BG a jiné budou o dost dražší. Je tu ještě obava, že zásoby importérů budou o dost menší než dříve. Uvidíme, jak se to projeví v zásobování. O kupní síle raději ani nepřemýšlím.
úterý, 10. února 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz