Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

 

pondělí, 23. března 2009

Otázka ze dne 23.3.2009

 

Co nového očekáváte ve svém oboru v příštích několika měsících?

 
 
 
stanley
stanley Mariane, asi chápeš, že to je zbytečné, nebo pochopíš, jestli to tady budeš sledovat déle. To nejsou lidi, se kterými se nedá diskutovat. Ale vystihl jsi to perfektně.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Neelix
Neelix Tak mám pocit, že se tady pánové pneuservisáci pěkně shazujete. Kdokoliv nezaujatý sem přijde, tak si o úrovni servisů musí pomyslet své. Jedinou vyjímkou jsou tady Bořek a Kiss. Myslete si, co chcete, ale Anubis vás všechny strčí do kapsy a kdokoliv z potenciálních zákazníků, bude číst tuto diskuzi, tak si raději koupí gumy u něho než u někoho, kdo tady rozhlašuje takové lži jako vy. Na to, že jste tak proti internetu, jak tvrdíte, že internet krachuje, tak jste tady od rána do večera a nemáte co na práci, než tady jen psát a nadávat. Je zajímavé, že Anubis - prodejce na internetu - sem přispívá méně častěji než vy. Asi má také jiný život než vysedávat u monitoru a dokazovat si jak je skvělý.
čtvrtek, 14. května 2009
 
KISS
KISS Vážení diskutéři, nestačím se divit, kam až sklouzla tato otázka měsíce. Nenechávejte prosím cloumat svými emocemi. Jedno je ovšem jisté-bude dozajista hůře a to servisu i internetu. Bláboly o dnu ekonomiky našich a jiných "odborníků" mě notně vytáčí. Ten průser se zadlužením lidí se teprve začíná klubat a je jedno, zda máte servis nebo net. Kdo má obojí a není jich málo, ví, že pokles zisku (ne práce nebo prodaných kusů) se dostavil. Celkem jsem se bavil, když ekonomičtí odborníci hovoří, jak je pro ekonomiku nezdravý pokles cen(deflace). A co se děje v gumách posledních 10 let? S tak nízkou marží se dá žít jedině za předpokladu neustálého zvyšování objemu prodeje a ten zřejmě dosáhl stropu. Vzpomíná si zde někdo, kolik stála OR34 a plyn,voda,elektřina,telefon,MHD,nafta a pod. před r.89? A nyní se zamyslete,kde jsou ceny dnes. K obecnému poklesu prestiže pneumatik dozajista přispěl internet. Z pneumatik se stalo prachsprosté zboží a jen málo lidí si uvědumuje, že ten malý kousek gumy je drží na silnici,ne motor,klima,xenony. Proč asi u F1 se věnuje taková pozornost gumám, když cena i těchto gum je v porovnání s ostatními náklady naprosto nicotná? Problém nestojí zda servis či internet, ale přijatelná marže zajišťujíci rozumnou existenci a rozvoj, ale 5 či 10% to neřeší. Je pokrytecké od interneťáků se vydávatza jediné spasitele chudáků řidičů, oni by také raději prodávali octávku za 1800 něž za 1167, ale sami se chytili pasti. Na druhou stranu je ale nutno přiznat, že kvalitní stránky a pozice nejsou zdaleka levné a vyžadují nemalé znalosti a zkušenosti tohoto prostředí a proto nesouhlasím s názorem, že se jedná o jednoduché prosťáčky, právě naopak. Jen se jim trošičku vytratil původní smysl podnikání(pro někoho přízemní)- také něco vydělat a třeba i na horší časy a ty právě nastávají a zdaleka ne jenom v gumách.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Kikos
Kikos Ty bido to je maras! Nějací internetoví č......Jsou najednou chytří jako rádio.Já si klidně objednám volant i destičky bez internetu ty hlupáku!Ty jsi mi ale debil.
čtvrtek, 14. května 2009
 
JD
JD Když interneťákům a jejich zákazníkům vadí chování nás skutečných pneuservisů, proč se pořád lezou? Proč nechodí diskutovat na stárnky s interneťákama? Proč nechodí k těm ubožákům co za almužnu přezouvají pro nefachčenky jako je Anubis? Nechte nás na pokoji. Toto je náš pneuobor, tak si kupujte svoje Goodridy a vyhrávejte auta a benzín od www.nejlevnejsipneu.cz a je to.
čtvrtek, 14. května 2009
 
FERDA
FERDA Kamaráde mám zkůšenosti myslím dostatečné ,abych kterékomukoliv blbému interneťákovi natrhl prdel co se týče věcí kolem pneumatik a především servisu.Takže klídek joooooo
čtvrtek, 14. května 2009
 
Tom
Tom Ty "servis" jeden, až se tady představí Anubis, tak klidně řeknu, kde mám pneuservis. A jestli je Anubis fakt ten Kokot(ek) tak mám s gumama tolik zkušeností jak on let. Takže ať nepoučuje. A ty si kup volant kde chceš.
čtvrtek, 14. května 2009
 
servis
servis Tom a Ferda, napiste alespon mne co jste za pneuservis abychom vedeli ze vubec mate nejake kusenosti. Nebo jste take zbabelci? JInac na internetu se da take koupit volant jestli jste ho tam jeste nenasli. Bez internetu by jste si nekoipli ani ty desticky.....
čtvrtek, 14. května 2009
 
FERDA
FERDA Souhlasím s tebou.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Tom
Tom Někteří lidi mne dokážou pořádně vytočit. Guma je součást auta. Autodíl. Proto se MUSÍ nakupovat v pneuservise. Od toho se jmenujeme pneuservis. Proč na internetu neprodávají volant, blatník apod. Když někdo nabourá auto tak přijde do autoservisu a řekne, moment, objednal jsem si na nejlevnejsimvolantu.cz volant a superbrzdy zase brzdove desticky? Lidi, kde to sme? Tady se ničí živnost! Vláda by měla zakáza prodej gum na internetu. A nebo na to udělat zkoušky - neumíš přezout, nepracoval jsi tři roky v oboru? Tak nemáš co prodávat na internetu.
čtvrtek, 14. května 2009
 
FERDA
FERDA Klidně slovenský interneťáku mu fanďi.Ale my se nebudeme domlouvat se špínami a prasákami oboru,který tu byl je a bude a oni v internetu s gumam určitě neuspějí tak jako například v Anglii.A tam jsem byl a pracoval v servisech,takže mně vy internetoví sráči nepoučujte!.Anubisák,nebo jiný interneťák je jen smrad,špína,odpad oboru, kde nemá co dělat.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Marian
Marian Sledovať túto diskusiu od začiatku do konca, to je teda niečo! Všetci, čo sa tu vulgárne navážate do Anubisa a do internetu všeobecne, ste duševní mrzáci. To je neuveriteľné, koľko primitívnosti sa vo vás berie. Chápem, že nemáte radi konkurenciu od internetu. NIKTO nemá rád akúkoľvek konkurenciu. Takisto by ste určite neospevovali novootvorený pneuservis 100m od vašeho. Ale to, čo to predvádzate, to je úbohosť. Malí škôlkári majú vyššiu úroveň než vy. Tak ako vy, tak kričia rozmaznané deti. Vadí vám internet? No, tak odteraz už asi nebudete celý rok makať len na gumách, ale pridáte aj iné služby. Alebo neviete už nič iné okolo aut ponúknuť? Či nechcete? Tak to sorry, iní to vedia, môžu. Použite nepriateľa-internet ako svoju zbraň! Dohodnite sa s internetovými predajcami a nájdite spoločnú reč. Lenže to nejde vyhrážaním sa a nadávaním. Slušnosť, to vám nejde, zvykli ste si pozerať sa na zákazníka zvrchu. Kým nebol internet, tak to ste mali žne, zákazník bol v pasci. Prácu ste mali lacnejšiu, ale gumy, tie boli sakra predražené. Čo ste si mysleli? Dokedy budú zlaté časy? Internet odhryzol zo zisku aj iným obchodníkom, nie len vám. Ale toľko špiny a revu som ešte nikde nepočul a ani nečítal. Tí ostatní obchodníci sa asi poučili a možno ten internet použili aj vo svoj prospech. A verím, že sa tak rozhodla väčšina aj pneuservisov. Len pár krikľúňov tu na tejto stránke tu robí neskutočnú hystériu. Preberte sa, ujde vám vlak! Potom môžte plakať (aj nadávať). A pochopte, že sa Anubis a iní SLOBODNE, tak ako vy, môžu rozhodnúť ako sa budú živiť. Nie su povinní vám skladať účty. Nemusia si špiniť ruky od oleja a prachu. To že to robíte vy, to nie je hanba, to je vaša voľba a nikto to nepovažuje za menejcenné. Ale nemusí to robiť každý, čo predáva gumy. Lenže to, že sa slušne neviete (nechcete?) dohodnúť na spoločných službách napr. s internetovým obchodom, autoservisom, autosalónom... , alebo nechcete rozširovať svoje služby, to je aj vaša hanba a aj vaša voľba. Za to nemôže Anubis. Ja mu fandím.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Petr
Petr Chlapi, internet bez nás nemůže existovat. My máme za sebou zkušenosti, stroje, zaměstnance a velkoobchody. Musíme se vykašlat na interneťáky. Nepřezouvejte je, bojkotujte je. Když budeme při sobě tak se k nám zákazníci vrátí. Byli jsme před internetem, tak ho zvládneme porazit. Musíme držet ale při sobě.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Murab
Murab Anubisi, přiznej, že jsi viděl jen jednou v životě nejen Goodride (když jsi je měl na svém autě), ale i další pneumatiky vidíš tak maximálně na cizím autě. Nerozumíš tomu, sám jsi to přiznal. Vem si ten notebook a běž dělat radši něco užitečnějšího, co tě uživí.
čtvrtek, 14. května 2009
 
čtenář
čtenář O tom skladování jste mně fakt rozesmáli. Existuje snad jen jedna firma kdde jsou pneu skladovány tak jak maj a to je bridgestone, ale nevím jak je to v česku. Jinak by jste si mněli někdy zajít na prohlídku nějakého velkoskladu.
čtvrtek, 14. května 2009
 
bublik
bublik Nevím, proč se tak štítíte čínkých pneu. Nikdo netvrdí, že jsou nejlepší, ale je to realita trhu, podívejte se na jejich podí v UK, Německu a dalších zemích. Stejnými výrazy, jako šrot, brajgl apod., zahrnovali vyhlášení čeští dealeři aut před 10 - 15 lety značku Kia (právě v těchto dnech 15 let na trhu). Buď jsou už tito chytráci dávno v háji, nebo jí dnes prodávaj. Koneckonců, na začátku 80. let byl podobně vnímán Bridgestone. Český omezenec a xenofób je teď na koni s čínkými pneu, ale při své inteligenci, kterou tady vidím, bude brzy těm Číňanům podkuřovat (na to jsme taky kádři). Anebo jim zametat výrobní haly. Jo pánové, to je realita, ať chcete nebo ne.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Tom
Tom Anubisáčku, nemůžeš psát stručněji? Asi se hodně nudíš. No jo, internet ti nejde, lidi nekupujou a přezouvat neumíš, servis tě neuživí.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Anubis
Anubis Tak nevím, zda to co píšete myslíte vážně a nebo si děláte jen legraci. No dobře... Vážně si myslíte, že někdo bude vydávat protektorovanou pneu za novou? Myslíte, že pneu, které na internetu prodávám jsou protektory a já tvrdím, že jsou to nové značkové pneu? Původ pneu. Jak má zákazník vědět, jak jste skladovali pneu u sebe, jak má vědět, jak ji skladoval váš dodavatel? Jak šla k vašemu dodavateli od výrobce? Nebo mi snad chcete namluvit, že hned u výrobní formy si pneu vyzvednete a víte o ní pak vše? Goodride jsem viděl jednou v životě, nemám tuto pneu rád. Neprodávám ji. Nemám rád čínské a podobné pneu. Několikrát jsem tady napsal, že k mé radosti prodávám více značkových pneu. Tak mi tady už netvrďte, že mám jen čísla, čísla a o pneu nic nevím. Musím snad na sobě mýt montérky, umět přezout auto, dobře to vyvážit abych mohl zákazníkovi prodat kvalitní pneu a umět mu poradit co si má vybrat? Ano, vím, že jako internetový prodejce jsem vaší konkurencí, ale musíte snad šířit takové fámy? Vždyť shazujete sami sebe. Nadávejte mně, nadávejte na moje ceny, na moje názory, ale proboha netvrďte takové nesmysly, že existuje druhá jakost, vydávání protektorů za nové pneu, vydávání Goodride za Goodyear atd. Já předpokládám, že zákazník umí číst a když dostane pneu tak si umí přečíst jak název pneu, tak DOT a i další informace. No, tak se zase poplácejte po ramenou jak se mnou vedete válku, jak jste skvělí, jak byste mne zmlátili, jaký jsem srab apod. Je mi vás líto.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Anti-Anubis
Anti-Anubis Internetový odpad jako Anubis může prodávat zase jen pneumatikový odpad. O tom není pochyb. Nechápu jak někdo může být blbej jak troky a objednat gumu, kterou nevidí. Nevíte jakou dostanete Dotku, jak to někdo skladoval, neznáte historii té gumy. Nevíte zda není protektorovaná. Od internetu můžete čekat vše. Pouze u nás v servisu máte jistotu, že se jedná o kvalitní gumu.
čtvrtek, 14. května 2009
 
Tom
Tom Na Kokot(k)a už ani nebudu reagovat. Ale ty čtenáři by sis měl uvědomit, že víme o čem mluvíme líp než ty. Když koupíš gumu z netu a bude vibrovat nebo bude blbá, na koho budeš řvát? Na internet, který ti dodal brajgl, a nebo na servisáka, který udělal skvělou práci jen měl tu smůlu, že montoval gumu, kde nezná původ? Proč na internetu tedy vydávají Goodride za Goodyear?
čtvrtek, 14. května 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz